Dramachef indrømmer: "1864" var et politisk projekt

DR's tidligere dramachef Ingolf Gabold indrømmer nu, at Ole Bornedals storstilede tv-serie "1864" var et politisk projekt. Det skriver Politiken.

Da serien kom frem, blev det bl.a. fremført, at seriens romahistorie lignede en kritik af nutidens udlændingepolitik, og også  nutidsrammen med den unge pige og fremstillingen af statsmanden D.G. Monrad blev betragtet som politiserende. På daværende tidspunkt benægtede Gabold dog, at det skulle have noget på sig.

Da DR i 2010 fik en særbevilling fra Folketinget på 100 mio. kroner til historisk drama, var det netop den tidligere dramachef, der ville lave en serie om slaget ved Dybbøl. Nu fortæller han, at serien spejlede nationalismen i 1864 i den neonationalisme, som Dansk Folkeparti ifølge Gabold står for: "Jeg har hele tiden syntes, at vi var europæere i region Danmark. Og jeg synes godt, at DR kunne vælge et stykke politisk orienteret dramatik og sende det ud som et stort indlæg i en debat, der har varet i 10 år."

DF's Søren Espersen mener, at dramatik gerne må være politisk, men at de historiske facts blev tilsidesat i "1864" for at fortælle en politisk historie: "Antydningens kunst er så smuk, fordi man som iagttager selv kan drage sine konklusioner. Men i '1864' fik vi konklusionerne skovlet ned i halsen som foie gras-gæs."

DR's nuværende dramachef, Piv Bernth, afviser, at DR har bestilt en politisk serie. "Hvis vi gjorde det, ville det jo blive sindssygt kedeligt og forudsigeligt tv. For os er det en fremragende, emotionel fortælling (LOL, red.) om to drenge, der går i krig. Og så er der ting i det, du kan tolke politisk," siger hun.

"1864" var med et budget på 173 mio. kroner den dyreste danske tv-serie nogensinde. Læs eller genlæs tidligere anmelder Søren Ildveds underholdende kommentarspor til serien under billedet:

"1864"

Og så er det i dag, at storserien "1864" har premiere til oplysning af det danske folk. Da folkene bag serien har vurderet, at historisk nøjagtighed er ”skide lige meget”, kan jeg fra det lækkede manuskript afsløre, at den slutter med dansk sejr, da koporal Hansen affyrer de proton-torpedoer, der smadrer den tyske dødsstjerne.

Af 1864-serien har jeg foreløbigt lært:

Man bliver en bedre taler af at folk går på ens mave. Selvom man har udformet grundloven, kan man sagtens være bindegal. Det er der i øvrigt ingen, der bemærker, uanset hvor åbenlyst det er. Det var ganske almindeligt at knalde køer i 1800-tallet (Dan Jørgensen har næppe godkendt manuskriptet). Der er ingen grund til at prøve på at skjule, at man lige har fået en tur i høet med stalddrengen. En sløv kærlighedsscene bliver god, hvis bare kameraet roterer rigtig meget.

Hvad jeg lærte af tredje afsnit af "1864":

"Det sagde hun også i går"-vitsen blev allerede brugt i 1800-tallet. Når man sætter Lisbeth Salander til at pleje pensionisterne, er der ikke noget til at sige til, at de skider i bukserne. ”De er alle sammen tossede” siger oplæseren. Ole Bornedal er i tvivl om, hvorvidt han har været for subtil. Bismarck var en fredelig pacifist (alle krigene var bare sort uheld). De danske teatre i 1800-tallet brugte disko-røg på scenen. Pilou er nu gået over til at voldtage sigøjnere. Bornedal er bekymret for, om vi nu er helt med på, at han er rigtig ond og skør. God dramatik opstår, når skuespillerne råber en hel masse. Selvom man har arbejdet på en gård hele sit liv, bliver man stadig chokeret over at slå en gris ihjel.

(Artiklen fortsætter under billedet).

Hvad jeg lærte af det fjerde afsnit af "1864":

"Danskerne er vanvittige" bliver der sagt. Sidste gang hed det "De er allesammen tossede". Bornedal er stadig ikke sikker på, om vi nu også er helt med. Spænding opstår, når skuespillerne kigger direkte ind i kameraet. Rigtig længe. H.C. Andersen var ekstremt langsomt opfattende. Der er ganske vist krig, men ved fronten er der heldigvis stadig rigeligt hårvoks til de unge soldater. Det har ingen konsekvenser, når en soldat nægter at svare en officer. Jo højere oppe i hierarkiet man er, jo mere senil er man også. Man bløder helt vildt meget af at få en lussing. Værtshusene er propfulde af klamme, men velklædte mænd, der bruger udtryk som "Det ligner, at du er ude i nogle sociale problemer”, når de vil i lag med en.

Hvad jeg lærte af det femte afsnit af "1864":

TV2 sender ubekymret "Badehotellet" på samme tidspunkt. Af ubegribelige årsager synes de ikke, at konkurrencen er så hård. "Derhjemme ser de krigen som et spil". Hr. subtilitet slår til igen. "Didrik kunne ikke være andet end ond". Nå for pokker. Jeg fik godt nok også selv lidt en mistanke, da han begyndte at voldtage køer og kvinder. I krig sprøjter det med billigtudseende computerblod. Heiberg kalder krigen for en dilettant-forestillingen. I betragtning af skuespillet har hun har mere ret, end hun tror. Det går så langsomt, at selv sneen falder i slowmotion. En af soldaterne kan trylle tyskerne i søvn. Det virker efter sigende også på seerne. Tyskerne er så svagtseende, at deres kort er 10 meter lange.

Hvad jeg lærte af det sjette afsnit af "1864":

"I Danmark er jeg født" bliver indledningsvist sunget skrigende. Jeg begynder at tro, at Ole Bornedal muligvis prøver at sige noget negativt om nationalfølelsen. "Krigen var et helvede". Uh, klichéernes kliché. Psykisk kirurgi var mere udbredt i 1800-tallet i Danmark, end man lige skulle tro. Takket være denne serie ved vi i det mindste nu, hvordan "Riget" havde set ud, hvis den var blevet instrueret af Michael Bay. Til trods for alle de sårede er feltlazaret næsten tomt. I 1864 var hæren så nonchalant, at man bare kunne sige sine officerer imod uden at blive straffet. Når man prøver at snige sig ind på fjenden, kan man sagtens sludre løs. Ingen hører alligevel noget. En enkelt kugle kan snildt blæse to hænder af. De danske øverstbefalendes strategi var at vente på, at Dannebrog faldt ned fra himlen. Krigen er pænt kedelig. Trods alt kanonskyderiet er jeg mere interesseret i, om de nogensinde fik fyldt den der sædkrukke.

(Artiklen fortsætter under billedet).

Hvad jeg lærte af det syvende afsnit af "1864":

Bornedal har i pressen sagt, at det syvende afsnit er "fuldstændig forfærdeligt". Jeg kan nu bekræfte, at det holder seriens niveau. "Smerten er livets reneste flamme, og den kan strækkes helt ud i det uendelige". Lidt kritisk sans havde gjort underværker. "Den preussiske hær har aldrig før haft så mange kanoner". Klip til billede med to kanoner. Måske plejer de kun at have en? "Denne vanvittige krig". Jo, tak. Efter syv afsnits gentagelser er den ved at være feset ind. Det kræver virkelig meget at få Søren Malling til at ligne en dårlig skuespiller. Men Bornedal er mand for opgaven. En af kanonkuglerne sprang både bukserne og frakken af en dansk soldat, men lod ham ellers være stort set uskadt. Den må have været lidt smålummer af natur. Kaptajn Dinesen er så sej, at hans pistoler aldrig løber tør for patroner. At en soldat bliver dræbt i slowmotion er ikke en større filmkliche, end at vi sagtens kan genbruge den. Gerne to gange i samme afsnit. Når din pistol løber tør for kugler, så kast den mod fjenden. Det dør han af. Og lad være med at samle den op og lade den bagefter.

Hvad jeg lærte af det ottende og sidste afsnit af "1864":

"1864" kan nu fås på dvd og Blu-ray. Den bliver givetvis årets hadegave. Serien starter med et nærbillede af et Dannebrog, der er fuldt af huller. Hvis nu vi var i tvivl om, at det går skidt. Skuespillerne græder og skriger ustandseligt. Og måske igen når de ser serien. "For enden af livets vej ligger døden". Nå for pokker. Det er sgu da lidt træls. "Landet var forvandlet til et teater, der var i brand, og publikums latter var blevet til skrig". Jeg mener, det var Hemingway, der sagde at alle dårlige forfattere er forelsket i det episke. Kongen har pludselig fået en mistanke om, at Monrad er sindssyg. Han har åbenbart først nu bemærket, at det er skidt tegn, at Monrad har savlet, stirret og spyttet manisk uafbrudt gennem hele serien. Peter har fået bundesligahår i preussisk fangeskab. Skammen vil bare ingen ende tage. Der er ret ubegribeligt, at et så lille afsnit kan rumme så meget overspil. I morgen starter en julekalender, hvor de åbenbart rejser mellem nutiden og fortiden. Det bliver faktisk lidt som ”1864” aldrig stoppede. Blot nu forhåbentlig med færre sædkrukker og erotiske kvæg-scener.

Kommentarer

Dramachef indrømmer: "1864" var et politisk projekt

  • ★★★★★★0

    Jeg har da heller ikke haft tv-pakke i mange år, men det betyder da ikke at jeg kan slippe for licens og desuden kan alle DRs kanaler streames fra der hjemmeside.

    I praksis er det dog mere et valg end det er tvang, eftersom DR ingen muligheder har for at tjekke om man har licenspligtige enheder i hjemmet, udover at spørge pænt eller kigge ind af vinduet.

    Zero Cool 5-10-19 22:18

  • ★★★★0

    I praksis er det dog mere et valg end det er tvang, eftersom DR ingen muligheder har for at tjekke om man har licenspligtige enheder i hjemmet, udover at spørge pænt eller kigge ind af vinduet.

    Jeg synes også, det er noget svineri, den måde de har brugt skræmmekampagner til at inddrive licensen. Ikke mindst de såkaldte "pejlevogne" - som mine forældre vist stadig er overbevist om rent faktisk fungerede.

    Læste også lige denne: Ét af de mere fiffige trick i de første år, var, at DR købte plads på landets taxaer, så de øverst fik et skilt, hvor der med små bogstaver stod: "Er det en PEJLEVOGN". Det sidste var skrevet med enorme bogstaver. På de rigtige stod der så de samme ord i omvendt rækkefølge, nemlig "Det er en PEJLEVOGN".

    Jeg har betalt licens on and off, dels efter om jeg har følt for det, dels efter om økonomien har været til det. Jeg synes personligt ikke, at man bare skal betale af princip, når man tænker på, hvad de bruger pengene på.

    Men jeg må give dem, at deres opkrævere er ganske snu. Når jeg ikke har betalt, får man dem jo jævnligt i røret (de tager vist ikke så meget ud mere), og en samtale kan løbe sådan:

    - Har du en mobiltelefon?

    - Nej.

    - Hvordan snakker du så med mig lige nu?

    Eller:

    - Har du internet?

    - Nej.

    - Hvordan tjekker du så eBoks osv.?

    chandler75 6-10-19 11:21

  • ★★★★★★0

    Jeg kan uden problemer følge irritationen over, at man er tvunget til at betale til noget, man ikke gider og måske slet ikke bruger. Men hvis alternativet er det lort, som jeg kan se at andre kanaler sender af stupide reality programmer med mere, så er jeg sgu villig. Jeg synes blot godt jeg kunne undvære at der blev brugt penge på at købe udenlandske serier og film hjem, samt en del programmer der intet siger mig. Men igen, de skal jo ramme bredt. Vi bruger dog Ramasjang meget. Vi streamer også ofte fra DR til børnene. De elsker at se Rosa med rouladen og andre gode udsendelser.

    T. Nielsen 6-10-19 11:38

  • ★★★★0

    Disneysjov (til mine niecer), Kunstquizzen (til mine forældre), Hammerslag, Gift ved første blik og Debatten (til mig) - alt andet kunne de for min skyld godt skære væk og så ellers bare sætte Matador på repeat. Så kunne licens nok sættes ned med 99,99 % :)

    chandler75 6-10-19 11:45

  • ★★★★★★0

    Disneysjov (til mine niecer), Kunstquizzen (til mine forældre), Hammerslag, Gift ved første blik og Debatten (til mig) - alt andet kunne de for min skyld godt skære væk og så ellers bare sætte Matador på repeat. Så kunne licens nok sættes ned med 99,99 % :)

    Jeg værdsætter alt med Clemens:-D

    Men ja, det kunne den da nok skæres ned med. Altså, hvis de kun var til for dig;-)

    T. Nielsen 6-10-19 11:48

  • ★★★★0

    Men ja, det kunne den da nok skæres ned med. Altså, hvis de kun var til for dig;-)

    Jeg syntes ellers, at mit programvalg var rimelig bredt funderet - lidt til børnene, de unge, forældrene og de ældre

    chandler75 6-10-19 11:51

  • ★★★★★★0

    Jeg syntes ellers, at mit programvalg var rimelig bredt funderet - lidt til børnene, de unge, forældrene og de ældre

    Mindst en af dem du nævner, kunne de for min skyld godt smide over på Tv2:-D Jeg ser kun Debatten af de nævnte. Heller ikke Disney sjov ser vi.

    T. Nielsen 6-10-19 12:01

  • ★★★★★★0

    Men jeg må give dem, at deres opkrævere er ganske snu. Når jeg ikke har betalt, får man dem jo jævnligt i røret

    Jeg tror bare at du ikke skal stå i "telefonbogen", så kan de ikke finde dit nummer og kontakte dig pr. telefon.

    Jeg kan uden problemer følge irritationen over, at man er tvunget til at betale til noget, man ikke gider og måske slet ikke bruger. Men hvis alternativet er det lort, som jeg kan se at andre kanaler sender af stupide reality programmer med mere, så er jeg sgu villig. 

    Mit alternativ er at lade være med at se flow-tv. Det har virket helt ok i 20 år.

    Zero Cool 6-10-19 12:04

  • ★★★★0

    Jeg tror bare at du ikke skal stå i "telefonbogen", så kan de ikke finde dit nummer og kontakte dig pr. telefon.

    De ringer altid fra de samme fire sidste cifre, 3520 (som jeg kan huske, fordi det er postnummeret på Farum, hvor jeg er vokset op), så det er nemt at lade være med at tage telefonen - og så blackliste nummeret på mobilen.

    Ikke at jeg har en mobil, naturligvis...

    chandler75 6-10-19 12:16

  • ★★★★★★0

    Jeg tror bare at du ikke skal stå i "telefonbogen", så kan de ikke finde dit nummer og kontakte dig pr. telefon.

    Mit alternativ er at lade være med at se flow-tv. Det har virket helt ok i 20 år.

    Jo jo, det er da fint det fungerer for dig. Men jeg kan nu godt lide at se diverse politiske debatter og andet. Dem behøver jeg naturligvis ikke se flow-tv for. Men nu var det også mere, om der var brug for institutioner som DR jeg snakkede om. Om man så streamer eller ser det "direkte" ændrer for mig ikke på, at de andre medieudbydere mest tilbyder forfærdeligt Tv. Derfor har vi heller ikke nogen Tv-pakker eller andet.

    T. Nielsen 6-10-19 12:38

  • ★★★★★★0

    De ringer altid fra de samme fire sidste cifre, 3520 (som jeg kan huske, fordi det er postnummeret på Farum, hvor jeg er vokset op), så det er nemt at lade være med at tage telefonen - og så blackliste nummeret på mobilen.

    Ikke at jeg har en mobil, naturligvis...

    Og lige nu sidder du på biblioteket, I Know;-)

    T. Nielsen 6-10-19 12:38

  • ★★★★★★0

    Jo jo, det er da fint det fungerer for dig. Men jeg kan nu godt lide at se diverse politiske debatter og andet. Dem behøver jeg naturligvis ikke se flow-tv for. Men nu var det også mere, om der var brug for institutioner som DR jeg snakkede om. Om man så streamer eller ser det "direkte" ændrer for mig ikke på, at de andre medieudbydere mest tilbyder forfærdeligt Tv. Derfor har vi heller ikke nogen Tv-pakker eller andet.

    Du nævner de to alternativer der er for dig, jeg nævner et tredje.

    Der er ingen grund til at tage det som et personligt angreb. :)

    Zero Cool 6-10-19 12:57

  • ★★★★★★0

    Du nævner de to alternativer der er for dig, jeg nævner et tredje.

    Der er ingen grund til at tage det som et personligt angreb. :)

    Øh, det gør jeg nu heller ikke? Altså tager det som et personligt angreb. Jeg tog overhoved intet anstød af det du skrev Bruno. Gjorde du måske det af mit?

    Det besvarer jo stadig ikke, om der er brug for DR, uanset form? Skal jeg tolke det som at du er ligeglad med folkeoplysning/nyheder og den slags formidling og du mener de skal lukke lortet?

    T. Nielsen 6-10-19 13:14

  • ★★★★★★1

    Men nu var det også mere, om der var brug for institutioner som DR jeg snakkede om

    Det mener jeg bestemt, der er. Indholdet kan diskuteres, men public service har stadig sin berettigelse. 

    Guldager 6-10-19 13:15

  • ★★★★★★0

    Det mener jeg bestemt, der er. Indholdet kan diskuteres, men public service har stadig sin berettigelse. 

    Og deri er jeg nemlig lige præcis helt enig.

    T. Nielsen 6-10-19 13:15

  • ★★★★0

    Og deri er jeg nemlig lige præcis helt enig.

    Det er jeg også - der er klart brug for DR. Jeg synes bare, at de har en størrelse, som ikke er berettiget, og så er licensen absurd høj.

    chandler75 6-10-19 13:29

  • ★★★★★★0

    Det er jeg også - der er klart brug for DR. Jeg synes bare, at de har en størrelse, som ikke er berettiget, og så er licensen absurd høj.

    Jeg synes også det skal være til debat. Der er også en del jeg gerne så sparet væk.

    T. Nielsen 6-10-19 13:41

  • ★★★★0

    Jeg synes også det skal være til debat. Der er også en del jeg gerne så sparet væk.

    Jeg tænker heller ikke kun på programmerne - jeg har et indtryk af, at der især før sparerunden har været en ret ødsel indstilling, hvor der bare er blevet udskrevet en check, fordi pengene jo bare kom ind - den nye DR-by, Melodi Grand Prix-showet i KBH, taxa-ture ad libitum...

    For ikke at tale om, om der virkelig er behov for 6 kanaler...

    chandler75 6-10-19 13:47

  • ★★★★★★0

    Jeg tænker heller ikke kun på programmerne - jeg har et indtryk af, at der især før sparerunden har været en ret ødsel indstilling, hvor der bare er blevet udskrevet en check, fordi pengene jo bare kom ind - den nye DR-by, Melodi Grand Prix-showet i KBH, taxa-ture ad libitum...

    For ikke at tale om, om der virkelig er behov for 6 kanaler...

    Jeg har læst en del kritik, men har ikke været helt bagom, så jeg skal ikke helt kunne sige hvad der er reelt, hvad der er politisk spin og hvad der er "ondt i røven". Men sparet en del væk, kunne også dække disse ting såmænd. Men mon ikke DR, som så mange andre steder kan blive for magtfuldkomne, hvis de ikke indimellem holdes til ilden?

    T. Nielsen 6-10-19 13:51

  • ★★★★★★0

    Øh, det gør jeg nu heller ikke? Altså tager det som et personligt angreb. Jeg tog overhoved intet anstød af det du skrev Bruno. Gjorde du måske det af mit?

    Det besvarer jo stadig ikke, om der er brug for DR, uanset form? Skal jeg tolke det som at du er ligeglad med folkeoplysning/nyheder og den slags formidling og du mener de skal lukke lortet?

    Din første sætning virkede lidt i den retning, men fair nok.

    Jeg har som sådan ikke noget imod DR, men jeg mener helt klart at den nuværende form ikke er den rette. DR burde ikke konkurrere med de kommercielle kanaler og burde koges ned til måske to kanaler, som står for at sende hvad man ikke kan få andre steder, måske én til dansk/nordisk indhold, en til hvad resten af verden kan byde på.

    Selvom jeg ikke selv ser sport, kunne man måske argumentere for en tredje kanal, som sender sport, som man ikke kan se på andre kanaler, samt store turneringer/kampe, som størstedelen af danskerne har en interesse i, selvom det måske går imod at lade være med konkurrere med de kommercielle kanaler. For at lære vores nordiske naboer bedre at kende, kunne man eksempelvis vise skisport, ishockey og boboll.

    Dertil måske et par radiokanaler til traditionel radio, da behovet for radiokanaler, der er fokuseret på én musikgenre på sin vis er udspillet, nu da man kan køre hvad man  har lyst til via eksempelvis Spotify.

    Zero Cool 6-10-19 15:17

  • ★★★★★★0

    Det er taget til efterretning, at det lød sådan. 

    Kan se vi er enige langt hen ad vejen tror jeg. Det med store sportsbegivenheder, der har national interesse, synes jeg også burde sendes på DR. Muligt som du nævner at det også giver et konkurrenceelement i forhold mere kommercielle kanaler/tjenester. Jeg synes bare det er vigtigt for vores opfattelse af os som et land. Tror også det er med til at bryde fordomme ned. Men det er en anden snak. Over & out herfra. 

    T. Nielsen 6-10-19 15:24

  • ★★★★★★0

    Jeg skal ikke gøre mig klog på de sidste 20 års tid, når det kommer til dansk tv, men det nordiske indhold er noget jeg savner at have haft adgang til, da jeg var yngre. Jeg kan næsten ikke forstå norsk og svensk, fordi jeg stort set ikke har set tv derfra, samtidig med at jeg ikke kender ret meget til vores nordiske naboer, hvilket især blev synligt for mig, da jeg tog til Finland første gang.

    Eller jo, jeg kender jo til vores fælles historie, men de sidste måske 100-150 år, er i bedste faldt lidt tåget. Jeg anede eksempelvis ikke at Finland kun har eksisteret i lidt over 100 år, indtil jeg blev gjort opmærksom på det for et par år siden. Heldigvis får jeg nogle indtryk fra de svenske, norske og finske frivillige i Huset, og så er det jo også noget jeg selv kan rette op på via Duolingo eksempelvis.

    Zero Cool 6-10-19 15:32

  • ★★★0

    Jeg ved ikke hvor meget der bliver ændret med den nye regering, men ellers er der jo allerede lagt ovnen til gigantiske besparelser i DR. Blandt andet lukkes DR3 fra 2020. Tror der vil være mange forældre der ville blive kede af det, hvis man lukkede Ramasjang. Nu hvor radio25syv med stor sandsynlighed lukker, så er jeg også glad for at P1 stadig er der.

    Til gengæld, kan jeg ikke se hvad vi skal med alle de der talentshows og reality tv. Det kan ligesågodt blive sendt på de kommercielle kanaler. Drama er på sin plads, da DR som de eneste har midlerne til at lave kvalitet til det snævre publikum vi er. DR vinder jo også jævnligt priser for deres drama.

    Hvad angår det med at man ikke bare kan streame hele DRs arkiv fra deres hjemmeside, irritere det også mig. Det ville jo være en guldgruppe at gå på opdagelse i og så ville der være noget mere ved at betale licens. Noget af det ligger tilgængeligt i forbindelse med det nu hedengangen Bonanza projekt, men det må efterhånden siges at være i ret dårlig kvalitet efter hvor tids standarder.
    En del af DRS arkiver er allerede digitaliseret, men er kun tilgængeligt internt. Jeg har fået at vide at det handler om rettigheder. Hele dette rettighedshelvede, er også noget der også irritere mig. Det er hindringer i vejen for at vores kulturarv er os tilgængelig og måske en af de bedste argumenter for piratkopiering.

    Aranyhajú Nyárszépe 6-10-19 15:52

  • ★★★★0

    Drama er på sin plads, da DR som de eneste har midlerne til at lave kvalitet til det snævre publikum vi er. DR vinder jo også jævnligt priser for deres drama.

    Jeg synes, det er fint, at DR laver noget drama, selvom de ofte ikke rammer plet (apropo det oprindelige emne for denne tråd), men både TV2 og TV3 har da også lavet en god portion dramaserier. Derudover er nye spillere som Netflix og andre streamingtjenester jo også begyndt at begive sig ind på markedet. Danmark er rigtig nok et snævert publikum, men fordelen for streamingtjenesterne er, at de kan sende indholdet ud i 190 lande, og så kan det pludselig godt betale sig, hvis produktet er godt nok.

    Der er faktisk i dag en artikel i Politiken om, at der for første gang i mange år nu er mangel på danske filmfolk inden for alle brancher, fordi der nu bliver hevet i dem fra mange flere sider end for bare 5-10 år siden.

    chandler75 6-10-19 16:19

  • ★★★★★★0

    Mht til talentshows... De er stadig i stor stil samlende for en meget stor del af befolkningen, og derfor public service. 

    Guldager 6-10-19 17:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen