Trailer: Første stemningsfyldte teaser til David Cronenbergs "Crimes of the Future" med Viggo Mortensen

Manden bag "Fluen" og "A History of Violence" vender omsider tilbage bag kameraet – og tilbage til sci-fi-genren.

Som vi rapporterede tilbage i august 2021, så er den legendariske filmmager David Cronenberg i fuld gang med at lave sin første spillefilm i otte år: "Crimes of the Future".

"Crimes of the Future" er vel at mærke også Cronenbergs første science fiction-film i dette århundrede ovenpå en række mere nedtonede, men stadig slagkraftige dramaer som "A History of Violence", "Eastern Promises" og "A Dangerous Method".

Viggo Mortensen spillede hovedrollen i alle de film, og han vender også tilbage foran kameraet i "Crimes of the Future", som derudover har bl.a. Kristen Stewart ("Spencer"), Scott Speedman ("Underworld") og Léa Seydoux ("No Time to Die") på rollelisten.

Læs også: Kultinstruktøren David Cronenberg får fast birolle i "Star Trek"-serie

"Crimes of the Future" er faktisk en blanding af sci-fi og horror – og sidstnævnte er også en genre, som Cronenberg i den grad har sat sit aftryk på takket være film som "Videodrome", "Blodbrødre", "Shivers" og "Scanners".

Og selvom Cronenberg har været aktiv foran kameraet i flere sæsoner af sci-fi-serien "Star Trek: Discovery", så bliver det dejligt at se Cronenberg instruere noget skævt og skræmmende igen, og den første, nedenstående teaser til "Crimes of the Future" antyder, at Cronenberg bestemt ikke har mistet sit touch som genrefilmmager.

Plottet i "Crimes of the Future" er omgærdet af mystik, men vi ved, at filmen udfolder sig i en fremtid, hvor mennesker lever i syntetiske omgivelser, der får vores kroppe til at mutere. Og Mortensen spiller en berømt kunstner, Saul Tenser, der fremviser sin krops forvandling under nogle avantgardistiske forestillinger. Og en mystisk gruppe vil netop bruge Tenser til at fremvise den næste fase inden for menneskets evolution...

"Crimes of the Future" får verdenspremiere på den kommende Cannes-filmfestival og udkommer i de amerikanske biografer til juni. Den danske premieredato er p.t. ukendt. Teaseren kan ses her:

Kommentarer

Første stemningsfyldte teaser til David Cronenbergs "Crimes of the Future" med Viggo Mortensen

 • ★★★★★★0

  Har set meget frem til den her, og virkelig fed teaser

  Guldager14-04-22 19:24

 • ★★★0

  Har set meget frem til den her, og virkelig fed teaser

  Tjo, tror også at filmen er fed, men de mutationsindgreb var sgu lidt klamme at se på…. 

  Gormanden14-04-22 22:22

 • 2

  Tjo, tror også at filmen er fed, men de mutationsindgreb var sgu lidt klamme at se på…. 

  Du kender vel godt Cronenberg, ikke?

  Nagash15-04-22 01:48

 • ★★★★★★1

  Tjo, tror også at filmen er fed, men de mutationsindgreb var sgu lidt klamme at se på…. 

  Præcis :)

  Det er ren Cronenberg med moderne effekter. Han har ikke lavet en body horror i årtier, så det er godt at få.ham tilbage igen. Selvom jeg nu også kan lide hans 00'er og 10'er-film

  Guldager15-04-22 07:08

 • ★★★★0

  Jeg er bange for at sætte forventningerne for højt. Men hold op, hvor ser det fedt ud! Det smager meget af Cronenberg i hans storhedstid. 

  thomsen15-04-22 10:02

 • ★★★0

  JØSSES! Det ser godt ud. Min krop er heller ikke hvad den var, da han sidst lavede ting med kroppen. 

  Gasivodo15-04-22 15:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen