Forum - Forum-tråd: William Friedkin – instruktøren bag "Eksorcisten" og "The French Connection" – er død, 87 år gammel

William Friedkin – instruktøren bag "Eksorcisten" og "The French Connection" – er død, 87 år gammel

  • ★★★★0

    Cinemateket viser tilfældigvis (det var allerede programsat) Eksorcisten i aften.

    Det ser dog desværre ud til at være den remixede, såkaldte "director's cut" (den, der havde den mundrette titel "in a Version You Have Not Seen Before," da den fik biografpremiere tilbage i 2000).

    thomsen 7-08-23 20:07

  • 3

    Jeg var til en talk med ham for nogle år siden med ham og Jang. Der virkede han meget frisk, men det er selvfølgelig også noget tid siden nu. Både Exorcisten og især French Connection (samt Sorcerer og To Live and Die in L.A.) står som nogle af det stærkeste film fra ham. Hans film havde efter min mening en særlig nerve og råhed som man ikke ser så meget nu om dage. RIP

    Sichlau 7-08-23 20:35

  • ★★★★0

    Jeg hører nok til dem, der mener, at han toppede i 1970'erne, og så er det gået stødt ned af bakke lige siden.

    Jeg har dog aldrig set To Live and Die in L.A., og det, har jeg fået at vide, er en stor fejl, så det må jeg have indhentet. Kino har heldigvis lige udgivet den på UHD/ BD fra en helt ny 4K-master. 

    Jeg har lidt svært ved at acceptere hans tendens til at pille ved sine gamle film, jf. bl.a. den første amerikanske BD-udgivelse af French Connection, der så fuldstændig anderledes ud i farver og kontrast - bare fordi han havde lyst til at prøve noget andet. 

    thomsen 8-08-23 11:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen