Trailer: Første trailer til Robert Eggers’ "Nosferatu" har masser af bid

Manden bag "The VVitch" og "The Lighthouse" står bag den nyeste genindspilning af den godt 100 år gamle horror-klassiker.

Det er hele otte år siden, at vi her på Moovy for første gang rapporterede, at "The VVitch"-instruktøren Robert Eggers pønsede på at lave et remake af F.W. Murnaus "Nosferatu" – en af filmhistoriens mest ikoniske film og en af vampyrgenrens suverænt største klassikere.

Men først nu kan vi præsentere traileren til Eggers snart færdiggjorte nyfortolkning af "Nosferatu". Og som man kan se i videoen herunder, så bugner den nye "Nosferatu" af stemningsmættede billeder, skrækindjagende skygger og gudesmukke, håndskabte kulisser – nøjagtig ligesom Eggers "The VVitch" og "The Lighthouse".

Læs også: Kristen Stewart og Oscar Isaac medvirker i vampyrfilm fra instruktøren bag "Mandy"

F.W. Murnaus oprindelige stumfilmsklassiker fra 1922 beretter om vampyrgreven Orlok fra Transsylvanien, som vil købe et hus i Tyskland og forelsker sig i sin ejendomsmæglers hustru.

"Nosferatu" var en uofficiel filmatisering af Bram Stokers "Dracula", som Murnau ikke kunne sikre rettighederne til. Filmen er allerede blevet genindspillet i 1979 af Werner Herzog. Eggers har også været forgabt i Murnaus film siden barndommen – som 17-årig opsatte Eggers endda et "Nosferatu"-skolestykke.

Orlok spilles denne gang af Bill Skarsgård ("Boy Kills World", "It"), mens det stjernespækkede ensemble også huser bl.a. Lily-Rose Depp ("The Idol"), Aaron Taylor-Johnson ("Tenet"), Nicholas Hoult ("The Menu") og Willem Dafoe ("Poor Things").

"Nosferatu" træder ud af kisten og ind i det danske biografmørke den 9. januar 2025. Se den omtalte trailer her:

Kommentarer

Første trailer til Robert Eggers’ "Nosferatu" har masser af bid

 • ★★★★1

  Jeg er SÅ meget på! 

  Originalen og Herzogs genindspilning er mine to yndlings-Dracula-adaptationer. 

  thomsen25-06-24 12:05

 • ★★★★★1

  Det ser dælme godt ud, fantastisk måde at skyde det nye år i gang også, med lidt gotisk Uhygge.

  Elwood25-06-24 15:26

 • ★★★★★2

  Jeg er glad for både Murnaus version og Herzogs version, og er helt klar på Eggers version.

  Kruse25-06-24 20:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen