Trailer: "Lille sommerfugl": Se traileren til Søren Kragh-Jacobsens komediedrama

En hjertevarm familiefortælling er måske netop det, Danmark har brug for i en coronatid.

Søren Kragh-Jacobsen sætter sig i instruktørstolen igen med "Lille sommerfugl". Instruktøren står bag klassikere som "Vil du se min smukke navle?", "Gummi-Tarzan", "Drengene fra Sankt Petri" og Dogme-filmen "Mifunes sidste sang", som i sin tid vandt Sølvbjørnen på filmfestivalen i Berlin.

Næste skud på stammen betegnes som en hjertevarm danmarksfortælling om kærligheden mellem en dansk families tre generationer. Rammen for fortællingen er et festligt guldbryllup, der byder på forsamlingshusromantik og munter dansktop-musik.

Den stædige landmand og svineavler Ernst (Jesper Christensen) og hans livsledsager Louise (Karen-Lise Mynster) inviterer til guldbryllup på landet med alt, hvad det indebærer. Men familien holder på flere hemmeligheder, og Ernst er på vej ud i store vanskeligheder. I løbet af en festlig, berusende, overraskende, gribende og vemodig aften pibler sandhederne frem, og familien sættes på den ultimative prøve.

I de øvrige roller ses bl.a. Peder Thomas Pedersen, Mia Lyhne, Sarah Grünewald, Finn Nielsen, Adam Ild Rohweder, Jesper Ole Feit, Sofus Rønnov, Sofie Juul Blinkenberg, Isabel Ligaar og Tina Gylling Mortensen.

"Lille sommerfugl" er Søren Krogh-Jacobsens 12. spillefilm og har premiere den 3. december som en del af Biografklub Danmark. Traileren kan ses her:

Kommentarer

"Lille sommerfugl": Se traileren til Søren Kragh-Jacobsens komediedrama

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen