Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Jo, vi havner sgu også tit på kødsovs. Men ifm. at jeg har noget stress, så har jeg forhandlet mig til at   ml. 16-18 er min tid i køkkenet, hvor jeg ikke vil forstyrres, og så er der til gængæld et godt stykke mad i den anden ende. I weekenden er det gerne noget mere ambitiøst.  (Mens jeg hører Milling & Molbæk :D )

    davenport11-12-19 23:05

  • ★★★★★★0

    Jeg er ved at gøre klar til at lave mad til en julefest i morgen, hvilket inkluderer veggie-frikadeller. Ligenu ligner det en gang babylort, men det kan jo være, at det kommer til at smage ok.

    Zero Cool19-12-19 12:45

  • ★★★★★★0

    Fik sgu skruet et godt måltid sammen i går. Vi havde to sider laks, som kom i ovnen, sammen med et helt blomkål og gulerødder med en ordentlig smørklat på toppen. Dertil kartofler og en lækker aspargessovs med rejer vendt i tilsidst. Det hele pyntet af med citron, agurkestrimler fra isvand og dild. 

    Min datter havde en med hjemme, som vidst var ret imponeret over hvad vi fik at spise på en onsdag :D 

    davenport19-12-19 13:06

  • ★★★★★★0

    Havde lige 6 bøf tilbage fra caféen i fryseren, så besluttede mig for burger til aften. Det er så lidt en videnskab her i huset. Så har været rundt med en tjenerblok, for at lave det de vil have, istedet for at de sidder og piller elementer ud. Det er ting som : ingen bøf i min, kun en halv bøf i min, ingen salat, helst rå løg, bløde løg, ingen ost osv. osv. + at min datter selv vil lave sin... Da jeg var lille, så hed det bare, at man spiste det der kom på bordet. Ellers var der rugbrød. (Ved godt at det er min egen skyld, men mit mad-hjerte er jo ret rummeligt ;) )

    davenport21-12-19 16:48

  • ★★★★★★0

    Havde lige 6 bøf tilbage fra caféen i fryseren, så besluttede mig for burger til aften. Det er så lidt en videnskab her i huset. Så har været rundt med en tjenerblok, for at lave det de vil have, istedet for at de sidder og piller elementer ud. Det er ting som : ingen bøf i min, kun en halv bøf i min, ingen salat, helst rå løg, bløde løg, ingen ost osv. osv. + at min datter selv vil lave sin... Da jeg var lille, så hed det bare, at man spiste det der kom på bordet. Ellers var der rugbrød. (Ved godt at det er min egen skyld, men mit mad-hjerte er jo ret rummeligt ;) )

    Du kan jo lide det;)

    T. Nielsen21-12-19 17:28

  • ★★★★0

    Mht. vegetarmad og proteiner, får jeg så de proteiner, jeg har brug for, hvis jeg fx bestiller denne måltidskasse fra Årstiderne?

    •  Quesadillas med broccoli, spinat og indisk citronpickles 

    •  Sorghum-risotto med bagt fennikel og tomat 

    •  Shakshuka med sorte bønner, bagte æg og appelsinsalat 

    •  Sushi rice bowl med sprød tofu, agurk og avocado

    Til frokost spiser jeg normalt rugbrød med fed fisk som laks, makrel eller torskerogn.

    chandler7528-12-19 14:23

  • ★★★★★★0

    Har et oksespidsbryst i ovnen med hvidløg, rødløg og en rankel tomater i rødvin. Vi skal ha bagt kartoffelmos og confiterede svampe til, og selvfølgelig en sauce på juicen fra kødet. 

    davenport28-12-19 14:51

  • ★★★★★★0

    Synes ikke kødet blev til noget særligt. Lidt ala gl. dags oksesteg, som sovsen også smagte af. Slet ikke som den brisket jeg havde forventet. Den fik ellers 130 grader i 4,5 t. + ½ times hvile. Bevares det smagte godt, men ikke som forventet. Det skal jeg arbejde på!

    davenport29-12-19 00:01

  • ★★★★★★0

    Det lader til at vi kører traditionelt i år, da de få gæster vi får, har bedt om netop det. Og givet at vi er i nærheden af Synnejylland, så er det kålpølser, glaseret hamborgryg, grønlangkål, hvide og brunede kartofler. Tænker jeg kører en lille appetizer med et porcheret æg i en hønsefond med et stykke stegt brød til. Pigerne vil lave sushi til forret, hvilket jeg bare har sagt til, at så står de satme selv for det. Kan godt lide sushi, men spiser det sgu helst på en restaurant. Gider da ikke stå med den slags derhjemme. Og så ris... En Nytårsaften?? Hvorfor skal jeg spise dyrefoder på årets sidste dag?? 

    davenport29-12-19 23:00

  • ★★★★★★0

    Klar suppe til aften - helt klassisk. Og til hygge skal vi have rejesalat på ristet brød, da jeg har en bøtte rejer tilovers, som skal spises. Meget enkelt, egentlig. Blander hakkede rejer op i en creme fraise med purløg, lime og tilsmagning. Toppet med dild og peberstrå. 

    davenport 3-01-20 17:13

  • ★★0

    Klar suppe til aften - helt klassisk. Og til hygge skal vi have rejesalat på ristet brød, da jeg har en bøtte rejer tilovers, som skal spises. Meget enkelt, egentlig. Blander hakkede rejer op i en creme fraise med purløg, lime og tilsmagning. Toppet med dild og peberstrå. 

    Lyder ikke dårligt, med den rejesalat!

    Weird_J 3-01-20 22:39

  • ★★★★★★0

    Den faldt også i god jord ;) 

    davenport 4-01-20 10:30

  • ★★★★★★0

    Hj. lavet fiskefrikadeller til aften. Damn det blev godt. Kunne have spist 40, men der var kun to til hver :(

    davenport 8-01-20 21:03

  • ★★★★★★0

    Min datter er, til min store tilfredsstillelse, begyndt at interessere sig meget for mad, efter at de har fået det som fag i skolen. Lige nu er hun ved at lave en klassisk spaghetti Bolognese, og bruger både hvidvin og selleri. Hun går efter en af mine kogebøger, og det ser sgu godt ud. Og så brokker hun sig over deres skolekøkken, med lorteudstyr og sløve knive. Og da vi snakkede om vin i mad, spurgte hun "hvorfor må vi dog ikke bruge det i skolen, det er da en ingrediens?" :D  

    davenport16-01-20 17:31

  • ★★★★★★0

    Hvidvin? Det har jeg aldrig set brugt (jeg er jo heller ikke kok, I know). Rødvin ved jeg bruges. 

    T. Nielsen16-01-20 17:37

  • ★★★★★★0

    Altså som i aldrig eller Bolognese? Der er fx. en god beurre blanc, som går godt til fisk.

    davenport16-01-20 17:41

  • ★★★★★★0

    Altså som i aldrig eller Bolognese? Der er fx. en god beurre blanc, som går godt til fisk.

    Bolognese. 

    T. Nielsen16-01-20 17:48

  • ★★★★★★0

    Det får vi at se om 30 minutter, men det dufter dejligt :) 

    davenport16-01-20 17:50

  • ★★★★★★0

    Det får vi at se om 30 minutter, men det dufter dejligt :) 

    Ah:)

    T. Nielsen16-01-20 17:56

  • ★★★★0

    Hun går efter en af mine kogebøger

    En du selv har lavet? Eller hvis ikke, var der så ikke noget med, at du på et tidspunkt ville lave en selv? :)

    chandler7516-01-20 18:21

  • ★★★★★★0

    Nå, det blev undersaltet, så det fik hun selvfølgelig skældud for på bedste Ramsey-manér.

    Ej, det blev super godt og hun er pave stolt. Vi kunne ikke smage vinen, så det var ligemeget i denne sammenhæng.

    Rasmus - jo, det har jeg længe godt kunne tænke mig. Især en til mennesker med færre penge, og om hvordan man får et godt måltid ud af "at tømme skabet". Det er bare aldrig blevet til noget. Det var den store fra Lindhards & Ringhofs, som jeg har haft meget glæde af. Fik den faktisk for mange år siden af brudens mor, til et bryllup jeg caterede.

    davenport16-01-20 18:56

  • ★★★★★★0

    Især en til mennesker med færre penge, og om hvordan man får et godt måltid ud af "at tømme skabet"

    Jeg har tænkt det samme - for god mad behøvet ikke koste specielt meget.

    Har i dag lavet nudler med kylling, grøntsager og peanutbuttersauce. Det blev sgu godt! Skal bare lige have fundet en peanutbutter uden palmeolie. 

    Guldager16-01-20 19:37

  • ★★★★★★1

    I dag skal vi bare ha pizza, som nok de fleste børnefamilier i DK. 2 slags: 1 "voksen" med løg, syltet peber, skinke og Bacon. Børneudgaven med skinke, peppeironi og Bacon. Jeg er lidt træt af pizza, og vil hellere spise det på en restaurant, men de elsker det jo, så jeg bider det i mig.

    davenport17-01-20 17:25

  • ★★★0

    Tapas herfra, hold kæft Prima Donna osten er god !

    MadMartigan17-01-20 19:15

  • ★★★★★★0

    REMA havde svinekæber på tilbud. Godt nok er de forkogte i vakuum, så det er lidt snyd, men det er sgu svært at opdrive dem ferske i Kolding. Der stod, at de skulle i ovnen, men jeg smed dem i en gryde med noget vand og lidt krudt og fløde. Det smager godt, men det er sindsygt mørt, så jeg skal ikke pære for meget i sovsen. Dertil en flødekartoffelmos og dét er dét.

    davenport22-01-20 17:42

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen