Trailer: Uhyggen spreder sig i første trailer til "Suspiria"-remaket

Dario Argentos gyserklassiker fra 1977 bliver genindspillet af landsmanden Luca Guadagnino, der tidligere på året havde stor succes med "Call Me by Your Name".

En genindspilning af italienske Dario Argentos kultklassiker "Suspiria" fra 1977 har længe været undervejs fra landsmanden Luca Guadagnino, og nu er første trailer ankommet.

"Suspiria" handler om den unge amerikanske balletdanserinde Susie Bannion, der ankommer til en prestigefyldt balletskole i Berlin. Opholdet bliver dog ikke nogen positiv oplevelse, da uhyggen langsomt begynder at sprede sig. Skumle ting foregår på skolen, hvor blandt andet skolens mystiske forstander og rygter om heksekunstner lurer i skyggen – og da en af skolens dansere myrdes, kan ingen vide sig sikker.

Dakota Johnson, som er bedst kendt fra "Fifty Shades of Grey"-trilogien, indtager hovedrollen som Susie Bannion, mens Tilda Swinton – der tidligere er blevet instrueret af Luca Guadagnino i bl.a. filmen "A Bigger Splash" – kan ses som skolens forstander. Derudover kan Chloë Grace Moretz, Mia Goth og Jessica Harper, som spillede Susie i 1977-versionen, også ses på rollelisten.

Ikke en direkte genindspilning

Luca Guadagnino har tidligere udtalt, at hans version af "Suspiria" ikke skal ses som en direkte genindspilning, men nærmere en åndelig hyldest til Dario Argentos klassiker. Historien vil benytte sig af de samme elementer, men vil derudover frit fortolke handlingen.

For at adskille sin version fra originalen har Luca Guadagnino også valgt at se bort fra den røde, kraftige farvepalet, som ellers har gjort klassikeren berømt. Guadagnino har dermed skruet ned for farverne, så udtrykket er blevet mere farveløst og koldt. Derudover er progrock-bandet Goblin, der lavede musikken til Argentos version, også skiftet ud. I stedet skal "Radiohead"-forsangeren Thom Yorke skabe filmens lydside.

"Suspiria" er sat til amerikansk premiere engang i efteråret, mens det endnu ikke vides, om den kommer i dansk biografdistribution. I mellemtiden kan du se en trailer herunder:

Kommentarer

Uhyggen spreder sig i første trailer til "Suspiria"-remaket

 • 0

  Håber da virkelig ikke den bliver PG13  for det vil da være at pisse originalen op og ned af ryggen..

  Men sjovt han siger det med den røde farve. Den er godt nok ikke helt så dominerende, men der er da stadig masser af rødt i traileren.

  Hvordan med soundtracket? Skal det igen skrives af legendariske Goblin? Shit, hvor jeg glæder mig til at se dem til Metal Magic i år :-D

  Nagash 6-06-18 12:48

 • ★★0

  Suspiria er over årene steget til at være min favorit-Argento, og derfor har jeg - som så mange andre fans - været temmelig negativt indstillet overfor idéen om en genindspilning - og så oven i købet en, der er produceret af Amazon. For mig har det tændt en masse advarselslamper.

  Men jeg, og skal jeg tro på de kommentarer, jeg har læst på nettet siden i går, så også en masse andre fans, er vendt på en tallerken, efter teaseren blev lagt op i går.

  Nu er jeg faktisk nysgerrig!

  Jeg er vild med, at instruktøren har taget grundhistorien og gjort den til sin egen, i stedet for at gøre det mest oplagte: at forsøge at efterligne originalens stil og tone. 

  Argentos film lever jo netop stort set udelukkende gennem stilen - den er et sansebombardement, der sjældent er set lige. Men selv de mest hardcore fans vil nok indrømme, at historien er bedste fald er underspillet, og nogle vil sikkert mene, at den er ikke-eksisterende. 

  Luca Guadagninos remake ser ud til at forholde sig til originalen som John Carpenter gjorde det med sin The Thing i forhold til Nyby og Hawks The Thing From Another World. Den tager enkelte, centrale dele og bygger noget helt nyt op ud fra det.

  Det er svært at sige endnu, hvordan resultatet bliver. Men Jeg er i hvert fald spændt!

  Denne her beskrivelse af en enkelt scene, der blev vist ved et arrangement i april, gør heller ikke min nysgerrighed mindre:

  The sequence volleyed back and forth between two locations: a dance studio where a crying young woman clawed at the mirrored walls, and another studio - in some other location, and without the mirrored walls - where Tilda Swinton was overseeing the routine of another dancer, played by Dakota Johnson.

  At first, the connection between these two scenes wasn't clear, but soon enough it became evident that the routine being performed by Johnson was having an effect on the dancer in the mirrored room - as Johnson's body swirled about the studio space, the dancer in the first room was tossed around like a rag doll. Soon enough, hideous, grey, tumor-like growths appeared underneath the flesh of her abdomen. Shrieking in pain, the dancer's body was twisted and folded into a number of unnatural positions. In the second room, Swinton watched eagerly as Johnson continued to flit about the studio. Back to the mirrored room, and now the poor young lady's face was stretching into unnatural shapes, a toothy rictus letting forth a guttural howl. Her body folded again and again before the dancer wet herself, graphically, right there onscreen, a thick stream of drool pouring from her mouth. Eventually, Johnson's routine came to an end, and what was left in the other room was basically just a crumpled, leaking mess that used to be a human being.

  Fra birthmoviesdeath.com/2018/04/26/cinemacon-2018-they-really-should-not-have-shown-the-first-suspiria-footage

  thomsen 6-06-18 12:59

 • ★★0

  Håber da virkelig ikke den bliver PG13  for det vil da være at pisse originalen op og ned af ryggen..

  Men sjovt han siger det med den røde farve. Den er godt nok ikke helt så dominerende, men der er da stadig masser af rødt i traileren.

  Hvordan med soundtracket? Skal det igen skrives af legendariske Goblin? Shit, hvor jeg glæder mig til at se dem til Metal Magic i år :-D

  Det står faktisk i artiklen - det er Thom Yorke (fra Radiohead), der laver musikken. ;)

  thomsen 6-06-18 13:00

 • ★★★0

  Jeg synes nemlig selv at den oprindelige Suspiria var ikke-eksisterende på historiesiden :) Jeg kan godt nyde stemninger, men det blev lidt rigtigt et farve-show. Men det lyder og ser godt ud med remaket, så muligt vi kommer til at stå med et, der er langt bedre. 

  Babo 6-06-18 13:05

 • 0

  Det står faktisk i artiklen - det er Thom Yorke (fra Radiohead), der laver musikken. ;)

  Hmm.. Det overså jeg sgu lige. Musikken i traileren lyder meget inspireret af Goblin dog. Så meget fedt hvis han laver en lille hyldest til dem. Ingen tvivl om, at Radiohead til tider har ladet sig inspirere af prog rocken, uden dog nogensinde at tage skridtet fuldt ud. Så er åben overfor soundtracket indtil videre. Er sikker på manden nok er fan af genren :)

  Nagash 6-06-18 13:07

 • ★★★0

  Jeg synes det ser ret så fedt ud. Jeg var skeptisk da genindspilningen blev annonceret, da jeg frygtede at man ville forsøge at efterligne originalens visuelle stil og lydside, hvilket kun kunne gå galt. Heldigvis ser det ikke ud til at være tilfældet, og det ligner endda næsten en 70’er-film. Jeg ser frem til den.

  Kruse 6-06-18 16:59

 • ★★★0

  Meget flot og mener den er skudt på film. 

  Babo 6-06-18 17:24

 • 0

  Jeg er helt oppe at køre oven på den her trailer - det ser særdeles interessant ud.

  Og tror da virkelig ikke der er noget at frygte ift. om det bliver PG-13. Udfra trailer og scenen som er beskrevet i artiklen thomsen linker til er der da intet der skulle indikere dette. 

  Mikkel Abel 6-06-18 17:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen