Trailer: "Flugt": Se traileren til den danske Sundance-vinder

Grand Jury Prize-vinderen er en animationsfilm baseret på virkelige hændelser.

Danske talenter inden for animation har i de senere år markeret sig med blandt andet "Song of the Sea". Nu har dokumentarfilmskaberen Jonas Poher Rasmussen kastet sig ud i genren med et spændende miks af dokumentar og animation, der vækker minder om den Oscar-nominerede "Waltz with Bashir".

Filmen handler om 36-årige Amin, der gemmer på en hemmelighed, som han har båret på i 20 år. Nu hvor hans kæreste har friet til ham, føler han, at tiden er inde til at bryde det tavshedsløfte, som han blev påtvunget under sin flugt fra den nådesløse borgerkrig i Afghanistan.

Læs også: Dansk dokumentar vinder den prestigefyldte Peabody-pris

"Flugt" er en sand historie fortalt af "Amin" til Poher Rasmussen.

Jonas Poher Rasmussen er uddannet fra Super16 i 2010. Han debuterede dog allerede i 2006 med dokumentarfilmen "Noget om Halfdan" – en portrætfilm om instruktørens egen farfar, forfatteren Halfdan Rasmussen. I 2012 vandt han NORDIC:DOX Award for bedste film på CPH:DOX med filmen "Searching for Bill" (2012). I 2015 fik "Det han gjorde" premiere på CPH:DOX og vandt året efter den prestigefyldte Fipresci-pris (Int. Federation of Film Critics) på Thessaloniki Film Festival.

Filmens producer, Monica Hellström, var i 2020 udvalgt i den traditionelle Cannes-begivenhed Producers on the Move. Hun er derudover medlem af The Academy of Motion Picture Arts and Sciences og har gennem årene produceret en lang række prisbelønnede dokumentarfilm, heriblandt "Moon Rider" (2012), der modtog en Reel Talent Award ved CPH:DOX, "Fægtemesteren" (2014) og senest den prisbelønnede "The Distant Barking of Dogs" (2017), der vandt prisen for bedste debutfilm på IDFA og senere blev Oscar-shortlistet.

"Flugt" har dansk biografpremiere 17. juni.

Kommentarer

"Flugt": Se traileren til den danske Sundance-vinder

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen