Martin Scorsese: Måske er "The Irishman" min sidste film

Superheltefilmenes dominans får den legendariske instruktør til at overveje fremtiden.

77-årige Martin Scorsese har igennem sin lange karriere stået bag store succeser som "Raging Bull", "Taxi Driver", "The Departed" og "The Wolf of Wall Street", og han lægger nu op til, at seneste skud på stammen – "The Irishman" – måske bliver hans svanesang. Og det hænger muligvis sammen med de superheltefilm, han tidligere har langet ud efter.

Se også: Rian Johnson: Det er tragisk, at min film udkommer i flere biografer end "The Irishman"

I et interview med The Guardian fortæller Scorsese:

"Vi har selvfølgelig diskuteret dette meget; at biograferne er blevet beslaglagt af superheltfilm – bare folk, der flyver rundt og slår og styrter, hvilket er fint, hvis du vil se det. Det er bare dét, at der ikke er plads til andre typer film," siger han og fortsætter:

"Jeg ved ikke, hvor mange flere jeg kan lave – måske er det denne ['The Irishman', red.]. Den sidste. Så idéen var i det mindste at få den lavet og måske vise den en enkelt dag i [biografen] NFT, måske en dag i Cinémathèque i Paris. Jeg mener det alvorligt."

Den 6-stjernede anmeldelse af "The Irishman" kan læses her.

Kommentarer

Martin Scorsese: Måske er "The Irishman" min sidste film

  • ★★★★★★0

    Trak Scorsese lige offerkortet der? 

    T. Nielsen23-12-19 14:46

  • ★★★1

    Måske han skulle få en peptalk af Chris Nolan, Damien Chazelle, Alejandro González Iñárritu, Sam Mendes eller Jordan Peele? Og havde "The Irishman" iøvrigt ikke et kæmpebudget?

    Dolphinfriendly23-12-19 15:12

  • 1

    Ikke for at forsvare alle superheltefilmene, som jeg ikke selv ser, men synes det er meget at skyde dem i skoene. Sådan noget bølger jo op og ned. Engang var der masser af cowboyfilm i biffen. Så stoppede det. En anden gang var der mange gangsterfilm... 

    Kalle Ferm23-12-19 17:16

  • ★★★★★0

    Jeg bliver sgu en lille smule mere træt, hver gang jeg hører Martin Scorsese sidde og jamre sig på den måde. Det er efterhånden ved at være grænsende til det pinlige og ynkelige især med tanke på de instruktører, som Nicki nævner og som netop er beviset på, at der selvfølgelig stadig er rigeligt med muligheder for at lave film,  der kan konkurrere med superhelte-filmene og som bliver set af et bredt publikum.

    NightHawk23-12-19 17:22

  • ★★★★★★1

    Blockbuster-markedet er nok pænt pakket, som det er nu, så man skal nok enten have noget helt vildt oppe i ærmet eller være en sikker satsning, hvis man skal lave en film som koster 100+ millioner dollars i øjeblikket.

    Men altså, der er jo pænt mange andre film udenfor det segment, så måske skal Scorsese bare skrue lidt for ambitionerne, eller gøre som så mange andre instruktører: tage streamning-penisen i munden og gøre som en sugemalle gør bedst.

    Zero Cool23-12-19 17:28

  • ★★★★★★0

    Scorsese burde nok bare gå efter at blive præsident - ligesom alle de andre med hans alder.

    Eller lave gode film på et lavere budget.

    Det er langt fra pengene der gør en god film.

    Wayne23-12-19 23:53

  • ★★★0

    Han burde bare tage det som en udfordring, og det synes jeg mange af de gamle drenge har brug for. Hvis hvad i kan! Så skal folk nok komme strømmene.

    MOVIE100024-12-19 00:44

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen