Programmet til CPH:DOX er klar

I marts går det løs med over 200 dokumentarfilm og en masse andre events, talks og oplevelser.

CPH:DOX har nu endelig afsløret det fulde program til filmfestivalen, der løber fra 15. til 25. marts. Årets udgave præsenterer et sandt overflødighedshorn af dokumentarfilm og oplevelser, som strækker sig ud over hele landet og altså ikke bare til festivalens centrum ved Kunsthal Charlottenborg.

Over 200 film er der i år på plakaten til festivalen, hvor man samtidig kan tage del i en masse andre sager som f.eks. gratis talks, VR-biograf, Social Cinema, interaktive udstillinger, koncerter, debatter og specielle events.

Filmenes emner spænder vidt, og denne gang vil man se nærmere på specifikke hovedtemaer som sociale eksperimenter, jura, frihed og videnskab. Bandet The xx, der kommer fra London, har desuden kurateret et helt program, som de vil komme og præsentere sammen med folkene bag de udvalgte film. Gruppen har navngivet programmet "I See You" efter deres seneste album og vil med filmene gå i dybden på temaerne identitet, køn, performance, ungdomskultur og LGBTIQ.

Festivalen uddeler selvfølgelig også en række priser i forskellige, stærke konkurrencer. DOX:AWARD, der er hovedprisen, kan bl.a. byde på et felt med de danske dokumentarer "Lost Warrior" og "Fædre og sønner". Der skal derudover uddeles hæder i kategorierne Nordic:Dox, F:ACT Award, New:Vision Award og Next:Wave Award samt fra filmpublikummets side med Politikens Publikumspris.

Hele festivalens program kan ses på den officielle hjemmeside cphdox.dk, hvor man også kan købe billetter til alle de mange udbud. De landsdækkende visninger lander i de lokale biografer under bannerne DOX:DIREKTE og REALITY:CHECK, og spreder dermed festivalstemningen ud i alle egne af det danske land.

Kommentarer

Programmet til CPH:DOX er klar

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen