"The Crown"-stjerne er den nye Lisbeth Salander

Filmselskabet Sony Pictures har i en årrække prøvet at få sat skub i endnu en spillefilm om superhackeren Lisbeth Salander fra Stieg Larssons "Millennium"-bøger, som herhjemme især hittede med det første bind ved navn "Mænd der hader kvinder". Først var det meningen, at David Fincher – der stod bag den første engelsksprogede film baseret på bøgerne, "The Girl with the Dragon Tattoo" fra 2011 – også skulle filmatisere de næste dele af fortællingen. Men som tiden gik, faldt Fincher fra, og det samme gjorde de to hovedrolleindehavere Rooney Mara og Daniel Craig, der portrætterede hhv. Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist.

"Don't Breathe"-instruktøren Fede Alvarez har dog overtaget projektet, som nu i stedet bliver en filmatisering af "Det der ikke slår os ihjel", der er den fjerde bog i rækken og samtidig den første, der er skrevet af David Lagercrantz fremfor afdøde Stieg Larsson. Den nye film – som tager sit navn efter bogens engelske titel "The Girl in the Spider's Web" – er derfor i gang med at blive forberedt bag kulisserne, og nu er det blevet afsløret, hvem der skal spille den populære hacker Salander i projektet. Valget er faldet på "The Crown"-stjernen Claire Foy.

Foy virker måske som et noget ubeskrevet blad, men hun har allerede høstet store roser for sin hovedrolle som den engelske dronning i Netflix-serien. Derudover medvirkede hun i miniserien "Wolf Hall" i 2015, mens man på det store lærred har kunnet se hende i bl.a. "Season of the Witch", "Rosewater" og "The Lady in the Van". Til maj er hun aktuel i dramaet "Breathe", der er Andy Serkis' instruktørdebut.

"The Girl in the Spider's Web" instrueres som sagt af uruguayanske Fede Alvarez og starter optagelser til januar. Manuskriptet er skrevet af Steven Knight ("Eastern Promises", "Allied"). Det vides endnu ikke, hvem der kommer til at påtage sig rollen som Mikael Blomkvist, men vi kan forvente filmen i de danske biografer 18. oktober 2018.

Kommentarer

"The Crown"-stjerne er den nye Lisbeth Salander

Log ind for at deltage i diskussionen