Trailer: Trailer til Greta Thunberg-dokumentaren "I Am Greta"

Et filmhold har i to år fulgt den svenske pige, som på rekordtid er blevet en af verdens største personligheder og en af de mest prominente stemmer i klimadebatten.

Svenske Greta Thunberg blev pludselig en vaskeægte verdensstjerne, da hun i 2018 som 15-årig leverede en stærk tale om klimaforandringerne og behovet for prompte at bekæmpe dem under en FN-klimakonference.

Instruktøren Nathan Grossman har fulgt Thunberg med sit kamera, siden hun indledte sin første skolestrejke for klimaet i Sverige. Siden da har tusindvis af elever over hele kloden deltaget i lignende strejker. Men Thunberg er også jævnligt blevet latterliggjort af alskens "klimaskeptikere" og sågar USA's præsident, Donald Trump.

Filmen kommer også tæt på Thunberg i privaten og skildrer det pres, som den nu 17-årige kvinde med Aspergers syndrom har på sine skuldre.

Dokumentaren vil stensikkert føre til debat og skabe kontroverser. Det afspejles i det faktum, at filmen for nylig blev vist på Vendig-filmfestivalen og fik gode anmeldelser, mens filmen i skrivende stund har en rating på sølle 2,8 ud af 10 på IMDb. Talrige Thunberg-kritiske personer har således sørget for, at filmen har en dårligere karakter end "Cats", "Troll 2", "The Room" og "Scary Movie 5".

Om filmen vitterligt er dårlig kan du få svar på, når "I Am Greta" lander i de danske biografer senere på efteråret.

Kommentarer

Trailer til Greta Thunberg-dokumentaren "I Am Greta"

  • ★★★1

    .."Et filmhold har i to år fulgt.."

    WOAUW! Skal man le eller græde? ..har Hun Final cut?

    Gasivodo15-09-20 01:48

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen