Forum - Forum-tråd: Heads-up - go'e filmtilbud mv.

Heads-up - go'e filmtilbud mv.

  • ★★★★1

    Kino Lorber Studio Classics har annonceret deres februar-udgivelser:

    February 4th
    Mo' Better Blues (1990)
    Jungle Fever (1991)
    Crooklyn (1994)
    Clockers (1995)
    Summer of Sam (1999)
    The Oscar (1966)

    February 11th
    Heartbeeps (1981)
    The Sting II (1983)
    Transylvania 6-5000 (1985)
    Legal Eagles (1986)

    February 18th
    The Criminal (1960) aka The Concrete Jungle
    Accident (1967)
    Perfect Friday (1971)
    The Light at the Edge of the World (1971)
    The Day of the Dolphin (1974)
    Je t'aime moi non plus (1976) Kino Classics

    February 25th
    Quai des orfevres (1947)
    The Third Lover (1962)
    Line of Demarcation (1966)
    The Deadly Trap (1967)
    And Hope to Die (1972)
    Max and the Junkmen (1971)

    thomsen 6-11-19 13:58

  • ★★★★2

    Indicator har annonceret deres januar-udgivelser:

    Night Tide (1961) - Curtis Harringtons drømmeagtige havfrue-gyser med en meget ung Dennis Hooper i sin første hovedrolle som sømanden, der får mistanke om, at en ung kvinde ikke helt er, hvad hun giver sig ud for. 

    2-disk special edition i boks med booklet og bonus-blu-ray med Curtis Harringtons kortfilm. Night Tide blev for nylig restaureret på foranledning af Nicolas Winding Refn, og hvis man vil se, om det er noget for en, før man bestiller, så kan filmen ses gratis på Refns hjemmeside www.bynwr.com

    Winter Kills (1979) - politisk konspirations-thriller baseret på en roman af forfatteren bag Kandidaten fra Manchuriet. 

    Resurrected (1989) - Paul (The Bourne Supremacy, United 93) Greengrass' debutfilm om en soldat, der pludseligt vender tilbage efter Falklandskrigen og mødes med mistro, fordi alle troede, at han var død. 

    Orphans (1998) - Absurd, sorthumoristisk komedie om fire søskende, der samles til deres mors begravelse i Skotland. 

    Alle udkommer den 27/1. Som sædvanligt er der 10% rabat, hvis man bestiller alle fire, før februars udgivelser bliver annonceret i starten af december. Brug koden bundle ved kassen hos www.powerhousefilms.co.uk

    thomsen 8-11-19 15:22

  • ★★★★1

    Hvis man sidder og overvejer, om man skal bestille den tyske BD-udgivelse af The Limey fra Koch, som udkommer her i starten af december, så bør man måske slå koldt vand i blodet og vente lidt.

    Steven Soderbergh har nemlig tweetet, at der er en ny 4K-remaster med HDR på vej:

    Coming soon: 4K HDR remaster of THE LIMEY....

    twitter.com/Bitchuation/status/1186393170780835840

    Jeg vil i hvert fald vente og se, om det er den nye master, Koch anvender, eller ej.

    Så mangler vi bare, at han snart får gjort noget ved det alternative cut af Kafka, som han har talt om i årevis. 

    thomsen12-11-19 13:54

  • ★★★★1

    Scream har lagt et par klip op fra John Badhams Dracula, der udkommer som en dobbeltdiskudgave her den 26/11. 

    Her er en scene i den oprindelige, farverige biografudgave:

    www.youtube.com/watch

    Og her er samme scene, som den har set ud siden 1991:

    www.youtube.com/watch

    Som en del sikkert ved, så var det John Badhams ønske at filme i sort/ hvid som de gamle skrækfilm fra Universal, men det fik han ikke lov til.

    I 1991 fik han dog mulighed for at skrue helt ned for farverne, da der skulle laves en ny master til en laserdiskudgivelse. Denne, næsten farveløse udgave, har været den eneste, der har været tilgængelig lige siden. 

    Scream Factorys blu-ray er altså første mulighed i knap 30 år for at se filmen, som den oprindeligt tog sig ud i biograferne.

    Dobbeltdiskudgaven indeholder dog begge versioner, så hvis man holder mere af den anden, så bliver man heller ikke snydt. Scream har oven i købet filmet introduktioner af instruktøren til begge versioner. 

    Jeg har selv kun set den "farveløse" udgave, og jeg har altid syntes, at den fungerede fint. Men jeg har naturligvis heller ikke noget forhold til den oprindelige version, for den var for længst forsvundet fra markedet, før jeg blev interesseret i den. 

    Jeg ser dog virkelig frem til at se biografudgaven. Badhams udgave af Dracula ligger nok på en tredjeplads blandt Dracula-filmatiseringer for mig, og det er den eneste, jeg på noget tidspunkt har syntes virker bare tilnærmelsesvist skræmmende (i scenen hvor de møder den afdøde Lucy igen). 

    thomsen12-11-19 13:51

  • ★★★★★★0

    Jeg har aldrig hørt om den udgave før, men det cast er jo helt vildt. Den bliver jeg vist nødt til at købe.

    Zero Cool12-11-19 13:57

  • ★★★★★★0

    Jeg så den for første gang tilbage i 80’erne. I slutningen af 90’erne fik jeg den på en amerikansk dvd udgave. Jeg har dog aldrig vist der var forskel. 

    T. Nielsen12-11-19 14:18

  • ★★★★2

    En lidt spændende nyhed for fans af klassisk, gotisk skræk (dvs. primært mig selv - og derfor er i også tvangsindlagt til at høre om det):

    6. december udsender det for mig ukendte label Soulfood sammen med MGM en ny blu-ray-udgave af Roger Cormans klassiske Edgar Allan Poe-filmatisering The Masque of the Read Death (1964).

    Filmen har været svær at opdrive i adskillige år (man kan dog købe en spansk blu-ray, der formentlig er en bootleg). 

    Den har aldrig været udgivet på BD i UK, og i USA udkom den som en del af Scream Factorys første Vincent Price Collection, som desværre udgik for nogle år siden. Rygterne vil vide, at det faktisk var problemer med rettighederne til Masque of the Red Death, der gjorde, at opsamlingen måtte udgå.

    Der findes også en tysk blu-ray fra starten af 10'erne. Den blev udgivet af Koch og er forlængst udgået, men den er rigtig interessant for fans.

    Masque of the Red Death blev nemlig i sin tid stærkt censureret i UK for vold, sensuelle antydninger m.m. Hele scener blev fjernet af de iltre britiske statscensorer. 

    De gamle, britiske censurklip er senere blev genindsat i filmen. Desværre tog man udgangspunkt i den amerikanske udgave, og den havde fået fjernet helt andre ting, bl.a. et slag i hovedet, lidt blasfemi m.m.

    Udgaven på Scream Factorys Vincent Price Collection er denne, lidt underlige sammenblanding, hvor man har rettet op på den gamle, britiske censurklip, men stadigt mangler lidt materiale, der blev klippet ud af den amerikanske biografversion. 

    Kochs blu-ray har været meget eftertragtet blandt samlere, fordi den som den eneste har genindsat endnu mere af det materiale, der var censureret i USA.

    Den var dog stadigvæk ikke komplet, og bl.a. BBC har vist en version, der indeholdt endnu mere end nogen anden udgave.

    Det amerikanske filmakademi har dog restaureret filmen i år med penge fra bl.a. George Lucas' familiefond. Den færdige udgave har været vist på flere festivaler i løbet af sommeren, og filmen skulle nu endeligt være komplet samt stå utroligt flot.

    Og så kommer vi tilbage til indledningen. I teksten for Soulfoods kommende BD-udgave står der nemlig, at det er premieren på et helt nyt transfer og en ny master, og at der er tale om den uklippede biografudgave.

    Om der virkeligt er tale om den første blu-ray-udgave af den nye restaurering, eller om der i virkeligheden blot er tale om et nyt transfer af Kochs gamle, næsten komplette version, får vi formentligt først at vide den 6. december.

    En lille sjov detalje - hvor Kochs gamle BD var udgivet under den mere kendte titel Die Maske des roten Todes, som er en direkte oversættelse af originaltitlen, så bliver Soulfoods nye BD udgivet med den originale, vesttyske biograftitel Satanas - Das Schloss der Bluitgen Bestien

    thomsen14-11-19 14:40

  • ★★★★★1

    @ Thomsen - 

    Det er altid interessant læsning, som du har klar om de forskellige udgivelser, så bliv endelig ved med at skrive. Og tak for heads up angående "The Limey". Jeg var lige ved at lave en preorder på denne fremragende krimi, som tilmed bliver udgivet i en laber mediabook version. Men jeg vil da lige vente og se hvad anmeldelserne siger, som du også anbefaler. 

    I øvrigt mega fedt - angående Powerhouse/Indicators udgivelser i januar - at Peter Mullans mesterlige og kulsorte komedie-drama "Orphans" nu endelig ser dagens lys. Det er en fuldstændig genial film, som nu forhåbentlig kan nå ud til et endnu større publikum. Jeg mener sågar at filmen i lang tid heller ikke har været mulig at få fat på via DVD.

    Den Special Edition DVD som jeg har stående på hylden er helt tilbage fra 2000, så det er da også på tide med en opgradering. Jeg kunne, se at den nye BD udgivelse indeholder den samme omfattende stak ekstra-materiale fra den gamle DVD og tilmed også byder på en helt ny 60 minutter lang dokumentar. Det bliver fedt at få denne BD hjem til samlingen. :)

    NightHawk15-11-19 17:20

  • ★★★★1

    NightHawk --> Tusind tak for rosen og tak for anbefalingen af Orphans, som jeg ikke har hørt om før.

    Jeg var også tæt på at bestille The Limey fra Tyskland. Men nu venter jeg lige lidt og ser, hvilket transfer de anvender. 

    Det er en af mine absolutte favoritter, både blandt Soderberghs film og som moderne neo-noir, og jeg har længe sukket efter at opdatere min tudsegamle, fejlbehæftede dvd fra Scanbox. 

    Jeg håber også, at Criterion opdaterer hans Schizopolis snart. 

    thomsen16-11-19 11:09

  • ★★★★2

    Criterion er klar med februar-titlerne:

    Roma - drama, Alfonso Cuarón, Mexico/ USA, 2018 - 11/2

    Teorema - drama, Pier Paolo Pasolini, Italien, 1969 - 18/2

    Antonio Gaudí - dokumentar, kunstfilm, Hiroshi Teshigahara, Japan, 1984 - 18/2

    Three Fantastic Journeys - 3-disk-sæt med Journey to the Beginning of Time, Invention for Destruction, The Fabulous Baron Munchausen - eventyrfilm, Karel Zeman, Tjekkoslovakiet, 1955, 1958, 1962 - 25/2

    Paris is Burning - dokumentar, Jennie Livingston, USA, 1990 - 25/2


    Jeg er selv mest interesseret i Karel Zeman-sættet. Jeg voksede op med Zemans film og har set både Rejsen til jordens urtid og Kaptajn Nemos sidste bedrift, som de hed på dansk, mange gange både på fjernsynet og på 16mm-film på det lokale folkebibliotek tilbage i 1980'erne. 

    De samme titler er dog allerede ude i fine udgaver fra engelske Second Sight, så jeg skal lige sammenligne extras for at se, om det kan betale sig at købe fra Criterion i stedet. 

    thomsen16-11-19 11:23

  • ★★★0

    Hmmm ... Jeg slipper nok ikke udenom mit første Criterion Insta-buy. 

    Steffan Rasmussen16-11-19 11:29

  • ★★★★★1

    NightHawk --> Tusind tak for rosen og tak for anbefalingen af Orphans, som jeg ikke har hørt om før.

    Jeg var også tæt på at bestille The Limey fra Tyskland. Men nu venter jeg lige lidt og ser, hvilket transfer de anvender. 

    Det er en af mine absolutte favoritter, både blandt Soderberghs film og som moderne neo-noir, og jeg har længe sukket efter at opdatere min tudsegamle, fejlbehæftede dvd fra Scanbox. 

    Jeg håber også, at Criterion opdaterer hans Schizopolis snart. 

    Det var så lidt. :)

    Ja, "The Limey" er en super cool film. Jeg kan huske, da jeg så filmen første gang, at jeg var grebet fra start til slut, ikke mindst grundet Terence Stamps karismatisk fængende præstation og så den - selv for Steven Soderbergh - ret specielle men samtidig ret fascinerende måde som filmen var redigeret på, med nogle ofte meget abrupte lidt voldsomme klip. Men det gav unægtelig "The Limey" en helt unik stil og atmosfære, som jeg i sidste ende var ret vild med.

    "Orphans" er bestemt værd at give en chance. Det er ret imponerende hvordan, at Peter Mullan er i stand til gennem hele filmen at skifte mellem at være alvorlig og humoristisk uden, at det virker unaturligt. Det er i flere scener sat op på en måde, så man nærmest ikke ved om man skal grine eller græde.

    Dette bliver bl.a. perfekt symboliseret i den scene - som også udgør coveret - hvor Gary Lewis karakter alene bærer sin moders kiste til kirkegården. Det er både meget rørende og hjerteskærende men også samtidig svært ikke at grine af, fordi hele situationen er så absurd og grotesk.

    "Schizopolis" er en af de få film Steven Soderbergh har lavet, som jeg aldrig har set. Men jeg har hørt meget godt om den, så det kunne da bestemt også være fedt at få den ud på BD. 

    NightHawk16-11-19 17:48

  • ★★★★1

    Der er begyndt at dukke sammenligninger op med Scream Factorys nye BD-udgave af John Badhams Dracula.

    Originaludgaven med de oprindelige farver står nogle steder en smule mindre skarpt end Badhams "farveløse" remaster fra 1991. Det kunne godt tyde på, at den er trukket fra en filmkopi, der ligger nogle generationer lavere, end transferet på remasteren. Men det er formentligt det eneste, Scream har kunnet få adgang til, og det er stadigvæk stort, at de overhovedet har fået lov til at inkludere biografversionen.

    cinapse.co/dracula-1979-scream-factory-blu-ray-screen-comparisons-directors-desaturated-vs-theatrical-1788fd6945be

    thomsen21-11-19 11:12

  • ★★★★★0

    @ Thomsen - 

    Har du forresten fået set Arrows nye restaurerede udgave af "An American Werewolf In London"? Jeg går nemlig og lurer på en opgradering her, men kan huske du nævnte noget med nogle mulige problemer omkring transferet. 

    NightHawk21-11-19 13:05

  • ★★★★1

    @ Thomsen - 

    Har du forresten fået set Arrows nye restaurerede udgave af "An American Werewolf In London"? Jeg går nemlig og lurer på en opgradering her, men kan huske du nævnte noget med nogle mulige problemer omkring transferet. 

    Nej, jeg har ikke fået den bestilt endnu. Scream Factorys idé om pludseligt at lade en masse titler gjorde et ordentligt indhug i sparegrisen . Men jeg regner med at få bestilt den snart, mens deres limited edition stadigvæk er til at få enkelte steder.

    Du kan dog roligt slå til. Arrows udgave skulle slå begge de gamle transfers, der var plaget af DNR, og så har den oven i købet også det originale lydspor, der ikke var med på den forrige udgave. Jeg har kun hørt godt om Arrows udgivelse. 

    thomsen21-11-19 19:06

  • ★★★★1

    StudioCanal har annonceret nogle af de titler, vi kan forvente på 4K UHD i 2020. Det drejer sig bl.a. om ...

    Breathless (Godard)

    Basic Instinct

    Total Recall

    Serpico

    Flash Gordon

    The Elephant Man

    + nye restaureringer af ...

    Irréversible (inkl. The Straight Cut)

    The Red Circle (Melville)

    The Three Days of the Condor

    Lo Sceicco Blanco (Fellini)

    The Ladykillers

    Dead of Night (britisk horror-antologi fra 1940'erne)

    Kilde: Dawn of Discs, FB

    thomsen21-11-19 19:15

  • ★★★★★0

    Nej, jeg har ikke fået den bestilt endnu. Scream Factorys idé om pludseligt at lade en masse titler gjorde et ordentligt indhug i sparegrisen . Men jeg regner med at få bestilt den snart, mens deres limited edition stadigvæk er til at få enkelte steder.

    Du kan dog roligt slå til. Arrows udgave skulle slå begge de gamle transfers, der var plaget af DNR, og så har den oven i købet også det originale lydspor, der ikke var med på den forrige udgave. Jeg har kun hørt godt om Arrows udgivelse. 

    Det lyder sgu godt. Så sender jeg lige en bestilling afsted med det samme. Tak for svaret. :) 

    NightHawk22-11-19 00:19

  • ★★★★1

    Kino Lorber har desværre valgt at droppe de 4K-UHD-udgaver af Sergio Leones spaghetti-trilogi, som de ellers havde lovet at udgive næste år:

    4KUHD Update!

    The tentative release of the Leone/Eastwood ‘Man with No Name’ trilogy on 4KUHD is now cancelled. We know this news is very disappointing to the fans of the films and format, as it is to us, but after some extensive tests and potential costs of creating newly color-graded HDR Dolby Vision masters, we decided to confirm this cancelation.

    We will continue to support the format and plan to release three yet-to-be-announced titles on 4KUHD in 2020 and are working on some more projects.

    thomsen22-11-19 18:30

  • ★★★★2

    Second Sight har lagt en lille statusopdatering vedr. Dawn of the Dead op. Det ser ud til, at den måske bliver lidt forsinket i forhold til planen om en februarudgivelse:

    ***DAWN OF THE DEAD UPDATE***

    We had hoped to release early in the new year however restoration work has taken longer than originally anticipated and we are giving the restoration team as much time as they need to do the most thorough job possible. We're almost there! We don’t want to set a date for release however until all masters are completely ready for production and we are sure the release date can be met. As we are releasing on 4K UHD across 3 discs, as well as standard Blu-ray, the authoring stage will then take several weeks and we also want to give David Mackenzie as much time as needed for the crucial encoding stage. Thanks to everyone for their ongoing patience, we hope you’ll be pleased with the end result and feel it was worth the wait! Before Christmas we hope to give further details of the new bonus material, the archive material and the additional contents of the box set. With regard to MARTIN, this will follow closely behind the Dawn release.

    -Second Sight Films

    thomsen23-11-19 17:43

  • ★★★★1

    Robert Eggers fascinerende tour-de-force The Lighthouse får som bekendt alligevel dansk biografpremiere i slutningen af januar. Men hvis man ikke kan vente så længe, så udkommer den allerede på streaming i USA den 20. december og på amerikansk BD og dvd fra Lionsgate den 7. januar.

    Ekstramaterialet på dvd og BD:

    thomsen26-11-19 13:42

  • ★★★★★★0

    www.bookdepository.com/Hobbit-Sketchbook-Lord-Rings-Sketchbook-Alan-Lee/9780008367435

    2 dage tilbage, til at erhverve sig Alan Lees 2 bøger med ill. fra LotR til under 400 kr. Ville ønske jeg lige havde 400 til det. Der er kun 3000 kopier, alle signeret af Lee.

    davenport26-11-19 15:10

  • ★★2

    Arrow skifter varehus, så der er stort udsalg!

    De kører det gode gamle 7,5 (selvfølgelig også andre priser i blandt) pund udsalg, hvilket betyder mange nyere udgivelser fra 18 pund er sat god ned. Udsalget omfatter +500 titler, og her er blandt andet limited editions af et par Argento-film, som vist nok ellers er OOP. 

    Mikkel Abel28-11-19 13:42

  • ★★★★1

    Fedt! Tak for tippet. Jeg fik endeligt bestilt Mario Bavas Lisa and the Devil her på hængerebet, lige inden den udgår. Og så nuppede jeg lidt andre ting med, som jeg længe gerne har villet have - bl.a. Gosford Park.

    thomsen28-11-19 15:46

  • ★★1

    Fedt! Tak for tippet. Jeg fik endeligt bestilt Mario Bavas Lisa and the Devil her på hængerebet, lige inden den udgår. Og så nuppede jeg lidt andre ting med, som jeg længe gerne har villet have - bl.a. Gosford Park.

    Fedt! Og ja, det et værd at bemærke der er en del Bava-titler til små fem pund. Så kan jeg nogenlunde få fuldendt samlingen, da bokssættet ikke er sådan lige til at betale. 

    Mikkel Abel28-11-19 16:10

  • ★★★1

    CDON har nogle ganske fine UHD tilbud i dag. 

    gi-jones29-11-19 09:27

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen