Forum - Forum-tråd: Heads-up - go'e filmtilbud mv.

Heads-up - go'e filmtilbud mv.

  • ★★★1

    Den optræder hverken i blu-ray.com's eller dvdcompare's store databaser, så umiddelbart ser det ikke ud til, at der findes nogen officiel blu-ray-udgivelse.

    MOVIE1000's bud er nok det bedste. Jeg kan se, at der også findes en gammel amerikansk dvd-udgave på amazon.com.

    Kanon, må prøve der :)

    tak for hjælpen.

    Gormanden 5-12-23 12:24

  • ★★★0

    Fedt :)

    hvor så du den? Er den på streaming, playpilot og filmfinder kan ikke finde den?

    Fandt den på YouTube i en halv dårlig optaget udgave. Ellers kunne jeg se på justwatch at den var tilgængelig på nogle amerikanske tjenester.

    MOVIE1000 5-12-23 14:51

  • ★★★0

    Fandt den på YouTube i en halv dårlig optaget udgave. Ellers kunne jeg se på justwatch at den var tilgængelig på nogle amerikanske tjenester.

    Yes, den udgave på youtube så jeg for år tilbage og kunne næsten ikke holde ud, så ringe var kvaliteten. 
    Så hellere en gammel dvd udgave. Men skønt du alligevel fandt den ok :)

    Gormanden 5-12-23 18:15

  • ★★★★0

    Et lille heads-up. Følgende titler fra Kino Lorber er nu officielt udgået:

    After the Fox (1966)
    The Ant and the Aardvark (1969-1971)
    Beachhead (1954)
    Cuba (1979)
    Curse of the Pink Panther (1983)
    The Dogfather (1974-1976)
    The File of the Golden Goose (1969)
    Fuzz (1972)
    Gog (3D) (1954)
    Hidden Agenda (1990)
    Highway to Hell (1991)
    Journey to the Seventh Planet (1962)
    Legend of the Lost (1957)
    The Little Girl Who Lives Down the Lane (1976)
    The Pink Panther Cartoon Collection: Volume 4 (1971-1975)
    The Pink Panther Cartoon Collection: Volume 5 (1976-1978)
    Robber's Roost (1955)
    Roland and Rattfink (1968-1971)
    The Satan Bug (1965)
    Scissors (1991)
    Son of the Pink Panther (1993)
    Tijuana Toads (1968-1972)
    Transformations (1988)
    The Undying Monster (1942)
    White Squall (1996)

    Man skal altså skynde sig, hvis man er det mindste interesseret i nogle af dem, for erfaringen siger, at de lynhurtigt bliver udsolgt hos forhandlerne og derefter kun kan findes til overpris på eBay.

    For en del af titlerne gælder det, at det er den eneste udgivelse i verden.

    Jeg vil især henlede opmærksomheden på den dansk-amerikanske kultklassiker Journey to the Seventh Planet (1962). Den er produceret af det samme team, der også stod bag den danske monsterfilm Reptilicus. Men modsat Reptilicus har ingen dansksproget version overlevet (og muligvis aldrig eksisteret). Hvis man vil se Ove Sprogøe optræde som astronaut, dubbet med en ikke særligt overbevisende, falsk irsk accent, der vandrer rundt blandt gamle danske bindingsværkshuse (!) på Uranus, så skal man altså ikke tøve for længe. 

    Har man stadigvæk mulighed for at afspille rigtig 3D, så er Gog også et must. Det er en 1950'er-sci-fi-horror-sag om dræberrobotter. 

    thomsen 6-12-23 14:28

  • ★★★★0

    Januar 2024 starter, ligesom januar 2023 gjorde, med Subscriber Week hos Vinegar Syndrome. 

    Det betyder, at der vil være nye udgivelser, formentligt også nogle gode tilbud, og så vil det være den eneste mulighed for at købe et abonnement for hele 2024 (der plejer at være mulighed for at købe et halvårs abonnement til det store udsalg i maj).

    Det er dyrt. Rigtigt dyrt. Men jeg overvejer det faktisk i år. 

    Mit problem er nok, at jeg kun er interesseret i ca. halvdelen af VS' egne udgivelser. Jeg kan ofte bedre lide titlerne fra deres sub-labels, som ikke hører med i abonnementet, og fra deres partner-labels, som heller ikke hører med.

    Men efter at have set hvor meget jeg rent faktisk har brugt hos dem i løbet af et år, er jeg begyndt at tænke, at det måske godt kan betale sig for mig alligevel. Man kan jo altid sælge de titler fra, man ikke er interesseret i. Der er også den fordel, at man jo har betalt for forsendelse hele året, så man slipper for hele tiden at skulle fylde en kasse op for at nå op på gratis fragt. I stedet kan man blot tilføje alle ekstra indkøb til sin månedlige abonnementspakke. 

    Det lokker selvfølgelig også, at man som abonnent får 50% på vejledende udsalgspris på alle nye sub- og partner-label-udgivelser i løbet af året. Dvs. at man reelt kan købe alle nye udgivelser hele året til Black Friday-udsalgspriser. Det eneste, der ikke hører med, er udgivelser, der er udkommet, før man startede sit abonnement. 

    Nå, men det var et sidespring ...

    Vinegar Syndrome har lige annonceret deres første udgivelse i januar 2024, og der er tale om den italienske, gotiske skrækfilm The Horrible Dr. Hichcock med bl.a. den engelske "scream queen" Barbara Steele.

    Den har tidligere været udgivet på BD i den forkortede, amerikanske version fra Olive Films. Men i oktober udgav engelske Radiance Films så for første gang den komplette, italienske version, oven i købet med både engelsk og italiensk dub (med undertekster) samt den kortere amerikanske biografversion som bonus. Det hele baseret på et nyt 2K-scan af det originale negativ fra i år. 

    Nu har VS altså annonceret deres egen udgave. Men de tager det en tand videre. For VS har åbenbart betalt for deres eget eksklusive 4K-scan, så de kan udgive filmen både på BD og 4K UHD, og desuden har de fået fat i selveste Barbara Steele til at indtale kommentarer til udvalgte scener.

    Jeg havde svært ved at få armene ned, efter Radiance Films udgivelse, for Dr. Hichcock er en af mine favoritter blandt de italienske, gotiske skrækfilm. Men jeg skal helt sikkert have VS' udgave også. Hichcock kan i perioder minde om en Mario Bava-film med sine farvede lyskilder, så jeg er sikker på, at det er en film, der vil se godt ud i 4K.

    Fra VS på FB:

    At last we can confirm a title we have been hinting at for several months: This January, we will be releasing the world 4K UHD debut of Riccardo Freda's landmark Italian Gothic horror, THE HORRIBLE DR. HICHCOCK, which we have exclusively restored from a brand new 4K scan of its 35mm camera negative, with the alternate version also reconstructed entirely from film elements. Our definitive edition will feature all newly recorded interviews, including with assistant director Marcello Avallone and, at last, star Barabra Steele!
    This is just one of many Italian films planned for 2024, including more gialli, gothic horror, and 80s supernatural madness.
    THE HORRIBLE DR. HICHCOCK will be available as part of our 2024 Subscriber Week (Jan 1-7) lineup, which will also see daily unveilings of our next VSU, VSA, and several other BIG surprises!

    thomsen 7-12-23 10:56

  • ★★★★★★0

    Men altså...hvis du køber 50% til 100% prisen, er det jo det samme som at købe 100% til 50% af prisen ;)

    Guldager 7-12-23 20:03

  • ★★★★0

    Men altså...hvis du køber 50% til 100% prisen, er det jo det samme som at købe 100% til 50% af prisen ;)

    Ja jo, det er også det, der holdt mig fra at abonnere i år.

    Men jeg kan se på min konto derinde, at jeg har spenderet voldsomt mange penge hos dem siden Black Friday sidste år. Meget af det er gået til udgivelser fra deres sub- og partner-labels og til at komme op over de $200 for free shipping hver gang.

    Mit tankeeksperiment er, at det måske kan betale sig at abonnere alligevel, selvom jeg måske kun er interesseret i ca. halvdelen af deres udgivelser i hovedlinjen. For som abonnent får man, som sagt, 50% rabat på SRP på alle partner- og sub-label-udgivelser, og man har jo forudbetalt shipping hele året, så man kan sagtens nøjes med bare lige at købe et par enkelte film og smide dem i ens næste abonnementspakke.

    Jeg ved det ikke, men jeg tænker, at jeg vil lade det komme an på en prøve. 

    thomsen12-12-23 12:17

  • ★★★★0

    En gammel nyhed som er gået min næse forbi:

    Den italienske Far East-filmfestival, som løber fra den 24. april til den 2. maj 2024, kommer til at vise Hou Hsiao-Hsiens The Puppetmaster (1993) og City of Sadness (1989), Zhang Yimous Raise the Red Lantern (1991) og To Live (1994) samt min personlige favorit, Johnnie Tos The Mission (1999), alle fra helt nye restaureringer fra deres originale negativer.

    Det sker som et led i hyldesten af den taiwanesiske filmnproducent Chiu Fu-Sheng, der modtager festivalens Life time Achievement-pris.

    Alle filmene har været mere eller mindre umulige at komme til at se i mange år. Da Film at Lincoln Center på et tidspunkt viste The Puppetmaster, blev alle billetterne således revet væk lynhurtigt, fordi det var den sidste eksisterende (og meget slidte) 35mm-kopi tilbage i hele USA. 

    Johnnie Tos The Mission har på samme måde været meget efterspurgt, fordi den kun findes i en gammel master fra 1990'erne, som oven i købet har en konstant lysplet brændt ind i billedet. 

    Nye restaureringer af alle titlerne åbner selvfølgelig op for muligheden for, at vi kommer til at se fysiske udgivelser af nogle af dem eller måske alle engang næste år. 

    --

    Det franske boutique label Le chat qui fume offentliggjorde i går på SoMe, at de til næste sommer udgiver en splinterny 4K-restaurering af Pupi Avatis gotiske giallo The House With the Laughing Windows (1976). 

    The House With the Laughing Windows regnes for en af de sidste store og vigtigste af de italienske mordmysterier, der har manglet på blu-ray. 

    Filmen handler om den unge konservator Stefano, der hyres til at restaurere en stor fresco malet af en lokal mand i en landsbykirke. Stefano bliver indlogeret i det forfaldne hus, som maleren oprindeligt boede i sammen med sine to søstre. Han finder efterhånden ud af, at maleren og de to søstre var vanvittige og torturerede folk ihjel for at få inspiration til maleriet. Nye mord begynder at ske, og Stefano er overbevist om, at nogle forsøger at forhindre, at han opdager den fulde sandhed.

    Instruktøren Pupi Avati har instrueret mere end 40 spille og tv-film i en lang række forskellige genrer og været nomineret til flere store priser. Han er i sit hjemland nok bedst kendt for sine dramatiske og komiske film, men er i udlandet mere kendt for sine få, men vellavede horrorfilm, bl.a. "zombie-giallo'en" Zeder (1983) og den fine, lille, gotiske skrækfilm The Arcane Sorcerer

    Desværre er han stærkt underrepræsenteret på fysiske medier, og udenfor Italien er det stort set kun Zeder og giallo-pastichen All Deceased ... Except the Dead (1977), der har været udgivet på blu-ray (begge fra engelske 88 Films).

    Flere labels har gennem årene forsøgt at udgive The House With the Laughing Windows, men har måttet givet op igen. Le chat qui fume skriver da også, at det har taget dem tre år at få aftalen igennem.

    Le chat quie fume svarede i øvrigt på et spørgsmål, at deres udgave ikke vil være engelskvenlig, men at filmen udkommer i både UK og US med både engelsk dub og engelske undertekster (til den italienske dub). 

    Endnu en film, der kan streges fra min liste ...

    thomsen12-12-23 13:15

  • ★★★★★★1

    Ja jo, det er også det, der holdt mig fra at abonnere i år.

    Jeg mente, at så kunne du lige så godt købe alt fordi, du får mere for samme penge :)

    The Puppetmaster og A City of Sadness vil jeg 100% købe med det samme, hvis de blev udgivet igen.

    Guldager12-12-23 17:05

  • ★★★0

    Nattevagten 2, ser udtil at udkomme på BD og dvd i marts måned 2024

    Info via Gucca....

    Ryder66613-12-23 04:36

  • ★★★★0

    Indicator meddeler, at de har mistet rettighederne til nogle enkelte film, og at disse vil udgå den 31/1.

    Det drejer sig om titlerne:

    Time Without Pity (1957) - hårdkogt thriller af Joseph Losey, efter han flyttede til UK for at komme væk fra McCarthys sortlistning. (Standardudgave)

    90° In the Shade (1965) - tjekkisk nybølgefilm. (Limited edition)

    The System (1964) - britisk bandefilm af Michael Winner, med Oliver Reed i hovedrollen og fotograferet af Nicolas Roeg. (LE)

    The Made Me a Fugitive (1947) - britisk film noir. (SE)

    The Legacy (1978) - britisk overnaturlig horror. (SE)

    Scum (1979) - biografudgaven af Alan Clarkes forbudte BBC-drama. (SE)

    Who? (1974) - blanding af koldkrigsthriller og sci-fi med Elliott Gould. (LE)

    Alle titlerne er på tilbud og også kommet med i Indicators (permanente?) 3 for 20-udsalg.

    Indicator gør desuden opmærksom på, at standardudgaven af horrorfilmen Prey (1974) nu er udgået, og det samme gælder for den limited edition af den kontroversielle, britiske kriminalfilm No Orchids for Miss Blandish (1948), som altså ikke kommer til at få en standardudgave. Så hvis man er interesseret i dem, så er det med at købe dem hos andre forhandlere, mens de stadigvæk kan fås.

    Se mere her:

    Deletions – Powerhouse Films Ltd

    3 for £20 – Powerhouse Films Ltd

    thomsen14-12-23 13:14

  • ★★★★0

    Eureka har annonceret deres titler i marts. 

    The Swordsman of All Swordsmen (1968) - limited edition 2 x BD set inkl. filmen The Mystery of Chess Boxing (1979).

    Two klassiske wuxia-film fra Hong Kong, begge instrueret af Joseph Kuo.

    SPECIAL FEATURES

    • Limited Edition Two Disc Set [2000 copies]
    • Limited Edition Bonus Disc - The Mystery of Chess Boxing
    • Limited edition O-Card slipcase featuring new artwork by Grégory Sacré (Gokaiju)
    • A Limited Edition collector’s booklet featuring new writing on both films by James Oliver
    • Limited Edition Set of facsimile lobby cards and Double-sided poster featuring original release posters

    DISC ONE - The Swordsman of All Swordsmen

    • 1080p HD presentation on Blu-ray from a 2K digital restoration completed by the Taiwan Film Institute
    • Original Mandarin audio
    • Optional English Subtitles
    • Brand new feature length audio commentary by Asian film expert Frank Djeng and film writer John Charles (The Hong Kong Filmography, 1977–1997)
    • Archival interview with director Joseph Kuo


    DISC TWO - The Mystery Of Chess Boxing

    • 1080p HD presentation on Blu-ray, scanned from the only known surviving print of the film supplied by collector Dan Halsted (Head Programmer at the Hollywood Theatre, Oregon)
    • Original Mandarin, Cantonese and "classic" English dubbed audio options
    • Brand new feature length audio commentary by Asian film expert Frank Djeng and martial artist / filmmaker Michael Worth
    • Brand new feature length audio commentary by action cinema experts Mike Leeder and Arne Venema
    • Limited edition reversible artwork by Darren Wheeling
    • *All extras subject to change*

    Bemærk at The Mystery of Chess Boxing kun er med i den limited udgave, og at den er overført fra den eneste eksisterende kopi af filmen, så man skal skrue sine forventninger ned til kvaliteten. 

    Body Guard Kiba 1 +2 (1973) - to japanske kampsportsfilm med Sonny Chiba.

    • Limited edition O-Card slipcase featuring new artwork by Chris Malbon
    • 1080p presentations of both films across two Blu-ray discs, from new restorations of the original film elements by Toei
    • Original Japanese mono audio
    • Optional English Subtitles
    • Brand new feature length audio commentaries on both films
    • The Bodyguard – alternate US version of Bodyguard Kiba
    • Viva Chiba! – Brand new documentary featurette looking at Sonny Chiba’s Bodyguard Kiba films
    • Original theatrical trailers
    • A limited edition collector’s booklet featuring new writing by Jasper Sharp

    Begge titler udkommer den 18/3.

    thomsen14-12-23 13:52

  • ★★★★0

    Radiance Films har også smidt deres nyheder op til forudbestilling:

    UK/ US - The Bounty Hunter Trilogi - 2 x BD limited edition boks - Før han for alvor blev kendt for den vilde Lone Wolf and Cub-serie (udgivet af Criterion), spillede Tomisaburo Wakayama hovedrollen i tre film, der blander inspiration fra samtidens populære spaghettiwesterns med James Bond-filmene til en sær og blodig japansk cocktail. Tomisaburo Wakayama spiller lægen og spionen Shikoro Ichibei, der først i Killer's Mission (1969) bliver hyret til at forhindre et våbensalg til en fjendtlig Shogun. I efterfølgeren The Fort of Death (1969) er Ichibei på en Syv samuraier-lignende mission for at beskytte nogle landsbybeboere mod en grusom herremand, og endeligt i Eight Men to Kill (1972) bliver han hyret til at skaffe stjålent guld tilbage fra regeringens mine. Tilsæt masser af spænding og et vildt våbenudvalg, der vil gøre Q fra James Bond msiundelige ...

    • High-Definition digital transfer of each film presented on two discs, made available on Blu-ray (1080p) for the first time in the world
    • Uncompressed mono PCM audio
    • Audio commentary on Killer’s Mission by Tom Mes
    • Interview with film historian and Shigehiro Ozawa expert Akihito Ito about the filmmaker
    • Visual essay on Eiichi Kudo by Japanese cinema expert Robin Gatto
    • Series poster and press image gallery
    • Trailers
    • Optional English subtitles
    • Six postcards of artwork from the films
    • Reversible sleeves featuring artwork based on original posters
    • Limited edition booklet featuring new writing by samurai film expert Alain Silver, an obituary of Eiichi Kudo by Kinji Fukasaku and an interview piece on Shigehiro Ozawa after his retirement from filmmaking
    • Limited Edition of 3000 copies, presented in a rigid box with full-height Scanavo cases and removable OBI strip leaving packaging free of certificates and markings

    UK - Tony Arzanto (1973) - hårdkogt italiensk kriminalfilm med Alain Delon i hovedrollen som mafialejemorderen, der vil ud, men ender med at være nødt til at rejse Europa tyndt for at likvidere sine uvillige arbejdsgivere. 

    • New restoration, presented on Blu-ray for the first time in the UK
    • Uncompressed mono PCM Italian and English audio options
    • Archival interview with Alain Delon from 1973 discussing his work as an actor and producer and his future career 
    • A new interview with Eurocrime authority Mike Malloy on the film’s place within the poliziottesco canon  
    • Select-scene commentary with critic Peter Jilmstad on the incredible supporting cast of the film
    • Trailer
    • Newly translated English subtitles for Italian audio and English SDH subtitles for English audio
    • Reversible sleeve featuring designs based on original posters
    • Limited edition booklet featuring new writing by scholar Leila Wimmer 
    • Limited edition of 3000 copies, presented in full-height Scanavo packaging with removable OBI strip leaving packaging free of certificates and markings

    UK - Suzhou River (2000) - en småforbryder for til opgave at fragte datteren til en kendt smugler fra et sted til et andet. Men han kan ikke slippe tanken om, at hun ligner hans forsvundne kæreste, der kastede sig selv i Suzhou-floden og bliver mere og mere overbevist om, at de er den samme person. Kinesisk drama, der blander inspiration fra Hitchcocks Vertigo med den kinetiske stil fra Wong Kar-Wais Chungking Express

    • 4K restoration of the film from the original negative
    • 5.1 DTS-HD Master Audio
    • Newly filmed interview with critic and programmer Tony Rayns
    • In Shanghai - a short film documentary portrait by Lou of his home city (2001, 16 mins) - TBC
    • Original trailer
    • Optional English subtitles
    • Reversible sleeve featuring original and newly commissioned artwork by Time Tomorrow
    • Limited edition booklet featuring new writing by Josh Slater-Williams and a newly translated archival interview with Ye Lou 
    • Limited edition of 3000 copies, presented in full-height Scanavo packaging with removable OBI strip leaving packaging free of certificates and markings

    UK - A Story Written With Water (1965) - japansk nybølgefilm af Kiju Yoshida (Eros + Massacre), der gennem flashbacks fortæller en historie om en mand splittet mellem sin forlovede og sine familiære forpåligtelser overfor sin mor. Yoshidas første independent-film. 

    • High-Definition digital transfer
    • Uncompressed mono PCM audio
    • Archival interview with director Kiju Yoshida (2008)
    • New interview with star Mariko Okada (2023)
    • Interview with scholar Jennifer Coates, author of Making Icons: Repetition and the Female Image in Japanese Cinema, 1945-1964 (2023, 22 mins)
    • Trailer
    • Newly translated English subtitles
    • Reversible sleeve featuring original and newly commissioned artwork
    • Limited edition booklet featuring new writing by scholar and author Alexander Jacoby
    • Single pressing of 3000 copies, presented in full-height Scanavo packaging with removable OBI strip leaving packaging free of certificates and markings

    A Story Written With Water er en såkaldt "single pressing." Det vil sige, at når de 3000 limited editions er solgt, kommer der ikke en billigere standardudgave!

    Alle titler udkommer den 25. marts.

    Der er som sædvanlig 10% rabat, hvis man forudbestiller alle titlerne. Tilbuddet gælder indtil den 10. januar. 

    --

    Radiance holder desuden et lille udsalg resten af året. Der er £5 rabat på en lang række titler, både standardudgaver og limited editions, inkl. bokse frem til den 31/12.

    thomsen14-12-23 14:31

  • ★★★★0

    Så har Criterion (US) løftet sløret for deres udgivelser i marts:

    All the Beauty and the Bloodshed (2022) - BD eller dvd - amerikansk dokumentarfilm om fotografen, kunstneren og aktivisten Nan Goldin og hendes kamp for at holde Purdue Pharma og dets milliardærejere, den berygtede Sackler-familie, ansvarlige for den omfattende opioidkrise i USA. Filmen vandt hovedprisen i Venedig som anden dokumentarfilm nogensinde. 

    • New high-definition digital master, approved by director Laura Poitras and artist Nan Goldin, with 5.1 surround DTS-HD Master Audio soundtrack on the Blu-ray
    • New interview with Poitras
    • Two conversations from the 2022 New York Film Festival, one featuring Poitras, Goldin, coproducer and PAIN activist Megan Kapler, PAIN activist Harry Cullen, and lawyer and PAIN member Mike Quinn discussing the making of the film, and the other featuring Goldin on art and activism
    • Trailer
    • English subtitles for the deaf and hard of hearing and English descriptive audio
    • PLUS: An essay by author and activist Sarah Schulman

    Udkommer den 12. marts.

    All That Money Can Buy (aka. The Devil and Danial Webster, 1941) - BD eller dvd - en meget løs og ofte overset adaptation af historien om Faust, der sælger sin sjæl til Djævlen. 

    Den fattige landmand Jabez er stærkt forfulgt af uheld og har svært ved at se sig ud af det, da den mystiske Mr. Scratch dukker op og tilbyder ham hjælp mod at få Jabez' sjæl efter en fastlagt årrække. Jabez slår til. og hans liv tager en mere lykkelig retning. Men da datoen for afregningen nærmer sig, søger en desperat Jabez hjælp hos den kendte advokat Daniel Webster og får ham til at føre sin sag foran en jury af fordømte mænd, som bl.a. består af forræderen Benedict Arnold og dommeren fra hekseprocessen i Salem. 

    Criterion udsendte filmen på dvd under The Devil and Daniel Webster-titlen tilbage i 00'erne, og det var den første ordentlige udgivelse nogensinde. Filmen har haft en lidt krank skæbne og blev oprindeligt klippet voldsomt ned i forbindelse med en re-premiere et par år efter sin originale premiere. I mange, mange år var den kun tilgængelig i sin forkortede version i meget slidte udgaver, indtil den første gang blev restaureret tilbage sin fulde længde i 1990'erne.

    Jeg havde ikke rigtigt regnet med, at vi nogensinde ville se en opgradering til BD, og derfor har jeg også beholdt min gamle dvd af den. For i årevis har det heddet sig, at de overlevende filmkopier er meget, meget slidte. Men sidste år foretog filmarkivafdelingen på UCLA en komplet restaurering, delvist betalt af George Lucas' familiefond, som har støttet en del andre filmrestaureringer efterhånden, og det er denne nye restaurering, som Criterion udsender til marts.

    • New 4K digital restoration, with uncompressed monaural soundtrack
    • Audio commentary by film historian Bruce Eder and Steven C. Smith, biographer of composer Bernard Herrmann
    • New restoration demonstration
    • Reading by actor Alec Baldwin of the short story by Stephen Vincent Benét on which the film is based
    • Episode of the Criterion Channel series Observations on Film Art about the film’s editing
    • Comparison of the differences between the July 1941 preview version of the film, Here Is a Man, and the film’s 1943 rerelease as The Devil and Daniel Webster
    • The Columbia Workshop’s radio adaptations of Benét’s short stories “The Devil and Daniel Webster” and “Daniel Webster and the Sea Serpent,” both featuring music by Herrmann
    • Trailer
    • English subtitles for the deaf and hard of hearing
    • PLUS: An essay by author Tom Piazza and a 1941 article by Benét

    Udkommer den 12. marts.

    The Runner (1984) - BD eller dvd - Amir Naderis flotte film om en forældreløs gadedreng, der forsøger at overleve i en havneby og med en strøm af småjobs hele tiden prøver at hæve sig op over sit udgangspunkt. Delvist inspireret af instruktørens egen barndom og regnes som et hovedværk i nyere iransk film. 

    • New 2K digital restoration, supervised by director Amir Naderi, with uncompressed monaural soundtrack
    • New conversation between Naderi and filmmaker Ramin Bahrani
    • Audio interview from 2022 with Naderi and actor Madjid Niroumand, moderated by curator Bruce Goldstein
    • Waiting, a 1974 film by Naderi, featuring an afterword by the director
    • Trailer
    • English subtitle translation
    • PLUS: An essay by filmmaker and critic Ehsan Khoshbakht

    Udkommer den 19. marts.

    Saint Omer (2022) - BD eller dvd - fransk retssalsdrama om en ung forfatter med immigrantbaggrund, der rejser til byen Saint-Omer for at overvære en retssag med ung afrikansk kvinde, der står anklaget for at have slået sit spædbarn ihjel. Dokumentaristen Alice Diop debuterer med sin første spillefilm, der sammenvæver komplekse temaer som forholdet mellem mødre og døtre, immigrantens fremmedgørelse og postkoloniale traumer.

    • New 2K digital master, with 5.1 surround DTS-HD Master Audio soundtrack
    • New interviews with director Alice Diop
    • Conversation between Diop and author Hélène Frappat
    • Conversation between Diop and filmmaker Dee Rees from a 2023 episode of The Director’s Cut – A DGA Podcast
    • Trailer
    • New English subtitle translation
    • PLUS: An essay by critic Jennifer Padjemi

    Udkommer den 26. marts

    To Die For (1995) - 2-disk 4K UHD + BD eller BD - Gus Van Sant instruerer Nicole Kidman i denne satire over den moderne, og især amerikanernes, besættelse af berømte. 

    • New 4K digital restoration, approved by director Gus Van Sant and director of photography Eric Alan Edwards, with 5.1 surround DTS-HD Master Audio soundtrack
    • One 4K UHD disc of the film presented in Dolby Vision HDR and one Blu-ray with the film and special features
    • Audio commentary featuring Van Sant, Edwards, and editor Curtiss Clayton
    • Deleted scenes
    • Trailer
    • English subtitles for the deaf and hard of hearing
    • PLUS: An essay by film critic Jessica Kiang

    Udkommer den 26. marts.

    thomsen17-12-23 12:33

  • ★★★★1

    Kino Lorber har sendt en liste ud med yderligere 60 titler, der udgår på mandag. Så hvis man er interesseret i nogle af dem, skal man nok ikke tøve for længe.

    The Adventures of Tom Sawyer
    Bat 21
    Big Trouble
    Blame it on the Bellboy
    Color of Night
    Country
    The Crew
    Day of the Outlaw
    The Doctor
    Father Hood
    Fire Birds
    Force 10 from Navarone
    The Ghost of Sierra De Cobre
    The Good Mother
    Green Card
    The Gun Runners
    Gun Shy
    High-Ballin’
    Hope Springs
    The House That Would Not Die
    The Inkwell
    Jefferson in Paris
    Kidnapped
    Konga
    Ladybug Ladybug
    Life with Mikey
    Lord Love a Duck
    Love Among the Ruins
    Mad Love
    The Magic Sword
    Mamie Van Doren Noir Collection
    The Minion
    Mr. Destiny
    My Boyfriend’s Back
    My Gun is Quick
    New Port South
    Ordeal by Innocence
    Pray for the Wildcats
    The Puppet Masters
    Return from the Ashes
    Return to Macon County
    Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills
    Scream and Scream Again
    Semi-Tough
    A Stranger Among Us
    Street People
    Summer Lovers
    Superdome
    Taking Care of Business
    Ten Little Indians
    A Thousand Acres
    A Thousand Clowns
    Time Limit
    The Trip to Bountiful
    Untamed Heart
    Veronica Guerin
    Von Richthofen and Brown
    Washington Square
    The Whisperers
    The Whistle Blower

    thomsen17-12-23 12:50

  • ★★★★1

    I samme dur, så har Shout! Factory (og Scream! Factory) lagt en stor bunke nye titler ind på deres side med film, der snart vil udgå. I den forbindelse holder de et lille udsalg her weekenden over, men som altid så er det kun relevant for folk, der kender nogen i USA, eller som anvender en re-shipper:

    Alligator People, The
    Beetlejuice The Complete Collection (DVD)
    Big Trouble in Little China (Collector's Edition)
    Blood From The Mummy's Tomb
    Chose, The
    Circus of Horrors
    Demons of the Mind
    Dirty Mary Crazy Larry / Race With The Devil
    Dr. Jekyll And Sister Hyde
    Entity, The (Collector's Edition)
    Fatso
    Fear in the Night
    Fear No Evil
    Final Programme, The
    Fly Collection, The
    Fright
    Horror of Frankenstein
    Lust For a Vampire
    Manitou, The
    Rental, The
    Road Games (Collector's Edition)
    Omen Collection, The
    Scars of Dracula
    Seduction, The
    Straight On Till Morning
    Superstition
    To The Devil...A Daughter
    Vice Squad (Collector's Edition)
    Warning Sign

    Som man kan se, så er der bl.a. en del gamle Hammer-titler iblandt, men også nyere titler som The Entity, The Fly- og The Omen-boksene og den bedste udgivelse på markedet af Big Trouble in Little China.

    Man skulle ellers tro, at især den sidste ville være en oplagt kandidat til en 4K-opgradering. Men desværre så hører den og de fleste andre titler på listen under Fox, og som bekendt så er Fox ikke meget for at lade andre udgive deres film, efter Disney har overtaget selskabet, så vi risikerer at komme til at vente længe.

    Køb dem, mens det stadigvæk er muligt. 

    thomsen17-12-23 13:01

  • ★★★★1

    Radiance Films har lagt en sjov lille liste op over ti film, som de har forsøgt at få rettighederne til i løbet af i år, hvor det af den ene eller den anden grund er kuldsejlet. Deres kommentarer til hver titel giver et ret spændende indblik i, hvor svært det kan være som lille indie-label at jonglere med rettighedshavere - og så er det naturligvis overraskende, fordi den slags normalt ikke er noget, labels overhovedet vil udtale sig om.

    Failed Licenses 2023, a list of films by RadianceFilms • Letterboxd

    thomsen19-12-23 12:04

  • ★★★★1

    Arrows titler i marts:

    US/ CAN - The Shootist (1976) - blu-ray limited edition - John Waynes svanesang på det hvide lærred. Året er 1901. Det vilde vesten er tæmmet, og den sidste cowboy ved at være død og borte, og det samme er den legendariske revolvermand John Bernard Books (Wayne), der er ramt af kræft. Omkring han sygeseng sværmer gamle venner og fjender og almindelige nysgerrige for at være tæt på en tid, der nu næsten er forsvundet, men Books har ikke tænkt sig at give op uden kamp. 

    Don Siegel (Dirty Harry, Escape From Alcatraz) instruerede John Waynes sidste spillefilm og skabte et hovedværk, der kan ses som et monument både på skuespillerens karriere og på den klassiske westerngenre som helhed. 

    • New 2K remaster by Arrow Films from the original 35mm camera negative
    • High Definition Blu-ray (1080p) presentation
    • Original lossless mono audio
    • Optional English Subtitles for the deaf and hard of hearing
    • Brand new audio commentary by filmmaker and critic Howard S. Berger
    • The Last Day, a new visual essay by film critic David Cairns
    • A Man-Making Moment, a new interview with Western author C. Courtney Joyner
    • Laments of the West, a new appreciation of Elmer Bernstein's score by film historian and composer Neil Brand
    • Contemplating John Wayne: The Death of a Cowboy, a new visual essay by filmmaker and critic Scout Tafoya
    • The Shootist: The Legend Lives On, archival featurette
    • Theatrical trailer
    • Image gallery
    • Reversible sleeve featuring original and newly commissioned artwork by Juan Esteban Rodríguez
    • Double-sided fold-out poster featuring original and newly commissioned artwork by Juan Esteban Rodríguez
    • Six postcard-sized lobby card reproductions
    • Illustrated collector's booklet featuring new writing by film critic Philip Kemp

    Udkommer kun i USA og Canada den 12. marts.

    UK/ US/ CAN - Dark Water (2002) - 4K UHD limited edition - Hideo Nakata brød igennem med den fremragende spøgelsesfilm Ring (Ringu) i 1998 og banede vejen for en hel bølge af asiatiske skrækfilm. Dark Water er ligesom Ring baseret på en bog af Koji Suzuki og handler igen om en enlig mor, der forsøger at jonglere arbejdsliv med forældrerollen. Yoshimi flytter med sin lille søn ind i et forfaldent lejlighedskompleks og begynder snart at høre mystiske lyde og få uhyggelige visioner, der får hende til at tvivle på sin forstand. 

    Arrow har tidligere udsendt filmen på Blu-ray, og der kommer ikke nogen ny BD i denne omgang, kun en opgradering til 4K. 

    Titlen udkommer i to udgaver - en limited edition med samme artwork som den eksisterende Blu-ray og en såkaldt Arrow Exclusive, der kun kan købes fra Arrows amerikanske og engelske webshops, og som har den originale japanske filmplakat på coveret.

    • 4K (2160p) Ultra HD Blu-ray presentation in Dolby Vision (HDR10 compatible)
    • Original lossless 5.1 DTS-HD Master Audio
    • Optional English subtitles
    • Ghosts, Rings and Water - interview with director Hideo Nakata
    • Family Terrors - interview with author Koji Suzuki
    • Visualizing Horror - interview with cinematographer Junichiro Hayashi
    • Archive interviews with actors Hitomi Kuroki & Asami Mizukawa and theme song artist Shikao Suga
    • Original 'making-of' documentary
    • Trailers and TV Spots
    • Reversible sleeve featuring original and newly commissioned artwork by Peter Strain
    • Illustrated collector's booklet featuring writing on the film by David Kalat and Michael Gingold

    Udkommer den 18. marts i både US, CAN og UK. 

    UK - City of the Living Dead (1980) - 4K UHD limited edition - apokalyptisk zombie-horror af den italienske godfather of gore, Lucio Fulci. Da en præst hænger sig selv, åbner porten til Helvedet sig i en lille by i New England. Filmen er, som de fleste af Fulcis zombie-film, fragmentarisk og til tider nærmest surrealistisk drømmende og lever primært gennem sine ultra-blodige set pieces

    Det var jo til at forvente, at Arrow også ville opgradere City of the Living Dead til 4K, efter de for et par måneder siden opgraderede Fulcis The House by the Cemetery.

    Til gengæld er det ret overraskende, at de ikke har benyttet sig af lejligheden til at lave endnu en "Arrow Exclusive Arte Original"- med den italienske filmplakat på forsiden.

    Det har ellers været en fast sællert for dem i et par år nu at lave webshop exclusives med alternativt artwork. Og lige i dette tilfælde kunne man faktisk godt ønske sig, at de havde fortsat. Hvor den almindelige 4K-udgave af The House by the Cemetery fik et ret pænt nymalet billede på forsiden, så er det nye cover til City of the Living Dead nok noget af det grimmeste, jeg længe har set. Det er desto mere underligt, for City of the Living Deads originale italienske filmplakat har et af de mest ikoniske artworks fra nogen Fulci-film overhovedet, og Arrow har allerede anvendt det én gang før - til forsiden på deres oprindelige Blu-ray-udgave. Men måske har de ikke villet betale for rettighederne til billedet denne gang, eller også er der så meget pres på leverandøren, at de ikke har kunnet booke sig ind til at få dem trykt. Hvem ved?

    Hvorom alt er, så udkommer der en ny 4K UHD limited edition i slipbox (med et grimt, grimt cover) den 25. marts. Jeg tør godt vædde på, at Zombie (Zombi 2) bliver den næste opgradering i rækken. 

    • Restoration from a 4K scan of the original camera negative by Arrow Films
    • 4K (2160p) UHD Blu-ray presentation in Dolby Vision (HDR10 compatible)
    • Original uncompressed 1.0 mono, 2.0 stereo and optional 5.1 DTS-HD Master Audio
    • Original English and Italian soundtracks
    • Optional English subtitles for the deaf and hard of hearing for the English soundtrack
    • Optional English subtitles for the Italian soundtrack
    • Audio commentary with star Catriona MacColl and journalist Jay Slater
    • Audio commentary with star Giovanni Lombardo Radice and writer Calum Waddell
    • We Are the Apocalypse, interview with writer Dardano Sacchetti
    • Through Your Eyes, interview with Catriona MacColl
    • Dust in the Wind, interview with cameraman Roberto Forges Davanzati
    • The Art of Dreaming, interview with production designer Massimo Antonello Geleng
    • Tales of Friendship, interview with cinematographer Sergio Salvati
    • I Walked with a Zombie, interview with actor Giovanni Lombardo Radice
    • They Call Him "Bombardone", interview with special effects artist Gino De Rossi
    • The Horror Family, interview with father and son actors Venantino and Luca Venantini
    • Songs from Beyond, interview with composer Fabio Frizzi
    • Carlo of the Living Dead, interview with actor Carlo De Mejo
    • Building Fulci's City, video appreciation by Stephen Thrower, author of the definitive tome, Beyond Terror: The Films of Lucio Fulci
    • Reflections on Fulci, appraisal of Fulci's Gothic period by actor, writer and director Andy Nyman (Ghost Stories)
    • The Dead Are Alive!, video essay by Kat Ellinger on Lucio Fulci and the Italian zombie cycle
    • Behind the Fear, behind the scenes 8mm footage with Roberto Forges Davanzati audio commentary
    • The Gates of Hell, alternative US theatrical release opening titles
    • Original trailers and radio spots
    • Extensive image gallery featuring over 150 stills, posters and other ephemera from the FAB Press and Mike Siegel archives
    • Reversible sleeve featuring original and newly commissioned artwork by Colin Murdoch
    • Double-sided fold-out poster
    • Six double-sided, postcard-sized lobby card reproductions
    • Limited edition 60-page booklet featuring writing by Travis Crawford and Roberto Curti, excerpts from archival interviews with Lucio Fulci, and original reviews

    Selvom jeg sådan set tænker, at jeg skal have alle tre, så er det svært at komme uden om, at det er endnu en svag måned for Arrow. Kun tre titler på en hel måned, hvoraf de to oven i købet blot er formatopgraderinger af eksisterende diske. Og den eneste nye titel på pladen kommer kun i USA og ikke på hjemmemarkedet i UK. 

    Det er svært ikke at få fornemmelsen af, at Arrow langsomt er ved at dø som label, efter at en stor del af deres kreative ansatte er forsvundet over de sidste par år og har fundet arbejde hos andre labels eller startet deres egne (Radiance Films fx). De få virkeligt interessante udgivelser, vi stadigvæk får, som fx den store Coffin Joe-boks, der udkommer i næste måned, er alle sammen titler, der blev indkøbt og forberedt, mens de gamle ansatte stadigvæk var der. 

    EDIT: Jeg så lige nogen nævnte, at det faktisk er tredje måned i træk, at UK ikke får en ny titel, men kun upgrades! 

    thomsen19-12-23 13:41

  • ★★★★1

    Arrow kom ind fra sidelinjen i går og annoncerede nogle nye standardudgaver i januar/ februar:

    Blood and Black Lace (1964) - BD eller 4K UHD - 22/1

    Psycho - The Story Continues: Psycho II, Psycho III, Psycho IV - BD eller 4K UHD-boks - 26/2

    Hellraiser (1987) - 4K UHD - 26/2

    Hellraiser Tetralogy (med Hellraiser, Hellbound: Hellraiser II, Hellraiser III: Hell on Earth og Hellraiser: Bloodline) - BD eller 4K UHD-boks - 26/2

    Læg mærke til, at i modsætningen til den limited edition, så indeholder standardudgaven af Psycho-boksen ikke den første film. Det er dog nok til at overleve i og med, at disken med den første film i den limited udgave var fuldstændig identisk med den disk, man kan købe for sig selv fra Universal (med andre ord, så fik Arrow kun lov til at lave nye transfers og extras til efterfølgerne og måtte ikke røre den første film).

    Standardudgaven af den originale Hellraiser for sig selv indeholder i første omgang også et slipcover og en plakat.

    Hellraiser Tetralogy-boksen indeholder alt det samme ekstramateriale som den originale limited edition (inkl. work print af del 4 osv.), så det er kun selve boksen og den (medgivet ret flotte) store bog på 200 sider, man går glip af. 

    thomsen22-12-23 09:36

  • ★★★★1

    Dem, der som jeg, godt kan lide gamle horrorfilm, har ikke kunnet undgå at lægge mærke til, at italienske Mario Bavas film er stort set forsvundet fra markedet indenfor de sidste par år.

    Først udgik stort set hele striben af Bava-film fra Arrow, og senere forsvandt de samme film fra Kino Lorbers sortiment.

    Tilbage er kun enkelte titler - Arrow har stadigvæk Mario Bavas vikingefilm Erik the Conqueror (1961) og udsendte for nylig en flot ny restaurering af Blood and Black Lace (1964); 88 Films har enkelte titler i deres katalog og udsendte i år en hel ny restaurering af The Whip and the Body (1963), og Kino har i USA stadigvæk Mario Bavas Herkules-film Hercules in the Haunted World (1961) og udsendte tidligere i år en ny 2K-restaurering af Bavas rumfilm Planet of the Vampires (1965)

    De film, der er forsvundet fra markedet, skulle være dem, der er ejet af den gamle filmproducent Alfredo Leone. Det drejer sig om en lang række af Bavas mest kendte film, bl.a. debutfilmen Black Sunday (1960). 

    Kino Lorber udtalte dengang, at rettighedshaveren var i gang med at lave nye 4K-restaureringer af dem alle, og at man simpelthen forlangte for mange penge for dem til, at det ville være økonomisk muligt for Kino at forny rettighederne - også selv hvis de kun skulle have rettighederne til blu-ray-udgaver.

    I de mellemliggende halvandet til to år er 4K heldigvis begyndt at sælge bedre. Arrow udgav som sagt for nogle måneder siden en ny 4K-udgave af Bavas farverige mordmysterie i et modehus Blood and Black Lace. 88 Films turde ikke helt gøre springet og "nøjedes" med en blu-ray-udgave af The Whip and the Body, der ellers af mange regnes for at være Bavas flotteste film, og som helt sikkert kunnet have draget nytte af 4K-formatet. Tysk Plaion (det tidligere Koch Film) udsendte en flot 4K-version af Planet of the Vampires osv.

    Men det er mere på vej.

    Radiance Films i UK har allerede afsløret, at de har mindst en Bava-titel på vej i 2024. 

    De sendte forleden en liste ud med hints om næste års udgivelser, og ud fra den så gætter mange på, at de vil udgive Planet of the Vampires. De har oven i købet luftet tanken om, at de kunne finde på at udgive et par 4K UHD'er næste år, så mange håber selvfølgelig på en 4K-udgave af rumfilmen, helst med både den originale italienske version og den lidt anderledes eksportudgave. Vi må vente at se.

    Det har også været diskuteret, om Kino måske kunne finde på at forny rettighederne til deres gamle Bava-titler, og måske oven i købet udsende dem på 4K UHD denne gang. Da Kino droppede rettighederne sidst, havde de kun lige udsendt enkelte titler på 4K, og de havde ikke solgt særligt godt, så Kino var ret skeptiske overfor formatet. I mellemtiden har de dog udsendt en lang stribe klassikere og fået stor succes med det.

    Men forleden blev deres repræsentant spurgt om det, og han svarede, at rettighederne nu ligger hos et andet selskab. 

    Vi ved, at Black Sunday for nylig er blevet restaureret i 4K, for Bava-eksperten Tim Lucas skrev for et par måneder siden på Facebook om, at den nye restaurering ville blive vist i enkelte amerikanske biografer.

    Bedste bud er nok, at enten har Arrow erhvervet rettighederne - denne gang både til USA og UK, og ellers er der tale om enten Severin, som i forvejen gør sig meget i italienske film fra samme periode, eller Vinegar Syndrome, som i næste måned udsender en 4K-udgave af den italienske The Horrible Dr. Hichcock, og som er meget aktive med at udgive 4K.

    Jeg har selv hele striben. Men jeg må indrømme, at tanken om at se Bavas flotte billeder i nye transfers vil få mig til at løbe ud og købe dem alle en gang til, så snart de bliver tilgængelige. 

    thomsen25-12-23 11:28

  • ★★★★1

    Så har Vinegar Syndrome skudt gang i deres såkaldte Subscriber Week. Det er en uge med nye titler og nye tilbud hver dag. Og så er det det eneste tidspunkt, hvor man kan tegne et helt års abonnement på deres udgivelser.

    Abonnementet dækker alle film udgivet i deres hovedlinje, det vil sige under selve Vinegar Syndrome-banneret, i hele 2024, som man så vil få løbende tilsendt i månedlige pakker med FedEx.

    Det koster i år $1125 for internationale kunder - en solid udskrivning, men det svarer til, at man køber alle titlerne til udsalgspris (50% af SRP). 

    Oveni det får man så "gratis" forsendelse hver måned, forstået på den måde at man jo alligevel har forudbetalt for at få sendt en månedlig pakke, og derfor kan man altid benytte sig af muligheden for at tilføje andre indkøb til sin næste pakke, hvis man falder over neget mere.

    Det hele skulle gerne være momsfrit, selvom nogle enkelte, inkl. jeg, har oplevet af få en enkelt efterregning i år. VS skulle dog håndtere det og tilbagebetale udgiften, hvis det skulle ske.

    Pris i år er i øvrigt $25 billigere end sidste år, og det skyldes nok enten, at der kommer færre 4K-udgivelser i år, eller at der er færre udgivelser i det hele taget, fordi man lægger flere over i et af deres mange sub-labels. 

    Vinegar Syndrome kører jo, som nogle sikkert ved, en del sub-labels udover hovedlinjen og distribuerer også for en række andre små labels.

    Disse er ikke med i abonnementet, men til gengæld får man som abonnent 50% (på SRP) på alle nye udgivelser i 2024 fra både Vinegar Syndromes egne sub-labels og fra deres partner-labels. Det betyder, at man kan bestille dem alle til udsalgspris fra den dag, de bliver udgivet.

    --

    Jeg har valgt at tage springet i år og lægge de mange penge for et abonnement. 

    Jeg overvejede det sidste år, men besluttede ikke at gøre det, fordi det måske kun er ca. 50% af udgivelserne i hovedlinjen, jeg er interesseret i. 

    Jeg fortrød det dog lidt undervejs. Både fordi der sidste år kom virkeligt mange ting i hovedlinjen, som jeg gerne ville have. Men også fordi jeg har brugt overraskende mange penge hos VS sidste år på udgivelser fra deres sub- og partner-labels. 

    Jeg tænker, at der måske er noget at spare, når jeg fremover vil kunne købe alt med rabat. Der er heller ikke det same pres for at købe for $200 hver gang, så man kommer op på den gratis forsendelse. Fremover vil jeg blot tilføje alle ekstra køb til månedens pakke. 

    Det er et eksperiment, og jeg har ingen anelse, om det vil blive billigere eller dyrere sammenlagt, for det kommer selvfølgelig også meget an på, hvor meget de udgiver i år, som jeg er interesseret i. Men jeg er spændt på at se om et år, hvor meget jeg har spenderet hos dem der. 

    thomsen 2-01-24 12:27

  • ★★★★1

    Hvis der er andre, der er lige så vanvittige, at de overvejer at abonnere, så har VS udsendt denne liste med planerne for 2024:

    January 2024:
    3 releases totaling $182.94 (MSRP)
    Including: THE HORRIBLE DR. HICHCOCK (UHD/BD combo), FORGOTTEN GIALLI Vol. 6 (feat. DEATH CARRIES A CANE, THE BLOODSTAINED SHADOW, NAKED YOU DIE), and SANTET 1 & 2

    February 2024:
    3 releases $159.94 (MSRP)
    Including: PHASE IV (UHD/BD combo), Never-on-blu early 60s Italian horror, 3-film Spanish Giallo Set

    March 2024:
    3 releases totaling $147.94 (MSRP)
    Including: UHD debut of an acclaimed 60s horror anthology, SINGAPORE SLING on BD (exclusively restored by VS), Never-on-Disc 80s Italian Horror double feature

    April 2024:
    3 releases totaling $142.94 (MSRP)
    Including: Never on disc slasher, UHD (and English friendly BD) debut of 80s Italian horror, 80s Hong Kong Action

    May 2024:
    4 releases totaling $259.92 (MSRP)
    Including: 80s Hong Kong Action UHD double feature, Home Grown Horror Vol. 3 featuring HAUNTEDWEEN and two other regional rarities, plus two secret surprise UHDs!

    June 2024:
    No releases planned

    July 2024:
    3 releases totaling $159.94 (MSRP)
    Including: INTRÉPIDOS PUNKS/LA VENGANZA DE LOS PUNKS BD double feature, plus two other horror and action releases.

    August 2024:
    3 releases totaling $142.94 (MSRP)
    Including: 70s Drive-In horror classic on UHD, sleazy Hong Kong Cat 3 film, wild Paramount eurosleaze rarity

    September 2024:
    3 releases totaling $164.94 (MSRP)
    Including: 80s horror classic on UHD, Giallo classic on UHD, grimy Mexican horror

    October 2024:
    4 releases totaling $244.92 (MSRP)
    Including: 70s "horror" masterpiece on UHD, Forgotten Gialli (late 80s edition), never-on-disc slasher, CORPSE MANIA (UHD/BD Combo)

    November 2024:
    4 releases totaling $244.92 (MSRP)
    Including: A horror box set and an epic UHD/BD debut, plus two Secret Surprise titles

    December 2024: - 1869.34
    No releases planned

    --

    De to måneder, hvor der ikke er planlagt noget, kommer efter deres traditionelle udsalg. Her plejer de at afholde partner release month, hvor der kun kommer nye udgivelser fra deres partner-labels. Selvom der altså ikke kommer noget fra Vinegar Syndrome selv i disse måneder, så kan man alligevel få sine indkøb sendt gratis som abonnent. 

    Jeg lægger især mærke til, at de udgiver Saul Bass' Phase IV i næste måned - og for første gang ser det ud til, at de vil genskabe hans originale director's cut i stedet for blot at placere den alternative slutning som extras. Den glæder jeg mig til. 

    thomsen 2-01-24 12:34

  • ★★★★1

    Endnu mere Vinegar Syndrome:

    Januar måneds titler består af ...

    The Horrible Dr. Hichcock (1962) - 4K UHD/ BD-combo - et hovedværk i den tidlige, italienske gotiske horrorfilm, om en gal læge med nekrofile tendenser. 

    Den fik aldrig en officiel, engelskvenlig udgivelse på dvd, og på BD var den eneste mulighed i mange år, den forkortede, amerikanske biografudgave, som Olive Films udsendte.

    Men sidste år udgav engelske Radiance Films så for første gang den komplette version, med både engelsk og italiensk dub og undertekster (samt den alternative amerikanske version for en god ordens skyld).

    Vinegar Syndrome giver den lige en tak mere. Hvor Radiance Films nøjedes med et nyt 2K-transfer fra det originale negativ, så har VS fået foretaget deres eget 4K-transfer af alle versioner og udsender dem både på 4K UHD og BD. Derudover er der en række eksklusive extras, måske mest vigtigt et "selected commentary track" med stjernen Barbara Steele, som ellers ikke har medvirket på nogen diskudgivelse i mere end et årti. 

    Et must-have hvis man er til gamle, gotiske skrækfilm.

    Forgotten Gialli: Volume Six (1968-1978) - den sjette boks i Vinegar Syndromes serie af oversete mordmysterier fra Sydeuropa. Den indeholder filmene Death Carries a Cane (1973), Naked You Die (1968) og The Bloodstained Shadow (1978). Der er formentligt tale om den sædvanlige blanding af lidt godt og noget meget middelmådigt. Death Carries a Cane har dog været efterspurgt længe.

    Santet/ Santet 2 (1988-1989) - Indonesien oplevede et sandt boom af vilde, lokalt producerede exploitation- og horrorfilm op gennem 1979'erne og ind i 1980'erne, men meget få af dem har fået engelskvenlige udgivelser. Disse to skulle have en lokal scream queen i hovedrollen i et par overnaturlige hævnfilm.

    Udover de tre titler i Vinegar Syndromes hovedlinje, har de også afsløret den første titel i deres sub-labels:

    Southern Comfort (1981) - VSU - 4K UHD/ BD-combo - Walter Hills barske Vietnam-metafor, hvor en gruppe National Guard-soldater kommer på tværs af de lokale, langt ude i Louisianas sumpe og må kæmpe for at overleve. 

    VS har foretaget et helt nyt 4K-transfer fra filmens interpositive (filmens negativ er efter alt at dømme gået tabt). Der er masser af nye (og gamle) extras. Filmen udsendes under deres VSU-sub-label, hvilket betyderm at den kommer i en lækker boks, der indeholder en booklet. 

    --

    VS vil igennem hele ugen annoncere flere titler fra deres forskellige sub-labels.

    I dag får vi lidt senere den første titel fra deres helt nye sub-label Cinématographè - et label, der skulle fokusere på amerikanske auteur-film fra fra 1960'erne og frem, og som især skulle tage udgangspunkt i VS' nye samarbejde med Paramount. Vi kan altså nok forvente film, der er mere kunstnerisk mainstream end det exploitation-snavs, VS normalt beskæftiger sig med.

    I morgen onsdag skulle der komme en ny titel fra deres Vinegar Syndrome Labs-label. Her udgiver de normalt film, der ikke helt passer ind under deres andre labels, bl.a. gamle horrorfilm fra 1940'erne og den slags. Titlen i morgen skulle være en polsk kultklassiker fra 1980'erne, og mange gætter på, at der kan være tale om den apokalyptiske sci-fi-komedie Sex Mission (1984)

    thomsen 2-01-24 13:11

  • ★★★★2

    Der er som sagt også løbende udsalg hos Vinegar Syndrome hele ugen. Det foregår på den måde, at der hver dag kommer nogle nye titler på tilbud. Disse vil så være på tilbud i 24 timer, hvor efter de skiftes ud med andre titler.

    Lige nu er der 15 titler på tilbud fra både Vinegar Syndrome og deres partner-labels - alle til $15 per styk:

    Subscriber Week 2024 - Daily Deals – Vinegar Syndrome

    Der er bla. titler som 1980'er-dobbelt-featuren Hard Rock Zombies/ Slaughter House Rock, Hong Kong fantasy-actionfilmen The Iceman Cometh og den canadiske gangsterfilm The Mob.

    Titlerne udskiftes kl. 18 i dag. 

    Udsalgsplanerne for ugen ser sådan ud:

    Mandag (fem til kl. 18 i dag) - VS + partner labels med slipcovers

    Tirsdag - bokse

    Onsdag - VS med slipcovers

    Torsdag - standardudgaver 

    Fredag - VS med slipcovers

    Lørdag - VS med slipcovers

    Søndag - UHD

    Husk, at hvis man først har lavet en ordre, så kan man løbende tilføje til den ordre i løbet af ugen (og faktisk helt frem til midten af måneden), hvis man køber mere. Man skal blot vælge "add to my existing order" under shipping, når man betaler. SÅ slipper man for at betale porto flere gange. 

    thomsen 2-01-24 13:22

  • ★★★★0

    Vinegar Syndrome lancerede i går deres nyeste sub-label, Cinématographe.

    Cinématographe er opkaldt efter de franske Lumière-brødres opfindelse og hylder mere kunstneriske, amerikanske film - fra 1960'erne og 1970'ernes New Hollywood op gennem 1980'ernes og 90'ernes indie-boom. En del af titlerne i serien vil komme fra VS' nye samarbejde med Paramount, men der skulle også være ting fra Paul Morrissey på vej. 

    Den første titel under navnet blev en, som folk allerede havde gættet på:

    Little Darlings (1980) - 4K UHD + BD - coming-of-age-komedie om to teenagepigers rivalisering på en sommerlejr ved en sø. Overklassepigen Ferris (Tatum O'Neal) støder sammen med Angel (Krista McNichol), der har en mere fattig arbejderbaggrund, og de to piger vædder om, hvem af dem, der først mister sin mødom. Angel udser sig en dreng (Matt Dillon) fra nabolejren, mens Ferris forsøger at forføre en af lejrens ledere. Gennem deres strid udvikler der sig langsomt et venskab. 

    Filmen tilbyder et charmerende og vittigt perspektiv på et emne, som i starten af 1980'erne ellers mest blev håndteret af de mere grovkornede komedier som Porkys o.l. 

    Vinegar Syndrome er kendt for eksperimentere med indpakningen, og deres nye linje er ingen undtagelse. Alle Cinématographe-udgivelser udkommer i media-book-formatet, meget lig mange tyske udgivelser, men som sædvanlig skruer VS det lige en ekstra tak op. Media-book'en indeholder selvfølgelig både diske og en indklæbet booklet, men er desuden indbundet i lærred som en rigtig bog, og det hele har fået en tyk slipcase udenom.

    Der er naturligvis en ny 4K restaurering, interviews og kommentarspor med instruktøren, et video-essay og en række alternative scener.

    --

    Gårsdagens udsalgstitler, der er på tilbud frem til kl. 18 i dag:

    Six-String Samurai - VSU boksudgave

    Televised Terror: Volume One - boks med tre gamle tv-thrillere

    The Cardona Collection: Volume One - opsamling med tre B-action-adventure-exploitation-film af den mexicanske instruktør René Cardona

    Flesh For Frankenstein - 4K UHD + 2 x BD - Paul Morrisseys vanvittige kultfilmatisering af Frankenstein-historien med Udo Kier i hovedrollen som gal videnskabsmand. 

    Lækker boksudgave, der indeholder filmen på både 4K UHD og BD, restaureret fra det originale negativ. Man får desuden en BD med den eneste udgivelse i verden af filmens originale 3D-version, fuldstændigt restaureret med hjælp fra The 3D Film Archive, i både ægte 3D og anaglyphic 3D (der med følger briller til det sidste). Og der er naturligvis masser af extras, inkl. 

    Ticks (1993) - 4K UHD + BD - frisk hyldest til 1950'ernes monsterfilm. Naturen går som altid amok - her i form af kæmpetæger!

    Camille Keaton in Italy (1972-1974) - boks med tre italiensk-producerede film med den amerikanske skuespillerinde Camille Keaton (I Spit on Your Grave)

    Forgotten Gialli: Volume Four (1978-1989) - boks med tre oversete, italienske mordmysterier

    Forgotten Gialli: Volume Five - (1972-1979) boks med tre mere italienske mordmysterier fra den middelmådige ende. 

    AGFA - The Films of Doris Wishman: The Twilight Years (1970-1977) - opsamling fra The American Genre Film Archive (AGFA) med en række af den produktive kvindelige sex- og exploitation-instruktørs senere film. Heriblandt den famøse Deadly Weapons med den storbarmede Chesty Morgan i hovedrollen som kvinden, der hævner sig på sin elskers mordere ved at kvæle dem mellem sine bryster! 

    AGFA - The Films of Doris Wishman: The Moonlight Years (1965-1969) - flere film af Doris Wishman, denne gang fra hendes mellemperiode i 1960'erne, med bl.a. hendes ikoniske kriminalfilm Bad Girls Go to Hell (1965). 

    AGFA - The Films of Doris Wishman: The Daylight Years (1960-1965) - Doris Wishmans tidlige filmproduktion, inkl. sci-fi-nudistfilmen Nude on the Moon (1961).

    Alle Doris Wishman-opsamlingerne kommer i lækre, tykke digipaks med indlagte magneter, så de sættes sammen. Extras inkluderer bl.a. flere kommentarspor med Wishman-fan'en Frank Henenlotter (instruktør af bl.a. Basket Case). 

    --

    Jeg har allerede de fleste af dem, men jeg overvejer at købe en ekstra Flesh For Frankenstein til brug som gave, fordi jeg er vild med den film. Jeg mangler Ticks, så den skal jeg have bestilt. Jeg har den første Doris Wishman-opsamling og skal helt sikkert også have det to næste. Men jeg kan se, at der stadigvæk er en pæn del på lager, så jeg tænker, at jeg skubber dem til næste udsalg. Jeg tæller lidt knapper i denne måned efter den store udskrivning til et abonnement hos VS. 

    --

    Der kommer nye tilbudstitler kl. 18 samt endnu en afsløring af en nyhed. 

    thomsen 3-01-24 14:12

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen