Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • 0

    Tror jeg har læst rigeligt på det :) Også derfor jeg går ind for det vandvid der foregår skal stoppes.

    Geekalot 8-03-16 09:21

  • ★★★★★★0

    Til gengæld er du så glad for at bringe det på banen, at man nærmest skulle tro, at du prædiker. Vi har fanget det, du kan ikke lide muslimer, kan vi hoppe tilbage til at snakke film nu?

    Zero Cool 8-03-16 09:27

  • 0

    Nu var det ikke lige mig det startede med at nævne noget, men nok om det :) og har intet med om jeg kan lide muslimer, for det er langt fra alle jeg har et problem med, men det kan være svært for nogle folk at finde ud af der er forskellighed ved dem også :) Men noget man lære hvis man evt. prøver at kende dem. Men skal da nok stoppe med at nævne noget til hvad andre skriver, så du kan snakke film igen :) som jeg åbenbart har forhindret dig i :)

    Geekalot 8-03-16 09:33

  • ★★★★★★0

     

    Inside Out (2015)

     

    Jeg har virkelig elsket mange af de computertegnefilm, som Pixar via Disney har produceret. Flere af dem, som ”Toy Story”, ”Up”, ”Wall-E” og andre, er efter min mening decideret mesterværker. Enkelte har skuffet, særligt de senere år. Men generelt har filmene haft et højt niveau.

     

    Derfor så jeg naturligvis meget frem til denne her, med de mange fine anmeldelser, samt priser den har vundet. Den bygger også på en virkelig god ide, som vel egentlig ganske originalt forsøger at forklare nogle komplicerede processer i menneskets sind, via en forsimpling af disse i et stadig kringlet, men dog sammenhængende virvar af ideer og påfund, til større børn og eventuelle voksne der gider se med. Selv om det naturligvis stadig er en film der skal underholde, kommer den også vidt omkring i sindets kringelkroge, uden at det heldigvis bliver så snørklet og kompleks som sindet nok i virkeligheden er. Men der kommer mange fine pointer om at finde tilbage til glæden, eller rettere at lade glæden finde tilbage, men også at sorg, tristhed og mere tungsindige følelser også er valide og nødvendige størrelser i sammensatte interaktioner, for at gøre os til hele mennesker. Faktisk kunne der komme mange fine snakke ud af filmens setup, hvis man dykkede ned i tematikkerne og måden filmen præsenterer det på.

     

    Men trods alle disse gode intentioner, så skuffede filmen mig enormt. Den er sine steder visuelt overlæsset og lettere hysterisk, i dens forsøg på at imponere og være morsom, mens dens sentimentale øjeblikke er rendyrket patos fra Pixarhylden udi det samlebåndsagtige. Alt dette kunne sikkert have fungeret, hvis historien og dens mange karakterer havde fanget min interesse. Det skete bare sjældent. Den tidstypiske og ofte forudsigelige fortælling ville muligvis være til at leve med, selv om den føles som genbrug, hvis de mange figurer ikke havde været så ensidigt kedelige.

     

    Jovist er der momenter, hvor jeg blev oprigtigt rørt (selv om det nok skyldes mere at der var scener hvor jeg kom til at tænke på mine egne piger) eller morede mig, over både handlingen, ideerne og personerne. Men alt i alt fandt jeg filmen ret middelmådig og slet ikke nær så original og overraskende kreativ som jeg forventede. Oprindeligt ville jeg også have rated den lavere, men jeg skal også erkende at den trods al kritikken dog efterlod et indtryk af en art.

     

    Bedømmelse: 6/10

    T. Nielsen 8-03-16 11:01

  • ★★★★★0

    pbs.twimg.com/media/Bchl-EDCEAAQhw6.jpg 

    Lars! 8-03-16 10:45

  • ★★★★0

    Far From Heaven - 8/10

    Man kan ikke beskylde instruktør Haynes for ikke have store ambitioner med dette fremragende drama om racefordomme og snæversynet seksualmoral. Det er ofte langt fra vellykket på film, men Haynes tegner et ret nuanceret portræt af fordomme og hykleriet og kommer flot bagom den pæne overflade, som nærmest ligner et eventyr dømt ud fra filmens dristige farver, men det er jo bare.....overfladen. Fremragende spillet og sine steder rørende. Filmens konflikter er godt håndteret. Smuk slutning. 

    Babo 8-03-16 11:11

  • ★★★★★★0

    The Grand Budapest Hotel

    Så blev jeg færdig med Oscar-filmene for 2015 og Wes Andersons film var, ikke så overraskende, en skæv og sjov film med herlige præstationer hele vejen igennem. Igen er det ikke specielt overraskende, da Anderson tilsyneladende er i stand til at hive cirka alle dygtige skuespillere ind i sine film, uanset hvor store eller små rollerne er.

    Jeg kunne oss' godt lide spillet med de forskellige billedformater, der blev brugt undervejs, hvilket ikke bare var en gimmick, men blev brugt rigtig fornuftigt.

    Alt i alt, en rigtig solid film, ligesom Whiplash, The Imitation Game og Selma, men en klasse under de to bedste film: Birdman og Boyhood, mens The Theory of Everything og American Sniper i bedste fald er ligegyldigheder.

    Zero Cool 8-03-16 11:39

  • ★★★★★★1

    TN - vi fik nogle gode snakke efter at have set Inside/Out, særligt med min pige på 7, der forstod rigtig meget af handlingen. Det er nok det indtryk jeg har taget med mig, at den vakte stof til eftertanke. Vi har set den på både dansk og engelsk.

    davenport 8-03-16 12:01

  • ★★★★★★0

    Jeg mangler selv at se The Imitaiton Game, American Sniper og The Theory of Everything, men det er egentlig kun The Imitation Game, jeg har lyst til at se af dem.

    Fra i år mangler jeg alle...

    Guldager 8-03-16 12:51

  • ★★★★★★0

    Det tror jeg den er rigtig god til Davenport, at få åbnet lidt op for hvad der rører sig og hvordan/hvorfor. Mine piger er stadig for små til at kunne dette. Men så ser jeg den jo gerne igen om nogle år med dem. Den er da trods alt bedre end de 6 * 24 afsnit eller noget, jeg har siddet igennem af Dora The Explorer:-)

    T. Nielsen 8-03-16 14:52

  • ★★★★★★0

    Ja, hader den måde de snakker på, og ser ind i stuen og holder pauser, hvor børnene skal svare. Hun er faktisk lidt creepy ;)

    davenport 8-03-16 15:38

  • ★★★★★★0

    Dora's fætter Diego er faktisk endnu værre og han har verdens mest irriterende stemme (den danske) :-D

    T. Nielsen 8-03-16 15:41

  • ★★★★★★1

    I mit forsøg på at finde 00'ernes bedste sci-fi var det tid til A.I. - Artifical Intelligence. Den er ikke en kandidat. Skidegodt lavet og spillet af Haley Joel Osment, men der er for meget ligegyldig fyld. Slutningen er desværre alt for fortænkt, ulogisk og manipulerende.  Der er givet køb på troværdighed og satset på tårer i stedet.

    Det er simpelthen alt for fortænkt, at hun kun kan leve en dag og aldrig genskabes. Hvorfor kan de ikke lave hende igen og igen og igen, så længe der er DNA? Og hvorfor kan de ikke kopiere DNA'en?

    For det meste en fin film, der vinder på skuespil, teknik og ide, men har et par flaws.

    6/10'

    00'ernes bedste sci-fi er stadig Mr. Nobody...

    Guldager 8-03-16 17:29

  • ★★★★0

    Jeg kan rigtig godt lide A.I. og det meste Spielberg har lavet. 

    Mr Nobody er rigtig, rigtig god. Lidt bedre første gang end anden. Min klare favorit er Children of Men. Regulært mesterværk. Og ellers Donnie Darko. 

    Babo 8-03-16 17:39

  • ★★★★★★0

    Man kan ikke fornægte Spielberg :) - selvom han ikke hører til blandt mine favoritter. Empire of the Sun og Schindler's List er mine favoritter.

    Men jeg lyver egentlig også. The Fountain er min favorit sci-fi. Jeg glemte den bare, fordi jeg ikke rigtig ser den som en sci-fi, men det er jo det ret beset.

    En top 10 for sci-fi i 00'erne vil være således:

    1. The Fountain
    2. Mr. Nobody
    3. Donnie Darko
    4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
    5. Interstellar
    6. Melancholia
    7. The Place Promised in Our Early Days
    8. District 9
    9. Paprika
    10. WALL·E

    Jeg mangler en del, men jeg vil tro, at det kun er The Martian og Mad Max: Fury Road, der kan røre ved den top10.

    Guldager 8-03-16 17:52

  • ★★★★1

    Eternal Sunshine ved jeg ikke helt om går ind i kategorien og Interstellar er jo fra 2014. 

    Babo 8-03-16 18:06

  • ★★★★★★0

    Oh, sci-fi? Min top 10 fra 2000 og frem:

    1. Children of Men
    2. Serenity
    3. A Scanner Darkly
    4. Snowpiercer
    5. Mad Max: Fury Road
    6. Her
    7. Moon
    8. Predestination
    9. Robot & Frank
    10. District 9

    Zero Cool 8-03-16 18:27

  • ★★★★★★0

    Babo: ifølge IMDB er Eternal Sunshine en sci-fi. Jeg mener for i øvrigt også siden 2000...ikke 00'erne. 

    Her, Moon, Snowpiercer og A Scanner Darkly er bestemt også gode film. Har hørt lidt blandet om Predestination, men nu glæder jeg mig da endnu mere til den(den er på vej med posten).

    Robot & Frank kendte jeg ikke, men den er hermed bestilt :)

    Guldager 8-03-16 19:31

  • ★★★★★0

    Synes den er lidt svær, og jeg glemmer muligvis nogen men...

    1. Donnie Darko

    2. Upstream Color

    3. Children Of Men

    4. Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

    5. Interstellar

    6. Her

    7. Primer

    8. Moon

    9. Beyond The Black Rainbow

    10. Holy Motors

    Ser dog ud til, at jeg skal få set Mr. Nobody. Havde hørt meget forskelligt om den, så havde lidt afskrevet den. Når den nu er så velanset herinde, ryger den lige tilbage på min liste på Netflix.

    David Lund 8-03-16 19:52

  • ★★★★0

    Aha, okay. Giver mere mening. 

    Sat ikke dine forventninger alt for højt op til Predestination. 

    Babo 8-03-16 19:54

  • ★★★★★★0

    Du går ikke galt i byen med Robot & Frank. I øvrigt er der kommet rigtig mange gode, små sci-film ud i løbet af de sidste 10-15 år. Her er lidt flere eksempler: Seeking a Friend for the End of the World, Los últimos días, City of Ember, The Jacket, TiMER, Autómata, The Colony, Europa Report og Safety Not Guaranteed.

    Jeg ved ikke om du kender dem alle, men de får en anbefaling med på vejen fra mig. :)

    Zero Cool 8-03-16 19:57

  • ★★★★0

    Også "The Man From Earth" fra 2007. Ikke mange kender den, men absolut rigtig god film. 

    Babo 8-03-16 20:12

  • ★★★★★★0

    Dem har jeg ikke hørt om, Bruno. De bliver husket næste gang, jeg skal købe film.

    Babo - ja, det er en fin film.

    Guldager 8-03-16 20:41

  • ★★★★★★0

    Selv om den ikke ramte mig voldsomt, så tænker jeg at "Another Earth" burde være en sci-fic jeg kunne anbefale til flere af jer. 

    T. Nielsen 8-03-16 20:44

  • ★★0

    Dykkede lidt ned i det eksperimentale og syrede hvor det blev til et par kortfilm,

    42 One Dream Rush (2009, 42 min)

    - på papiret et spændende værk. 42 instruktører har hver lavet en kortfilm på cirka 42 sekunder, alle baseret på drømme. Store navne som små/helt ukendte dukker op og blandt de mest prominente navne har bl.a. Kenneth Anger, David Lynch, Gaspar Noé, Harmony Korine, Larry Clark, James Franco, Leos Carax og Abel Ferrara bidraget til projektet. Segmenterne adskiller sig meget, de fleste forsøger sig dog med associationsmontager, og man kommer nærmest igennem alle følelser. De fleste af filmene er dog ualmindeligt grimme med sin hjemmevideoæstetik og nogle er bare så syret, at det er svært at på nogle måde relatere til. Blandt andet har Carax et segment hvor Helena Christensen optræder med øjne på brysterne, så er stilen ligesom sat.. der var meget få af filmene der fangede mig og jeg kan ikke lade vær med, at føle det hele fremstår noget prætentiøst. Den lægger dog op til interessant debat, alá hvad er film, hvad kan mediet, hvad er egentlig kunst? osv. 

    A Movie (1985, 12 min)

    - som de fleste af de eksperimentale film, så laver Bruce Conner her en øvelse i associationsmontage og prøver at skabe en reaktion fra seeren. Billederne består bl.a. af Theodor Roosevelt, atomsprængninger, en flirtende pige, sejlere og en ødelagt bro.. Ja, jeg fatter det sgu heller ikke helt og det vækker absolut intet i mig.

    Ballet Mécanique (1924, 16 min)

    - et syret værk, som går godt i hånd med Den Andalusiske Hund. Der er noget underspillet foruroligende ved denne, specielt i starten hvor der klippes mellem en kvinde på en gynge og et close-up af en kvindemund der smiler diabolsk. Udover dét er det vel mest af alt bare en stiløvelse, som er ganske fin taget sin tid i betragtning.

    Inside Rooms: 26 Bathrooms, London & Oxfordshire, 1985 (1985, 26 min)

    - filmen som har verdens bedste IMDb-beskrivelse. Jeg citerer, "Greenaway's documentary short shows us...well, 26 bathrooms, some in use by their owners while we visit. Whee!". Vi kommer helt tæt på og møder mennesker i det rum der er måske allermest personligt i et hvert hus. Der er noget lettere komisk ved det mærkelige scenarie, for hvor tit ser man lige en mand blive interviewet omkring badeværelsesindretning, mens han vasker sig full frontal nudity? Ikke så tit heldigvis. Hvad filmen vil helt præcist tør jeg ikke spå om, men der var noget charmerende ærligt over den på en eller anden mærkelig måde.

    Le Voyage dans la lune (1902, 13 min)

    - en af de helt store klassikere og vel måske den første sci-fi film? Jeg elsker dens skæve stil og hele set-designet er fremragende. Fedt at tænke på man også kunne tænke så abstrakt dengang, selvom mediet var så nyt.

    Un Chien Andalou (1929, 16 min)

    - igen en af de helt store klassikere inde for eksperimentalfilm, hvis ikke den største. Samarbejdet mellem Buñuel og Dali er gennemført syret og øje-sekvensen er jo filmhistorie, og jeg var virkelig underholdt. Hvor søren de har fået ideérne fra aner jeg ikke, men er vild med de mærkelig påfund, specielt sekvensen hvor de to pianoer bliver trukket tværs igennem stuen.

    Mikkel Abel 8-03-16 22:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen