Trailer: Trine Dyrholm behandler psykiske syge i den flotte, eksperimenterende "Psykosia"

Trine Dyrholm fører an i, hvad der ligner en af de mest spændende danske film længe.

"Dronningen" af dansk film, Trine Dyrholm, er tilbage i. hvad der ligner endnu en fornem tilføjelse til det allerede fremragende skuespiller-CV. I den danske film "Psykosia" folder Dyrholm sig ud som overlæge på psykiatrisk afdeling, hvor en selvmordstruet patient forstyrrer freden – og ud fra traileren at dømme venter der en eksperimenterende filmoplevelse.

"Psykosia" omhandler den strikse forsker Viktoria (Lisa Carlehed), der bliver inviteret ud på en psykiatrisk afdeling. Her skal hun sammen med overlægen Klein (Trine Dyrholm) undersøge den selvmordstruede patient Jenny (spillet af Victoria Carmen Sonne, der inde for det seneste år har fået et gennembrud med "Holiday"og "Usynligt hjerte"). Under observationerne begynder Viktoria og Jenny at udvikle et grænseoverskridende forhold, og pludselig er der vendt op og ned på, hvad der er virkelighed kontra fantasi.

Filmen ligner en af årets helt store biografoplevelser, hvor flere sekvenser vækker minder om Ingmar Bergmans "Hvisken og råb", og så ligger filmen sig lunt i feltet af eksperimenterende film, som dansk film har nydt godt af de seneste par år.

Filmen er instrueret af spillefilmsdebutanten Marie Grahtø, der er uddannet fra den alternative filmskole Super 16.

"Psykosia" har endnu ikke fået nogen dansk premieredato, men får i næste uge verdenspremiere på årets filmfestival i Venedig.

Kommentarer

Trine Dyrholm behandler psykiske syge i den flotte, eksperimenterende "Psykosia"

  • 0

    Glæder mig. Dyrholm spillede sindsygt godt i Dronningen, fik helt gåsehud da jeg så den ...

    Ronni Pedersen30-08-19 08:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen