Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Fik lige den første konfirmation ind i aftes. Håber der kommer flere.

    Til aften: culotte 7 timer i sous viden, dertil bagte kartofler, rødbeder og saltbagte løg og en nedkogt rødvinssauce. Håber det bliver lige så godt som det dufter :D 

    davenport25-01-20 17:06

  • ★★★★★★0

    Fik lige den første konfirmation ind i aftes. Håber der kommer flere.

    Til aften: culotte 7 timer i sous viden, dertil bagte kartofler, rødbeder og saltbagte løg og en nedkogt rødvinssauce. Håber det bliver lige så godt som det dufter :D 

    Jeg vil lave selv lave culotte i sous vide til min kommende fødselsdag. Der anbefaler de 2:30 kernetid + 6:30 holde-tid. Hvad pokker menes der præcist med det? 

    Derudover får jeg fortalt at får den disse 9 timer, så behøver jeg ikke frygte om den virker mør. Det vil den gøre uanset hvor sej den var til at starte med.

    T. Nielsen25-01-20 17:57

  • ★★★★0

    Fik lige den første konfirmation ind i aftes. Håber der kommer flere.

    Har du startet forretning igen?

    Til aften: Knoor lasagne.

    chandler7525-01-20 18:23

  • ★★★★★★0

    Jeg spurgte knægten, hvad han ville have til aftensmad, og han svarede pølser og cocktailspølser og gulerødder og squash... Så det blev det til :) - med pasta, tomatsnask og så i ovn blandet med parmesan. 

    Guldager25-01-20 19:40

  • ★★★★★★0

    Nielsen - gav den bare 57 grader i 7 timer og brunede den af på panden bagefter. Det er ret failsafe, så længe man er sikker på at den er pasturiseret. Se evt. på sousvide.dk, så får du den rette vejl.

    Rasmus - nej, det er bare sådan lidt fritidsbaseret. Skal sgu ikke være selvstændig igen. 

    davenport25-01-20 19:45

  • ★★★★★★0

    Nielsen - gav den bare 57 grader i 7 timer og brunede den af på panden bagefter. Det er ret failsafe, så længe man er sikker på at den er pasturiseret. Se evt. på sousvide.dk, så får du den rette vejl.

    Rasmus - nej, det er bare sådan lidt fritidsbaseret. Skal sgu ikke være selvstændig igen. 

    Jo tak. Jeg har fået en egentlig fin bog om emnet. Synes blot ikke jeg kan se noget om kerne- og holdetid. Har en ide om hvad det betyder. 

    T. Nielsen25-01-20 20:02

  • ★★★★0

    Jo tak. Jeg har fået en egentlig fin bog om emnet. Synes blot ikke jeg kan se noget om kerne- og holdetid. Har en ide om hvad det betyder. 

    Kernetid er den tid det tager at få kernen af kødet op i temperatur. Holdetid er den tid du skal holde temperaturen derefter for at tilberede kødet bedst muligt. Så læg dem sammen og så har du den totale tid.

    dyg25-01-20 20:58

  • ★★★★★★0

    Kernetid er den tid det tager at få kernen af kødet op i temperatur. Holdetid er den tid du skal holde temperaturen derefter for at tilberede kødet bedst muligt. Så læg dem sammen og så har du den totale tid.

    Ja det jo egentlig meget logisk. Takker:)

    T. Nielsen25-01-20 21:46

  • ★★★★★★0

    Det er raketvidenskab på et kemisk niveau

    davenport25-01-20 22:38

  • ★★★★★★0

    Så fik vi lige en schnitzel med brasede kartofler, bearnaise og broccoli. Det er sgu en dejlig ret! Og der bliver altid spist op. Det er en af hofretterne her i huset, så der skal grøntsager til, når der nu er panering på. Men alle elsker broccoli, så det spiser vi meget af.

    davenport26-01-20 19:27

  • ★★★★★★0

    Vi får suppe hver tirsdag, og i dag var det en simpel kartoffel-porresuppe. Kartofler, porrer, hvidløg, timian, bouillon, et skvæt fløde... Det er sgu let. Med Bacon og groft brød til. 

    Guldager28-01-20 20:55

  • ★★★★★★0

    Så er vi nået til min datters 4. maddag. Den står på lasagne med salat og flutes. Hun går stadig vildt op i det, så det er jo dejligt. Fedt når de små arver ens interesser :) 

    davenport 6-02-20 16:25

  • ★★★★★★0

    Er ved at prøve at lave en udgave af sheparts pie. Eller kød i fad med kartofler på... Ved ikke om jeg er på galt spor, men nu må vi se hvad det bliver til. Gad vide om de vil æde det, eller om den kommer til at stå på rugbrød..

    davenport 9-02-20 17:59

  • ★★★★★★0

    Snupper en rugbrød med makrel

    Wayne 9-02-20 18:42

  • ★★★★★★0

    Det klær enhver med dén ånde det gir :D 

    davenport 9-02-20 19:03

  • ★★★★★★0

    Skal helt usædvanligt have rugbrød til aften. Det sker få gange om året, da jeg føler, at jeg snyder familien for et ordentligt måltid. Der er godt nok fiskefrikadeller, kogte æg, kartofler og purløg, torskerogn osv. Men er for busted efter en hel dag i svømmehallen. Tror der er mange danske familier, der får rugbrød rimelig tit. Jeg kan høre det på børnene, når de fortæller hvad deres kammerater får til aften. Det er meget Knorr-produkter og den slags hurtig mad, og de ved godt, at de er ret heldige, at de spiser meget varieret. 

    davenport12-02-20 17:21

  • ★★★★0

    Vi får det en enkelt gang om ugen, mest af alt fordi vi alle tre får varm mad de fleste dage på arbejde og i vuggestue. Men vi timer det altid med en af de dage, hvor sønnike ikke har fået rugbrød til frokost.

    dyg12-02-20 17:40

  • ★★★★★★0

    Skal helt usædvanligt have rugbrød til aften. Det sker få gange om året, da jeg føler, at jeg snyder familien for et ordentligt måltid. Der er godt nok fiskefrikadeller, kogte æg, kartofler og purløg, torskerogn osv. Men er for busted efter en hel dag i svømmehallen. Tror der er mange danske familier, der får rugbrød rimelig tit. Jeg kan høre det på børnene, når de fortæller hvad deres kammerater får til aften. Det er meget Knorr-produkter og den slags hurtig mad, og de ved godt, at de er ret heldige, at de spiser meget varieret. 

    En enkelt gang eller 2 om året køber jeg en Knorr-lasagne, og jeg køber altid hønsekødssuppe fra Mou. Ellers er det altid hjemmelavet.

    Hvis vi har været på frokostrestaurant får vi rugbrød om aften - oftest med fiskefilet eller varm leverpostej.

    Generelt er jeg dog meget opmærksom på, at vi som familie skal have et varmt, hjemmelavet måltid hver dag. Men vi er også kun tre i alt, så det er ikke så presset herhjemme. 

    Guldager12-02-20 19:52

  • ★★★★★★0

    Urgh! Er lige kommet hjem fra Asian i Kolding. (Buffetrestaurant) Fuck jeg er mæt. Overdriver altid hvidløg og chili og spiser lige en tallerken for meget. Men det er billigt. 748,- for 5 mennesker inkl. drikkevare. Jeg fik endda to glas vin, så det er de første 90,-

    Deres buffet er god og varieret, og så er der mongolian, hvilket jeg godt kan lide. 

    davenport13-02-20 20:26

  • ★★★★★★0

    Skulle nogen ha interesse, deles der stjerner ud nu:

    www.dr.dk/nyheder/kultur/live-hvilke-danske-restauranter-faar-de-eftertragtede-michelin-stjerner

    davenport17-02-20 17:41

  • ★★★★0

    Er lidt overrasket over, at Noma ikke fik nummer tre, men mon ikke den kommer til næste år. Og fedt at alchemist går direkte ind og får to!

    dyg17-02-20 18:29

  • ★★★★★★1

    Nogle gange er jeg bare så latterlig.. Vi fik klar suppe, klassisk til aften, men det bliver jo ingen mæt af. Så jeg skulle lige i Rema efter smøger, og de havde tykstegsbøffer til en 10er. Så jeg har lige spist en beuf-bearnaise med et løg stegt i rødvin og sukker og brasede kartofler. Obersten ligger med bræksyge, så det hele var bare mit! Jeg burde have taget et stykke rugbrød med rullepølse, men fristelsen var for stor. (Det smagte satme godt!!!) 

    davenport24-02-20 23:05

  • ★★★★★★0

    Kører den ret low-key til aften. Daloon Forårsruller med en salat af spidskål. Nogle gange er det sgu ok at hoppe over. Men på den anden side, så giver det lige to spildtimer fra køkkenet, hvor jeg plejer at hygge mig (for mig selv) fra 16-18. Men det skal nok blive sjovt senere, for Obersten har tynd pose, så jeg er spændt på hvordan hun reagerer på alt det kål :D Oh, well. Hun bestilte det selv :D 

    davenport 2-03-20 17:38

  • ★★★1

    Er alene med ungerne, så det bliver kyllingeburgere i dag

    MadMartigan 2-03-20 18:01

  • ★★★★0

    I dag havde vi ny leverandør til frokosten på arbejdet, og der skal vi fra nu af have to vegetardage om ugen. I dag passede det mig meget godt, for jeg havde en kødfyldt weekend med masser af nyretapper lørdag, og en ordentlig omgang mørbrad/paprikagryde med svinemørbrad, cocktailpølser og Bacon! 

    dyg 2-03-20 18:29

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen