Trailer: "Nixed": Nixon jager JFK’s drabsmænd i gakket tegnefilm

Den kontroversielle præsident agerer actionhelt i den kommende animationsfilm.

Der hersker stadig megen tvivl om, hvad der helt nøjagtigt skete i Dallas, Texas, den 22. november 1963, hvor præsident John F. Kennedy blev snigmyrdet, mens hans kortege kørte gennem byen.

Oliver Stones Oscar-belønnede konspirationsthriller "JFK" fra 1991 forsøgte at besvare flere af sagens ubesvarede spørgsmål, og her på Moovy dykkede vi helt ned i dén films skabelse i en særlig udsendelse af Moovy TV, som du kan se her:

Moovy TV: Bag om mesterværket "JFK" med Oliver Stone & Co.!

Men den kommende animationsfilm "Nixed" disker op med et andet, "unikt" bud på, hvad der skete under og efter snigmordet. Filmen handler om republikanske Richard Nixon, som i 1960 tabte præsidentvalget til Kennedy, men som i 1968 flyttede ind i Det Hvide Hus.

Ifølge traileren er "Nixed" baseret på en "hovedsageligt" sand historie, men filmen er tydeligvis et historisk ukorrekt, skrupskørt actionbrag, hvori en skydeglad Nixon jager dem, der dræbte hans gamle ærkerival.

Og apropos actionbrag, så er "Nixed" skrevet og instrueret af Michael Davis, som i 2007 skrev og instruerede den fornøjelige og hæsblæsende "Shoot 'Em Up" med Clive Owen og Monica Bellucci.

Davis har tilmed selv animeret samtlige scener i "Nixed", og det har taget filmmageren fire år fra start til slut, hvor han også undervejs har lært sig selv at bruge software som Maya, Final Cut Pro og Pro Tools, så han selv kunne klippe filmen samt skabe dens computereffekter og lydside.

"Nixed" har verdenspremiere på den anerkendte, franske animationsfilmfestival Annecy (hvor danske "Flugt" vandt en pris sidste år) den 14. juni, men det vides endnu ikke, hvor eller hvornår filmen bagefter bliver tilgængelig. Traileren kan ses her:

Kommentarer

"Nixed": Nixon jager JFK’s drabsmænd i gakket tegnefilm

 • 1

  Bahahaaha - det kan kun bliver godt - glæder mig :-)

  Pistolprinsen 7-06-22 11:47

 • 1

  Ohh, baseret på virkelige hændelser. Det er altid godt at lære lidt historie samtidig med at man bliver underholdt ;-).

  Johnny42 7-06-22 14:41

 • ★★★★★1

  Der hersker stadig megen tvivl om, hvad der helt nøjagtigt skete i Dallas, Texas, den 22. november 1963,

  Nej - det er fuldstændig afdækket. Alt andet er bare tåbelig konspirationsteori, der har fået lov til at blive en del af kulturen, blandt andet fordi Oliver Stones film har pustet meget liv i konspirationsteorierne. 

  Men filmen her ser ganske fornøjelig ud :)

  Guldager 8-06-22 11:37

 • ★★★★1

  Grinte meget af Frank Sinatra der fremstilles som Mafia'en :)

  Ser ud som et hygsomt Covid-projekt hvor han bare har ville prøve nye ting af.

  Elwood 8-06-22 12:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen