Trailer: Se traileren til Thomas Vinterbergs "Druk"

Zentropas drama med Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og Maria Bonnevie er udtaget til Cannes-filmfestivalens hovedprogram.

I går offentliggjorde Cannes Film Festival det officielle line-up til årets festival, som i år afholdes delvist digitalt og i samarbejde med udvalgte festivaler. Thomas Vinterbergs "Druk" er på listen over de film, der udgør festivalens hovedprogram, "Official Selection" – udvalgt blandt et rekordantal på 2.067 indsendte spillefilm.

Det er tredje gang, at Thomas Vinterberg er udtaget til hovedprogrammet på verdens mest prestigefyldte filmfestival. Første gang var tilbage i 1998 med "Festen", og anden gang var med "Jagten" i 2012.

Alkohol løfter kreativitet

I "Druk" beslutter fire gymnasielærere og venner sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen – og af sporet for andre.

For første gang siden "Jagten" arbejder Thomas Vinterberg sammen med Mads Mikkelsen. Efter roller i internationale produktioner vender Mikkelsen hjem til Danmark som gymnasielæreren Martin. Dette sker i selskab med Thomas Bo Larsen (Tommy), Magnus Millang (Nikolaj) og Lars Ranthe (Peter), som spiller de tre andre hovedroller som Martins venner og kolleger.

Som rektor på det gymnasium, hvor en stor del af filmen udspilles, har Susse Wold sin første filmrolle siden sin Bodil- og Robert-belønnede indsats i netop "Jagten".

"Druk" blev i sidste uge udvalgt til at være åbningsfilm i Biografklub Danmark og får biografpremiere i hele landet 24. september.

Kommentarer

Se traileren til Thomas Vinterbergs "Druk"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen