Trailer: Første trailer til nyt prisvindende dansk periodedrama med Jesper Christensen

Kunne "Før frosten" ligne et godt bud på en dansk Oscar-kandidat...?

Den prisbelønnede danske film "Før frosten" – der tidligere gik under titlen "Et bedre liv" – høster international hæder måneder før den danske premiere. Se den første trailer herunder.

Det amerikanske, italienske og japanske festivalpublikum modtog forleden Michael Noers danske drama med storm. Først blev det til en hovedpris til Jesper Christensen for bedste mandlige hovedrolle på Chicago Film Festival. Dernæst blev det til endnu en ærefuld pris til den danske skuespiller suppleret af en hovedpris til selve filmen på Tokyo International Film Festival.

I "Før frosten", som udspiller sig et sted ude på landet i 1850'ernes Danmark, indtager den 70-årige Jesper Christensen filmens markante hovedrolle som den fattige bonde Jens. Med endnu en hård vinter forude står han overfor et ubærligt valg. For hvis familien skal overleve vinteren, er han tvunget til at indgå en pagt med storbonden på den nærliggende gård og gifte sin datter, Signe, bort. Det kaster familien ud i dyb splittelse, hemmeligheder og mord. Spørgsmålet er, hvor meget Jens vil ofre for at redde sine børn...

I filmen spiller Jesper Christensen overfor Ghita Nørby og de unge skuespillere Clara Rosager, Gustav Dyekjær Giese og Elliott Crosset Hove. Filmen er instrueret af Michael Noer og skrevet i samarbejde med Jesper Fink

"Før frosten" får dansk premiere 10. januar.

Kommentarer

Første trailer til nyt prisvindende dansk periodedrama med Jesper Christensen

 • 0

  Ret interessant. Jeg hader dog at menneskene, sproget osv. bliver forkromet i historiske film. Menneske var "grimmere", snakkede anderledes førhen osv. Tidsånden bliver ikke så autentisk gengivet i så fald.

  Bobby Long14-11-18 16:33

 • 0

  ? ..har set såkaldt 'moderne' hipstere med mere uglet ansigtsbevoksning og start mig ikke omkring sproget ;-D

  Men Du ved, fordi!...at du er fra US af A - dengang, det blev "befriet"? 

  Gasivodo15-11-18 03:55

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen