Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★1

    The Theory of Everything

    Virkelig stærkt skuespil af alle involveret, især Redmayne. At han løb med en Oscar, er bestemt ikke ufortjent.

    Men når det er sagt - Hawking er et skrækkeligt interessant menneske, som er super-duper-klog med ekstra ost, og filmen er en cirka to timer lang historie om forholdet mellem nogle mennesker, hvilket jeg fandt voldsomt uninteressant. Jeg vil nok kaste filmen i kategorien "overvurderet".

    Af de film der blev nomineret til bedste film 2015, mangler jeg kun tre nu og indtil videre, er The Theory of Everything ubetinget den mest uinteressante af dem jeg har set.

    Zero Cool 6-03-16 13:28

  • ★★★★0

    Coraline (BD) - 9/10

    Herlig stop-motion animationsfilm af den kreative Henry Selick, der virkelig får frit løb her. Spændende historie og egentlig mere moden i sin tematik end meget andet i genren, særligt når man selv har børn, spiler denne tydeligvis på forældrerollen. Fuld af kreative påfund rent visuelt, oser af fantastisk håndværk og god stil. Elsker den! 

    Babo 6-03-16 13:48

  • ★★★★★0

    Citizen Kane

    Det er første gang jeg ser den, og til trods for dens klassikerstatus, så har jeg faktisk også undgået at læse meget om den, så jeg kunne sætte mig med den uden for mange fordomme (bortset fra den ene lille fordom at dette er "en milepæl i filmhistorien"). Jeg må sige, at jeg er imponeret, og at jeg sagtens kan se, hvordan den kan have været forud for sin tid, selv om film fra 1941 nok ikke er det, som jeg har mest forstand på. Men med en overraskende smart kameraføring og dens brug af lys og skygge er den en visuel fornøjelse. Den har endda ganske godt skuespil, i hvert fald med Orson Welles, som rammer plet både som en charmerende og plaget mand. Jeg blev hurtigt fanget af historien. Den er, som navnet antyder, et karakterstudie, men fortalt på en spændende og uforudsigelig måde. Glad for at jeg så den!

    Lars! 6-03-16 14:21

  • 0

    Investigation of a Citizen Above Suspicion (1970)
    En højtstående betjent slår sin elskerinde ihjel, og efterlader bevidst en masse spor. Hvorfor? Fordi han vil "bevise" at grundet sin position, kan slippe af sted med det. Han er nemlig "a citizen above suspicion".

    Gian Maria Volontè er ganske enkelt forrygende i hovedrollen, som den sadistiske politiinspektør. Alene hans præstation er grund nok til at se filmen.

    Det hele er en smule bizart, det er satire, det er Morricone og det er pisse underholdende.

    Investigation of a Citizen Above Suspicion, der i øvrigt vandt en oscar for bedste ikke-engelsksprogede film, kan varmt anbefales.

    Fubar 6-03-16 20:22

  • ★★★★0

    Cast Away - 7/10

    Gensyn. Robert Zemeckis har en tendens til at dvæle for meget i sentimentalitet og hans dramaer besidder ikke just modenhed. Alligevel fungerer Cast Away ganske fint, takket være en karismatisk og sympatisk Hanks, der bare er skabt til de her "everyman" roller, lidt som James Stewart også var det.

     Shadows - 3/10

    Første film af John Cassavetes. Ikke min kop te og var faktisk slet ikke fænget af noget som helst i denne film. Røg fuldstændigt henover hovedet på mig. 

    Room - 9/10

    Instruktør Lenny Abrahamson, der stod bag den morsomme og ret originale kommedie "Frank" leverer her et dybfølt drama og en historie, der fænger max fra første til sidste billede. En gribende historie om en ung kvinde, der blev bortført som resulterede i en graviditet og så et barn, mens hun var indespærret.

    Uhyggeligt nænsom skildring af mor/søn forhold under de dårlige levevilkår og selve flugten, men det er også i høj grad en film om livet udenfor de fire vægge og konfrontationen med den barske omverden, som kræver tilvænning om som rummer andre problemer.

    Blændende skuespil af den oscarvindende Brie Larson, der spiller med stor overbevisning. Den unge Jacob Tremblay leverer en af de bedste børnepræstationer hidtil set og er fuldkommen troværdig og spiller så ægte og indlevende.

    En film, der på alle måder taler til følelser uden den nogensinde bliver sentimental. Filmiske virkemidler er udnyttet til fulde og en historie med tilpas variation i fortællingen, som holdt mig i jerngreb hele filmen igennem.

    Rush - 8/10

    Et gensyn med denne. Holder stadig og faktisk lige en tand bedre. Ron Howard er også kendt for at være lige rigeligt påtrængende sentimental, men her synes jeg det lykkes ham at holde sig på den rigtige side. Super god underholdning. 

    Babo 6-03-16 21:10

  • ★★★★0

    The Big Short

    Ligner stilmæssigt American Hustle, blot er den langt bedre. Informativ og underholdende portræt af finanskrisens komme i USA, ja tilmed mestendels sand. 

    Fremragende skuespil af Christian Bale og Steve Carell og burde indgå i en dobbeltfeature pakke med Margin Call

    8/10

    Bruce 6-03-16 21:57

  • ★★★★0

    Jeg var sgu også positivt overrasket. Enig i dommen. Carell er begyndt at være en uhyre interessant skuespiller og Bale kører bare derudaf synes jeg i endnu en anderledes rolle, fra hans side. Imponerende!

    Babo 6-03-16 22:13

  • ★★★★★★0

    American Sniper

    Nu når jeg alligevel var i gang med dedér Oscar-film, så kunne jeg jo ligeså godt nappe American Sniper, da den lå der på Netflix og gjorde sig til. Jeg havde ellers besluttet, at jeg ikke gad at bruge tid på den, da emnet ikke interesserer mig voldsomt meget.

    Overall er filmen ret flot filmet, men der er nogle steder, hvor bl.a. skud rammer murene og blodet ser virkelig skidt ud, som om at det er CGI og så er der den skrækkelige dukke, der skal forestille at være et barn. Det er sgu sjusk, herr Eastwood.

    Bortset fra enkelte sekvenser, greb historien mig aldrig og det eneste jeg tog med fra den, er at den amerikanske kultur i dén grad har et noget underligt syn på hele detdér med at blive soldat, bevare frihed og alt sådan noget. Jeg tror at man skal være vokset op derover, for helt at forstå den tankegang.

    Jeg ved heller ikke helt præcis hvad filmen vil, fordi nogle gange lader den til at være anti-krig, andre gange forherliger den næsten krig, mens den næsten skøjter henover problematikken i at vende tilbage til et normalt liv, efter at have været været udsendt i så lang tid. Præcis dét er jo ofte en varm kartoffel i USA, fordi der er masser af soldater, der ikke er i stand til at komme sig ovenpå deres udsendelse. Måske prøver den at fortælle lidt det samme som The Hurt Locker, men budskabet er i bedste fald diffust.

    Det korte af det lange er nok, at filmen bare ikke er lavet til mig, så endte jeg lidt med en meh-følelse efter filmen.

    Ikke helt så uninteressant The Theory of Everything, men det nærmer sig. Og så mangler jeg kun Selma og The Grand Budapest Hotel, så har jeg set alle de film, der blevet nomineret til bedste film i 2015.

    Zero Cool 6-03-16 23:11

  • ★★★★★0

    Du rammer meget godt min oplevelse af "American Sniper". Jeg så den også, fordi den nu lå der, og jeg havde ikke de store forventninger. Det endte med at være en ret ligegyldig amerikansk hyldest af deres sniper og krigsforetagender generelt. Den gør det meste ret halvhjertet.

    Den kommer heller ikke rigtig under huden på hovedpersonen og hvad krigen har gjort ved ham, men indikerer at han bare efterhånden "fik det bedre" og så begyndte at hjælpe andre. Hvor uforløsende og ligegyldigt.

    Og ja, worst fake baby ever. Og så er slutningen altså alt andet end elegant. Det kunne Mr. Eastwood have gjort noget langt mere interessant ud af. Jeg begriber ikke, hvorfor den var nomineret til "bedste film" eller hvorfor Cooper var nomineret til "bedste mandlige hovedrolle".

    Lars! 7-03-16 10:54

  • ★★★★0

    Filmen er hyldet af den fløj af hardcore amerikanere, der betragter Chris Kyle som en stor krigshelt. Deler man den opfattelse, er der en god chance for, at filmen vil appellere til en. Det er ikke den Eastwood jeg holder af, han er blevet en tand for kedelig med senere film. 

    Babo 7-03-16 12:08

  • ★★★★★0

    Jeg så sæson 1 af "The Flash" færdig i weekenden. Kan ikke huske hvornår jeg sidst har tudet sådan over en tv-serie ;) En rigtig fin serie, selv om meget af tiden fodres lidt forglemmelige "superhelt vs. skurk"-fortællinger, men der er heldigvis også en ret fascinerende overordnet historie, som fastholdt min interesse, og som endda kan åbne tårekanalerne, når den er på sit bedste. Generelt cheezy og underholdende. Værd at se. 

    Lars! 7-03-16 14:04

  • ★★★★★★0

    Ash vs Evil Dead (sæson 1)

     

    En serie så skamløs og kontant underholdende at det er en fryd, trods den (heldigvis) total meningsløse omgang splattervold i en historie så tynd som papir. Tonen rammer meget godt den galskab, som har gjort filmene til kult. Jeg var i tvivl om stilen kunne bære en Tv-serie, men det lykkes fordi de klogelig har gjort episoderne så korte, at den kan bære gentagelserne i så mange afsnit. Bruce Campbell er stadig så smagløs tarvelig på den fede måde, som man kunne ønske sig i hovedrollen og hans alder bruges ofte med fordel. Det er mere sjovt end uhyggeligt og det er også meningen, selv om det enkelte steder også rammer lidt nerve udi det skræmmende. Slutningen er et klimaks der sparker hårdt røv og det endda uden at man får lortesmag i munden. Groovy baby.

     

    Bedømmelse: 8/10

    T. Nielsen 7-03-16 15:20

  • ★★★★★★0

    Steppeulven (2014)

     

    Med en fin brug af en ofte kreativ billedstil, serveres den næsten autentiske historie om originalen Eik Skaløe, fantastisk godt spillet af debutanten Joachim Fjelstrup, drivkraften bag det skelsættende rockalbum ”Hip”. Jeg havde gerne set at filmen havde fokuseret mere på musikken og mindre på hans forhold til hans, ifølge filmen, store kærlighed. Det føler jeg også snart er gået hen og blevet en træt kliche i biografiske film. Ikke desto mindre fungerer fortællingen ganske godt, som en bid af den tid den omhandler og som et forsøg på at give et svar på, eller nærmere end forståelse af Skaløe. Den lykkes ikke helt med dette, men forsøget er stadig nuanceret nok til at pirre ens nysgerrighed.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 7-03-16 15:39

  • ★★2

    Er blevet ekstremt forelsket i klassisk Hollywood anno 1940'erne-50'erne, så det er jeg begyndt at for alvor dykke ned i. På det seneste er det blevet til,

    The Big Sleep (1946) - 7-8/10

    - min første film med Bogart, og absolut ikke den sidste. Det gnistrer mellem Bogart og Bacall, og Marlowe-karakteren er så fandens cool. Jeg kan godt lide det store karaktergalleri og hvordan alle spiller ind med deres egne motiver, jeg må dog også sige at den noget 'komplekse' historie havde svært ved, at for alvor fange mig. Der er mange karakterer, som der skal holdes styr på og jeg må indrømme at jeg nogen gange havde svært ved at helt følge med. Udover det er den stilistisk lækker at se på, som noget af det tidligere noir. Den kunne bestemt godt vokse ved et gensyn.

    The Birds - 8/10

    - skrev et semesterprojekt omkring Hitchcock og psykoanalyse, og af de film jeg gennemgik så var Birds den som overraskede mig allermest. Jeg frygtede den ville fremstå ufrivilligt komisk og uddateret med fugleeffekter, men dette var på ingen måde tilfældet. Hitchcock er bare eminent til at skabe suspense og en truende atmosfære, og specielt Tippi Hedren mærker man frygten i.

    Breakfast at Tiffany's - 7/10

    - min første Audrey Hepburn film og en fornøjelse. Den er sød, stilet og fin underholdning, men så heller aldrig rigtig mere. Moon River er dog en fabelagtig sang!

    Double Indemnity - 9/10

    - klassisk noir i verdensklasse, intet mindre. Spændende, medrivende, fremragende brug af virkemidler og gennemført fra start til slut. Kun et gensyn mangler for, at den nok lander på topkarakter.

    Invasion of the Body Snatchers (1956) - 7-8/10

    - fed teknogyser af den helt gamle skole. Den paranoide stemning skabes hurtigt og effektivt, for hvem er god kontra ond? Hele allegorien omkring truslen udefra er også værd at dykke ned i, men det fungerer bestemt også bare som underholdning. Den dystre slutning er virkelig også fed specielt set i forhold til sin tid.

    North by Northwest - 8/10

    - når man snakker om Hitchcock er "master of suspense" det mest fortærsket prædikat der er, men sandt og præcist er det altså. Her får han skabt en situation ud af nærmest ingenting og pludselig er vi på en spændende rejse tværs over Amerika. Af de Hitchcock-film jeg har set er North by Northwest klart den 'letteste' og den har tildels en ret humoristisk tone, men det skal overhovedet ikke tage noget fra den. Cary Grant er fremragende og med et par twists and turns er der eksekveret spænding fra start til slut. Og nå ja, slutsekvensen er med toget er jo genial.

    Rear Window - 8/10

    - den af Hitchcocks film jeg har haft allerstørste forventninger til og selvom det er en aldeles god film, så var jeg alligevel en kende skuffet. Hele voyeur-tematikken er virkelig gennemført og at man har holdt sig til, at fortælle hele historien fra James Stewarts synsvinkel er meget modigt. Selvom det skaber spænding og klaustrofobi, så bliver det måske også lidt af en forhindring i form af at holde spændingen oppe. Selvom opklaringen af mordet er fin, så havde jeg forventet lidt flere drejninger og jeg kom desværre aldrig helt ud på sædet.

    Roman Holiday - 8/10

    - Audrey Hepburn er så åndssvagt charmerende, at det næsten er for godt. Roman Holiday gør godt brug af det smukke Rom og så er det jo bare en klassisk fortælling om pigen der gerne vil være "normal", som fungerer rigtig godt. Samspillet med Gregory Peck er også rigtig fint, og jeg er vild med at de ikke er fuldstændig smaskforelsket eller nogensinde bliver helt oversentimentalt.

    Touch of Evil - 8/10

    - virkelig mange ting spiller i den her film. Særligt stemningen, Orson Welles, den fantastiske åbningsscene og Charlton Heston(s overskæg). Jeg har faktisk svært ved, at sætte en finger på hvad det er der gør, at jeg ikke er helt fuldstændig oppe at ringe. Måske Janet Leighs scener ude på motellet synes jeg trækker lidt ud af tempoet. Men virkelig fed film og den kunne bestemt også vokse endnu mere på gensyn.

    Vertigo - 8/10

    - sammen med Citizen Kane, Godfather og 2001 er den jo blandt mange helt oppe at kæmpe om titlen som det bedste nogensinde. Den kommer altså ikke nær det niveau for mig, men god er den fandeme. James Stewart er først og fremmest eminent, og den udvikling hans karakter gennemgår er ret vild. Igen dyrker Hitchcock voyeurismen og dette element er også hvad der skaber det allerbedste i filmen for mig. Der er simpelthen noget underspillet ubehag igennem hele filmen, som er enormt dragende, og dette kommer selvfølgelig til udtryk i filmens anden halvdel hvor det faktisk bliver ret forstyrrende. Som udgangspunkt var jeg faktisk lidt skuffet over den, men jeg må erkende at den virkelig hang fast dagene efter og jo mere jeg tænker på den, så vokser den.

    En fantastisk samling af kvalitetspræget film og jeg glæder mig enormt til at komme videre i de årtier. Kommende film, som jeg skal have set snarest byder blandt andet på "Casablanca", "The Night of the Hunter", "Murder, My Sweet", "The Treasure of Sierra Madre", "Sabrina", "What Ever Happened to Baby Jane?", "Kiss Me Deadly" og "The Third Man".

    Mikkel Abel 7-03-16 17:02

  • ★★★★★0

    Bestemt nogle gode film du får set :)

    Kruse 7-03-16 17:34

  • ★★0

    Godt at se at en af mine absolut største favoritter blandt instruktører, Hitchcock, også kan fænge de unge idag.

    BN 7-03-16 19:40

  • ★★★★★★0

    Selma

    Så nåede vi sgu til en interessant film i bunken af Oscar-film. En virkelig stærk præstation af David Oyelowo som Martin Luther King Jr. og et emne der cirka 50 år stadig er aktuelt. Når jeg ser den slags film, undres jeg over, at der fandtes og findes mennesker, der kan hade så meget, og man skal ikke længere end diskussioner på Facebook, for at finde dem. Der er virkelig meget der har ændret sig i løbet af de 50 år og så meget, vi stadig mangler at gøre noget ved.

    Zero Cool 7-03-16 21:27

  • ★★★★★0

    Når man hører folk, der dukker op til Trump rallies og råber og jubler, så er hadet, man så i Selma, ikke så vanskeligt at finde. 

    Lars! 8-03-16 08:43

  • 0

    Hmm muligt men vi har brug for en mand som ham.

    Geekalot 8-03-16 08:49

  • ★★★★★★0

    Calvary (2014)

     

    Et stemningsfuldt, afdæmpet drama med en snert af noget giftig sort humor, som indrømmet ikke nødvendigvis er nem at opfange, tilsat en spids thriller som dækker over tematikken som moral, tro og lignende. Historien om en præst i en lille by, der modtager en dødstrussel og ellers mest bruger tiden på de lokale skæve personligheder, er simpel og det kan være svært at finde ud hvad man skal mene om den. Men problemstillingerne og det bagvedliggende synes så ret kompleks og sine steder metafilmisk selvrefererende. Det er ingen stor og voldsom mindeværdig film, men det den vil og gør, gør den godt og begavet. Brendan Gleeson er et rigtigt godt valg til hovedrollen.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 8-03-16 08:51

  • ★★★★★★0

    Når man hører folk, der dukker op til Trump rallies og råber og jubler, så er hadet, man så i Selma, ikke så vanskeligt at finde. 

    Sørgeligt, men sandt.

    Zero Cool 8-03-16 08:51

  • ★★★★★★0

    Man skal som Bruno også har nævnt tidligere, ikke langt væk, for at finde sørgelige eksempler på en hadsk retorik:-(

    T. Nielsen 8-03-16 09:07

  • ★★★★★★0

    Uncommon Valor (1983)

     

    Med Reagan som præsident, begyndte USA atter at puste sig op, efter nederlaget i Vietnam. Væk var de mere reflekterende film om krigen, denne gang skulle den vindes, i hvert fald på film. Om det forholdte sig sådan ved jeg ikke helt, men lige hurtigt kan det virke sådan med de film der kom i disse år, anført af Stallone som Rambo. I tiden rasede også debat om savnede soldater. Det er her denne tager fat og spinder en underholdende, om end måske rigeligt selvforherligende film om en gruppe veteraner der samles, trænes og tager af sted for at befri tidligere soldaterkammerater. Personligt har jeg nok en svaghed for ensemblefilm a la dette her, der fungerer grundet gruppens divergente personligheder og deres sammenhold og teamarbejde for at nå et fælles mål. Så trods klicheer, billige pointer og andet, så var jeg både underholdt og fandt den spændende (har set den flere gange siden første gang i biografen i 80’erne). Klimaks er indrømmet sine steder både utroværdigt og direkte dumt, men ikke uden værdi. Teknisk er det også en film af den gamle skole, når det kommer til håndfast action og det tiltaler mig.

     

    Bedømmelse: 7/10

    T. Nielsen 8-03-16 09:08

  • 0

    Kunne også bare være at der er en hvis mand, der har set hvor galt der er gået EU, og ikke ønsker at se hans land ende sådan ? Det kalder jeg nu heroisk. Men det har vi åbenbart forskellige meninger om.

    Geekalot 8-03-16 09:10

  • ★★★★★★2

    Geekalot, jeg tror du bliver nødt til at bruge et par timer på at læse lidt op på din verdenshistorie.

    Zero Cool 8-03-16 09:16

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen