Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★0

    SICARIO

    Man skulle jo tro at en indsatsleder fra FBI havde prøvet lidt af hvert.

    Men når det drejer sig om narkokarteller så er alt lige et par step op - og her er vores hovedperson, spillet af Emily Blunt, i den grad en novice.

    Uden at vide helt hvorfor, bliver hun tilknyttet en speciel indsatsstyrke som ingen officielt kender til. Denne hemmelige styrke udfører opgaver af taktisk art og har rekrutteret mennesker som uden tøven er lige så effektive, som modstanderne. Repræsenteret af Josh Brolin og serveret i en særlig grad af kold onskab gennem Benicio Del Toro.

    Vi ser det hele gennem øjnene på den stadig naive FBI agent, som kun langsomt forstår hvad hendes rolle i det hele er. Og det er også især fordi vi kun får brudstykker af sandheden at den virkelige thriller fungerer.

    Sidst i filmen skifter den dog fokus - og får et snert af mere traditionelt gangsterdrama, for at forklare os hvad der sker.

    Afgjort et dragende, og sommetider klaustofobisk drama om en krig som kun har tabere.

    8/10 - 5/6

    Wayne 2-12-19 07:32

  • ★★★★★★0

    Mindhunter (Sæson 2)

     

    Anden sæson af David Fincher’s mesterlige spændingsserie, hører forsat til noget af det mere begavede Tv man kan finde, også selv om den ikke helt kan leve op til første sæson.

    Historien forsættes direkte derfra, hvor et lille team i FBI de arbejder med at kortlægge psykologiske profiler af og kendetegn ved seriemordere. Der lægges så lidt til, for ikke blot at træde vande.

    Jagten på Atlanta børnemorderen får måske serien til at føles lidt mere konventionel end tidligere og den mere personlige vinkel, hvor fokus er mere på Bill Tench, karismatisk spillet af Holt McCallany og hans familiære problemer kan føles lidt søgte emnet taget i betragtning.

    Men de fænger og fungerer dog og så dannes der også en egentlig fin parallel til en del af filmens tematik igennem Tench’s søn.

    Der serien vinder er dog forsat på smukt karakterarbejde, dialoger og den ofte trykkende og dystre stemning, i en serie der vægter den subtilt knugende spænding over blod og vold.

     

    Bedømmelse: 8/10

    Fedt at læse at serien holder i sæson 2. Skal lige have skubbet fruen til at se et afsnit. The Crown er flot, men også lidt kedelig.

    Wayne 2-12-19 07:34

  • ★★★★★★0

    En af Spielbergs bedre i nyere tid. Det siger desværre ikke så meget længere, hvis du spørger mig. Jeg ratede den 7/10 og er ellers tæt på hvad du skriver om den.

    Den var jeg mindre vild med end dig. Her er hvad jeg skrev om den i sin tid:

    Pan (2015)

     

    Der er efterhånden lavet en del spind og en del vinkler på historien om drengen der ikke ville være voksen. Historien om Peter Pan er også på mange måder fascinerende stof, med masser af potentiale, også over i det mere eftertænksomme. Desværre er instruktør Joe Wright’s take på fortællingen, der er en slags prequel til den historie vi kender, overlæsset og ofte anstrengende af sidde igennem. Jovist der er også momenter hvor man føler sig underholdt, men det er nærmest mod sin vilje. Jeg finder det så også ret så plat og poppet, når vi f.eks. ankommer til Neverland, at vi så mødes af tusindvis af mennesker i færd med at synge Nirvana’s mosterhit, ”Smells Like Teen Spirit”. Jeg vil dog gerne fremhæve Hugh Jackman for at gøre det godt som skurken Blackbeard, selv om jeg mistænker ham for at have skuet lidt rigeligt til Gary Oldman’s gribende fortolkning af blodsugeren Dracula.

     

    Bedømmelse: 4/10

    Pan. Som sagt hevde jeg nok forventet mig mindre, derfor nok den positive oplevelse.

    Wayne 2-12-19 07:36

  • ★★★★★★0

    FILMEN OM RADISERNE

    Æret være Charles M. Schulz.

    Det er noget af amerikas (og verdens) arvesølv der pilles ved.

    Og man kan mærke respekten for originalmaterialet gennem hele filmen - for der laves stort set ingen fejl.

    Animationerne er ramt perfekt, historierne har vi set før. Skal der være en lille ridse, så må det være at det næsten går Søren/Charlie FOR godt i forhold til oplægget.

    Ja, det kunne være opdateret til nyere tid. Men Radiserne med smartphones og internet?

    Nej - Charles M. Schulz originale historie er klassisk - på linie med de store litterære værker. Det skal der ikke pilles ved.

    Flot udført, bravo.

    8/10 - 5/6

    Wayne 2-12-19 07:39

  • ★★★★★★0

    STRAW DOGS (KØTERNE - 1971)

    Hævnfilmenes moder?

    Før Death Wish (Charles Bronson) fra 1974, så verden denne film om had og hævn som har inspireret til mange efterfølgere. En af dem er Bornedals; "Fri os fra det onde", som klart er en hyldest til netop denne film.

    Dustin Hoffman spiller David Sumner, en amerikansk matematiker som med sin nye kone Amy, flytter til den Wakley - en isoleret by ved den engelske kyst.

    Amy's tidligere kæreste, Charlie, bliver ingangsvinklen til et hold af bygningsarbejdere som de hyrer til at sætte deres nye hjem i stand.

    Herfra udvikler historien sig til en intens erotisk psykologisk thriller, som langsom eskaleres med misundelse, jalousi, terror - magt og afmagt.

    Hoffman er som altid perfekt ballanceret i sit skuespil, og udvikler sig af nødvendighed til filmens klimaks. Susan George spiller hans kone, som man godt forstår at dramaet udspiller sig omkring i nogle ret heftige scener.

    En film som fungerer på alle planer - og som stadig holder langt bedre end de fleste kopier (herunder en skuffende genindspilning fra 2011).

    9/10 - 5/6

    Wayne 2-12-19 08:40

  • ★★★★★★0

    SPIES & GLISTRUP

    Spies var på mange måder et produkt af sin tid - fri sex, et alt for stort forbrug af sprut - og voksende velstand.

    Desværre var det nok også det som meget tidligt satte en stopper for hans liv. 63 år blev han.

    Glistrup huskes mest for sine udtalelser om Muhammeddanere, og i mindre grad om det der boostede hans politiske karriere - nemlig en trækprocent på 0. Spies var 5 år ældre end Glistrup - de var nære studiekammerater på Københavns Universitet - men at de senere skulle have været hinandens bedste venner, er der vist ikke belæg for. Glistrup var godt nok skatterådgiver for Spies, så den del holder vand.

    Filmen i sig selv fortæller egentligt ikke noget nyt - den er snarere en tidsrejse tilbage, hvor man har plukket i forskellige faktiske begivenheder, set fra medierne, og krydret dem med fri fantasi.

    Det ville have været væsentligt mere interessant med en selvstændig film om hver af dem, måske især om Spies.

    5/10 -3/6

    Wayne 2-12-19 08:47

  • ★★★★★★0

    THE MARTIAN

    Matchstick Men, American Gangster og Prometheus er alle rimelige film - men ikke så medrivende som man håber på, når det er Ridley Scott som står ved rorpinden.

    Lidt for meget har været ramt forkert - eller endnu værre, lidt kedeligt (Exodus: Gods and Kings, The Counselor, Robin Hood, Kingdom of Heaven ). Jeg ved godt, at mange ser Kingdom of Heaven som en storfilm - men jeg kedede mig altså :-)

    Med THE MARTIAN rammer han endelig noget, som igav mig en følelse af episk drama.

    Det skal dog understreges at historien i sig selv ikke er fantastisk - den er lidt i familie med Apollo 13, Armageddon og selvfølgelig Robinson Crusoe.

    Det er mere den kreative proces, med alle de herlige opfindelser - kombineret med en veloplagt Matt Damon, og disco musik. Man føler at det er en mester, som endelig er i ballance med sig selv - som deler ud fra sit overskudslager, lige som Clint Eastwood gjorde det i Gran Torino. Smooth - uden at overanstrenge sig.

    8/10 - 5/6

    Wayne 2-12-19 08:53

  • ★★★★★★0

    STAR WARS: THE FORCE AWAKENS

    Teknisk rigtig flot - båret frem af fantastisk markedsføring, med den helt rigtige Star Wars feeling.

    Men den er desværre ikke helt oppe at peake, som IV, V eller endda III.

    JJ har gjort sit bedste for at ære IV-VI - der er rigtig mange referencer til de oprindelige 3 film, næsten for mange.

    Jeg havde regnet ud hvad der ville ske, da jeg så rollelisten - og hvem der IKKE var på den i VIII - og det fik jeg så bekræftet.

    Det var en fin introduktion til den nye serie - men jeg forventede så meget mere af det, som ikke ser ud til at have en chance for at leve op til de tidligere.

    Bedst var det, da de gamle helte tonede frem; Harrison Ford beviste at han stadig kan, med få virkemidler, spille alle de andre af brættet.

    Værst var behandlingen af den tidligere historie; Hvordan kan en helt utrænet behærske kraften, så godt? Det kræver normalt års udvikling... De mange gentagelser og fanservice var desværre at spille den alt for safe - og var kedeligt for udviklingen. 

    Jeg gik dog ikke skuffet ud af biografen, og det var vigtigt.

    Tusindårsfalken er en værre skrotbunke, end nogensinde - men den kan stadig et par triks.

    7/10 - 4/6

    Wayne 2-12-19 09:10

  • ★★★★★0

    Ok med sidste anmeldelse her så gir det hele mere mening, jeg troede du havde siddet og set alle de her film lige nu og her da du skrev dem, men kan se det "blot" er film du har set på et eller andet tidspunkt der kommer anmeldelser af, hvilket også gir mere mening med alle de anmeldelser du skriver :)

    Elwood 2-12-19 09:22

  • ★★★★★★0

    Ok med sidste anmeldelse her så gir det hele mere mening, jeg troede du havde siddet og set alle de her film lige nu og her da du skrev dem, men kan se det "blot" er film du har set på et eller andet tidspunkt der kommer anmeldelser af, hvilket også gir mere mening med alle de anmeldelser du skriver :)

    Præcist ;-)

    De får dog lige en let redigering. Jeg har stor fornøjelse med at læse dem igen - og lige kort rejse tilbage til filmene. 

    Det kan klart anbefales at skrive en anmeldelse af det man ser, det giver en klar  og hurgigere genvej til den oplevelse man havde mens man så den.

    Wayne 2-12-19 09:31

  • ★★★★★★0

    Jeg ved godt, at mange ser Kingdom of Heaven som en storfilm - men jeg kedede mig altså :-)

    Da jeg så bio-versionen ratede jeg den 6/10 mener jeg og da jeg senere så DC på BD ratede jeg den 9/10.

    T. Nielsen 2-12-19 09:42

  • ★★★★★★0

    Da jeg så bio-versionen ratede jeg den 6/10 mener jeg og da jeg senere så DC på BD ratede jeg den 9/10.

    Lyder til at jeg skylder et gensyn - har kun set den, den ene gang.

    Wayne 2-12-19 09:44

  • ★★★★★★0

    Jeg har aldrig set biografudgaven og gav den 10/10 på IMDb.

    Zero Cool 2-12-19 09:56

  • ★★★★★★0

    Lyder til at jeg skylder et gensyn - har kun set den, den ene gang.

    DC versionen er i en helt anden og bedre liga. Det tror jeg de fleste vil kunne tilslutte sig?

    T. Nielsen 2-12-19 10:03

  • ★★★★★★1

    DC versionen er i en helt anden og bedre liga. Det tror jeg de fleste vil kunne tilslutte sig?

    Den bliver jeg nødt til at opstøve, så. 

    Jeg er også på 6/10 - så at flytte sig til 9 er ret meget.

    Wayne 2-12-19 10:07

  • ★★★★★★1

    Den bliver jeg nødt til at opstøve, så. 

    Jeg er også på 6/10 - så at flytte sig til 9 er ret meget.

    Præcis. Tro mig, jeg var selv overrasket i sin tid. 

    T. Nielsen 2-12-19 10:24

  • ★★★★★★0

    Præcis. Tro mig, jeg var selv overrasket i sin tid. 

    Jeg stoler på dig - så nu hænger du på den :-)

    Wayne 2-12-19 10:42

  • ★★★★★★0

    Jeg stoler på dig - så nu hænger du på den :-)

    Sørg for at se udgaven med overture, pause og hele svineriet, da der findes en Director's Cut på Blu-ray, hvor det "kun" er de ekstra scener der er tilføjet. Der er tilføjet 45 min.

    Zero Cool 2-12-19 10:52

  • ★★★★★★0

    Sørg for at se udgaven med overture, pause og hele svineriet, da der findes en Director's Cut på Blu-ray, hvor det "kun" er de ekstra scener der er tilføjet. Der er tilføjet 45 min.

    Noteret, tak.

    Wayne 2-12-19 10:54

  • ★★★★★★1

    Jeg stoler på dig - så nu hænger du på den :-)

    Pis:-D Så vil jeg håbe, den kan bære vægten, når jeg hænger på den;-)

    T. Nielsen 2-12-19 11:02

  • ★★★★★★1

    Pis:-D

    Sender en regning, hvis det failer :-)

    Wayne 2-12-19 11:01

  • ★★★★★★1

    Pis:-D Så vil jeg håbe, den kan bære vægten, når jeg hænger på den;-)

    Men du har jo tabt dig, så mon ikke :-)

    Wayne 2-12-19 11:06

  • ★★★★★★1

    Men du har jo tabt dig, så mon ikke :-)

    Haha:)

    T. Nielsen 2-12-19 11:08

  • ★★★★★★0


    SORG OG GLÆDE

    Niels Malmros har for vane at lave film som er stærkt selvbiografiske. Denne gang er det dog ikke fiktive personer, som træder i hans sted - men det er nærmere et referat af hans egen historie 1:1.

    Det er en kærlighedshístorie, bundet ind i en frygtelig tragedie.

    Malmros forsøger på en fair måde at finde frem til, hvorfor det skete. Dybest set pakkede han konen ind i en beskyttelse, som hun til sidst følte sig fanget af.

    Modigt af en instruktør som her fortæller den vigtigste historie af dem alle.

    8/10 - 5/6

    Wayne 3-12-19 08:54

  • ★★★★★★0

    WHILE WE'RE YOUNG

    Moralen er under angreb. Forskellig alder, forskellig moral.

    Det der var vigtigt igår, er det måske ikke imorgen. Et ægtepar, som anser sig selv som unge må erkende at tiden er inde til at gå til næste fase i deres liv. Men for at komme dertil må de se sig selv gennem andres øjne.

    Fin eftertænksom film, hvor Stiller beviser at han også har nået en alder hvor de mere dybe og tankevækkende roller klæder ham.

    6/10 - 4/6

    Wayne 3-12-19 08:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen