Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★0

    Possession (1981)

    - min første film af Andrzej Żuławski, og sikke et bæst af en forunderlig film. Et ægteskab i komplet opløsning, hvor vrede, jalousi og had udarter sig til harm selvskade og monsterlignende manifestationer af de volsomme følelser, der skylder ind over et menneske i følelsernes vold. Hysterisk, absurd, morsom og seriøst creepy, da den atmosfæriske fornemmelse af usikkerhed og uvidenhed tager over ved seeren. Tematikker og ladet symbolik, der er til at tage føle på. Blandt andet leges der med dobbeltgænger effekt. Isabella Adjani er for vild, og Sam Neill i en type rolle/film jeg ikke troede var mulig. Og så er der lige det formidable filmsprog; roterende, kaotisk, køligt og sært i sine bevægelser, der konstant flyder rundt i ubrudte optagelser. Voldsom film.

    8-9/10.

    Mikkel Abel 2-10-19 15:36

  • ★★★★★★0

    Bekas (2012)

     

    En habil fortalt historie om to gadedrenge (brødre) i det nordlige Irak under Saddam Husseins diktatur, der forsøger at rejse til Amerika. Her vil de besøge Superman, som de har fået et kort glimt af i en film vist i deres landsby.

    Selvsagt er det ikke så nemt som det lyder. Rejser byder da også på sine store udfordringer, i en film der kan virke barsk og realistisk og så alligevel aldrig helt føles troværdig.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen 3-10-19 20:07

  • ★★★★★★0

    Alpha (2018)

     

    Jeg er ikke så historisk velbevandret, at jeg ved hvor realistisk beskrivelsen af et europæisk urfolk som i filmen her, det rent faktisk er. Umiddelbart forekommer det mig dog ikke sønderligt plausibelt, når vi får historien om, hvordan ulven blev tæmmet og blev til menneskets bedste ven, hunden.

    Uanset, så er det dog stadig en egentlig god fortælling, der dog hæmmes af et ofte rigeligt sløvt tempo, sikkert fordi man ikke er involveret i personerne, og en visuel stil og effekter der forekommer mig rigeligt forloren.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen 5-10-19 09:44

  • ★★★★★★0

    Evolution har tæmmet ulven :) - de første hunde kommer fra de ulve, der ikke har været bange for mennesker, og derved kunne drage fordel af at komme tæt på grupper af mennesker og spise deres affald, og derved var de ulve sikret føde, og de andre ulvetræk har ikke været en fordel for overlevelsen. Og herefter er mennesker og de første hunde levet og arbejdet sammen. De mange forskellige racer er resultatet af menneskets avl. 

    Guldager 5-10-19 10:06

  • 0

    Vuelven / Tigers Are Not Afraid (2018)

    "En upoleret Guillermo del Toro" står der på coveret til denne mexicanske film, som jeg først er faldet over nu, selvom både The Devil's Backbone og Pan's Labyrinth er blandt mine absolutte favoritter.

    Filmen handler om en gruppe af mexicanske gadebørn og de grusomheder, der har gjort dem hjem- og forældreløse i et miljø præget af frygt og død som følge af narkokriminalitet og menneskesmugling. Inspirationen fra del Toro's film er tydelig, for fantasien og selskabet fra de andre børn er de eneste tilflugtssteder for hovedpersonen Estrella, der netop er endt på gaden, og der er en flydende grænse mellem fantasi og virkelighed, selvom man hurtigt får en fornemmelse af, at der også er noget overnaturligt på spil.

    Når man ikke taler spansk, kan det være vanskeligt at vurdere skuespillernes evner, men de forekommer mig at holde et fint niveau med enkelte svipsere, der dog ikke ødelægger helhedsindtrykket. Filmen skiller sig ud fra del Toros film ved at være mørkere og mere uhyggelig, men stort set alle gysene er såkaldte jump scares, og dem bliver man  hurtigt træt af. 

    Alt i alt lever filmen fint op til sammenligningerne med del Toro, men det bliver til tider lidt kikset, at man så ofte lader Estrella træde ind i en fortællerrolle og lader hende fortælle om eventyrets regler, og at Estrella helt åbent fortæller de andre børe om sine tre ønsker.  Det bidrager ikke med ret meget, og det tager mig ud af historien. 

    Historien forekommer mig til tider at være lidt af en kopivare, men det gør ikke noget, når originalvaren er helt fantastisk, og filmen også leverer og kan stå på egne ben.

    4/6

    Slayer 5-10-19 10:17

  • ★★★★★★0

    Evolution har tæmmet ulven :) - de første hunde kommer fra de ulve, der ikke har været bange for mennesker, og derved kunne drage fordel af at komme tæt på grupper af mennesker og spise deres affald, og derved var de ulve sikret føde, og de andre ulvetræk har ikke været en fordel for overlevelsen. Og herefter er mennesker og de første hunde levet og arbejdet sammen. De mange forskellige racer er resultatet af menneskets avl. 

    Ja det er i hvert fald ikke tæt på denne film. Den sidste del du skriver vidste jeg dog godt. Det var samtidig så også beskrivelsen af menneske på den tid der heller ikke forekommer mig troværdigt.

    Tak for fin respons.

    T. Nielsen 5-10-19 10:17

  • ★★★★★★1

    Rambo (2008)

     

    Stallone, hvis ansigt her næsten ligner et der er ommøbleret med en spade og er lige så stift, har både skrevet, instrueret og spiller naturligvis også hovedrollen til denne efternøler til hans 80’er ikoniske supersoldat John Rambo.

    Til det kan jeg (forsat) kun sige, hold da kæft det er sadistisk og afstumpet foder til den indre svinehund. Det er en af de mest hjernedøde og brutalt underholdende actionfilm jeg har set og jeg har set en del.

    Stallone kan i hvert fald ikke beskyldes for at ligge under for den ”gode” smag eller intellektuelle meningsdannere. Jeg kom i hvert fald af med noget der og følte mig nærmest lettet for en del frustrationer og spændinger efter dette gensyn. Jeg var ganske enkelt blevet gennemblæst.

    Da Stallone genoplivede Rocky med filmen ”Rocky Balboa” anså jeg det i sin tid for et af de mest tåbeligt desperate forsøg på et sidste comeback. Filmen viste sig heldigvis at være en varm, behagelig melankolsk og sympatisk tur ned af ”memory lane” med hjertet på rette plads. Men hvis jeg dengang opfattede forsøget desperat på forhånd, så var det svært at vide hvad jeg dengang skulle mene om af genoplive den ofte udskældte Rambo.

    Nuvel, måske fungerer filmen i mine øjne faktisk så godt, stadig efter hele 3. gennemsyn (Biografen og to gange hjemme) fordi Stallone enten er, heldigvis dum nok eller ligeglad med hvad folk måtte mene og det skinner i den grad igennem i filmen.

    Den ligner noget der er lavet dengang man kunne ”tillade” sig alt i actiongenren. Første gang jeg så den følte jeg mig ærligt mest hensat til 80’erne og det nu hedengangne Cinema 1-8 i det indre København, fyldt med underholdende, men letforglemmelige B-film eller til drengeværelset med vhs-maskinen og 14 tommer Tv med en gang rough actionshit lejet på nærmeste tankstation.

    ”Rambo” eller ”John Rambo” som titlen rent faktisk er, er blot endnu mere kompromisløst voldeligt og tempoet mere hidsigt. ”Rambo” er uforfalsket voldsporno som underholdning, der bringer minder frem fra dengang der ingen grænser var, tilsat lidt af vore dage heftige stil (heldigvis ikke for meget, det er mest gammeldags i den bedste forstand, selv om der er scener der ikke gør så godt!).

    Så altså, hvor ”Rocky Balboa” var sympatisk og melankolsk, så er ”Rambo” råt fuldblods action, med en snert af krigsfilm og krigsfilmsæstetik, som underholdning. Der ligger måske lidt banalt melankolsk implicit i figuren, men det træder (heldigvis) hurtigt og konstant i baggrunden, så det kun fylder det som det gerne må og skal.

    Stallone har mest travlt med at indlede et mildt sagt rasende angreb på ens smagsløg. Han blæser hurtigt og nådesløst op for en film der tydeligt er lavet uden omtanke for hvad de kulturelt korrekte måtte tænke og mene. Ja egentlig kan man måske godt tillade sig at kritisere at man kunne tro han har lavet den uden meget tanke overhovedet.

    Har man lyst, kan man sikkert også tolke mange uheldige budskaber og holdninger ud af filmen og dens historie. Men hvem fanden egentlig spilde tid på noget sådant, når filmen i den grad så skønt appellerer til ens mest primitive instinkter, når Rambo endelig springer ud som seriemorder og med fryd nedslagter fjender i hobetal, så lemmer, blod og indvolde flyver til højre og venstre.

    Faktisk mindes jeg ikke at Rambo været så gennemført ond, led og brutal som her, hvor det indimellem kammer det så meget over, at jeg måtte grine højlydt og klappe i mine små hænder.

    Det sagt, så chokerer filmen dog også sine steder. Aldrig har jeg set så udpenslet og bestialsk nedslagtning af civile som her, så det næsten vender sig i en.

    Samlet set, så må jeg også sige at filmen måske slet ikke er til så høj en rating som jeg giver den, selv om jeg personligt morede jeg mig herligt og mere til. Handlingen er så enkel og spinkel, så der dårligt er en. Rambo tager ind i Burma for at redde en gruppe humanitære arbejdere, han noget modvilligt har hjulpet derind og nu han er der, kan han lige nedlægge en stor del af deres hær.

    Opbygningen kunne også være bedre og selv om filmen heldigvis holdes kort, så man ikke begynder at kede sig eller ”få nok”, så måtte den nu gerne have haft blot ti minutter mere til at intensivere flugten igennem junglen, inden det voldsomt pragtfulde klimaks og højdepunkt, så vi fik opbygget en bedre spænding. Højdepunktet er så medgivet sjældent set mere vidunderligt bloddryppende underholdende, gav mig minder om Sam Peckinpah’s 1969 mesterværk ”The Wild Bunch”.

    Skuespillet er mest en gang pumpet machobullshit eller blot letforglemmeligt, uden mange nuancer og med en dialog der mest består af komisk vulgære one-liners. Sådan skal det så være. Stallone i hovedrollen som den ensomme kæmper, der har overlevet sig selv, holder da også mest ansigtet i en mine som var han i konstante smerter, men ude af stand til at udtrykke det.

    Som film er og forbliver ”Rambo” råt kitsch, så vidunderligt renset for de strømlinede tiltag genren alt for ofte har været hæmmet af. Den underholder, både af de rigtige, men sikkert også af de forkerte grunde.

    Den er måske ikke så god som den første film i serien ”First Blood”, der den dag i dag fremstår som et godt bud på en både spændende og intens actionfilm, der trods en simpel handling bygger godt op. Men det lykkes så gamle Stallone af toppe de to mere tvivlsomme efterfølgere.

    God fornøjelse siger jeg bare og ”Fuck the world”, sådan!!!

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen 5-10-19 13:29

  • ★★★★★★0

    Stan & Ollie (2018)

     

    Jeg var kæmpefan af Gøg & Gokke, som de hed på dansk, da jeg var barn. Jeg knuselskede dem så meget, at jeg kunne gå og glæde mig flere dage i forvejen, hvis jeg vidste at en af deres film blev vist i Tv. Det blev de heldigvis ofte.

    Derfor har jeg også glædet mig til at se denne biografiske film, der handler om at de efterhånden aldrende herrer er taget på en tvivlsom turne til England. Jeg blev ikke skuffet.

    Jo, den er slow moving og dramatikken er næsten til at overse, så udramatisk er den ofte. Men den har fine momenter, hvor den med små armbevægelser leverer en både rørende og oprigtigt sød fortælling om et venskab, større end summen af de to hovedpersoner, der først har svært ved at erkende at de ikke kun behøver hinanden, men også elsker hinanden.

    Efter en imponerende flot indledning, hvor vi i et langt take introduceres til Gøg & Gokke i deres storhedstid, men også hvor kurven knækker, springer vi frem i tiden og får en varm og smukt karakterer båret historie med beundringsværdigt skuespil af især Steve Googan som Stan (Gøg), der var hjernen bag et af filmhistorien mest ikoniske makkerpar. Han er så meget rollen, at jeg bagefter sidder og føler jeg har set en film om Stan Laurel med Stan Laurel som sig selv. John C. Reilly gør det også fint, men har lidt sværere ved helt at komme ind i Oliver Hardy.

    Filmens fortælling og dens melankolske stemning, som den bygger meget på, er nok nemmere at forholde sig til, hvis man som jeg har haft en kærlighed til hovedpersonerne. Har man det, kan jeg stærkt anbefale denne lille film.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen 5-10-19 13:50

  • ★★★★★★0

    Unga Astrid (2018)

     

    Fint og veldrejet drama om den, som titlen siger, unge Astrid Lindgren og hvad der formede hende, før hun slog igennem med nogle af verdens bedste, mest anerkendte, næsten anarkistiske og børnevenlige historier med nogle af de mest elskværdige karakterer.

    Historiens trauma og centrale punkt, hendes ”uægte” barn, født i en tid hvor kristne dogmer og moraler kom før næstekærlighed og medmenneskelighed, bliver aldrig helt så bærende som jeg måske havde forventet og det skuffer lidt. Til gengæld spiller Alba August rollen så levende, indlevende og menneskeligt ægte besnærende at hun alene er filmen værd.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 5-10-19 15:24

  • ★★★★★★0

    Grizzly (1976)

    Man skal sluge både tydelige brud på handlingsaksen og mange andre større tekniske og kunstneriske svagheder, i denne ujævne gyserfilm om en dræberbjørn. Men kan man det, så har den sine underholdende b-film øjeblikke.

    Efter Spielberg’s succes med ”Jaws”, måtte der jo komme et væld af lignende film, hvor diverse dyr i bedste horrormode nedlægger mennesker som bytte. Denne her var en af de første og mest succesrige. Christopher George er i øvrigt god som billig kopi af netop ”Jaws”’ Roy Scheider.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen 6-10-19 12:56

  • ★★★★★★0

    Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

     

    Det er herligt at se at der tør tages chancer på film med varemærker som Spider-Man, også selv om det så ”kun” sker i en tegnet en af slagsen.

    Historien virker original og opfindsom, og det krydres med en masse morsomt underholdende ramasjang, tilsat til udviklingshistorie om drengen Miles Morales, der må påtage sig rollen som den netsvingende superhelt.

    Det er en egentlig ret så kulørt og overproppet omgang der smides ind i fortællingen, særligt imod slutningen. Noget som en tegnefilm nok bedre kan slippe af sted med, uden at få kritik for det, end en liveaction film, der ville blive kaldt et overlæsset CGI helvede flere steder (tror jeg).

    Der er også påfund, som jeg ikke helt ved om jeg skal grine af og finde morsomme, eller som jeg helst havde undværet. Som for eksempel den der edderkoppegris.

    Men uanset, så er der masser at rose her og så er den visuelt helt forrygende flot, uden at ligne ret meget andet.

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen 6-10-19 13:04

  • ★★★★★★0

    The Happytime Murders (2018)

     

    Mon Jim Henson ville vende sig i graven, hvis han så dette forsøg som Brian Henson har lavet, på et dukkefilm der skal forsøge at være grov, fræk og flabet.

    Svært at vide, men der gås dog til den, også udi det virkelig smagsløse, vulgære og platte. Charmerende eller elskværdigt er det i hvert fald sjældent. Det er der i og for sig intet galt med, hvis det vi får det fungerer.

    Det gør det bare alt ofte ikke. Historien er hvad den er, den har såmænd sine øjeblikke og vil gerne have lidt mening. Men de fleste dialoger er svagt skrevet og dens forsøg på at gøre grin med diverse ”lurvet detektiv” film, ved at smide og overdrive samtlige klicheer man kender, får den ofte modsatte effekt. Det virker billigt og som var det skrevet af amatører.

    Som den menneskelige hovedrolle har man så desværre også valgt Melissa McCarthy. En komiker jeg slet ikke kan se det sjove i. Her skal det så siges, at hun faktisk fungerer bedre (eller mindre slemt) end normalt. Det jo positivt.

    Jeg vil også rose den gammeldags tekniske dukkeførerstil, hvor det tydeligt ses at man ikke tyer til computereffekter (eller så i hvert fald få og brugt godt).

    Jeg ville rigtigt gerne have elsket denne dukkefilm for voksne, men det er forbandet svært når kvaliteten er så tvivlsom. Det sagt, så er der såmænd også flere scener, hvor jeg ikke kunne lade være med at more mig eller blive bare lidt sært fascineret.

     

    Bedømmelse: 5/10

    T. Nielsen 6-10-19 13:45

  • ★★★★0

    Er du blevet single ? 

    Babo 6-10-19 14:15

  • ★★★★★★0

    La villa (2017)

     

    Stille og eftertænksomt drama, der ikke præges af den store fortælling, men mere bygger på de personer, der befolker filmen. En gruppe søskende der mødes i deres fars hus ved havet i en lille, lidt glemt turistby.

    Stemningen er sine steder underfundig. Men meget dramatik er der ikke at finde, om end der er rigeligt med tragedie, i en film der dog gerne vil sende et sympatisk budskab om mennesker der gør en forskel.

    Uden at afsløre noget, kan jeg måske godt føle at vi får to små film i en og det gjorde oplevelsen lidt indifferent. Men samtidig var jeg draget ind i filmens grundlæggende varme hjerte.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 6-10-19 16:09

  • ★★★★★1

    Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

     

    Det er herligt at se at der tør tages chancer på film med varemærker som Spider-Man, også selv om det så ”kun” sker i en tegnet en af slagsen.

    Historien virker original og opfindsom, og det krydres med en masse morsomt underholdende ramasjang, tilsat til udviklingshistorie om drengen Miles Morales, der må påtage sig rollen som den netsvingende superhelt.

    Det er en egentlig ret så kulørt og overproppet omgang der smides ind i fortællingen, særligt imod slutningen. Noget som en tegnefilm nok bedre kan slippe af sted med, uden at få kritik for det, end en liveaction film, der ville blive kaldt et overlæsset CGI helvede flere steder (tror jeg).

    Der er også påfund, som jeg ikke helt ved om jeg skal grine af og finde morsomme, eller som jeg helst havde undværet. Som for eksempel den der edderkoppegris.

    Men uanset, så er der masser at rose her og så er den visuelt helt forrygende flot, uden at ligne ret meget andet.

    Bedømmelse: 8/10

    Jeg kastede mig også over denne for nogen dage siden, og jeg var lettere skuffet ovenpå den positive modtagelse, den jo lader til at have fået hele vejen rundt. Selv om der er fart over feltet og kreativ animation, så er jeg nok bare en af dem, som også gerne vil have lidt fungerende historie - og når det gælder Miles og hans såkaldte udvikling, så virker det bare ikke særlig gennemtænkt. Jeg skraldgrinede heller ikke, som jeg ellers også havde håbet på (igen baseret på hvad jeg har hørt andre sige om den). Og så er jeg faktisk lidt i chok over at...

    de bare dræbte Peter Parker, og så var det ligesom lidt ligegyldigt. Det kan man da ikke! :p Heller ikke selv om han også/stadigvæk eksisterer i multi-verset. 

    Men 4 stjerner kan den jo nok godt få af mig på grund af sine andre forcer, animation og action og kreativitet og så videre.

    Lars! 6-10-19 16:22

  • ★★★★★★0

    Jeg kastede mig også over denne for nogen dage siden, og jeg var lettere skuffet ovenpå den positive modtagelse, den jo lader til at have fået hele vejen rundt. Selv om der er fart over feltet og kreativ animation, så er jeg nok bare en af dem, som også gerne vil have lidt fungerende historie - og når det gælder Miles og hans såkaldte udvikling, så virker det bare ikke særlig gennemtænkt. Jeg skraldgrinede heller ikke, som jeg ellers også havde håbet på (igen baseret på hvad jeg har hørt andre sige om den). Og så er jeg faktisk lidt i chok over at...

    de bare dræbte Peter Parker, og så var det ligesom lidt ligegyldigt. Det kan man da ikke! :p Heller ikke selv om han også/stadigvæk eksisterer i multi-verset. 

    Men 4 stjerner kan den jo nok godt få af mig på grund af sine andre forcer, animation og action og kreativitet og så videre.

    Jeg var som du kan se, nok heller ikke helt så langt oppe at ringe som hypen indbød til. Den blev lidt rigeligt mod slut, hvor den blev lidt overlæsset. Jeg hyggede mig dog med den og fandt de kvaliteter jeg har omtalt. 

    T. Nielsen 6-10-19 16:33

  • ★★★★0

    Er du blevet single ? 

    Ha ha, ja når man tænker på, at han for ikke så længe siden skrev til mig, at han ikke så specielt mange film, så er det ret vildt at han smider 40 anmeldelser om dagen 

    Åkepool 6-10-19 21:40

  • ★★★★★★0

    Ha ha, ja når man tænker på, at han for ikke så længe siden skrev til mig, at han ikke så specielt mange film, så er det ret vildt at han smider 40 anmeldelser om dagen 

    Du glemmer vist at jeg ikke har droppet en eneste “anmeldelse” mellem den 23/9 og den 5/10. Det er immervæk 12 dage (og de film er ikke engang set på så kort tid;) 

    Siden søndag den 29 har jeg faktisk kun set en film og så nogle afsnit af Killing Eve:)

    T. Nielsen 6-10-19 21:47

  • ★★★★★★0

    Men jeg er med på, at skal vi konkurrere om hvem der ser færrest film, så taber jeg BIG TIME hr Åkepool:-D

    T. Nielsen 6-10-19 21:51

  • ★★★★1

    Men jeg er med på, at skal vi konkurrere om hvem der ser færrest film, så taber jeg BIG TIME hr Åkepool:-D

    Det gør du :) 

    Åkepool 6-10-19 21:57

  • ★★★★★★0

    Det gør du :) 

    I know:-( Jeg hader at tabe, selv om jeg måske er en:-0

    T. Nielsen 6-10-19 22:04

  • ★★★★★★0

    Marie Antoinette (2006).

    Fint udstyrsstykke, som desværre kun behandler brudstykker af det, som burde være et stort drama.

    Uden baggrundsviden giver flere passager ingen mening. Blandt andet havde den reelle alder, ved brylluppet med kronprinsen givet langt mere forståelse. 

    I det hele taget slutter det hele af med en lyserød tone, som var voldsomt forskellig fra virkeligheden.

    5/10

    Wayne 7-10-19 09:18

  • ★★★★★★1

    Killing Eve (sæson 1)

     

    Jeg havde mine stærke tvivl, da jeg gik i gang. Fandt stilen så meget fersk og Tvagtig ud, med en visuel kedelig side. Men seriens spøjse tone vandt hurtigt, hvor den med dens skæve tilgang, i en cocktail af både det hårde og det morsomt sarkastiske.

    Som agenten der jagter en lejemorder, er Sandra Oh også ret velspillende. Fuldstændigt gennemført normal, grænsende til det grå og så alligevel så fuld af liv og karakter.

    Endnu bedre spillende er Jodie Comer som lejemorderen. Hun er i rollen svært fascinerende gådefuld. Man besættes nærmest af hende og den vilde blanding af det barnligt naive og det skræmmende psykopatiske hun viser. Den del fungerer dog bedst i seriens første halvdel, inden man lærer hende helt så meget at kende.

    Det er i øvrigt også sjovt at se Kim Bodnia i en større birolle som russisk bagmand.

    Vil man se en underholdende agent serie, der går lidt anderledes til den, så kan jeg bestemt godt anbefale denne.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen 7-10-19 15:12

  • ★★★★0

    Fra 1 jan til 6 okt har TN ikke set noget. Han har egentlig set alle film/serier før i tiden :)

    Babo 7-10-19 15:57

  • ★★★★★★0

    Fra 1 jan til 6 okt har TN ikke set noget. Han har egentlig set alle film/serier før i tiden :)

    Jeg er beæret over så meget du går op i mig (igen;) Du må have for meget fritid:D 

    T. Nielsen 7-10-19 16:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen