Trailer: "Riget Exodus"-trailer åbner op for en ny sæson af overnaturlige hændelser

Første trailer til 3.sæson af Lars von Triers skelsættende serie ser uhyggeligt lovende ud.

Efter verdenspremieren på filmfestivalen i Venedig tikker uret ned til den længe ventede danske premiere på "Riget Exodus".

Lars von Trier fortsætter og endeligt afslutter kultserie-klassikeren fra 90'erne, som vi bedst kender den: som spøgelseshistorie om hospitalet ved Blegdammen, hvor det onde og overnaturlige har vundet fodfæste, mens lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv med den voksende skare af svensk personale i et gakket miks af gys, gru og grin.

SE OGSÅ: FØRSTE UHYGGELIGE KLIP FRA LARS VON TRIERS "RIGET EXODUS"

"Riget Exodus" byder på en mildest talt imponerende besætning af danske og svenske stjerner – og ikke mindst Willem Dafoe og Udo Kier.

Bodil Jørgensen ses i en af seriens hovedroller som søvngængeren Karen. Lars Mikkelsen spiller den konfliktsky administrerende overlæge Pontopidan, hvis sekretær, Fru Svendsen, spilles af Birthe Neumann.

Nikolaj Lie Kaas ses i rollen som den aggressive reservelæge Filip Naver, og Nicolas Bro er portøren Bulder. Rigets helt nye opvaskere spilles af Jesper Sørensen og en specialfremstillet robot.

Der er også plads til masser af gensyn med persongalleriet fra 90'ernes sæsoner.

Ghita Nørby er tilbage i rollen som Rigmor Mortensen, og Judith spilles af Birgitte Raaberg. Henning Jensen er tilbage som Hospitalsdirektør Bob, og sygeplejersken Camilla spilles igen af Solbjørg Højfeldt. Peter Mygind gentager rollen som Mogge, mens Søren Pilmark ses i rollen som reservelægen Krogen. Laura Christensen vender tilbage som Mona, og Udo Kier ses i rollen som Storebror.

LÆS OGSÅ: LARS VON TRIER RAMT AF PARKINSONS

Mest imponerende er det svenske bidrag. Mikael Persbrandt er overlæge Helmer Jr., også kaldet Halmer, søn af den legendariske Stig Helmer – den notorisk dansk-hadende svenske overlæge, som Ernst Hugo Järegård fik udødeliggjort i seriens første to sæsoner.

Tuva Novotny er neuropsykologen Anna, der hjælper Helmer Jr. med at falde til på Rigshospitalet. Alexander Skarsgård ses i rollen som svenskernes sleske advokat på Rigshospitalet. En rolle, han arver efter sin far, Stellan Skarsgård, som også spillede advokat i anden sæson af "Riget". Ida Engvoll spiller rollen som hackeren Kalle.

I de øvrige roller ses blandt andre David Dencik, Anders Mossling, Asta August, Jens Albinus, Vic Carmen Sonne, Danica Curcic, Charlotte Sieling, Cyron Melville, Paul Hüttel og Stig Hoffmeyer.

"Riget Exodus" får dansk premiere 9. oktober på Viaplay og udkommer senere på DR. De to første  sæsoner af "Riget" har siden 9. august kunne ses på Viaplay i nyrestaurerede udgaver.

Se traileren herunder:

 

Kommentarer

"Riget Exodus"-trailer åbner op for en ny sæson af overnaturlige hændelser

  • ★★★0

    Hva' fa'en er Viaplay?

    Og DR! Mnjaah er det ikke 11 år+ med IT & SoMe ekspert Maria Rørbye Rønn bag roret?

    Gasivodo 3-10-22 00:45

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen