Trailer: Dokumentaren "Leap of Faith" går bag om gyserklassikeren "Eksorcisten"

Dokumentaristen Alexandre O. Phillipe, der også har lavet film om Alfred Hitchcocks "Psycho" og Ridley Scotts "Alien", kaster sig nu over William Friedkins gyserklassiker.

Dokumentaristen Alexandre O. Phillipe må siges at have filmstrimmel i blodet, og han gør sit for at fortælle historier, der går bag om film, filmhistorie og fankultur.

Først lavede han dokumentarer om zombiegenren, "Star Wars"- og "Star Trek"-fans. Så brugte O. Phillipe en hel dokumentarfilm på at gå bag om den famøse badescene i Alfred Hitchcocks "Psycho" med filmen "78/52", og sidste år kunne danske biografgængere opleve "Memory: Origins of Alien", som gik bag om Ridley Scotts sci-fi-gyserklassiker.

Nu har dokumentarmageren kastet sig over sit næste projekt, og denne gang skal endnu en klassiker under luppen.

LÆS OGSÅ: CPH:DOX: INTERVIEW MED MANDEN BAG "MEMORY: THE ORIGINS OF ALIEN"

I "Leap of Faith: William Friedkin on The Exorcist" dykker Alexandre O. Phillip ned i William Friedkins elskede gyserklassiker fra 1973, der ofte nævnes som en af de bedste gyserfilm nogensinde.

I filmen medvirker Friedkin selv, og fortællingen er bygget op omkring en samtale med ham, der fortæller om tankerne bag, produktionen og filmens betydning for gysergenren siden premieren for snart 50 år siden.

Filmen får eksklusiv premiere på den amerikanske streamingtjeneste Shudder 19. november. Om den finder vej til en dansk én af slagsen vides ikke, men i mellemtiden kan du se en trailer her:

Kommentarer

Dokumentaren "Leap of Faith" går bag om gyserklassikeren "Eksorcisten"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen