Forum - Forum-tråd: Forslag til trådløs streaming-løsning

Forslag til trådløs streaming-løsning

  • ★★★★★0

    Jeg har for nogle år siden rippet alle mine cd'er og har nu flere tusinde sange liggende på en ekstern harddisk som mp3. Jeg vil nu gerne købe en trådløs højttaler til køkkenet og kunne høre disse sange via min iPad. Er der nogen, der kender til en løsning?

    Jeg har prøvet at læse om AirPlay, iTunes-deling mm., men synes, det er noget forvirrende.

    chandler75 6-08-16 15:01

  • ★★★★★★0

    Der er en række forskellige muligheder:

    Homesharing via iTunes: support.apple.com/en-us/HT202190

    Jeg går stærkt ud fra, at du har wifi sat op derhjemme og så vil du kunne afspille musikken på din iPad. Herefter kan du købe en Bluetooth-højttaler og parre til din iPad.

    En (måske) lidt dyrere løsning er en Sonos Play 1, som er en selvstændig streamingenhed, der kan styres via en tablet, computer og mobiltelefon. Her deler du blot din musik-mappe på netværket med den, fortæller den hvor den skal lede efter musikken og så er du kørende.

    Af de to løsninger, vil jeg mene at Sonos er den mest stabile. Jeg har lejlighedsvis været ude for, at Homesharing stoppede med at virke, da jeg brugte det kortvarigt, mens jeg selv havde en iPad og så skulle der lidt magi til at få det til at spille igen.

    Zero Cool 6-08-16 15:13

  • ★★★★★0
    Jeg går stærkt ud fra, at du har wifi sat op derhjemme og så vil du kunne afspille musikken på din iPad. Herefter kan du købe en Bluetooth-højttaler og parre til din iPad.

    Ja, jeg har wifi. Men hvor skal de mange sange så ligge? De fylder 67 GB, så jeg har ikke plads på min 16 GB iPad.

    En lidt dyrere løsning er en Sonos Play 1, som er en selvstændig streamingenhed, der kan styres via en tablet, computer og mobiltelefon. Her deler du blot din musik-mappe på netværket med den, fortæller den hvor den skal lede efter musikken og så er du kørende.

    Netop Sonos Play 1 er den højttaler, jeg er mest lun på (samt B&O Beolit 15), men jeg troede ikke, jeg kunne bruge den, da den ikke har AirPlay. Hvordan skulle det i så fald fungere - hvor skulle jeg have de 67 GB liggende? Og ville den så køre via Bluetooth? Er der ikke noget med, at det er dårligere kvalitet en AirPlay?

    chandler75 6-08-16 15:17

  • ★★★★★0

    Det skal også siges, at jeg gerne vil have alle sangene liggende på nettet/i en sky, så de ikke skal fylde på min computer eller lign (pt. ligger de i dropbox).

    chandler75 6-08-16 15:32

  • ★★★★★★0

    AirPlay kan jeg ikke svare på. Jeg rodede kortvarigt med det, da jeg selv havde en iPad, men det er ikke noget jeg kender ret meget til.

    I begge tilfælde skal musikken være tilgængelig på netværket på en eller anden måde. Det vil sige, at du enten skal have det liggende på din computer og lade din computer køre, mens du spiller musik. Alternativt skal du have en NAS/netværksharddisk, som du slutter til dit netværk og overfører din musik til.

    Da du skriver, at det ligger på en ekstern harddisk, kan dette være en løsning: www.edbpriser.dk/nas-server/digitus-dn-7023-1-id-8553469.aspx

    Det er en lille enhed, som du sætter den eksterne harddisk til og derefter forbinder enheden til din internet-router. Så dukker din eksterne harddisk op på netværket og en evt. Sonos-enhed kan tilgå den, uanset om din computer kører eller ej.

    En Sonos-enhed kan bruges sammen med cirka alt hvad der har en skærm, så bluetooth, AirPlay mv. kommer slet ikke ind i spillet. Du skal bare have et program eller en app til at styre den med.

    Jeg har selv min musik liggende på min computer, fordi den alligevel står tændt, når jeg er hjemme. Alt musikken ligger en en mappe, den er delt med resten af netværket og min Sonos ved, at musikken ligger der, så kan jeg afspille det via min Sonos Connect, der er tilsluttet mit anlæg.

    Zero Cool 6-08-16 15:53

  • ★★★★★★1

    Jeg kom til at tænke på, at der måske er endnu et alternativ: Google Music. Jeg ved ikke om Apple har noget tilsvarende, men hvis du bruger Google Music, kan du gratis uploade op til 50.000 sange til og jeg gætter på, at du ikke engang kommer tæt på det, når du har 67 GB musik.

    Det kommer til at tage noget tid, men det betyder i praksis, at alt dit musik ligger i "skyen" og Sonos understøtter Google Music.

    Zero Cool 6-08-16 16:15

  • ★★★★★0

    Der er tilsyneladende også noget, der hedder iTunes Match, hvor man kan gemme sine sange via iCloud for 250 kr. om måneden... Kunne det også være en mulighed?

    chandler75 6-08-16 16:37

  • ★★★★★0

    Men ellers er Google Play Music måske løsningen? Bør jeg også kunne bruge det på iPad?

    Edit: Det ser det ud til, at man kan...

    chandler75 6-08-16 17:20

  • ★★★★★0

    Nu prøver jeg det - mange tak for hjælpen, Bruno. Det bliver spændende at se, hvor længe det tager at uploade 13.000 sange...

    chandler75 6-08-16 17:23

  • ★★★★★★0

    Det kan tage en rum tid. Jeg har kun små 9.000 sange mv., men det tog pænt lang tid at uploade skidtet. Prøv evt. at gå i Hi-Fi Klubben, de kan demonstrere hvordan en Sonos fungerer.

    Edit: nå ja, så har Google Music selvfølgelig også den fordel, at du har adgang til din musiksamling, uanset hvilken computer/enhed du bruger, så længe den har adgang til internettet.

    Zero Cool 6-08-16 18:30

  • ★★★★★1

    Den har allerede uploadet 2500, så det går alligevel rimelig tjept. Min lillesøster har en Sonos, så jeg får bare hende til at forklare. Endnu en gang tak - man kan altid regne med dig, Bruno :)

    chandler75 6-08-16 18:50

  • ★★★★★0

    Jeg er meget glad for mine sonos. Jeg har dog ikke prøvet det med Google Play. Normalt har jeg nok i Spotify og dens radio og podcast muligheder. 

    Lars! 6-08-16 19:47

  • ★★★★★0

    Jeg har dog så meget musik liggende selv, at jeg synes, det er omsonst at begynde at betale for en streamingtjeneste, hvor jeg bare ville høre det samme musik :)

    Med Google Music ser det dog også ud til, at jeg kan købe nyt musik, hvis jeg skulle få lyst til det, så det er kun et plus.

    chandler75 6-08-16 19:57

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen