Trailer: Carey Mulligan tager hævn over voldsmænd i "Promising Young Woman"

En af hovedkræfterne bag serien "Killing Eve" leverer med "Promising Young Woman" en rape-and-revenge film, som næppe er set lignende.

Rape-and-revenge film som Wes Craven-klassikeren "The Last House on the Left" og "I Spit on Your Grave" blev berømte for deres ultrarealistiske og grumme gys, der skræmte biografgængere tilbage i 1970'erne. Men anno 2020 forsøger den kommende "Promising Young Woman" sig med et andet take på gyser-subgenren.

"Promising Young Woman" er fra en af de ledende kræfter bag tv-serien "Killing Eve" – nemlig producer, instruktør, skuespiller og manusforfatter Emerald Fennell – som nu er klar med endnu en kvindestærk fortælling. 

Filmen omhandler Cassie, der altid er blevet spået en succesfuld karriere. Men ovenpå et traumatisk overgreb ændrer hendes liv sig fuldstændigt. Fremfor at agere offer tager Cassie sagen i egen hånd, og hun søger ikke bare hævn mod sin overgrebsmand – men mod alle klamme mænd!

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE AF "KILLING EVE - SÆSON 3 (HBO NORDIC)"

"Promising Young Woman" ser dog ud til at adskille sig fra den typiske rape-and-revenge film med sin meget farverige æstetik og høje tempo, der blander sort komedie, dramedy og uhyggelig thriller.

Filmen var en af de helt store hits på årets Sundance Festival tilbage i januar, og der er allerede kommet masser af Oscar-buzz omkring Carey Mulligan ("Drive", "An Education"), som spiller Cassie.

"Promising Young Woman" var sat til at få dansk biografpremiere i september, men på grund af coronavirussen er den foreløbigt taget helt ud af kalenderen – dog med chance for premiere i 2021.

Kommentarer

Carey Mulligan tager hævn over voldsmænd i "Promising Young Woman"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen