Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    Jeg havde faktisk skrevet at filmen ikke vækkede interessen for byen og historien filmen bygger på. Slettede det, da det lød lidt postulat agtigt fandt jeg. 

    T. Nielsen27-02-16 21:19

  • ★★★★★0

    Cinderella (2015)

    En rigtig Disneyprinsessefilm af den allerværste eller bedste slags, som kun Kenneth Branagh kan lave den. Den er (som forventet) en lyserød marshmallow af en film med meget få overraskelser. Cate Blanchett er den perfekte bitch, og Lily James den uskyldige elskling, vi selvfølgelig hepper på. Helena Bonham Carter er akavet gudfe, og Prinsens tænder er naturligvis skinnende hvide. Men vigtigt af alt er naturligvis hovedpersonen (den magiske kjole), som - bare rolig - naturligvis får rigeligt med sceentime. Jeg er ikke i tvivl om, at denne film falder i mange småpigers smag, og jeg skal indrømme, at jeg faktisk også hyggede mig.

    Filmens morale er: "Vær modig og sød." Det ved jeg, fordi det gentages 100 gange - men efterlader mig alligevel med spørgsmålet: Hvornår i alverden viste Askepot nogen form for heltemod? Optimisme, ja, og masse fluffy kærlighed i alle retninger, men mod? Jeg giver den 3 ud af 6. Det har nok noget at gøre med, at det ikke er en specielt god film, men at den også kunne have været langt, langt værre. Den er en tryg og konventionel Disneyfilm, og jeg synes faktisk, den er bedre end tegnefilmen. 

    Lars!27-02-16 23:26

  • ★★★★★★0

    Kids for Cash (2013)

    En hårrejsende dokumentar om en sag i Pennsylvania, hvor to dommere sendte massevis af børn i fængsel, stort set uden retsag og for minimale ting, der ikke engang var lovovertrædelser, mod bestikkelse fra det private firma, der stod for ungdomsfængslerne, for at holde disse fængsler fyldt.

    Den kan finde på den danske Netflix og kan anbefales.

    Zero Cool28-02-16 17:50

  • ★★★★1

    Kommer lige fra forpremieren på "Room" og sikke en følelsesmæssig fantastisk film. Jeg var sgu dybt rørt over historien, som var håndteret til perfektion. Fuldstændig blændende spillet og smukt afstemt drama, som går i hjertet. Det er den film af de nominerede jeg var mest berørt af, så det kunne være min personlige favorit. 

    9/10

    Babo28-02-16 22:06

  • ★★★★0

    Og så blev det til The Big Short. Positiv overrasket over hvor sjov filmen er, samtidig med den leger lidt med filmmediet og gjorde et ellers kedeligt tema underholdende. Fantastisk spillet og godt udført. 

    8/10

    Babo29-02-16 01:28

  • ★★★★0

    Kommer lige fra forpremieren på "The Room" og sikke en følelsesmæssig fantastisk film. Jeg var sgu dybt rørt over historien, som var håndteret til perfektion. Fuldstændig blændende spillet og smukt afstemt drama, som går i hjertet. 

    10/10

    There. I fixed it.

    gi-jones 1-03-16 12:13

  • ★★★★0

    :) 

    Babo 1-03-16 13:23

  • ★★★★0

    Creed - 9/10

    Fuldstændig blændende film og sikke en dejlig, positiv overraskelse. Jeg var rørt til tårer i flere scener og når en film kan få mig til det, tager jeg hatten af for den. Instruktør Ryan Coogler, der stod bag det fine drama "Fruitvale Station" er også manuskriptforfatter og han har altså en evne til at få et ellers klichefyldt setup til at føles både ægte og rørende, uden at smøre for tykt på. Dialog, replikker og kemi sidder lige i skabet og historien er ualmindelig godt drejet sammen og besidder en friskhed, som ikke burde være muligt efter så mange film i serien. 

    Sublimt fotograferet af Maryse Alberti, som også fotograferede den suveræne "The Wrestler" og Creed har faktisk den samme, gritty, kølige hverdags look, som klæder filmen rigtig godt. Kameraarbejdet er ganske enkelt blændende og jeg kan 100% skrive under på uden nærmere undersøgelse, at Creed har de bedste boksescener, som er drejet på film. Hvor er det en herlig trend, at flere og flere instruktører benytter sig af one-takes hvor vi kan nyde en smuk koreografi og jeg må sige, at den første boksekamp i filmen er vanvittig intens og forrykt godt filmet, at jeg rent faktisk tvivler på jeg har set rigtige boksekampe så troværdige.

    Fantastisk godt spillet af Jordan og Stallone, særligt Stallones præstation rørte mig blot med små enkeltheder og alene kropsproget. SÅDAN! Jordan er ekstremt overbevisende og fantastisk. Filmens score er helt fantastisk, tilpas nostalgisk men for det meste, sit eget. 

    Southpaw var middelmådig, at best. Warrior var fin nok. Creed er absolut den bedste boksefilm siden "Million Dollar Baby".  

    Babo 2-03-16 13:35

  • ★★★★★★0

    En lille kort beskrivelse af This Is England-filmen og serierne

    Et kort overblik:
    Filmen foregår i 1983, hvor Shaun er en 12-årig, der bliver involveret i skinhead-bevægelsen. Oprindelig var den bevægelse kulturel og apolitisk, men den blev overtaget af nynazistiske tanker. Hans venner er 3-4 år ældre end ham, men mødet med den endnu ældre skinhead, nynazist og kriminelle, Combo, ændrer det hele.

    This Is England '86 starter med, at Shaun ikke længere har kontakt til gruppen, men det får han efter et tilfældigt møde med en flamme fra filmen. Banden er ikke længere skinheads, men de har nu den alder, hvor de skal arbejde. England i 80'erne flød dog ikke over med jobs.

    This Is England '88 og '90 er fortsættelser af de begivenheder, der bliver sat i gang i '86.

    En anmeldelse af alle
    Alle er de tidsbilleder fra 80'ernes England. En periode præget af Thatcher, arbejdsløshed og uro. Det er ærkeengelsk, det er helt fantastisk godt, og det er ganske deprimerende.

    Jeg er selv født i 1981, og har som sådan ikke noget forhold til 80'erne. Jeg ser mig selv som barn af 90'erne, hvilket har været a piece of cake. England i 80'erne er nærmest det modsatte, og Shane Meadows har skabt et troværdigt scenarie med et realistisk persongalleri. Den går ikke The War Zone-vejen og ender i noget hjerteknusende depression, selvom der er voldsomme scener.

    Det hele får 9/10, og en absolut anbefaling herfra, hvis man er til engelsk socialrealisme. Hvis I er i tvivl...så se This Is England. Stor applaus herfra.

    Som en sidenote: This Is England '86 er den absolut bedste. Det er noget af det bedste TV nogensinde lavet! Så er det sagt...

    Guldager 3-03-16 20:06

  • ★★★★1

    80'erne havde en overflod af new wave, punk, techno, ska, disco og reggae. Hvis ungdommen nogensinde har været præget af diversitet, så havde vi diskere, mods, punkere, skinheads, rockere og ingen vendte sig om på gaden efter mærkværdige frisurer eller påklædning. Jo, tiden var, med 300.000 arbejdsløse, 10-15% inflation virkelig fattigfirserne. Men musikalsk var det en formidabel periode af rigdom.

    The Young Ones, Not The Nine O'Clock News og herlig fordomsfri satire mod alt og alle. 

    Four English Yorkshire Men ;-) .... hvis man mistror min for positive beretning.

    Bruce 3-03-16 23:15

  • ★★★★1

    Le fabuleux destin d'Amélie Poulain - 5/10

    Jeg ved ikke hvorfor denne film er "big deal" hos mange, jeg var hverken rørt eller fænget af denne ligegyldighed, som tydeligvis virkede som stil over indhold. Og thumbs op for de dristige farver og skæve vinkler, men det er sådan set også det eneste gode jeg kan sige her. Ikke min kop te. 

    Babo 4-03-16 10:53

  • ★★★★★★0

    Som lille var jeg altid skræmt fra vid og sans af introen til Yes Minister. (Karikaturerne)

    USA havde nu også en masse at byde på ifa. underholdning i 80erne. Dare I say wrestling og ALF ;D

    davenport 4-03-16 10:57

  • ★★★★★0

    Kung Fu Panda! Den var da ganske sød og fjollet og (ofte) ganske morsom. Derudover synes jeg hele animationsstilen var ganske eminent, særligt drømmesekvensen i begyndelsen. Godt nok var karaktererne lidt kantede at se på, men omgivelserne (ancient China) og baggrundene osv. var virkelig fede. Helt ok historie også. 4/6. 

    Lars! 4-03-16 11:16

  • ★★★★1

    El secreto de sus ojos - 9/10

    Oscarvinder 2010, som slog "Profeten" og "Det Hvide bånd". Jeg holder meget af "Profeten" og beundrer "Det Hvide Bånd" men synes prisen er fortjent. Modsat "Det Hvide Bånd", så blev jeg berørt af dette intelligente krimidrama. Rolig, reflekterende og melankolsk. Alt er behændigt afviklet og der spilles fantastisk. 

    Babo 5-03-16 13:27

  • ★★0

    Le fabuleux destin d'Amélie Poulain - 5/10

    Jeg ved ikke hvorfor denne film er "big deal" hos mange, jeg var hverken rørt eller fænget af denne ligegyldighed, som tydeligvis virkede som stil over indhold. Og thumbs op for de dristige farver og skæve vinkler, men det er sådan set også det eneste gode jeg kan sige her. Ikke min kop te. 

    Jeg opgav (for nogle år siden) denne film efter blot 5-10 minutter, fordi jeg var vildt irriteret over dens stil og hovedrolleindehaveren. Og jeg har ikke tænkt mig at give den en ny chance.

    BN 5-03-16 17:01

  • ★★★★0

    Fornuftigt nok BN. Jeg blev faktisk allerede træt efter et kvarter, men jeg blev hængende. Muligvis den mest overvurderede film jeg har set. 

    Babo 5-03-16 17:19

  • ★★★★★★0

    Er 5/10 så næsten ikke gavmildt Babo, eller har du rated samtlige højt vurderede film du har set, til mere end dette?

    T. Nielsen 5-03-16 18:16

  • ★★★★0

    Jeg leder jo altid efter noget godt i en film, særligt de mere anerkendte. 4/10 havde nok været passende. Så tak for din utrolige evne til at gennemskue mig :)

    Babo 5-03-16 18:48

  • ★★★0

    Så skal nok holde jer fra Jean-Pierre Jeunet, for den stil går igen i alle hans film.

    Jeg kan godt lide det. Le fabuleux destin d'Amélie Poulain har jeg givet 8/10.

    Aranyhajú Nyárszépe 5-03-16 19:20

  • ★★★★0

    Stilen er lidt hvad den er. Ikke det eneste problem. Jeg følte intet som helst for hverken historien eller personen. 

    Babo 5-03-16 19:22

  • ★★★★★2

    Jeg følte for personen, historien og elsker stilen og humoren. Anser den som værende en af de absolut bedste feel-good film nogensinde.

    David Lund 5-03-16 19:25

  • ★★★★★★0

    Så skal nok holde jer fra Jean-Pierre Jeunet, for den stil går igen i alle hans film.

    Jeg synes så tonen er en del anderledes i et par af mandens andre værker og billedesiden er tættere på Brazil af Terry Gilliams (som jeg lige husker det) end på den kære, men naive Amelie, i en film som Delicatessen og De Fortabte Børns By (men indrømmet, det er mange år siden jeg så dem). Film jeg også mindes som en del mere dystre, i hvert fald at se på. At de så har lidt af galskaben tilfælles, i persongalleriet er måske korrekt.

    T. Nielsen 5-03-16 19:48

  • ★★★★★0

    Jeg synes, at billedsiden er ret gennemgående steampunk-agtig og farverig i alle hans film (i hvert fald de 5 jeg har set), selvom tonen godt kan være mere dyster i de to nævnte ovenfor. Man kan i hvert fald hurtigt se, at det er Jeunet, der er bag kameraet.

    David Lund 5-03-16 20:05

  • ★★★★★1

    Jurassic World

    Oooookay, det var så en ret unødvendig film. Det kunne sikkert være gået langt værre, men jeg må indrømme, at der var rigtig mange irritationsmomenter i dette remake. Karaktererne, ikke mindst. Mom and Dad are gonna get divorced my ass. Det hjalp naturligvis ikke, at diverse trailers allerede havde vist alle højdepunkterne. Suk. 2/6. 

    Lars! 5-03-16 23:55

  • ★★★★★0

    Spot on, Riqon!

    Kruse 6-03-16 10:48

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen