Trailer: Se traileren til Orson Welles' sidste film, "The Other Side of the Wind"

Filmen har været over 40 år(!) undervejs.

Streaminggiganten Netflix har nu offentliggjort det første kig på "The Other Side of the Wind", der er den legendariske filminstruktør Orson Welles' sidste værk. Welles startede med at optage filmen i 1970, men fik aldrig afsluttet arbejdet på projektet i sin levetid, da diverse problemer besværliggjorde dets fuldendelse. Nu har Netflix dog hjulpet til, og filmen skulle dermed endelig være klar – over 40 år efter optagelserne begyndte.

"The Other Side of the Wind" er en satire over det klassiske Hollywood samt 1970'ernes New Hollywood. Filmen handler om instruktøren Jake Hannaford (John Huston), som hjemvendt efter flere år i Europa forsøger sig med et comeback i et forandret Hollywood. På rollelisten finder man bl.a. Bob Random, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg og Oja Kodar.

Projektet er i sin nuværende form blevet forsøgt færdiggjort i den afdøde "Citizen Kane"-instruktørs ånd. Det er sket ved hjælp af producer Filip Jan Rymsza og desuden "Indiana Jones"-produceren Frank Marshall, som faktisk oprindeligt arbejdede på filmen tilbage i 70'erne. Derudover har "The Hurt Locker"-klipperen Bob Murawski redigeret det færdige produkt, mens Michel Legrand står for filmens musik. Legrand komponerede i 1973 musikken til Welles' "F for Fake".

Den endelig udgave af "The Other Side of the Wind" får sin officielle verdenspremiere 31. august ved den internationale filmfestival i Venedig og udgives siden på Netflix 2. november. Du kan tage et kig på filmens trailer herunder.

Kommentarer

Se traileren til Orson Welles' sidste film, "The Other Side of the Wind"

 • ★★★0

  Virkeligt spændende. Fedt, at Netflix også tager fat i den type projekter. 

  Dolphinfriendly30-08-18 22:50

 • ★★★★0

  Virkeligt spændende. Fedt, at Netflix også tager fat i den type projekter. 

  Ja, meget enig. Hvis der er noget de store streamingtjenester har været dårlige til, så er det fokus på ældre film. Man skulle ikke meget langt tilbage i tiden før at udvalget blev sparsomt. Så det er fedt at de giver den helt store tur til Orson Welles, som man ellers må ikke må formode er en del af det store Netflix-publikums interessefelt. Han repræsenterer i hvert fald ikke den slags film, der er flest af på Netflix.

  Som den store Orson Welles-fan jeg er, så glæder jeg mig enormt. Jeg håber dog også, at de engang vælger at udgive den fysisk, så den kan tilfredsstille mit samlergen :)

  Kruse31-08-18 10:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen