Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★1

    And just for the record: Jeg er godt bevidst om der kan være forskel på hvor intelligent og dybsindigt (deraf sikkert det tynde;) man leverer en given historie :-P

    T. Nielsen21-02-16 16:34

  • ★★★★★0

    Jeg kom bare ikke selv på at kalde historien tynd, så jeg ville bare vide, hvad du mente. Karakteren har både baggrund, personlighed og vigtigst af alt, motivationer, som da også strækker sig videre end hævn, nemlig at

    Få fixet sit udseende, så han igen har mod på at være med sin elskede.

    Men at det i hjertet er en hævnfilm, det er naturligvis rigtigt. Hævn er dog et lige så vigtigt motiv som så mange andre motiver, der driver mange klassiske historier. Det fylder meget i film som "Gladiator" og bruges også flittigt i tv-serier som fx "Game of Thrones". Det gør næppe historien tynd i sig selv. 

    Lars!21-02-16 16:38

  • ★★★★0

    The Revenant har noget dybde. Den vil mere. Det har Deadpool ikke. Jeg finder Deadpools historie uinteressant. Det er humoren, energien og de groteske indslag, jeg nød. Jeg morede mig over balladen. Præcis som med Rambo 4. Pisse underholdende og grotesk. Ikke just den mest intelligente film lavet eller nogen særlig interessant historie. 

    Babo21-02-16 17:54

  • ★★★★0

    Riqon

    Baggrund og motivationer har en del film. Det gør det i min bog ikke interessant i sig selv. Hævnhistorier kan være spændende hvis man gør noget spændende ud af det. Jeg mener ikke Deadpool gjorde, men den gjorde det heller ikke skidt. 

    Babo21-02-16 18:01

  • ★★★★★★0

    Og hvad giver så The Revenant sin dybde?....Nemlig, kødet som i måden historien forvaltes og præsenteres på:-) Derudover er jeg enig med dig.......

    T. Nielsen21-02-16 18:30

  • ★★★★0

    Kan ikke se sammenligningen med de to film. Den ene har mere under overfladen, den anden har intet. 

    Bedømt udfra filmhåndbogen, så hænger Deadpool fint sammen - modsat eksempelvis en dårlig film. Allerede her, er filmen mere vellykket. Det kan jeg også vælge at rose. Men den historie, den fortæller, er bare for mig næsten altid sekundær når jeg ser Marvel film. De gode vinder typisk på humor og karismatiske personligheder. 

    Babo21-02-16 19:14

  • ★★★★★0

    Deadpool har samme historie som Wolverine, og den er åbenbart bevidst om det, fx når Wade har Wolverine-maske på. Han bliver lettere ufrivilligt forvandlet til mutant. Prisen er dog, arguably, højere. Og derfor er han pissed. Original er den ikke, ret typisk for universet egentlig, men jeg kan faktisk lide den i sine mange forskellige versioner, og dette er for mig en af de mere vellykkede eksekveringer.

    Lars!21-02-16 19:16

  • ★★★★★0

    Bedømt udfra filmhåndbogen, så hænger Deadpool fint sammen - modsat eksempelvis en dårlig film. Allerede her, er filmen mere vellykket. 

    I disse tider er dette jo nærmest sjældent, så det er jo værd at give en ekstra klapsalve for, når en blockbuster endelig formår dette. ;) 

    Lars!21-02-16 19:21

  • ★★★★★★0

    Synes ellers samligningen er ret åbenlys, som eksempler på film der grundlæggende handler om det samme (hævn), begge er vellykkede med hvad de vil og alligevel er de så forskellige. Hvorfor har den ene mere at byde på "under overfladen" og den anden "intet", hvis de begge handler om det samme tema. 

    T. Nielsen21-02-16 19:39

  • ★★★★0

    Afgjort Riqon. Men en film kan stadig være tynd, selvom den hænger sammen. 

    Thomas

    De deler blot det overordnede plot. Hævn. Derfra er filmene som dag og nat. Jeg elsker film om hævn. Oldboy og Memento er mesterværker, men de er ikke "blot" film om hævn, men meget mere. Deadpool er ikke meget andet end, ja film om hævn. Som Law Abiding Citizen, blot sjovere. 

    Babo21-02-16 20:10

  • ★★★★★0

    Ang. Deadpool

    Har Ryan Reynolds et bestemt forhold til den her klassiske 80'er film der laves homage til i after credits , eller ? jeg morede mig herligt over det, men tænkte om der var en eller anden særlig grund til det lige var den film der sku bruges :)

    Ferris Bueller's day off

    Elwood21-02-16 20:17

  • ★★★★★★0

    Det er jo præcis det jeg snakker om og snakkede om Babo, det der gjorde dem til "så meget mere", hvad det netop var. Du skriver jo selv at de er mere og andet. Deadpool lever også af det "andet" og altså ikke "kun" af....Nå, tråden er væk. 

    T. Nielsen21-02-16 20:16

  • ★★★★0

    Hvad skulle Deadpool leve af? Beklager, men jeg har tabt tråden :) Den lever af være grotesk morsom. Historien i den er komplet uinteressant. Det er den ikke just i eksempelvis Oldboy. 

    Babo21-02-16 20:43

  • ★★★★★★0

    Hvad Deadpool skulle leve af? Det du selv nævner vel:-D

    T. Nielsen21-02-16 22:02

  • ★★★★★1

    Hvad Deadpool skulle leve af?

    Organdonor, tænker jeg. 

    Lars!21-02-16 22:06

  • ★★★★★★0

    Ha:-D

    T. Nielsen21-02-16 22:15

  • ★★★★1

    Synes helt klart du skal instruere efterfølgeren Riqon. Lyder interessant :)

    Babo21-02-16 22:42

  • ★★★★★0

    Terminator: Genisys

    Filmen, som jeg lovede mig selv, at jeg aldrig ville se, havnede på mystisk vis i min afspiller alligeveller ;) i det mindste var det gratis, takket være det lokale bibliotek. Det skal filmen have, at jeg faktisk nåede at tænke: "Hmm, måske den ikke er så slem, som jeg har hørt!" Der var vel gået 10 minutter, og vi befandt os stadigvæk i fremtiden. Boy was I wrong, og selv om jeg på mange måder finder den bedre end "Rise of the Machines", så er det med en meget lille margin.

    Jeg kan se, hvad de har tænkt: "Folk kunne ikke lide Salvation. Det var ikke Terminator-agtigt nok længere. Vi må have Arnold tilbage. Vi må gentage den gamle historie for en ny generation og gøre franchisen genkendelig igen. (En lignende tanke skulle jo også få "Star Wars" tilbage på rette spor.) Men vi må også tilføre noget nyt, noget vi ikke har set før."

    Problemet er, at det "gamle" ikke rigtigt fungerer, måske med undtagelsen af unge Arnold, mens det nye overhovedet ikke fungerer. Tidsrejselogikken havde problemer, selv i de gamle, men ideen om dobbeltminder, og at visse ting har konsekvenser, mens andre ingen har, gør plottet til et kaos uden lige. Det hjælper så heller ikke, at Arnold er den, som spiller bedst, at kemien mellem essentielle karakterer er fraværende, at de rørende scener ikke er rørende, at actionscenerne ikke er spændende, og at den (selvfølgelig) aldrig fanger en snert af ånden fra de første to kapitler, som den skal forestille at spille op ad. Men hvad havde jeg egentlig forventet... 1/6

    Sjovt at de valgte Mother of Dragons til at spille Sarah Connor, som kollega Cersei Lannister også har spillet i Terminator Chronicles. Jeg foretrak dog faktisk sidstnævnte (selv om Linda Hamilton naturligvis vinder over begge). 

    Lars!22-02-16 15:24

  • ★★★★0

    Kurt Cobain: Montage of Heck - 9/10

    Dokumentarfilmen om Kurt Cobain/Nirvana. Og det er ikke bare "endnu en". Instruktøren Brett Morgen har haft fri adgang til familiens arkiver og vi ser derfor meget intimt og følsomt materiale, alt fra barndommen til kæresten Courtney Love og datteren Frances. Vi præsenteres for dagbøger, hjemmevideoer, koncertoptagelser, interviews og sågar også animationer, som giver et meget troværdigt og komplekst billede af rockstjernens liv. Han tilsluttede sig som bekendt klub 27. Det er i høj grad også en meget visuelt orienteret dokumentarfilm, der virkelig sætter flotte og abstrakte billeder på følelser og tanker, som kryber sig ind under huden. Imponerende dokumentar, der efterlod mig i en stum tilstand. Sidste uges tid har det naturligvis stået på Nirvana for fuld skrue....når jeg var alene hjemme :)

    Babo22-02-16 15:22

  • ★★★★★★0

    Arrrrgggg, hvorfor vil den aldrig rette mellelrum????

    T. Nielsen23-02-16 08:46

  • ★★★★★★0

    Geheimcode Wildgänse (1984)

     

    Det er nemt og næsten også for nemt, at kritisere denne tvivlsomme krigsfilm sønder og sammen. Den er dårligt spillet, tvivlsomt iscenesat og historien halter. Der er alligevel noget dragende i den hårde og rå måde, sådanne film er drejet på og klippet sammen. En abrupt stil og en tone, som jeg synes det er svært at finde i større og mere kvalitative film. Der skydes og springes i luften i et væk, mens samtlige karakterer styrter hjernedøde rundt og skal være så grov som muligt. Ikke desto mindre må jeg bare erkende, at sådanne film her morer mig og jeg føler mig underholdt. Det er B-film som jeg husker dem fra de tidlige 80’ere, som vi slugte i spandevis på VHS. Lewis Collins i hovedrollen, var en overgang i snak som James Bond i sin tid. Når jeg ser denne her, kan jeg måske forstå hvorfor. Jeg synes dog måske også jeg forstår han ikke fik den. Filmen har i øvrigt intet med ”The Wild Geese” at gøre. Historien har dog visse ligheder.

     

    Bedømmelse: 6/10

     

    War of the Worlds (2005)

     

    Spielbergs moderne udgave af H. G. Wells klassiske sci-fic roman, er yderst velfungerende i mange af sine enkeltdele og sekvenser. Indledningen og optakten, hvor jorden angribes er brillant iscenesat og her viser den gamle mester sine styrker udi spændingsopbygning og i at sætte en tone. Det er regulært nervepirrende, senere i enkelte scener endda direkte skræmmende. Desværre vil Spielberg gerne være relevant som en subtil filmskaber og selv om han har begået store værker i den mere seriøse ende, så lykkes det lige så ofte ikke synes jeg, særligt ikke i nyere tid (efter 80’erne). Spielberg er blevet for konservativ på sine ældre dage. Forholdet mellem Cruise’s udgave af en umoden far, der vokser med opgaven og hans fremmedgjorte næsten voksne søn, er ultimativt anstrengende og utroværdigt. Da Spielberg samtidig ikke tør gå linen ud, spises vi af med en for mig tåkrummende blødsøden slutning, som trækker ned. Det sagt, så er effektarbejdet stadig imponerende, der er smæk på lyden og actionscenerne er medrivende og underholdende.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen23-02-16 08:47

  • ★★★★0

    Jeg var noget mere begejstret for War of The Worlds for godt 10 år siden. Den har dog ikke tabt fælt og jeg er faktisk enig i dommen. Der er forrygende sekvenser i den af spænding. Effekterne fejler ikke noget. Slutningen er lidt svært at sluge og jeg synes måske filmens konklusion, at monstrene blot "visner" på vor jord, var måske lidt letkøbt. Men overall, jeg nyder den stadigvæk. 

    Babo23-02-16 09:15

  • ★★★★★★0

    Det kan måske virke lidt tamt....Mener dog det på et eller andet plan er i tråd med bogen, hvor en virus vistnok skulle gøre en ende på "The Invaders". Jeg gik i krig med bogen som barn (eller meget ung), men husker den meget lidt. Uanset så behøver det ikke virke på film. Spielberg prøver at lave en pointe med slutningen, men jeg finder også at filmen slutter langt svagere end den starter desværre.

    T. Nielsen23-02-16 09:22

  • ★★★★0

    Arrrrgggg, hvorfor vil den aldrig rette mellelrum????

    Hvis du mener, der er en fejl, må du meget gerne skrive det i Om Moovy-forummet :)

    chandler7523-02-16 09:25

  • ★★★★★★0

    Skal jeg gerne gøre Rasmus. En fejl er der vel, når jeg ikke kan rette et manglende mellemrum i en tekst. Hvor skal jeg skrive det henne, altså i hvilken tråd?

    T. Nielsen23-02-16 09:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen