Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★★★★0

    Det er jeg ked af at høre Bruno. En omsorgsfuld tanke herfra.

    T. Nielsen24-10-19 22:15

  • ★★★★★0

    Det er jeg ked af at høre, Bruno. Jeg har desværre selv været der, så jeg ved hvor hårdt det kan være. Jeg håber du får et godt farvel med din mor.

    Kruse24-10-19 22:26

  • 2

    Der er ikke noget mere irreterende end naboer der klager, blot fordi man godt kan lide at nyde lidt god musik om natten. En gang blev der endda klaget over lyden fra fjernsynet. Så må de flytte ud i en øde skov, men så er der jo nok en ugle eller andet der forstyrre deres sårbare ører.

    Jeg forstår heller ikke man kan flytte ovenpå et værtshus og så klage over der er støj. Selvfølgelig er der støj på et værtshus, hvor der er fulde mennesker der hygger sig til langt ud på natten. Det vidste man vel også da man flyttede ind.

    Det var en hel boligblok som klagede over det. Desuden er der regler for hvor højt støjniveauet må være og på hvilke tidspunkter det må være. Derfor målte kommunen det også og det var for højt og derfor fik de også et påbud, som faktisk hjalp, så både os beboere ikke blev forstyrret på hverdage og hvor de stadigvæk kunne have en fungerende forretning. 

    Og så måtte vi finde os i at lytte til Thomas Helmig i weekenderne, hvor jeg sjældent var hjemme alligevel.

    Selvfølgelig vil der ikke være stille i en lejlighed, det er en ting som kommer med det at bo i en lejlighed, men samtidig skal man også have respekt for hinanden, så man allesammen kan have lyst til at bo der. 

    Jeg kan faktisk huske at et af de steder hvor jeg har haft en god oplevelse, der satte man ofte en notits op på opslagstavlen, hvis man skulle holde fest eller hvis man var ved at foretage renovering, så man var forberedt på det. Det fungerede ret godt, for selvfølgelig skal man have lov til det samt se film eller lytte til musik, men med respekt for naboer så man f.eks ikke gør det til langt ud på natten.

    Whispering Horse24-10-19 23:13

  • 0

    Og også kondolencer herfra til Bruno.

    Whispering Horse24-10-19 23:17

  • ★★★★★0

    Jeg har været på hospitalet et par timer her til aften.

    Det ser desværre ud til at min mor ligger for døden. Hun har kæmpet med cancer i et års tid, kemoen blev stoppet for noget tid siden og hun har været on/off syg siden. I weekenden røg hun på hospitalet for fjerde eller femte gang indenfor en måneds tid og hvad vi håbede på, "bare" var en lunge der var klappet sammen, viste sig at være at hendes cancer har spredt sig, viste en scanning i dag.

    Nu får hun stærkt smertestillende medicin, spiser stort set ikke mere og er stærkt udmattet hele tiden. Realistisk set, er der nok kun få dage tilbage.

    Det er jeg rigtig ked af at høre, Bruno. Du får også en stor krammer og de varmeste tanker herfra. 

    NightHawk24-10-19 23:23

  • ★★★★★0

    Det får du desværre nok bare ikke noget ud af.

    Jeg brokker mig over larmen dér, hvor jeg bor nu, men det er intet i forhold til de to steder, jeg boede inden - begge almennyttige, hvor man pga. anvisningsretten desværre kan være ret sikker på, at måske ca. 20 % af beboerne netop ikke skal op om morgenen, men kan sidde og se fjernsyn hele dagen/natten. Og det siger jeg ikke, fordi jeg er fordomsfuld, men fordi jeg selv har oplevet det to gange i de 12 år, jeg boede i AAB. Derudover er der en enorm og konstant udskiftning af beboere, så man aldrig kan være sikker på, hvad "man får".

    Sidste sted i Emdrup boede der t.h. en ung gut, der syntes det var fedt at feste og spille højt techno hver weekend, inden de tog i byen kl. 22. Da de så kom hjem igen kl. 3 fortsatte det indtil 5-6-tiden. T.v. boede en far, der ikke havde noget arbejde og havde sin lille søn halvdelen af tiden. Han havde stue lige ved siden af mit soveværelse og sad og skraldgrinede til amerikanske komedieserier til ud på natten på hverdage. Det var ikke så slemt med overboen - indtil hun gik på pension og derfor var hjemme hele dagen, hvor hun skiftevis Skypede højlydt, hørte rumænsk melodi grand prix eller roede i sin romaskine (hvilket gav en KLAK-KLAK-KLAK lyd ned igennem gulvet.

    Dér jeg boede før - i AAB på Amager - var dog det værste. Faren til højre kunne ikke styre sin teenagedatter, og hun fik derfor regelmæssigt nogen på hovedet. Nedenunder boede en gut - der tilfældigvis også var viceværten - der spillede afsindigt højt musik - og det kunne være på alle dage og alle tidspunkter. Fx lørdag efter lørdag fra tidlig eftermiddag til ud på natten. Det var så slemt, at jeg i en årrække prøvede at undgå at være hjemme og ikke inviterede folk på besøg.

    Men for at komme tilbage til min første kommentar: Vi klagede over ham. Først mig og hans andre nærmeste naboer. Til sidst også de fleste af beboerne i naboejendommen, der også var generede. På den sidste klage var der vist 16, der havde skrevet under. Formanden for afdelingen (som endda var hans nabo) og AAB kørte sag mod ham i årevis, men han havde allieret sig med LLO (Lejernes Landsorganisation) og overbevist dem om, at det var ham, der var uretfærdigt behandlet. Efter at have kæmpet et par år gav jeg op og flyttede, men jeg tvivler på, det lykkedes dem at få ham ud. Jeg tvivler faktisk på, at der er nogen, der nogensinde er blevet smidt ud af deres bolig i Danmark pga. klager over larm...

    Ja, jeg er desværre også bevidst om, at en klage har lange udsigter til at nå en løsning og at det nok blot går, som du også har oplevet det, hvilket gør det hele ekstremt frustrerende. Men bare for princippets skyld, så har jeg nu klaget alligevel. Jeg ønsker naturligvis ikke, at der er nogen der skal smides ud af deres lejlighed men blot, at de får et vink med en vognstang om lige at udvise lidt situations-fornemmelse og mådehold i forhold til den nævnte larm. Jeg havde da klart foretrukket at vi kunne løse det indbyrdes på en stille og rolig facon, men det kunne det desværre ikke. 

    Det er godt nogle vilde ting du har oplevet med gener fra forskellige naboer. Det kan jeg sagtens forstå, at du har været meget træt af og frustreret over. 

    Hvis jeg skal se det lidt positivt, hvad mine problemer angå, er det at ingen af naboerne heldigvis spiller techno-musik eller er nogle ubehagelige fulderikker eller fester vildt igennem. Når jeg har snakket med dem, har de sådan set været flinke nok, de har det bare lige med at glemme, at der trods alt også bor andre end dem selv. 

    NightHawk24-10-19 23:40

  • ★★★★★0

    Højt musik og lignende på uhensigtsmæssige tidspunkter er selvfølgelig et problem, men det betegner jeg ikke som hverdagslarm. Men lyden af børn, musik i ny og næ , TV, sex, gæster osv, det kan man generelt ikke brokke sig over. Så ved jeg godt, at man ikke bare kan flytte, fordi lejligheder er den eneste mulighed for mange, men der skal dæleme være plads til at leve.

    Udgangspunktet var jo at flytte pga børnefamilier, ikke døgndriftsfestende mennesker.

    Altså i princippet kan du jo brokke dig over alt, hvis det er generende nok.

    Jeg har i øvrigt intet imod, at de leger med den lille ovenpå og bumber lidt rundt. Og når mutter er der alene, opfører hun sig støjmæssigt på hvad jeg vil kalde for et fuldt acceptabelt niveau, hvor der både er plads til at leve uden, at det på nogen måde generer mig. Men når papa arriverer med fætteren på slæb ofte sent om aftenen og mener, at de skal udføre den mexicanske hattedans og råbe til hinanden som stod de på et fodboldstadion, ja så hopper kæden sgu af i forhold til at tænke på sine naboer. 

    Og parret ved siden ved jeg ikke hvad laver og jeg dømmer dem derfor heller ikke i forhold til hvorfor, at de ser fjernsyn hele dagen. Det kan der være flere årsager til og det er ikke noget, som jeg vil snage i. Men når man ser fjernsyn non-stop fra kl 8.00 til kl. 1 stort set hver dag, ja så kunne det være rart, at man lige skruede lidt ned og tænkte på sine naboer.

    Så jo jeg mener sagtens, at jeg kan tillade mig at brokke mig især efter, at jeg to gange har forsøgt mig stille og roligt via dialogens vej uden, at de har gidet at tage det seriøst.

    NightHawk25-10-19 00:00

  • ★★★★★★0

    Jeg har ikke de værste oplevelser med at bo i lejlighed. Eneste gang jeg har prøvet det var i 4 år på Trøjborg, i Aarhus. Vi boede i en stuelejlighed, hvor naboen aldrig var hjemme og hørte aldrig dem ovenover. De par gange vi selv holdt en større fest satte vi opslag op i opgangen et par uger i forvejen, så var folk advaret.

    Tilgengæld flyttede vi derefter i rækkehus som var så lydhørt at vi kunne høre fjedrene fra sengen ret tydeliget, når nabokonen havde slæbt en ny kæreste med hjem. På et tidspunkt boede der en dame der som ejede et værtshus. Når hun kom hjem, ca. til midnat, satte hun pladespilleren igang - samme side, hvergang og på repeat. Altså de samme 5 numre - igen, og igen.

    Jeg løste det ved at da det skete den 3 aften i træk, så stod jeg op - gik ind og ringede på døren, og spurgte høfligt om vi ikke måtte høre den anden side.

    Siden da var der ro. :-)

    Wayne25-10-19 09:54

  • ★★★★0

    Gode tanker herfra også Bruno...

    chandler7525-10-19 11:10

  • ★★★★0

    Og også varme tanker herfra, i dig og din families retning, Bruno.

    Åkepool25-10-19 11:40

  • ★★★★0

    Vi satte grænsen ved en af vores gamle underboer i Århus, der praktisk talt hver aften havde smugkro i sit soveværelse, til en grad, hvor vi ikke kunne sove. Han solgte desuden tydeligvis stoffer til sine gæster, og gæsterne gjorde mange af beboerne i opgangen utrygge. F.eks. blev der pludseligt rykket gentagende gange i vores dørhåndtag en dag, hvor jeg lige var taget hjemmefra, og kæresten var hjemme. Heldigvis var hendes far og mor på besøg, så da de hørte den dybe mandestemme, så skyndte de sig væk.

    Vi modtog også på et tidspunkt en hjemmelavet håndtegnet tegning af en rose (med masser af torne) med besked en besked i stil med: "Kære naboer, SHUT UP". Det var efter vi havde klaget over beboeren.. Jeg forsøgte flere gange at få kontakt med idioten, men han åbnede aldrig døren, når jeg bankede på, selvom han tydeligvis var hjemme. Idiot og kujon på samme tid, den bedste blanding!

    Både salget af stoffer, og de tydelige hamp planter på altanen gjorde, at jeg skrev til politiet og spurgte, hvordan jeg skulle forholde mig. Det endte med at deres specialstyrke ringede til mig, og aftalte et tidspunkt, hvor jeg skulle være hjemme, og åbne hoveddøren for dem, hvorefter de så bankede fordøren ind, og endevendte lejligheden.

    Efter politiet havde gjort det to gange (mindst, det skete i hvert fald to gange, hvor vi var hjemme), så endte det med at beboeren blev smidt ud af den almene boligforening.

    Generelt har jeg sgu ikke noget specielt imod folk, der sælger lidt hyggestoffer fra deres lejlighed, det har jeg prøvet med en anden underbo også, men når de holder os vågne hver eneste nat, samt skræmmer de enlige piger i opgangen (flere flyttede væk derfra grundet ham), så skal det satme stoppe.

    (Edit: Og ja, i gamle Filmz'ere har hørt historien før. Jeg boede endda i opgang med en anden fra Filmz, hvilket jeg fandt ud af første gang jeg luftede min utilfredshed på sitet)

    dyg25-10-19 11:48

  • ★★★0

    Også gode tanker herfra til dig og din familie Bruno.

    Benway25-10-19 11:53

  • ★★★★★★0

    Jeg boede endda i opgang med en anden fra Filmz, hvilket jeg fandt ud af første gang jeg luftede min utilfredshed på sitet)

    Håber ikke det så var idioten og kujonen:-D

    T. Nielsen25-10-19 11:56

  • ★★★0

    Jeg har åbenbart været ret heldige med mine naboer. Det mest trælse jeg har oplevet, var da en overbos datter skulle lære at spille klaver, og konsekvent gjorde det ved hver eftermiddag at spille en meget skidt udgave af temaet til "Inspector Gadget".

    Benway25-10-19 12:36

  • ★★★★0

    Jeg har været heldig, der hvor jeg har boet de seneste 10 år - men jeg valgte så også bevidst en endelejlighed i stueetagen, så der kun er en nabo og overbo. Min nabo er i 90'erne og har soveværelse ved siden af min lejlighed, så jeg hører kun noget, når hendes hjemmehjælpere kommer.

    Jeg har indtil sidste år haft den samme overbo, hvor der kun var lidt problemer i starten, fordi hans kone var professionel musiker og brugte lejligheden som øvelokale om dagen (hvor jeg også er hjemme, fordi jeg arbejder hjemme). De blev dog skilt, og så var der kun min overbo og hans lile datter hver anden uge. Dem hørte jeg stort set ikke, og vi blev faktisk også venner og har haft mange hyggelige stunder i min lejlighed, hvor vi har bællet øl og vin og givet den gas med heavy metal fra 80'erne (overboen var jo nede hos mig, og min gamle nabo kunnet intet høre, da hun ikke hører særlig godt). Han flyttede så sidste år, da han fik ny kæreste og et barn til og købte hus i Kokkedal. Vi ses dog stadig en gang imellem.

    Så det var 9 gode naboår.

    chandler7525-10-19 13:02

  • ★★★★★★0

    Jeg har været heldig, der hvor jeg har boet de seneste 10 år - men jeg valgte så også bevidst en endelejlighed i stueetagen, så der kun er en nabo og overbo. Min nabo er i 90'erne og har soveværelse ved siden af min lejlighed, så jeg hører kun noget, når hendes hjemmehjælpere kommer.

    Jeg har indtil sidste år haft den samme overbo, hvor der kun var lidt problemer i starten, fordi hans kone var professionel musiker og brugte lejligheden som øvelokale om dagen (hvor jeg også er hjemme, fordi jeg arbejder hjemme). De blev dog skilt, og så var der kun min overbo og hans lile datter hver anden uge. Dem hørte jeg stort set ikke, og vi blev faktisk også venner og har haft mange hyggelige stunder i min lejlighed, hvor vi har bællet øl og vin og givet den gas med heavy metal fra 80'erne (overboen var jo nede hos mig, og min gamle nabo kunnet intet høre, da hun ikke hører særlig godt). Han flyttede så sidste år, da han fik ny kæreste og et barn til og købte hus i Kokkedal. Vi ses dog stadig en gang imellem.

    Så det var 9 gode naboår.

    Jeg måtte nøjes med at blive inviteret ned til kys af en pige, der havde en piercing i tungen:D Det fandt jeg jo så indrømmet spændende at prøve.

    T. Nielsen25-10-19 18:17

  • ★★★★★★0

    Kadann - de dybeste sympatico herfra! SRY M8

    davenport25-10-19 20:18

  • ★★0

    Jeg har været på hospitalet et par timer her til aften.

    Det ser desværre ud til at min mor ligger for døden. Hun har kæmpet med cancer i et års tid, kemoen blev stoppet for noget tid siden og hun har været on/off syg siden. I weekenden røg hun på hospitalet for fjerde eller femte gang indenfor en måneds tid og hvad vi håbede på, "bare" var en lunge der var klappet sammen, viste sig at være at hendes cancer har spredt sig, viste en scanning i dag.

    Nu får hun stærkt smertestillende medicin, spiser stort set ikke mere og er stærkt udmattet hele tiden. Realistisk set, er der nok kun få dage tilbage.

    Tanker til dig Utyske

    MadMartigan26-10-19 01:13

  • ★★★★0

    Det er først lige gået op for mig, at urene skal stilles en time tilbage. Jeg kunne heller ikke forstå, hvorfor mit køkkenur og computeren blev ved med at vise forskellige tider...

    chandler7527-10-19 17:41

  • ★★★★★★0

    Ha ha, n00b :D

    davenport27-10-19 17:47

  • ★★★★★★0

    Tak til alle.

    Jeg sidder på hospitalet hos hende nu og hun reagerer stort ikke længere. I fredags talte vi om at hun ville hjem og dø, i går aftes talte vi om hospice og i dag kan hun ikke længere flyttes.

    Zero Cool27-10-19 18:53

  • ★★★★★★0

    Gør mig ondt at høre, ven. Sad selv ved min far, da han udåndede. Det er satme hårdt! (Jeg havde en flaske whiskey med i tasken, og den fik jeg brug for!)

    davenport27-10-19 19:21

  • ★★★★0

    Rigtig ked af at høre Bruno :-( 

    Bruce27-10-19 19:31

  • ★★★★0

    Gode tanker herfra også, Bruno. 

    Babo27-10-19 21:27

  • 1

    Jeg har lige tilmeldt mig TV2 Play pga. NBA og så får de også de fleste tennisrettigheder fra næste år. Det giver mig så også muligheden for at vurdere deres platform. Brugegrænsefladen er ikke verdens bedste, men ok. Det er dog lidt dumt at man ikke kan gå tilbage i udsendelserne og så starte programmet derfra, men man i stedet for bliver nødt til at søge på det. Og så skal man opgive et dansk telefonnummer for at tilmelde sig, men der kan man bare anvende en fakenamegenerator, men når man så har tilmeldt sig kan man slette telefonnummeret igen. Hvorfor man så behøver at oplyse det i første omgang forstår jeg ikke helt. Men ellers ikke nogen blokeringer fra udlandet.

    Man skal ikke tilmelde sig på grund af film eller serie, men det er vist ret åbenlyst, da det mest af alt er en platform for alle TV2s programmer og det slår mig at de ikke har særlig meget interessant at byde på.

    De har dog alle sæsoner af både Beverly Hills 90210 og Baywatch, som var to serier jeg fulgte i mine barndomsår.  Så jeg startede lige på Baywatch og den er selvfølgelig supercheesy, mere end BH90210, men det er stadigvæk en serie jeg kan nyde at se.

    Det handler dog i høj grad også om at det er en serie jeg er vokset op og dermed allerede har et forhold til. Det er rart at blive henkastet til en tid hvor alting var lidt mere simpelt. Bare sådan som hvordan moden, indretningen var og ikke mindst hvordan LA tog sig ud dengang kan jeg sidde og betragte. Derudover så er det også ret sjovt at gå på wikipediajagt og læse om hvordan skuespillernes karriere efterfølgende har udformet sig. At Jeremy Jackson som spiller Hobie, blev stofmisbruger og Erika Eleniak, som de fleste vist var vilde med dengang, forlod serien for at få mere udfordrende filmroller. Men ja, det er ikke ligefrem skuespilspræstationerne den er kendt for.

    Det er i øvrigt interessant at den i første omgang blev cancelled efter første sæson for derefter at blive startet op igen et år senere og sidenhen er blevet den meste sete serie i verden.

    Whispering Horse27-10-19 22:08

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen