Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★★0

    En blanding af begge dele kan man vel sige, men nok mest kunstnere. Typisk stopper man med at lytte til ny musik og vender tilbage til det man kender.

    Det kan jeg i høj grad nikke genkendende til. I 90'erne gik jeg meget op i ny musik og købte trofast ZOO Magazine, ikke mindst for at få den medfølgende CD, der indeholdt en blanding af velkendte og helt nye kunstnere, men kunne gå på opdagelse i og efterfølgende læse (og lytte) op på.

    I dag er den "nyeste" gruppe, jeg har dyrket, Raveonettes, og de har vel snart små 20 år på bagen...

    chandler7512-10-19 21:25

  • ★★★★★0

    Jeg går stadig en del op i musik, og netop det at udfordre mig selv konstant på området, gør jeg en del ud af. At jeg brokker mig over listen, er udelukkende fordi, at den er meget snæver. Jeg kan skam sagtens finde masser af kvalitet i den alligevel. Selv i trap og grime som er overrepræsenteret, må jeg stadig indrømme, at Skepta er en rigtig dygtig musiker, og bestemt passer fint på listen. Stormzy ligeså. Charli XCX har jeg også fulgt siden starten, og hun laver virkelig velproduceret pop - fatter dog ikke hvorfor, hun skal være på flere gange. Sådan kunne jeg blive ved. Der mangler dog en modvægt til alt det der, og her kunne det pynte med alt fra klassisk rock og ekstrem-metal til drømmende electro og generelt mere skæv musik fremfor alt det strømlinede.

    David Lund12-10-19 21:35

  • ★★★★★★0

    Jeg går ikke supermeget op i musik, men jeg har en ret bred gruppe af venner og bekendte, som jævnligt introducerer mig til nye ting, samtidig med at jeg befinder mig i et kulturhus 2-3 gange om ugen, hvor jeg også støder på alverdens mærkelige ting og sager. 

    Zero Cool12-10-19 21:41

  • ★★★★★★0

    Jeg elsker og hører ualmindeligt meget musik. Jeg indrømmer dog gerne at jeg overhovedet ingen interesse har i at “udvikle” mig (min smag!), eller udfordre selvsamme. Jeg vil bare høre noget musik der gør mig glad. Min smag er dog ekstremt reaktionær, det erkender jeg gerne. 

    T. Nielsen12-10-19 21:45

  • ★★★★0

    Det er dog ikke helt rigtigt, at jeg kun hører 20+ år gammelt musik, hvis vi også inkluderer filmmusik... Her køber og udforkser jeg stadig nyere kunstere (primært på vinyl), fx Cliff Martinez, Clint Mansell, Jozef Van Wissem, Kyle Dixon, Ramin Djawadi, Rob...

    Selvom de er gode, er der dog ikke rigtig nogen af dem, der kommer helt derop med de gamle mestre.

    chandler7513-10-19 00:06

  • ★★★★0

    Jeg kan sagtens genkende den der med, at folk holder fast i den musiksmag, de udviklede, da de var under 30. Jeg har set den hos mange af mine venner.

    Jeg har selv altid gjort meget ud af at blive ved med at udforske nyt, og det gælder sådan set både musik, film, litteratur og kunst. Det altid irriterede mig nemlig grusomt som barn, hvor meget min far var stagneret, hang fast i alt det gamle og automatisk afviste alt nyt - og jeg ville for alt i verden ikke ligne ham. 

    Alligevel havde jeg vel nok end 7-8 år, hvor der ikke rigtigt skete noget på musikfronten, og jeg så småt begyndte at sidde fast. Det var efter, at jeg havde været så dum at sælge pladespiller og hele LP-samlingen og samtidigt ikke rigtig orkede cd'er mere.

    Det, der reddede mig, var Spotifys algoritmer.

    Jeg har simpelthen opdaget så meget spændende ny musik gennem Spotifys forslag - både ved at udforske "Fans also like"-funktionen, men også og måske især gennem "Discover Weekly" - den ugentlige spilleliste, man kan abonnere på, som skræddersys specifikt til det, algoritmerne mener er din smag.

    Det er hovedårsagen til, at jeg end ikke har overvejet at skifte til fx iTunes. Spotifys algoritmer er virkeligt gode til hele tiden finde nyt, der rammer min smag perfekt. 

    thomsen13-10-19 11:11

  • ★★★★★0

    Til Kruse (eller hvem end, der kan huske det):

    Du skrev om et podcast engang, hvor nogle gutter gennemgik diverse instruktørers film. Hvad hedder det?

    David Lund13-10-19 12:28

  • ★★1

    Til Kruse (eller hvem end, der kan huske det):

    Du skrev om et podcast engang, hvor nogle gutter gennemgik diverse instruktørers film. Hvad hedder det?

    Jeg kan! Blank Check with Griffin & David.

    Mikkel Abel13-10-19 12:48

  • ★★★★★0

    Jeg kan! Blank Check with Griffin & David.

    Yo tjak tjobak!

    David Lund13-10-19 13:10

  • ★★★★★★0

    Jeg hører mest musik fra min ungdom (start 90´erne), men det er egentlig sjældent jeg ligefrem sætter musik på. Jeg har dog en radio kørende konstant. Kan ikke klare, når der er stille, så P4 dagen lang. Så når jeg "opdager" noget nyt, er det tit den vej. Jeg blev iøvrigt ret vild med This Is America med Lando. Tror det hedder Atlanta-lyden, den genre. Men ved ikke så meget om det. Og for tiden hopper jeg lidt rundt til den der Dance Monkey. Hun har en fed stemme. (Og hun ligner dog overhovedet sin stemme. Jeg forventede en slank sort pige, det viste sig lige modsat.)

    davenport13-10-19 13:20

  • ★★★★2

    Har haft en meget dyr, men også meget interessant dag.

    Jeg har været på Vestsjælland for at hente nogle gamle filmplakater, som jeg før har skrevet om herinde. Jeg fik dem tilbudt lidt ud af det blå over FB, fordi sælgeren kunne huske mig fra et marked engang, og han havde lige købt en hel samling fra en ældre mand.

    I samlingen var der nogle ret unikke ting.

    Jeg købte bl.a. den originale danske plakat fra The Thing From Another World fra 1951, der kom til at hedde Manden fra Mars på dansk. Jeg købte også Morderen fra Himmelrummet, den danske plakat fra The Blob fra 1958. 

    Begge dele er utroligt sjældne. Den første har kun været på markedet en enkelt gang for syv år siden på en auktion i Amerika. Den anden har så vidt vides aldrig været solgt privat, og det eneste hidtil kendte eksemplar er i filmmuseets arkiv.

    Det vilde er, at de begge to er i næsten perfekt stand. Farverne er stærke og klare og overhovedet ikke blegede, på trods af at de efterhånden har 60-70 år på bagen. Men de skulle også begge have ligget i en kuvert siden 1950'erne.

    Historien bag samligen var lige så interessant, og jeg fandt ud af, at jeg nok er gået glip af mit livs handel i starten af ugen.

    Samlingen stammer fra en ældre mand, der havde arvet dem fra sin bror, der døde for nogle år siden. Tilbage i 1950'erne arbejdede broren for en dansk filmdistributør, og her fik han lov til at tage et eksemplar med hjem af alle de plakater, han ville have.

    Manden, der havde arvet dem, havde nu besluttet sig for at sælge ud for at finansiere en rejse, men fordi han ikke vidste noget om det, så havde han blot tage dem med på forskellige loppemarkeder og solgt dem til en enhedspris på 300 kr. stykket. 

    Vi taler altså om helt utroligt sjældne plakater her, så der er nogle folk rundt omkring, der har gjort et kup!

    Bl.a. har manden åbenbart solgt den super sjældne og utroligt flotte danske plakat fra Den dag jorden stod stille (The Day the Earth Stood Still) fra 1952 for 300 kr. på et eller andet loppemarked. Det er altså en plakat, der på auktioner er blevet solgt for 15-20.000 kr.

    Nå, men det vilde er så, at forleden ringer en kendt aarhusiansk plakatforhandler til min kontakt, fordi han har hørt gennem en anden om denne her samling. Han ved, at der er nogle sjældne gamle sci-fi-plakater i, og dem samler han selv på. 

    De kommer så ind på historien om Den dag jorden stod stille, og det viser sig så, at plakatforhandleren fra Aarhus lige har købt den. Ham, der købte den på loppemarkedet for 300 kr. var åbenbart alligevel ikke helt vild med den og har besluttet sig for at tjene lidt på den, så han har sat den til salg på DBA for 800 kr. 

    Husk, vi taler stadigvæk om en plakat til ml. 15-20.000 kr. - og hvis den har været i samme gode stand, som dem jeg købte, så har den været stort set perfekt, og så er vi nærmere de 20 end de 15. 

    Det helt crazy'e er, at jeg faktisk så den annonce på DBA kort efter, at den var blevet lagt op, og studsede over den.

    Jeg undrede mig over den lave pris og tænkte umiddelbart, at det nok bare var et moderne genoptryk købt hos allposters.com eller etsy e.l.. Men på den anden side var prisen lidt for dyr til et genoptryk, og den var beskrevet som en gamle foldet plakat fra 1952, så jeg ville egentligt have ringet på den og hørt nærmere. 

    Af en eller anden grund så glemte jeg det dog, og da jeg kiggede igen et par dage senere var den selvfølgelig væk. Det var så plakatforhandleren fra Aarhus, der havde skyndt sig at købe den, da han fandt ud af, at det var den ægte vare. Så han har gjort sit livs handel. 

    Jeg ærgrer mig selvfølgelig en smule, for jeg var meget tæt på at gøre det samme. Men sådan er det jo bare. 

    Det er i hvert fald vildt, at det stadigvæk kan lade sig gøre at lave SÅ gode køb på DBA, hvor alle, der samler på plakater eller sælger dem, trods alt kigger med fra tid til anden. 

    På den anden side ser giver det jo håb om, at der stadigvæk findes unikke samlinger derude i skuffer og skabe, som pludseligt kan dukke op.

    thomsen14-10-19 00:56

  • ★★★★★★0

    Vasker bil :-)

    Wayne14-10-19 07:53

  • ★★★★0

    Jeg har de sidste par år været meget proaktiv i søgen efter ny musik, men det holder sig dog inden for nogle ganske få genrer. Det er primært black (incl post black, blackgaze, crust punk) og doom metal, som jeg er blevet meget forelsket i. Heldigvis har vi en fantastisk metal-scene i Danmark, og der er virkeligt mange fede bands derude, som man kan se live for under 100kr.

    Udenfor den danske scene bruger jeg primært cvltnation.com til at give mig inspiration, sammen med Spotify discover weekly, og en metal kanal vi har i vores interne Slack på arbejde.

    dyg14-10-19 11:57

  • ★★★★★★0

    Jeg har de sidste par år været meget proaktiv i søgen efter ny musik, men det holder sig dog inden for nogle ganske få genrer.

    Det samme her... Og stortset samme genrer. 

    Guldager14-10-19 12:26

  • ★★★★★0

    @gi-jones: Hvilken film skal du til at se?-tråden driller med al tekst, der pludselig er blevet fed. Det må du gerne lige kigge på, tak :)

    Kruse14-10-19 16:29

  • ★★★0

    @gi-jones: Hvilken film skal du til at se?-tråden driller med al tekst, der pludselig er blevet fed. Det må du gerne lige kigge på, tak :)

    Som om jeg gider...

    gi-jones14-10-19 20:54

  • ★★★★★★0

    Så skal han til at gå ud af hængekøjen, og finde et hotspot, som der ikke er mange af på Maldiverne.

    davenport14-10-19 21:06

  • ★★★0

    Som om jeg gider...

    Du har vel efterårsferie :P

    MOVIE100014-10-19 21:56

  • ★★★★★★0

    Han ordner det, når der ikke er mere hummer og ´pange.

    davenport14-10-19 22:10

  • ★★★1

    Han ordner det, når der ikke er mere hummer og ´pange.

    Jeg tror mere den står på nøgne damer, strippere, gullasch og billige bajere.

    Essal14-10-19 23:46

  • ★★0

    Jeg er helt med på den, med musiksmagen skabes i begyndelsen af sine teenage år, eller måske endda lidt før. Hvilket denne liste også indikerer. www.dr.dk/musik/webfeature/musikken-i-dit-liv

    For mit vedkommende (Født 1978), er det dog ikke kun bands fra slut 80 og første halvdel af 90´erne. Mine 2 første cd´er, var Queen Greatest Hit I+II, og så fulgte The black album, Use your illusion I+II, Keep the Faith osv. Især Queen har formet min musiksmag, og det tror jeg var fordi vi var en lille gruppe der havde Freddys mindekoncert på VHS :)

    Et andet eksempel er Springsteen: Da jeg gik ud af 90´erne kendte jeg kun Born in the USA med ham, og i dag, er han på min Top 3 over de bedste bands i verden. Jeg tror jeg ender mine dage med at skamlytte musik fra 1965 til 1995, der er i mine øjne ikke lavet rigtig GODT musik efter start 90´erne.

    En sidste ting tror jeg er forældrene. Min far hørte rigtig meget CCR og min mor hørt nærmest kun Beatles, og når man er vokset op med de sange, sætter dig sig også i ens bevisthed.

    MadMartigan15-10-19 07:40

  • ★★★★★★0

    Min smag har også “udviklet” sig siden dengang....eller i virkeligheden har jeg nok altid kunne lide det. Jeg hørte bare ikke ret meget musik med Dean Martin, Frank Sinatra og lignende dengang. I dag elsker jeg det:)

    T. Nielsen15-10-19 09:55

  • ★★★★★★0

    Min smag blev udvidet med jazz og klassisk i gymnasiet. Eller, så meget blev den ikke udvidet i forhold til klassisk, da jeg i forvejen lyttede til soundtracks.

    Men altså, jeg sætter lidt mere pris på "dum" popmusik i dag, end jeg gjorde da jeg var yngre. Elektronisk musik var jeg ikke specielt glad for, da jeg var yngre, men det lytter jeg til i dag. Funk og soul er også noget der er kommet til, nok først efter jeg passerede de 30. Singer/songwriter og den blidere ende af indierock er helt sikkert noget der først er kommet til indenfor de sidste 10 års tid og underligt nok, er jeg blevet virkelig glad for britpop og shoegazing, hvilket jeg slet ikke hørte, da det var på sit højdepunkt.

    Metal, rock og diverse variationer af disse, er nok stadig det jeg hører mest af og selvom jeg har været glad for rap siden 80'erne, og sagtens kan finde nye kunstnere der er gode, er det nok genren hvor jeg er mest konservativ, da det meste efter gangsterrap i 90'erne, ikke har sagt mig alverden.

    Zero Cool15-10-19 10:35

  • ★★★★0

    Jeg havde en fotograf ude og tage billeder af min lejlighed i dag, da jeg overvejer at flytte og gerne vil være klar til at sælge. Jeg havde virkelig brugt krudt på at gøre den klar: Gjort rent, smidt en del ting ned i kælderen, fjernet ledninger, købt frugtskål og lånt stearinlys...

    Det overraskede mig dog, at fotografen, som var bestilt af en ejendomsmægler, blot trådte ind ad døren og begyndte at tage billeder - og blev ved på den måde, indtil han gik. Jeg havde regnet med, at han ville komme med små tip til, om altandøren skulle stå åben, om lysene skulle stå der eller dér osv. Men det var der intet af.

    Jeg havde forventet en æstetiker og fik en håndværker... :)

    chandler7515-10-19 17:39

  • ★★★★0

    Æstetiker, så skulle du have ringet til mig Rasmus. ;) Var en kort årgang ude og fotografere ejendomme og fatter ikke han tog let på det. Men sådan er det med amatører. 

    Babo15-10-19 17:44

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen