Forum - Forum-tråd: Heads-up - go'e filmtilbud mv.

Heads-up - go'e filmtilbud mv.

  • ★★★★0

    Gårsdagens nyhed fra Vinegar Syndrome var en ny titel fra deres Vinegar Syndrome Labs-label.

    Vinegar Syndrome Labs blev startet sidste januar som et label, hvor VS kan eksperimentere med titler, der måske ikke passer så godt ind hos nogle af deres andre sub-labels. Det første år blev det til seks titler under banneret - bl.a. tre gamle, amerikanske B-horrorfilm fra 1940-1950'erne, en opsamling med fire apokalyptiske sci-fi-film af den polske instruktør Piotr Szulkin og komedien Guest House Paradiso med Rik Mayall og Adrian Edmondson. Altså en ret eklektisk blanding.

    Her passer den nye titel også godt ind, for som jeg tidligere havde gættet på, så blev det ...

    Sex Mission (aka. Seksmisja, 1984) - VSL - BD med slipcover - polsk postapokalyptisk kultsatire om to mænd, der deltager i nedfrysningseksperiment. Noget går galt, og da de vågner op igen, er verden gold og øde efter en altomfattende krig, og kun kvinderne har overlevet.

    Filmen ser ud til at have samme transfer som den fine, polske blu-ray-udgave, muligvis med lidt farvekorrigering. Til gengæld har VS tilføjet nogle spændende ekstras - et kommentarspor, et par interviews (bl.a. om polsk sci-fi) og et videoessay. 

    Jeg har i forvejen den polske BD, men skal helt sikkert have købt denne her også, alene pga. ekstramaterialet. Kan huske, at jeg fik tiltusket mig lov til at se den på DR som barn, engang i midten af 1980'erne. Min hormonfyldte præ-teenagerhjerne var helt sikkert mest interesseret i den pga. titlen, men jeg kan huske, at jeg var ret overrasket over, hvor underholdende den egentligt var og over den verden, den skabte. 

    --

    Igen er der 15 nye titler på tilbud, både fra VS selv og partner-labels. De fleste med slipcovers:

    Subscriber Week 2024 - Daily Deals – Vinegar Syndrome

    --

    Der bliver ikke afsløret nye titler i dag. I stedet kommer der ny merchandise, hvis man er til den slags.

    Kl. 18 kommer der nye tilbud - i dag en række standardudgivelser.

    I morgen kommer der en ny sub-label-udgivelse fra Vinegar Syndrome Pictures og nye tilbud med slipcovers. 

    thomsen 4-01-24 13:18

  • ★★★★0

    Nå, jeg fik ikke lige fulgt op med resten af ugens daglige tilbud hos Vinegar Syndrome.

    Der var masser af "usual suspects" på tilbud og enkelte nyere titler. Dog kun få, der var helt nede på de $10, som VS satte dem til sidste januar i anledning af deres jubilæum.

    Det største øv for mig var, at jeg glemte at tjekke tilbud fredag og først kom i tanke om dem tre timer senere.

    Det viste sig, at de havde haft Bigfoot-exploitation-horrorfilmen Boggy Creek II på tilbud til sølle $10.

    Den havde jeg luret på. Den udkom sidste sommer, så det er ret udsædvanligt, at den allerede skulle være så billig. Jeg havde satset på, at den ville komme med i deres næste store udsalg i maj/ juni og forsikret mig, at der var 1200-1500 eksemplarer tilbage, så der ikke var den store sandsynlighed for, at den ville udgå inden.

    Men så satte VS den altså ned til sølle $10, og så blev den revet væk. Fra indlæg andetsteds kan jeg se, at jeg oven i købet kun kom 10-15 minutter for sent til at få nuppet eksemplar. 

    Jeg endte med at betale fuld pris hos en forhandler, der stadigvæk havde den på lager. Hellere betale fuld pris nu ned meget mere senere på eBay.

    Det skulle oven i købet ikke være en særlig god film. Men jeg kan godt lide Bigfoot-horror, og jeg havde ikke så meget valg, da den udkom i deres Vinegar Syndrome Archives-linje, som er de eneste, der ikke får en standardudgave senere.

    Det samme skete med homo-horrorfilmen Knife + Heart, som jeg har læst mange anbefalinger af. Det er noget med nogle mord i et bøssepornomiljø. Hovedrollen spilles af Vanessa Paradis, soundtracket er komponeret af M83, og stilistisk ser den virkeligt gennemført ud. Den blev dog udsolgt i løbet af 20 minutter, så her har jeg ikke den samme ærgrelse over, at jeg ikke fik tjekket tidligere. Fandt også den til fuld pris hos en amerikansk forhandler. 

    Til gengæld lærte jeg da at sætte min alarm til kl. 18 de sidste par dage for at holde øje med dagens nye tilbud.

    I går var der 4K UHD'er til $20 stykket, og her fik jeg fyldt op af nogle af dem, jeg manglede. De fleste af dem havde mange kopier tilbage og kommer sikkert på tilbud til samme pris igen. Men jeg valgte at slå til nu, fordi VS gav 5 x rabatpoint på alle tilbudsvarer.

    Det betød, at jeg i løbet af ugen - med mit abonnement og mine tilbudskøb - fik skrabet mere end 8000 point sammen. De kan enten veksles til gejl (ølbrikker, lysstofrør, nøgleringe, genoptryk af udgåede slipcovers) eller til rabatkuponer. 8000 point svarer til $80, så det var bestemt værd at tage med. 

    thomsen 8-01-24 13:35

  • ★★★★0

    De tre sidste januar-titler, som Vinegar Syndrome annoncerede i løbet af ugen:

    Divinity (2023) - Vinegar Syndrome Pictures - BD limited edition - surrealistisk sci-fi-horror om en rigmand, der skaber et udødelighedsserum med uforudsete konsekvenser, og de mænd, der forsøger at stoppe ham. Produceret af Steven Soderbergh, skudt på kornet sort/hvid 16mm og med musik af DJ Muggs. VSP er Vinegar Syndromes sub-label for nye film.

    Divinity – Vinegar Syndrome

    Black Cat 1 & 2 (1991-1992) - VSA - 2 x BD limited edition - nok bedst kendt som Hong Kongs svar på (eller rip-off af) Luc Bessons action-thriller Nikita. Jade Leung spiller en unge gadepige, der får en chance for at undgå fængsel ved at lade sig hverve som snigmorder for CIA. 

    88 Films har tidligere udsendt den første film på BD i UK, men VS er mig bekendt de eneste, der også tager to'eren med. Der er en ny restaurering fra samme master som 88 Films anvendte, masser af extras, her i blandt en booklet på 40 sider. Filmene udgives i Vinegar Syndrome Archives-linjen, som er den eneste sub-linje, hvor der som regel ikke kommer en standardudgave bagefter. Den er limited til 4000 kopier, og når de er solgt, vil filmene altså formentligt være udgået.

    Black Cat 1 & 2 – Vinegar Syndrome

    Red Rock West (1993) - Cinématographe - BD limited edition - den anden titel i Vinegar Syndromes nye sub-label, Cinématographe, der fokuserer på større, men oversete titler fra bl.a. Paramount, blev ikke Looking for Mr. Goodbar, som mange ellers havde gættet, men denne neo-noir fra 1993. Nicholas Cage spiller en tidligere soldat, der bliver forvekslet med en lejemorder, som en barejer i den lille by Red Rock har hyret til at slå sin kone ihjel. Han tager imod pengene, men før han kan nå at stikke af med dem, dukker den virkelige lejemorder (Dennis Hopper) op, og han er alt andet end tilfreds.

    Red Rock West udkom også for nylig i en dyr specialudgave fra Umbrella Entertainment i Australien. Modsat den første titel i Cinématographe-linjen, Southern Comfort, så får vi ikke en 4K UHD denne gang, men "kun" en almindelige BD. Justin la Liberty, som bestyrer dette sub-label for VS, har skrevet online, at det skyldes, at de kun kunne støve en slidt interpositiv-kopi op (altså generationen under negativet), og at dette var så mørkt, at de ikke følte, at en 4K UHD ville gøre stor forskel. VS har dog lavet en hel ny 4K-restauering, hvor alle tidligere udgivelser (inkl. Umbrellas nye) er baseret på samme gamle studio-master. VS skriver, at de står fuldt inde for den, at den aldrig har set bedre ud, og at den kun kan komme til at blive endnu bedre, hvis nogen engang finder negativet. VS har ledt og ledt efter det, men foreløbigt ser det ud til at være gået tabt.

    Der er som sædvanlig en stak nye extras, oh ligesom den anden titel under Cinématographe, så kommer denne i en speciel mediabook-indpakning, med et cover i ægte lærred og med et indklæbet hæfte med essays. 

    Red Rock West – Vinegar Syndrome

    thomsen 8-01-24 14:03

  • ★★★★0

    For fans af gamle skrækfilm (= mig selv) er der spændende titler på vej fra Kino Lorber. Der er ingen udgivelsesdatoer endnu, men Kino har annonceret tre titler på vej i løbet af sidste uge:

    Back from the Dead (1957) - overnaturlig horror med Peggie Castle, Arthur Franz og Marsha Hunt – fotograferet af Ernest Haller (Gone with the Wind), skrevet af Catherine Turney (No Man of Her Own), instrueret af by Charles Marquis Warren (The Unknown Terror).

    Trailer: youtu.be/fmzCakdw5Sk

    Synopsis: 

    A woman is possessed by the spirit of her husband’s deceased first wife, turning her into a cold, scheming flirt who will stop at nothing to get what she wants. The woman’s sister, husband and the sister’s new boyfriend struggle with accepting what has happened, who has caused it and how to correct it, which soon brings them into contact with a coven of devil-worshippers and forces of the supernatural.

    En stor, stor overraskelse, som ikke mange kender, fordi den aldrig har været udsendt på disk før. Jeg har selv aldrig hørt om den før, men det lyder som noget lige for mig. 

    Back From the Dead blev oprindeligt udsendt i biografen af Fox, men det betyder desværre ikke, at Kino har formået at lave en ny aftale med Fox/ Disney. I stedet stammer den fra deres nye aftale med ca. 100 titler fra Paramount. Filmen blev oprindeligt produceret af det lille selskab Regal Films, som senere blev overtaget af "poverty row" B-filmselskabet Republic Pictures, som igen senere blev opkøbt af Paramount.

    Sci-Fi Chillers Collection - opsamling med tre gamle sci-fi-horror-titler: The Unknown Terror (1957), The Colossus of New York (1958), Destination Inner Space (1966).

    Den første, The Unknown Terror, har kun været udsendt i den for længst udgåede boks Silver Screams Collection fra australske Imprint, mens de to sidste mig bekendt ikke har været udgivet på BD før.

    Republic Pictures Horror Collection - opsamling med fire, gamle B-horrorfilm fra selskabet Republic Pictures. Opsamlingen indeholder:

    The Lady and the Monster (1944) med Erich von Stroheim, Vera Ralston & Richard Arlen, fotograferet af selveste John Alton (He Walked by Night), baseret på en roman af Curt Siodmak (Donovan’s Brain) og instrueret af George Sherman (Larceny)

    The Phantom Speaks (1945) med Richard Arlen, Stanley Ridges og Lynne Roberts, instrueret af John English (Adventures of Captain Marvel).

    The Catman of Paris (1946) med Carl Esmond, Lenore Aubert & Adele Mara, fotograferet af Reggie Lanning (Sands of Iwo Jima) og instrueret af Lesley Selander (Flight to Mars).

    Valley of the Zombies (1946) med Robert Livingston, Lorna Gray og Ian Keith, fotograferet af Reggie Lanning (Wake of the Red Witch) og instrueret af Philip Ford (Hideout).

    To af titlerne har tidligere været udsendt af Olive Films i USA og tre af dem i Silver Screams-boksen fra Imprint i Australien. The Catman of Paris udkom desuden for sig selv sidste år fra Imprint. 

    The Lady and the Monster var kun inkluderet som en extra i SD i Imprints udgåede boks, så det bliver spændende at se, om den er i fuld HD denne gang. 

    Der er intet om extras eller udgivelsesdato, men det ser ud til, at vi godt kan forvente at få de resterende gamle Republic-titler, der tidligere er udkommet fra Olive og Imprint, fra Kino på et senere tidspunkt.

    Det bliver i hvert fald væsentligt billigere at anskaffe sig dem nu, i betragtning af at Imprints bokse generelt er pænt dyre, og at de ikke ligefrem bliver billigere at finde, når de udgår. 

    Jeg har ingen af Olive Films-udgaverne, men jeg var heldig at skaffe Silver Screams-boksene på tilbud gennem en bekendt fra New Zealand, der oven i købet fik den gennem tolden som gave. Jeg skal helst sikkert have de to første, og jeg kunne sagtens finde på at købe den sidste også, hvis der er nogle spændende extras, eller hvis den første film har fået et nyt transfer. 

    thomsen 8-01-24 14:45

  • ★★★★0

    Modsat den første titel i Cinématographe-linjen, Southern Comfort, så får vi ikke en 4K UHD denne gang, men "kun" en almindelige BD.

    Den første titel i Cinématographe-linjen var selvfølgelig teenage-sexkomedien/ coming-of-age-filmen Little Darlings.

    Southern Comfort blev i stedet udsendt under deres Vinegar Syndrome Ultra (VSU) sub-label, som er det label, hvor alle udgivelser først kommer i limited editions æsker med magnetisk lukning og inkl. booklet (tidligere udgivelser i serien tæller bl.a. Cloak & Dagger og Showgirls).

    I øvrigt en sjov lille optælling: Et medlem på blu-ray.com hentede tallene for antal solgte abonnementer i går ved at gå ind på siden via wayback-maskinen på archive.org og kigge på koden.

    De sidste lagrede informationer siger, at VS har solgt:

    US - normal shipping: 1604 abonnementer

    USA - deluxe shipping: 86

    Canada: 125

    International: 286 abonnementer

    Siden er lagret noget før, at abonnementsugen stoppede kl. 6 i nat dansk tid, så de endelig tal er nok en smule større. Men Vinegar Syndrome har altså solgt i omegnen af 2100 årsabonnementer. 

    Det betyder, at de har hentet knap $2.000.000 ind i forudbetaling på deres produkter gennem året - og det vel og mærke uden at folk kender andet end et par enkelte konkrete titler og kun har fået lovning på et samlet antal udgivelser og hints om genrerne for resten.

    Det er godt nok imponerende!

    Jeg er begyndt at tænke, at VS ikke længere kan regnes for et lille "boutique label," men at de derimod bør regnes blandt de helt store spillere af indie-labels, oppe på linje med Criterion.

    Læg dertil, at VS har deres helt egen kæde (muligvis i form af franchises) af fysiske butikker rundt omkring i USA og Canada, med foreløbigt fire butikker.

    Og så har VS også deres eget, formentligt ret succesfulde distributionsselskab. Hvor stort set alle andre labels (muligvis med undtagelse af Indicator) er nødt til at få andre til at distribuere for sig, så har VS deres OCN Distribution, som ikke alene håndterer egne produkter, men også - mod betaling - håndterer distributionen for en stadigt voksende skare af partner-labels. 

    Som der var en, der skrev andetsteds, så er Vinegar Syndrome nok det label, der bedst har forstået deres målgruppe og bedst har forstået at omstille sig fra massemarked til niche.

    Det eneste, der overrasker mig, er, at der kun er 286 (+?) fra resten af verden, der abonnerer. Ud fra hvordan folk skriver om dem i diverse fora og på FB, så troede jeg ærligt talt, at der ville være flere. Men omvendt er jeg overrasket over, at de totalt har over 2000 abonnenter. Det er voldsomt mange, der hver eneste måned skal have sendt en lille pakke med de nyeste udgivelser. 

    thomsen 8-01-24 15:10

  • ★★★★0

    Nu jeg alligevel er ved at grov-spamme for min egen fornøjelses skyld, så lad mig lige gøre opmærksom på, at det i går endeligt blev muligt at bestille den limited edition-genudgivelse af den definitive biografi om filminstruktøren Tod Browning.

    David J. Skal og Elias Savada - Dark Carnival: The Secret Life of Tod Browning

    Bogen udkom første gang helt tilbage i 1995 og har været udgået i mere end 20 år nu.

    Det helt store problem med at skrive om Tod Browning er, at han meget sjældent gav interviews gennem sin karriere, og da han trak sig tilbage fra filmindustrien i 1942 og frem til sin død i 1962, ville han efter sigende slet ikke tale om film overhovedet. Browning var en drukkenbolt, en særling og en enspænder (især efter sin hustrus død i 1944), men hans bidrag til den tidlige, amerikanske film, og især til den amerikanske stumfilm, er umulig at komme udenom. 

    David J. Skal og Savada har arbejdet med det, de kunne finde, og skabt en interessant fremstilling af Browning som kunstner og person, selvom man klart kunne ønske, at han havde efterladt sig nogle mere personlige kommentarer om sine film. 

    Skal er i forvejen kendt for at have skrevet den nok definitive bog om Dracula (1931) og historiens vej fra roman til film med Hollywood Gothic, hvor han som den første nogensinde dykkede ned i de originale breve og papirer i filmselskabernes arkiver.

    Dette genoptryk af Dark Carnival er blevet revideret og forlænget med ny forskning og har fået tilføjet en lang række nye fotos, der for nylig er dukket op i Tod Brownings efterladte scrapbog og personlige fotosamling. 

    Den udkommer fra det lille specialforlag Centipede Press.

    Centipede Press er mest kendt for at lave meget flotte og meget limited genoptryk af klassisk genrelitteratur - fra gammel gotisk skræk som Frankenstein over guldalder-science fiction til Stephen King - altid i super kvalitet med lækker indbinding, flotte illustrationer, god papirkvalitet og ofte nye forord eller anden bonustekst samt signeringer af forfattere (hvis de stadigvæk er levende) og kunstnere. 

    Ved siden af skønlitteraturen har de over det sidste halvandet udgivet en række bøger og essaysamlinger om film, bl.a. om Murnaus Nosferatu eller den definitive bog om Cronenbergs Videodrome af Tim Lucas.

    Oplagene er små, som regel mellem 200-500 kopier, og prisen er derfor heller ikke helt billig. 

    Den nye udgave af Dark Carnival står såmænd også i hele $150 - og så kommer der porto oveni (og evt. moms og gebyr, medmindre man er heldig at kende nogen i USA, der kan snyde på vægten og sende videre som gave). For internationale købere er portoen hele $80 (+ moms osv.)

    Det skal så vejes op mod, at bøgerne typisk bliver udsolgt forholdsvis hurtigt, og at de stiger ret meget i pris bagefter. Man skal ofte betale i omegnen af 3000-5000 kr. for en brugt udgave af en af Centipede Press' filmudgivelser, og meget mere hvis den skal være ny og ubrugt. 

    Jeg har ventet længe på denne genudgivelse. Jeg er venner med David J. Skal på FB og hørte om den første gang for over et år siden, så jeg har for længe siden besluttet mig for, at jeg ville betale, hvad det kostede for den.

    For andre, der er knap så vilde med Tod Browning, eller som ikke kan se idéen i at spendere en mindre formue på en limited edition bog, så skulle der komme en billigere paperback-udgave senere, dog uden det samme antal fotos og naturligvis med dårligere fotoreproduktioner. 

    thomsen 8-01-24 16:02

  • ★★★★0

    Nu jeg alligevel er ved at grov-spamme for min egen fornøjelses skyld, så lad mig lige gøre opmærksom på, at det i går endeligt blev muligt at bestille den limited edition-genudgivelse af den definitive biografi om filminstruktøren Tod Browning.

    David J. Skal og Elias Savada - Dark Carnival: The Secret Life of Tod Browning

    En lidt kedelig nyhed ovenpå dette.

    Det er kommet frem i dag, at David J. Skal desværre døde den 1/1 i en bilulykke i LA. Han og kærestens bil blev ramt frontalt af en hurtigkørende bil i modsat retning, der pludseligt svingede over i deres vejbane. Der er forlydender om at ulykkesbilisten var påvirket.

    David J. Skal blev 71 år.

    Skal hørte til den første generation af filmhistorikere, der tog horrorgenren seriøst og ikke ville nøjes med at skrive farverige opslagsværker efter egen hukommelse. I stedet gravede han dybt i arkiverne hos både filmselskaber og -institutioner. Han skrev en række meget velanmeldte bøger, bl.a. den definitive bog om Dracula (1931), Hollywood Gothic, der kom hele vejen rundt omkring Bram Stokers roman, teateradaptationer og tidligere filmatiseringer for at ende med arbejdet med den kendte filmatisering med Bela Lugosi i hovedrollen.

    Ved siden af medvirkede han både i dokumentarfilm og indtalte kommentarspor til en lang række udgivelser, især af de klassiske monsterfilm fra Universal, men senest også fx på Criterions opsamling Tod Browning's Sideshow Shockers, der udkom i oktober.

    Jeg mødte ham en enkelt gang, da han for snart mange år siden var i København for at tale på universitetet og for at introducere Dracula i Cinemateket. Siden har jeg skrevet med ham nogle gange, og mit indtryk af ham var altid, at han var en udsædvanligt venlig mand, der elskede at dele ud af sin store viden. 

    Hvis man har dern mindste interesse i gammel skræk, så kan jeg varmt anbefale at prøve at bestille en af hans bøger hjem på biblioteket. 

    thomsen12-01-24 17:44

  • ★★★★0

    I en helt anden boldgade:

    Eureka meldte i går ud, at de udvider til USA i løbet af 2024, og at de har indgået et samarbejde med den store, amerikanske distributør MVD, som også distribuerer for bl.a. Arrow derovre.

    Det bliver spændende at se, hvad de kan sende ud på det amerikanske marked. For en lang række af deres europæiske udgivelser har jo allerede en amerikansk version fra et anden selskab.

    Nogle tænker, at de måske er trætte af at dele rettighederne til deres succesfulde Hong Kong-filmudgivelser med 88 Films i USA, og at de fremover vil satse på at skaffe rettigheder til både UK og US. Men det er foreløbigt rent gætteværk. 

    --

    Second Sight er endeligt kommet med en opdatering på deres længe ventede udgivelse af horrorfilmen The Hitcher.

    De skriver, at de nu er 99% færdige med restaureringen, men at en tredjepart også skal kvalitetstjekke og gennemgår udgivelsen, før den er helt færdig. De regner med at kunne sige mere i næste måned.

    Samtidigt har de annonceret to titler til marts:

    The Green Room (2015) - intens horror/ thriller om et mindre punkband, der for sent opdager, at de er blevet booket til at spille foran nynazister, og snart må de kæmpe for at komme levende derfra. Afdøde Anton Yelchin spiller en hovedrolle, og selveste Patrick Stewart er nazisternes leder.

    Sm sædvanlig kommer der tre versioner samtidigt - en standard Blu-ray, en standard 4K UHD og den store forkromede limited edition, der indeholder både BD og 4K UHD og kommer i en tyk æske med en bog på 120 sider.

    Possessor (2020) - Brandon Cronenbergs meget roste debutspillefilm om en snigmorder, der tager kontrol over sine mål ved hjælp af neuro-implants.

    Også den kommer i tre versioner - standard BD, standard 4K UHD og en boksudgave med begge dele + en tyk bog. 

    Cronenberg og filmens fotograf har lavet en ny HDR-master specifikt til denne udgivelse.

    Begge titler udkommer den 18/3. 

    thomsen12-01-24 18:00

  • ★★★★0

    Lidt grus i maskineriet:

    Arrows bokssæt Inside the Mind of Coffin Joe udkommer i disse dage. Desværre har folk opdaget, at underteksterne på en af filmene forsvinder efter 30 minutter og ikke kommer tilbage (de kan heller ikke tilvælges igen). Det er nok ikke en uvæsentlig detalje, for alle filmene er på Brasiliansk portugisisk. 

    Det er desværre ikke første gang, at en lignende fejl sniger sig ind. Bokssæt nummer to i Arrows Spaghettiwesternserie, der udkom sidste år, skulle have den samme fejl i et længere interview på italiensk, hvor undertekster også pludseligt forsvinder. Den fejl rettede Arrow desværre aldrig. Man må håbe, at de tager det lidt mere seriøst denne gang, fordi det trods alt drejer sig om en af filmene i boksen.

    Masser af folk har allerede skrevet til Arrow, men de har endnu ikke kommenteret. Folk har allerede testet, at det ikke er et afspillerspecifikt problem, og at fejlen faktisk allerede var tilstede på de test disks, som Arrow sendte ud til anmeldere (hvilket gør det pinligt, at ingen anmelder endnu har fanget fejlen).

    --

    Studio Canal sender i disse dage et par gamle skrækfilm ud på BD i UK, bl.a. Horror of the Black Museum og Devil Girl From Mars. De første anmeldelser af Devil Girl From Mars siger desværre, at lyden er meget ude af synk. Networks gamle DVD-udgave var fin, så det er åbenbart SC, der har lavet fejl. Forhåbentligt retter de det. 

    thomsen16-01-24 12:09

  • ★★★★0

    Det er kommet frem, at fejlen med de manglende undertekster på Awakening of the Beast-disken i Inside the Mind of Coffin Joe-boksen, som jeg skrev om ovenover, skyldes, at filen med underteksterne simpelthen er ufuldstændig. Underteksterne stopper efter 32 minutter, og så er der ikke mere tekst i filen, så nogen et eller andet sted er åbenbart kommet til at uploade den forkerte fil med undertekster, og så er det ikke blevet fanget undervejs. 

    Heldigvis ser det ud til, at Arrow er ved at undersøge det. En forhandler med insider-kontakter skriver, at han har fået at vide, at Arrow er klar over det, og boksen ser nu ud til at være forsvundet fra både Arrows egen shop og fra Amazon. 

    --

    Eureka har i dag sendt lidt mere information ud om deres nye amerikanske eventyr. Det viser sig, at de har fået Kevin Lambert tilbage. Kevin Lambert startede hos Eureka helt tilbage i 2002. Han var en af hovedkræfterne bag skabelsen af deres Masters of Cinema-serie, som nok har været Eurekas største succes. I 2016 forlod han Eureka for at blive Head of Catalogue Production and Acquisitions hos Arrow. Men nu er han altså vendt "hjem" igen for at starte et nyt kapitel for selskabet. 

    Eureka afslører samtidigt de to første titler, de udsender i USA (og formentligt samtidigt i UK):

    Det bliver Jet Li-filmen Black Mask (1996) og Paul Lenis klassiske stumfilm The Cat and the Canary (1927).

    Den sidste har længe været efterspurgt. Der findes en udmærket, men mere end femten år gammel dvd fra Kino Lorber i USA. Den er baseret på den såkaldte Photoplay-restaurering, som tog udgangspunkt i en virkelig flot, sepiatonet 35mm-kopi i DFI's arkiv.

    Den danske kopi er dog formentligt trukket fra det såkaldte eksport- eller B-negativ, som indeholdt andetvalget af scener og vinkler.

    I januar 2023 havde Museum of Modern Art premiere på en helt ny restaurering, efter sigende den første baseret på filmens A-negativ med de bedste klip og vinkler. Folk, der har set den, siger, at den ser virkeligt godt ud, og det er formentligt den restaurering, som Eureka udsender senere på året. 

    thomsen16-01-24 20:05

  • ★★★★1

    Criterion US har annonceret deres titler i april:

    La Haine (1995) - 4K + BD combo (BD og dvd allerede tilgængelig) - 4K-opgradering af Mathieu Kassovitz barske portræt af marginaliserede unge med indvandrerbaggrund i de franske forstæder. Regnes i dag som et hovedværk i nyere fransk film. Indhold er identisk med den eksisterende BD.

    • Restored high-definition digital transfer, supervised by director Mathieu Kassovitz, with 5.1 surround DTS-HD Master Audio soundtrack
    • Audio commentary by Kassovitz
    • Introduction by actor Jodie Foster
    • Ten Years of “La haine,” a documentary featuring cast and crew members
    • Featurette on the film’s banlieue setting
    • Production footage
    • Deleted and extended scenes, with an afterword by Kassovitz
    • Behind-the-scenes photos
    • Trailers
    • English subtitle translation
    • PLUS: An essay by film scholar Ginette Vincendeau and a 2006 appreciation by filmmaker Costa-Gavras

    La Haine udkommer på 4K/BD den 2/4.

    Picnic at Hanging Rock (1975) - 4K + BD combo (BD og dvd er allerede tilgængelige) - 4K-opgradering af Peter Weirs sensuelle og poetiske semi-horrorfilm, om en gruppe piger og deres lærer, der under en udflugt omkring forrige århundredeskifte pludseligt forsvinder sporløst:

    • New 4K digital restoration, supervised and approved by director Peter Weir and director of photography Russell Boyd, with 5.1 surround DTS-HD Master Audio soundtrack
    • One 4K UHD disc of the film presented in HDR and one Blu-ray with the film and special features
    • Interview with Weir
    • Program on the making of the film, featuring interviews with executive producer Patricia Lovell, producers Hal McElroy and Jim McElroy, and cast members
    • Introduction by film scholar David Thomson, author of The New Biographical Dictionary of Film
    • On-set documentary hosted by Lovell and featuring interviews with Weir, actor Rachel Roberts, and source-novel author Joan Lindsay
    • Homesdale (1971), a black comedy by Weir
    • Trailer
    • English subtitles for the deaf and hard of hearing
    • PLUS: An essay by author Megan Abbott and an excerpt from film scholar Marek Haltof’s 1996 book Peter Weir: When Cultures Collide

    Det ser desværre ud til, at man genbruger samme transfer, som Second Sight udsendte sidste år. Det var ret kontroversielt, for den aldrende Peter Weir havde besluttet, at man skulle skrubbe filmen fuldstændigt fri for filmkorn og så lægge et tyndt lag af digitale "filmkorn" ovenpå for at undgå at skuespillerne kom til at ligne voksfigurer. Mange anmeldere mente, at det ikke lykkedes helt så godt, og at filmen endte med at se meget "video-agtig" ud. 

    Picnic at Hanging Rock 4K/BD udkommer den 9/4.

    Werckmeister Harmonies (2000) - 4K + BD combo eller BD eller dvd - meget efterspurgt film af ungarske Béla Tarr om et samfunds sammenbrud, proppet med usædvanligt smukke billeder i sort/ hvid, spirituel mystik og latent vold. 

    • New 4K digital restoration, supervised and approved by director Béla Tarr, with uncompressed monaural soundtrack
    • One 4K UHD disc of the film and one Blu-ray with the film and special features
    • Family Nest (1979), Tarr’s first feature film
    • New interview with Tarr by film critic Scott Foundas
    • New English subtitle translation
    • PLUS: An essay by film programmer and critic Dennis Lim

    Werckmesiter Harmonies udkommer på 4K+BD, BD og dvd den 16/4.

    I Am Cuba (1964) - 4K + BD combo eller BD -  ublu cubansk-sovjetrusssisk hyldest til den cubanske revolution. Gennem fire vignetter fortælles om cubanernes liv på randen af oprøret. I Am Cuba anses i dag som af de mest skelsættende politiske film, hvis flotte og dynamiske kameraarbejde ofte er citeret i mainstream-film (jf. fx den berømte swimming pool-scene i Boogie Nights).

    • New 4K digital restoration, with uncompressed monaural soundtrack
    • One 4K UHD disc of the film and one Blu-ray with the film and special features
    • “I Am Cuba,” the Siberian Mammoth, a 2004 documentary on the making of the film featuring key participants
    • Interview from 2003 with filmmaker Martin Scorsese
    • New appreciation of the film by cinematographer Bradford Young
    • Trailer
    • Alternate Russian-dubbed soundtrack
    • New English subtitle translation
    • PLUS: An essay by film critic Juan Antonio García Borrero

    I Am Cuba udkommer på 4K+BD og BD den 23/4.

    Dogfight (1991) - BD - bittersødt protræt af ungdommen i 1960'erne med Lilli Taylor som folk-sangerinden fra San Francisco og River Phoenix som den unge soldat, der er på vej til Vietnam. 

    • New 2K digital restoration, supervised by director Nancy Savoca, with 2.0 surround DTS-HD Master Audio soundtrack
    • Audio commentary featuring Savoca and producer Richard Guay
    • New interview with Savoca and actor Lili Taylor conducted by filmmaker Mary Harron
    • New interviews with cinematographer Bobby Bukowski, production designer Lester Cohen, script supervisor Mary Cybulski, music supervisor Jeff Kimball, supervising sound editor Tim Squyres, and editor John Tintori
    • Trailer
    • English subtitles for the deaf and hard of hearing
    • PLUS: An essay by film critic Christina Newland

    Dogfight udkommer på BD den 30/4. 

    thomsen17-01-24 11:37

  • ★★★★0

    Severin Films har også annonceret tre nye titler i marts:

    Dracula, Prisoner of Frankenstein (1972) - BD - gotisk og erotisk! Den ekstremt produktive spanske instruktør Jésus ("Jess") Franco hylder her Universals klassiske monsterfilm i en vild og nærmest hypnotisk kollage, hvor Dracula og Dr. Frankenstein, assistenten Morpho og Frankensteins monster kæmper mod sigøjnere, dansepiger, bifiguren Dr. Seward og en ulvemand - naturligvis med flittig brug af zoom-linsen. 

    Filmen er blevet overført i 4K fra de bedste overlevende franske, tyske og spanske biografprints for at skabe den længste version nogensinde udgivet.

    • Prisoner Of Franco-Stein – Interview With Stephen Thrower, Author Of Murderous Passions: The Delirious Cinema Of Jesús Franco
    • In The Land Of Franco Part 10
    • Spanish Opening Credit Sequence
    • Deleted Scene From English Language Version
    • Trailer

    Bloodmoon (1990) - BD - australsk slasher-film fra slutningen af bølgen, komplet med masser af nøgenhed, blodige mord, irriterende teenagere og australsk hår-metal. 

    Nyt 4K-transfer fra det ucensurerede negativ.

    • Film Buffs Forecast Audio Interview With Actor Leon Lissek Conducted In 2000 By Paul Harris And Mark Hartley
    • Interview With Actress Christine Amor From NOT QUITE HOLLYWOOD
    • Trailer
    • Fright Break Trailer

    Burial Ground (1981) - 4K + BD combo - italiensk zombiefilm om et stort, forbandet hus på landet, der er fyldt med liderlige gæster, etruskiske udøde og en mor og hendes mildt sagt forstyrrede søn. 

    Filmen udkom også sidste år fra 88 Films i UK. Modsat den engelske udgave, så har Severin dog både undertekster til både det italienske og det engelske lydspor, hvor 88 Films kun tekster det italienske. 

    Disc 1: UHD

    • Audio Commentary With Critics Nathaniel Thompson, Troy Howarth And Eugenio Ercolani
    • Audio Commentary With Italian Cinema Experts Calum Waddell And John Martin
    • Theatrical Trailer

    Disc 2: Blu-ray

    • Audio Commentary With Critics Nathaniel Thompson, Troy Howarth And Eugenio Ercolani
    • Audio Commentary With Italian Cinema Experts Calum Waddell And John Martin
    • Villa Parisi: Legacy Of Terror – Location Featurette
    • Return To The Burial Ground – Interview With Actor Peter Bark At Villa Parisi
    • Peter Still Lives – Festival Q&A With Peter Bark
    • Just For The Money – Interview With Actor Simone Mattioli
    • The Smell Of Death – Interviews With Producer Gabriele Crisanti And Actress Mariangela Giordano
    • Deleted/Extended Material
    • Theatrical Trailer

    Alle titler udkommer omkring den 26/3, men hvis man bestiller dem direkte hos Severin, så kan man regne med at få dem ca. en måned før.

    Samtidigt udsender Severin også billigere standardudgivelse af Bad Biology (både 4K/BD og BD), The Psychic (både 4K/BD og BD) og Nightmare (igen både 4K/BD og BD).

    I forhold til de dyrere luksusudgaver, så mister standardudgaven af Bad Biology den indbundne bog, The Psychic mister en BD med extras og en cd med soundtrack, og Nightmare mister en BD med extras. 

    De dyrere "limited editions" kan stadigvæk fås, og der er ingen forlydende om, at de skulle være på vej ud. 

    thomsen17-01-24 12:08

  • ★★★★★1

    “I Am Cuba” og “Werckmeister Harmonies” er to film jeg længe har ønsket på Blu-Ray, og nu kommer de i samme måned fra Criterion i 4K! Så fedt!

    Kruse17-01-24 12:19

  • ★★★★0

    Et lille addendum til Severin. 

    Severins ejer David Gregory er jo oprindeligt englænder, og selskabet har bevaret en tilknytning til UK og sågar udsendt enkelte titler der, bl.a. den tyrkiske horrorfilm Baskin og dokumentarfilmen The Killing of America

    Nu kommer der to nye Severin UK-udgivelser i februar: Frank Henenlotters Bad Biology og den kontroversielle psykopatfilm Nightmare, der her udsendes under sin engelske titel Nightmares in a Damaged Brain. Den første er en BD, mens den anden udkommer som 4K+BD combo.

    Begge udkommer den 26/2. 

    Det er ret vildt, at de har fået lov til at udsende Nightmares in a Damaged Brain uncensureret i UK. Ikke fordi den indeholder noget, der er værre end så meget andet. Men på grund af filmens historie i UK.

    Nightmares in a Damaged Brain var en af de mest berygtede såkaldte video nasties og en stor medvirkende årsag til, at man indførte drakoniske censurregler for videomarkedet i 1980'erne. Det skyldtes bl.a., at den engelske distributør holdt en ret smagløs konkurrence, hvor man kunne vinde ved at gætte vægten på en (angivelig) menneskehjerne i en beholder. 

    Den engelske importør endte sågar med at få en fængselsstraf, da det kom frem, at han ikke havde destrueret alle kopier af den ucensurerede version, som han skulle, men var fortsat med at sælge den under bordet. Severin har en lang dokumentarefilm om hele den side af sagen med som bonus. 

    thomsen17-01-24 12:54

  • ★★★★1

    Indicator har løftet sløret for deres udgivelser i både marts og april - og der er psykotroniske goodies på vej:

    Santo vs. the Riders of Terror (1970) - BD limited edition - den maskeklædte fribryderhelt Santo er tilbage, og denne gang er han i det vilde vesten, hvor han må hjælpe en sherif med at beskytte en lille by mod banditter og spedalske. 

    Filmen blev instrueret af René Cardona, der var en af hovedkræfterne i den mexicanske filmindustri og især i den mexicanske genrefilmindustri. Som et kuriosum blev den senere omarbejdet til en softcore erotisk film kaldet Lepers and Sex. 

    • 4K restoration from the original negative for Santo vs. the Riders of Terror and the alternative softcore version, Lepers and Sex
    • Original Spanish mono audio
    • Audio commentary with film historian and Mexican cinema specialist David Wilt (2024)
    • Never-seen-before archival interview with co-star Armando Silvestre in which he discusses his involvement with the Calderón family (2024)
    • Western a la mexicana (2024): lucha libre specialist and filmmaker the Killer Film, el critico enmascarado (the Masked Critic), assesses the film, its different versions, and its place within Santo’s acting and wrestling career
    • Cardona Bonanza (2024): writer and Mexican genre film programmer of Trash-Mex Armando Hernandez discusses René Cardona’s career and the Cardona dynasty
    • Alternative French opening credits
    • Original theatrical trailer
    • Image gallery: promotional and publicity material
    • New and improved English translation subtitles
    • Limited edition exclusive 80-page book with a new essay by Colin Gunkel, archival essays by Doyle Greene, Olivia Cosentino and Brian Price, archival interviews with El Santo and Viviana García-Besné, and full film credits
    • UK premiere of Santo vs. the Riders of Terror on Blu-ray
    • World premiere of Lepers and Sex on Blu-ray
    • Limited edition of 8,000 individually numbered units Blu-rays for the UK and US

    SANTO VS. THE RIDERS OF TERROR - LE [US] – Powerhouse Films Ltd

    Santo vs. the Riders of Terror udkommer den 26. marts.

    The Bat Woman (1968) - BD limited edition - wrestlere i Acapulco findes myrdet og har fået deres koglekirtel fjernet. Den rige luchadora (kvindelig fribryder) Gloria ifører sig sin hemmelig identitet som Bat Woman og forsøger at opklare mysteriet. 

    Endnu en crazy mexicansk genrefilm af René Cardona, der her blander superheltefilm sammen med maskerede fribrydere. 

    • 4K restoration from the original negative
    • Original Spanish mono audio
    • Audio commentary with film historian and Mexican cinema specialist David Wilt (2024)
    • Adventures in Mexicolour (2024): journalist, writer and indie editor of Belcebú, and formerly DC Comics, Mauricio Matamoros Durán examines the position of The Bat Woman within the Mexican and international pop and comic-book culture of the time
    • Fantastique Creatures (2024): José Luis Ortega Torres, film critic, teacher, and author of the book Mostrología del cine mexicano, explores the representation of monsters in early Mexican genre cinema
    • Original theatrical trailer
    • Image gallery: promotional and publicity material
    • New and improved English translation subtitles
    • Limited edition exclusive 80-page book with a new essay by Dolores Tierney, archival essays by Doyle Greene and Andrew Coe, archival interviews with Maura Monti, and full film credits
    • UK premiere on Blu-ray
    • Limited edition of 8,000 individually numbered units Blu-rays for the UK and US

    THE BAT WOMAN - LE – Powerhouse Films Ltd

    Her er filmens originale (og ret vilde) trailer:
    THE BATWOMAN Trailer (youtube.com)

    The Bat Woman udkommer den 26. marts.

    The Panther Women (1967) - BD limited edition - vild mexicansk blanding af gotisk skrækfilm og lucha libre (det vil sige fribyderfilm), naturligvis igen fra René Cardonas hånd. Titlens pantertanter er en heksekult, der forsøger at genoplive deres afdøde leder ved at ofre efterkommerne af den familie, som slog ham ihjel. Et par kvindelige wrestlere forsøger at stoppe dem. 

    • 2K restoration from the original negative
    • Original Spanish mono audio
    • Audio commentary with the publisher of From Parts Unknown and screenwriter of Los campeones de la Lucha Libre, Keith J Rainville (2024)
    • Let Them Fight! (2024, 15 mins): the Killer Film, el critico enmascarado (the Masked Critic), lucha libre specialist, and filmmaker behind the Monterrey female wrestlers documentary La femenil, discusses the protagonists of the film, the cine de luchadoras, and the controversial story of Mexican female wrestling
    • Cat Fight (2024, 24 mins): academic and Latin American horror specialist Valeria Villegas Lindvall, also known as Morena de Fuego, examines the struggle for empowerment and the subverted representation of the female characters in the film
    • Original theatrical trailer
    • Image gallery: promotional and publicity material
    • New and improved English translation subtitles
    • Limited edition exclusive 80-page book with a new essay by Iain Robert Smith, archival essays by Janina Möbius and Ricardo Cárdenas Pérez, an archival interview with Guillermo Calderón, and full film credits
    • UK premiere on Blu-ray
    • Limited edition of 8,000 individually numbered units for the UK and US

    THE PANTHER WOMEN - LE – Powerhouse Films Ltd

    The Panther Women udkommer den 26. marts.

    --

    Det hele skal naturligvis ikke gå op i sjov med maskerede fribrydere, så efter et par måneders pause vender Indicator tilbage med de næste to titler i deres lange serie af Jean Rollin-udgivelser. De udkommer begge i april:

    The Demoniacs (1974) - 4K UHD eller BD limited edition - Jean Rollin går her udenom sin normal formel med erotiske vampyrer og skaber i stedet en historie om overnaturlig hævn. En gruppe brutale strandrøvere voldtager to kvinder, der har overlevet et skibbrud. Kvinderne føres senere til en slotsruin af en mystisk klovn (!), hvor de magiske får kræfter, som de anvender til at søge hævn. En af Rollins mest chokerende og voldeligste film. 

    • Brand-new 4K HDR restoration from the original negative by Powerhouse Films
    • 4K (2160p) UHD presentation in Dolby Vision (HDR10 compatible)
    • Three presentations of the film: the original theatrical version; the longer, explicit export version; and Curse of the Living Dead, the alternative English-language cut
    • Original mono audio
    • Audio commentary with film expert Tim Lucas (2024)
    • Selected scenes commentary with Jean Rollin (2005)
    • Jean Rollin Introduces ‘The Demoniacs’ (1998)
    • One of the Demoniacs (2024): new presentation of an interview with regular Rollin collaborator Jean-Pierre Bouyxou
    • Newly edited archival interview with actor Willy Braque (2024)
    • Critical appreciation by author and musician Stephen Thrower (2024)
    • Outtake footage
    • Original theatrical trailer
    • Image gallery: promotional and publicity material, and behind the scenes
    • New and improved English translation subtitles
    • New and improved English subtitles for the deaf and hard of hearing for Curse of the Living Dead
    • Limited edition exclusive 80-page book with a new essay by Alexandra Heller-Nicholas, an archival piece on the making of the film by Jean Rollin, an archival interview with Rollin, an archival interview with actor Monica Swinn, and full film credits.
    • World premiere on 4K UHD
    • Limited edition of 10,000 individually numbered units (6,000 4K UHDs and 4,000 Blu-rays) for the UK and US

    The Demoniacs udkommer både som limited edition 4K UHD og limited edition BD den 22. april.

    THE DEMONIACS - 4K UHD LE – Powerhouse Films Ltd

    THE DEMONIACS - Blu-ray LE – Powerhouse Films Ltd

    The Nude Vampire (1970) - 4K UHD eller BD limited edition - her er vi tilbage til Rollins mere normale sfære. En ung mand er vidne til, at en nøgen kvinde bliver forfulgt og fanget af sære mænd med bizarre dyremasker, og han kommer på sporet af en vampyrkult. Jean ollins anden spillefilm og hans første i farver.

    • Brand-new 4K HDR restoration from the original negative by Powerhouse Films
    • 4K (2160p) UHD presentation in Dolby Vision (HDR10 compatible)
    • Original French and English mono soundtracks
    • Audio commentary with film historians Kevin Lyons and Jonathan Rigby (2024)
    • Jean Rollin Introduces ‘The Nude Vampire’ (1998)
    • Le Passage (2024): updated documentary on the making of The Nude Vampire by Rollin’s personal assistant, Daniel Gouyette, including interviews with key collaborators Natalie Perrey, Jean-Noël Delamarre, and Jean-Pierre Bouyxou
    • Fragment d’un dialogue (2024): extracts from selected interviews with Rollin conducted by Gouyette between 1998 and 2003
    • Interview with archivist Lucas Balbo exploring Rollin’s connection to the French anarchist union (2024)
    • Critical appreciation by author and film historian Virginie Sélavy (2024)
    • Original French and English theatrical trailers
    • Image gallery: promotional and publicity material, and behind the scenes
    • New and improved English translation subtitles for the French soundtrack
    • New and improved English subtitles for the deaf and hard of hearing
    • Limited edition exclusive 80-page book with a selection of new and archival writing including a new essay by David Jenkins, an archival introduction by director Jean Rollin, an archival interview with Rollin, and full film credits.
    • World premiere on 4K UHD
    • Limited edition of 10,000 individually numbered units (6,000 4K UHDs and 4,000 Blu-rays) for the UK and US

    The Nude Vampire udkommer, ligesom The Demoniacs, både som 4K UHD limited edition og som BD limited edition den 22. april.

    THE NUDE VAMPIRE - 4K UHD LE – Powerhouse Films Ltd

    THE NUDE VAMPIRE - Blu-ray LE – Powerhouse Films Ltd

    På Indicators hjemmeside kan man købe bundles for både marts og april måned (og blande dem, hvis man vil). De giver 10% rabat ved forudbestilling. 

    thomsen19-01-24 12:14

  • ★★★1

    Uuuh, flere bryderfilm, jeg graver det.

    Erotiske vampyrer lyder også godt, selvfølgelig.

    NSF19-01-24 12:33

  • ★★★1

    Ikke fordi det er en stor film, udgivelse eller nyhed, men synes alligevel at jeg vil dele det her. 
    Weird: The Al Yankovic Story, udkommer endelig herhjemme (indtil videre kun på CDON, så vidt jeg kan se)
    Mandag den 22. Januar. Desværre er udgivelsen kun DVD.

    MOVIE100019-01-24 15:02

  • ★★0

    Ikke fordi det er en stor film, udgivelse eller nyhed, men synes alligevel at jeg vil dele det her. 
    Weird: The Al Yankovic Story, udkommer endelig herhjemme (indtil videre kun på CDON, så vidt jeg kan se)
    Mandag den 22. Januar. Desværre er udgivelsen kun DVD.

    Tak!!! Har den godt nok på Itunes. Men den er værd at have i fysisk form:-).

    Weird_J19-01-24 15:16

  • ★★★0

    Tak!!! Har den godt nok på Itunes. Men den er værd at have i fysisk form:-).

    Helt sikkert!. Købte den selv på Blu ray fra Australien, for ½ år siden, men vil gerne have den med DK tekst. Så har selv bestilt. 

    MOVIE100019-01-24 17:33

  • ★★0

    Kan man kun betale med paypal på cdon nu?

    Weird_J19-01-24 17:43

  • ★★★0

    Kan man kun betale med paypal på cdon nu?

    Ja, eller direkte fra bank, hvis det er "Før levering". "Efter levering" er det Qliro, (kender det ikke.)

    MOVIE100019-01-24 18:09

  • ★★0

    Da tåbeligt.

    så må det blive senere den bliver bestilt:-D

    Weird_J19-01-24 18:11

  • ★★★★1

    Warner Archive (US) har annonceret en stribe animationsfilm i februar og også et par titler, der først kommer til marts.

    The Hanna-Barbera's Super Star 10 - The Complete Film Collection - for fans af nyere animationsfilm kommer der her en boks med ti animerede tv-film i fuld spillefilmslængde, som animationsselskabet Hanna-Barbera producerede til amerikansk fjernsyn i 1987.

    Boksen indeholder filmene: The Good, the Bad and Huckleberry HoundThe Jetsons Meet the FlintstonesRockin' with Judy JetsonScooby-Doo and the Ghoul SchoolScooby-Doo and the Reluctant WerewolfScooby-Doo Meets the Boo BrothersTop Cat and the Beverly Hills CatsYogi and the Invasion of the Space Bears, Yogi Bear and the Magical Flight of the Spruce Goose og Yogi's Great Escape.

    WAC har som sædvanlig sørget for masser af extras, inkl. bonusfilm. Alle film er remastered fra original filmruller med undtagelse af to af dem, som kun findes på video-masters, fordi de var Hanna-Barberas første forsøg med digital farvelægning, og derfor blev eksporteret direkte til video. 

    Boksen skulle udkomme omkring midten af februar.

    Den 12. marts udkommer så Colt .45 - The Complete Series (1957-1960) - 10-disk bokssæt med 67 episoder af denne klassiske western-serie fra amerikansk fjernsyns tidlige år. Serien har aldrig været udsendt før på noget hjemmevideoformat. Alle episoder er restaureret i 4K fra de originale negativer. 

    Samme dag udkommer Loony Tunes - Collector's Choice Vol. 3 - en opsamling med 25 udvalgte, klassiske, korte tegnefilm fra Warner Bros. 

    Her er en liste over indholdet:

    1. A Feud There Was (1938) Elmer Fudd/Egghead-Directed by Tex Avery
    2. A Hop, Skip and a Chump (1942)-Directed by Friz Freleng
    3. China Jones(1959) Daffy Duck & Porky Pig-Directed by Chuck Jones
    4. Cinderella Meets Fella (1938) Egghead-Directed by Tex Avery
    5. Dumb Patrol (1964) Bugs Bunny-Directed by Gerry Chiniquy
    6. Egghead Rides Again (1937) Egghead-Directed by Tex Avery
    7. Elmer’s Pet Rabbit (1941)Bugs Bunny & Elmer Fudd-Directed by Chuck Jones
    8. Hobo Bobo (1947) Bobo the Elephant-Directed by Robert McKimson
    9. Honeymoon Hotel (1934)-Directed by Earl Duvall
    10.I Only Have Eyes For You (1937)-Directed by Tex Avery
    11.Mexican Joyride (1947) Daffy Duck-Directed by Arthur Davis
    12.Mr.and Mrs. Is The Name (1935) Directed by Friz Freleng
    13.Of Rice and Hen (1953) Foghorn Lenghorn-Directed by Robert McKimson
    14.Pre-Hysterical Hare (1958) Bugs Bunny-Directed by Robert McKimson
    15.Punch Trunk (1953)-Directed by Chuck Jones
    16.Quentin Quail (1946) Quentin Quail-Directed by Chuck Jones
    17.Riff Raffy Daffy (1948) Daffy Duck & Porky Pig-Directed by Arthur Davis
    18.Saddle Silly (1941)-Directed by Chuck Jones
    19.Sheep Ahoy (1954) Ralph Wolf & Sam Sheepdog-Directed by Chuck Jones
    20.The Mouse on 57th Street, The (1961)-Directed by Chuck Jones
    21.The Sheepish Wolf (1942)-Directed by Friz Freleng
    22.There Auto Be a Law (1953)-Directed by Robert McKimson
    23.Tugboat Granny (1956) Tweety & Sylvester-Directed by Friz Freleng
    24.War And Pieces (1964) Wile E. Coyote & Road Runner-Directed by Chuck Jones and Maurice Noble
    25.Wet Hare (1962) Bugs Bunny-Directed by Robert McKimson

    --

    Der er ikke noget for mig, men jeg er da glad på vegne af fans af både nyere og mere klassisk animation, som længe har efterspurgt noget nyt fra Warner Archive.

    Der er dog også klassiske film på vej til marts. George Feltenstein, der leder Warner Archive, sagde forleden dette i podcasten The Extras:

    "March 23rd is our 15th birthday. And they said we wouldn't last! So it is a moment to celebrate., and how better to do so by having a month where we'll have a Looney Tunes Collector's Choice at the beginning of the month, a classic Warner Brothers TV series at the beginning of the month as well, and at the end of the month we'll have an ample portion of classic films, and maybe some not that old classic films - meaning they're classics but from a modern era."

    thomsen25-01-24 12:47

  • ★★★★3

    ADVARSEL! WALL-OF-TEXT INCOMING! Jeg beklager, men jeg kunne ikke stoppe mig selv, da jeg først kom i gang med at skrive om månedens stumfilmsudgivelse. I må endnu engang bære over med mig. Vær sød at trykke "like," hvis du læser indlægget, så jeg ved, om der overhovedet er nogen, der orker mine lange enetaler.

    Eureka har annonceret deres udgivelser i april:

    Black Mask (1996) - BD limited edition - Hong Kong-action med Jet Li som en stille bibliotekar, der i virkeligheden er en genetisk modificeret supersoldat fra et hemmeligt eksperiment. Filmen er tydeligt inspireret af Bruce Lees rolle som Kato i The Green Hornet, og actionscenerne er koreograferet af mesteren Yuen Woo-ping, som senere vandt en Oscar for Crouching Tiger, Hidden Dragon.

    Udkommer i en limited edition med to disk. Den senere standard edition vil kun indeholde den første disk.

    Limited Edition Two Disc Set [2000 copies]
    Limited edition O-Card slipcase featuring new artwork by Grégory Sacré (Gokaiju)
    A limited edition collector’s booklet featuring new writing on the film by James Oliver
    Limited Edition bonus disc featuring two alternate versions of the film


    DISK 1:
    Fully uncut Hong Kong version presented in 1080p from a 2K restoration
    Original US version presented in 1080p from a 2K restoration
    Original Cantonese Stereo and optional DTS-HD MA 5.1 (Hong Kong Version)
    Optional English subtitles, newly translated for this release
    Brand new audio commentary on the Hong Kong version by Asian film expert Frank Djeng (NY Asian Film festival)
    Brand new audio commentary on the US export version by action cinema experts Mike Leeder and Arne Venema
    Brand new interview with stuntman Mike Lambert
    Brand new interview with film critic Andrew Heskins (eastern Kicks)
    Brand new interview with Leon Hunt, author of Kung Fu Cult Masters: From Bruce Lee to Crouching Tiger
    Reversible sleeve featuring original poster artwork
    Archival Making of featurette
    Trailers


    DISK 2:
    Alternate Taiwanese cut of the film
    Extended version of Black Mask featuring all the unique footage from the various releases of the film re-inserted
    Black Mask udkommer den 22/4.

    -

    The Cat and the Canary (1927) - BD limited edition - 20 år efter rigmanden Cyrus Wests død samles arvingerne i Wests gamle, forfaldne palæ for at høre testamentet blive læst op. West efterlade rub og stub til sin niece Annabelle (Laura La Plante) mod den betingelse, at hun er åndsfrisk. Mens familien gør sig klar til natten, kommer det frem, at en morder kaldet "Katten" er undsluppet fra det nærliggende sindssygehospital, og der er lagt op til både intriger og mord.

    Som i de fleste amerikanske film fra perioden er der en naturlig forklaring på det hele, og man skal nok ikke være særlig smart for at regne den ud. Men filmen var en enorm succes i sin samtid, og The Cat and the Canary anses i dag for at være et hovedværk i den såkaldte old dark house-subgenre, og den er da også blevet genindspillet flere gange. Dens fine blanding af skræk og sort humor gør den til en af de bedste blandt 1920'ernes mange filmatiseringer af populære mysterieskuespil fra teaterscenen og peger frem mod horror-genren, som den kom til at tage sig ud i 1930'erne.

    The Cat and the Canary var tyskeren Paul Lenis debut som instruktør i Amerika. Han havde få år før gjort opmærksom på sig selv med den tidlige horror-antologifilm Das Wachsfigurenkabinett (Waxworks, 1924), og studiomogulen Carl Laemmle hentede ham i 1927 til USA med et tilbud om fastansættelse som instruktør hos Universal. Hos Universal lavede Leni i løbet af blot to år hele fire meget roste film. Udover debutfilmen, instruerede han også Charlie Chan-mysteriet The Chinese Parrot (1927), der i dag regnes for gået tabt, det storslåede romantiske melodrama The Man Who Laughs (1928) og mysteriefilmen The Last Warning (1928), før sin alt for tidlige død af blodforgiftning som blot 44-årig i 1929.

    Alle Paul Lenis fire amerikanske film kan på hver sin vis ses som forløbere til Universals succesfulde skrækfilm, som kendetegnede selskabet 1930'erne, og det er derfor heller ikke mærkeligt, at gamle dokumenter viser, at han var på tale til jobbet som instruktør på Dracula og formentligt ville have fået det, hvis han ikke var død inden.

    The Cat and the Canary er den fjerde film af Paul Leni, som Eureka sender ud på blu-ray. Tidligere har de udgivet hans tyske antologifilm Waxwork samt de to amerikanske The Man Who Laughs og The Last Warning i flotte restaureringer. Med den seneste udgivelser er Paul Lenis amerikanske filmproduktion dermed komplet, idet The Chinese Parrot, som sagt, ikke findes længere.

    Af samme årsag har Katten og kanariefuglen også længe været efterspurgt. Der findes en lang række billige og uskarpe kopier på dvd fra amerikanske public domain-labels, men indtil nu har det bedste bud været den amerikanske dvd fra Kino Lorber. Kino anvendte nemlig en lidt ældre, men pæn restaurering, som i øvrigt var baseret på en flot sepia-tonet 35mm-kopi, der ejes af Det Danske Filminstitut.

    Mange har spurgt Kino i løbet af årene, om de ikke nok ville opgradere dvd'en til BD, for restaureringen findes også i HD som DCP. DFI viste den nemlig forrige år som en del af deres årlige stumfilmsfestival, oven i købet med introduktion af Jakob Stegelmann. Men Kino har hidtil ignoreret forespørgslen.

    Sidste januar kom det så pludseligt frem, at Museum of Modern Art havde lavet en ny 4K-restaurering og viste den i en filmserie på museet. Lige siden har fans ventet spændt på, om nogen ville udgive Katten og kanariefuglen på disk. Der kommer nemlig hele tiden nye stumfilmsrestaureringer - i hvert fald nok til, at der findes flere stumfilmsfestivaler med det som omdrejningspunkt i udlandet. Men kun de færreste af filmene får nogensinde en fysisk udgivelse.

    Det spændende ved MoMA's restaurering er, at den er baseret på det originale A-negativ. I større produktioner i stumfilmstiden var det ikke udsædvanligt, at man endte med to negativer, et A- og et B-negativ, optaget fra hvert sit kamera, som stod en lille smule forskudt fra hinanden. De bedste indstillinger, vinkler og scener ville så normalt blive anvendt i A-negativet til hjemmemarkedet, mens de næstbedste røg over i B- eller eksportnegativet, der blev sendt til eksportmarkederne. Dermed kunne begge markeder nemt trække nye kopier uden at skulle fragte dem frem og tilbage over Atlanterhavet.

    Der er ikke så mange film, hvor begge negativer, eller blot begge versioner, har overlevet. Men det findes dog. Fx indeholder Eurekas udgivelse af den østrigske stumfilm The Hands of Orlac (1924) en flot restaurering fra det originale østrigske A-negativ, men også en alternativ version i SD, baseret på eksportversionen. Eksportversionen er lidt længere, fordi man har anvendt andre vinkler og andre takes end i A-negativet, og fordi kameraerne var hånddrevne, og fotograferne formentligt ikke har drejet dem med helt samme hastighed undervejs.

    Den hidtil mest kendte version af The Cat and the Canary er, som sagt, primært baseret på en flot, dansk 35mm-kopi, det vil altså sige ultimativt på filmens eksportnegativ.

    Men den nye restaurering fra MoMA er første gang vi får en officiel fysisk udgivelse baseret på A-negativet, og den vil derfor formentligt se lidt anderledes ud, end vi er vante til, med andre og formentligt bedre vinkler, takes m.m.

    Ud fra Eurekas trailer kan vi også se, at filmen har fået genskabt sine originale farver, det vil sige med unik farvelægning alt efter handlingens tidspunkt, og om den foregår indendørs eller udendørs, hvor den kendte eksportversion (eller i det mindste den danske kopi af den) kun er sepia-tonet hele vejen igennem.

    The Cat and the Canary har flere år været på min liste over mest ønskede udgivelser, så jeg glæder mig som et lille barn. Nu håber jeg blot, at nogen også udsender Cineteca di Bolognas restaurering af L'inferno (1911), der er den ældste overlevende film i fuld spillefilmslængde, og Cinematheque Francaises restaurering af Jean Epsteins smukke Edgar Allan Poe-filmatisering La Chute de la maison Usher (1928).

    Limited edition O-Card slipcase featuring new artwork by Graham Humphreys [2000 copies]
    1080p HD presentation on Blu-ray from a 4K digital restoration of the original negatives supplied by MoMA
    DTS-HD MA 5.1 score by Robert Israel; compiled, synchronised and edited by Gillian B. Anderson, based on music cue sheets compiled and issued for the original 1927 release
    Brand new audio commentary by author Stephen Jones and author / critic Kim Newman
    Brand new audio commentary by Kevin Lyons and Jonathan Rigby
    Mysteries Mean Dark Corners – brand new video essay by David Cairns & Fiona Watson
    Pamela Hutchinson on The Cat and the Canary – brand new interview with writer and film critic Pamela Hutchinson
    Phuong Le on The Cat and the Canary – brand new interview with film critic Phuong Le
    A Very Eccentric Man & Yeah, a Cat! – extracts from John Willard’s original play
    Lucky Strike – Paul Leni gives a full-throated endorsement to the product that got him through filming The Cat and the Canary
    A collector’s booklet featuring new writing on the film by Richard Combs, Craig Ian Mann, and Imogen Sara Smith

    The Cat and the Canary udkommer på BD den 22/4

    -

    China O'Brien 1 and 2 (1990) - 4K UHD eller BD limited edition - kampsportsstjernen Cynthia Rothrock (f. 1957) har fået lidt af en renæssance de sidste par år. Hun var en erfaren kampsportsudøver med sort bælte i adskillige stilarter, bl.a. karate og taekwondo, og vandt flere verdensmesterskaber i forms (kata) og våben, før hun i starten af 1980'erne blev opdaget af produktionsselskabet Golden Harvest og hentet til Hong Kong. Her indspillede hun syv film, bl.a. den meget populære Yes, Madam (1985) sammen med Michelle Yeoh, før hun i 1988 vendte hjem til USA og fortsatte karrieren der med en række kampsportsfilm langt ind i 1990'erne og masser af tv-roller i det nye årtusinde.

    China O'Brien 1 and 2 er to af Rothrocks amerikanske film. Her spiller hun en ung storbybetjent, der bliver fyret fra sit job efter en dødsulykke. Hun vender hjem til sin fædrene gård i Utah, men må træde til, da hendes far, den lokale sherif, er oppe mod en lokal gangsterkonge.

    Eureka fortsætter tendensen med at udgive separate 4K UHD og BD-udgaver, så man er nødt til på forhånd at vælge, hvilken man vil have. Indholdet er identisk bortset fra opløsningen på selve filmen.

    4K UHD
    Limited-edition O-card slipcase featuring new artwork by Grégory Sacré (2000 copies)
    4K (2160p) UHD Blu-ray presentations, presented in Dolby Vision HDR from brand new 4K restorations of the original film elements
    Uncompressed restored English audio
    Brand new feature length audio commentaries on both films
    Brand new interview with Cynthia Rothrock
    Trailers
    A Limited-edition collector’s booklet featuring new essays by James Oliver and film scholar Eddie Falvey (2000 copies)

    China O'Brien 1 and 2 udkommer den 29/4.

    --

    For kort tid siden afslørede Eureka, at de også ville begynde at udgive film i USA, og deres første to amerikanske titler kommer i april. Det bliver Black Mask og The Cat and the Canary, der bliver udgivet på BD samtidigt i UK og USA. 

    Vinegar Syndrome har gjort opmærksom på, at de også udsender China O'Brien 1 and 2 på 4K UHD og BD i forbindelse med deres halvårlige udsalg i maj. Det vil være muligt at forudbestille deres udgave (samt de andre nye titler, der udkommer ved samme lejlighed) fra engang i marts. Jeg vil tro, at Vinegar Syndromes udgave vil være lidt dyrere, men til gengæld indeholde både BD og 4K UHD på en gang.

    thomsen26-01-24 16:27

  • ★★1

    ADVARSEL! WALL-OF-TEXT INCOMING! Jeg beklager, men jeg kunne ikke stoppe mig selv, da jeg først kom i gang med at skrive om månedens stumfilmsudgivelse. I må endnu engang bære over med mig. Vær sød at trykke "like," hvis du læser indlægget, så jeg ved, om der overhovedet er nogen, der orker mine lange enetaler.

    Eureka har annonceret deres udgivelser i april:

    Black Mask (1996) - BD limited edition - Hong Kong-action med Jet Li som en stille bibliotekar, der i virkeligheden er en genetisk modificeret supersoldat fra et hemmeligt eksperiment. Filmen er tydeligt inspireret af Bruce Lees rolle som Kato i The Green Hornet, og actionscenerne er koreograferet af mesteren Yuen Woo-ping, som senere vandt en Oscar for Crouching Tiger, Hidden Dragon.

    Udkommer i en limited edition med to disk. Den senere standard edition vil kun indeholde den første disk.

    -

    The Cat and the Canary (1927) - BD limited edition - 20 år efter rigmanden Cyrus Wests død samles arvingerne i Wests gamle, forfaldne palæ for at høre testamentet blive læst op. West efterlade rub og stub til sin niece Annabelle (Laura La Plante) mod den betingelse, at hun er åndsfrisk. Mens familien gør sig klar til natten, kommer det frem, at en morder kaldet "Katten" er undsluppet fra det nærliggende sindssygehospital, og der er lagt op til både intriger og mord.

    Som i de fleste amerikanske film fra perioden er der en naturlig forklaring på det hele, og man skal nok ikke være særlig smart for at regne den ud. Men filmen var en enorm succes i sin samtid, og The Cat and the Canary anses i dag for at være et hovedværk i den såkaldte old dark house-subgenre, og den er da også blevet genindspillet flere gange. Dens fine blanding af skræk og sort humor gør den til en af de bedste blandt 1920'ernes mange filmatiseringer af populære mysterieskuespil fra teaterscenen og peger frem mod horror-genren, som den kom til at tage sig ud i 1930'erne.

    The Cat and the Canary var tyskeren Paul Lenis debut som instruktør i Amerika. Han havde få år før gjort opmærksom på sig selv med den tidlige horror-antologifilm Das Wachsfigurenkabinett (Waxworks, 1924), og studiomogulen Carl Laemmle hentede ham i 1927 til USA med et tilbud om fastansættelse som instruktør hos Universal. Hos Universal lavede Leni i løbet af blot to år hele fire meget roste film. Udover debutfilmen, instruerede han også Charlie Chan-mysteriet The Chinese Parrot (1927), der i dag regnes for gået tabt, det storslåede romantiske melodrama The Man Who Laughs (1928) og mysteriefilmen The Last Warning (1928), før sin alt for tidlige død af blodforgiftning som blot 44-årig i 1929.

    Alle Paul Lenis fire amerikanske film kan på hver sin vis ses som forløbere til Universals succesfulde skrækfilm, som kendetegnede selskabet 1930'erne, og det er derfor heller ikke mærkeligt, at gamle dokumenter viser, at han var på tale til jobbet som instruktør på Dracula og formentligt ville have fået det, hvis han ikke var død inden.

    The Cat and the Canary er den fjerde film af Paul Leni, som Eureka sender ud på blu-ray. Tidligere har de udgivet hans tyske antologifilm Waxwork samt de to amerikanske The Man Who Laughs og The Last Warning i flotte restaureringer. Med den seneste udgivelser er Paul Lenis amerikanske filmproduktion dermed komplet, idet The Chinese Parrot, som sagt, ikke findes længere.

    Af samme årsag har Katten og kanariefuglen også længe været efterspurgt. Der findes en lang række billige og uskarpe kopier på dvd fra amerikanske public domain-labels, men indtil nu har det bedste bud været den amerikanske dvd fra Kino Lorber. Kino anvendte nemlig en lidt ældre, men pæn restaurering, som i øvrigt var baseret på en flot sepia-tonet 35mm-kopi, der ejes af Det Danske Filminstitut.

    Mange har spurgt Kino i løbet af årene, om de ikke nok ville opgradere dvd'en til BD, for restaureringen findes også i HD som DCP. DFI viste den nemlig forrige år som en del af deres årlige stumfilmsfestival, oven i købet med introduktion af Jakob Stegelmann. Men Kino har hidtil ignoreret forespørgslen.

    Sidste januar kom det så pludseligt frem, at Museum of Modern Art havde lavet en ny 4K-restaurering og viste den i en filmserie på museet. Lige siden har fans ventet spændt på, om nogen ville udgive Katten og kanariefuglen på disk. Der kommer nemlig hele tiden nye stumfilmsrestaureringer - i hvert fald nok til, at der findes flere stumfilmsfestivaler med det som omdrejningspunkt i udlandet. Men kun de færreste af filmene får nogensinde en fysisk udgivelse.

    Det spændende ved MoMA's restaurering er, at den er baseret på det originale A-negativ. I større produktioner i stumfilmstiden var det ikke udsædvanligt, at man endte med to negativer, et A- og et B-negativ, optaget fra hvert sit kamera, som stod en lille smule forskudt fra hinanden. De bedste indstillinger, vinkler og scener ville så normalt blive anvendt i A-negativet til hjemmemarkedet, mens de næstbedste røg over i B- eller eksportnegativet, der blev sendt til eksportmarkederne. Dermed kunne begge markeder nemt trække nye kopier uden at skulle fragte dem frem og tilbage over Atlanterhavet.

    Der er ikke så mange film, hvor begge negativer, eller blot begge versioner, har overlevet. Men det findes dog. Fx indeholder Eurekas udgivelse af den østrigske stumfilm The Hands of Orlac (1924) en flot restaurering fra det originale østrigske A-negativ, men også en alternativ version i SD, baseret på eksportversionen. Eksportversionen er lidt længere, fordi man har anvendt andre vinkler og andre takes end i A-negativet, og fordi kameraerne var hånddrevne, og fotograferne formentligt ikke har drejet dem med helt samme hastighed undervejs.

    Den hidtil mest kendte version af The Cat and the Canary er, som sagt, primært baseret på en flot, dansk 35mm-kopi, det vil altså sige ultimativt på filmens eksportnegativ.

    Men den nye restaurering fra MoMA er første gang vi får en officiel fysisk udgivelse baseret på A-negativet, og den vil derfor formentligt se lidt anderledes ud, end vi er vante til, med andre og formentligt bedre vinkler, takes m.m.

    Ud fra Eurekas trailer kan vi også se, at filmen har fået genskabt sine originale farver, det vil sige med unik farvelægning alt efter handlingens tidspunkt, og om den foregår indendørs eller udendørs, hvor den kendte eksportversion (eller i det mindste den danske kopi af den) kun er sepia-tonet hele vejen igennem.

    The Cat and the Canary har flere år været på min liste over mest ønskede udgivelser, så jeg glæder mig som et lille barn. Nu håber jeg blot, at nogen også udsender Cineteca di Bolognas restaurering af L'inferno (1911), der er den ældste overlevende film i fuld spillefilmslængde, og Cinematheque Francaises restaurering af Jean Epsteins smukke Edgar Allan Poe-filmatisering La Chute de la maison Usher (1928).

    The Cat and the Canary udkommer på BD den 22/4

    -

    China O'Brien 1 and 2 (1990) - 4K UHD eller BD limited edition - kampsportsstjernen Cynthia Rothrock (f. 1957) har fået lidt af en renæssance de sidste par år. Hun var en erfaren kampsportsudøver med sort bælte i adskillige stilarter, bl.a. karate og taekwondo, og vandt flere verdensmesterskaber i forms (kata) og våben, før hun i starten af 1980'erne blev opdaget af produktionsselskabet Golden Harvest og hentet til Hong Kong. Her indspillede hun syv film, bl.a. den meget populære Yes, Madam (1985) sammen med Michelle Yeoh, før hun i 1988 vendte hjem til USA og fortsatte karrieren der med en række kampsportsfilm langt ind i 1990'erne og masser af tv-roller i det nye årtusinde.

    China O'Brien 1 and 2 er to af Rothrocks amerikanske film. Her spiller hun en ung storbybetjent, der bliver fyret fra sit job efter en dødsulykke. Hun vender hjem til sin fædrene gård i Utah, men må træde til, da hendes far, den lokale sherif, er oppe mod en lokal gangsterkonge.

    Eureka fortsætter tendensen med at udgive separate 4K UHD og BD-udgaver, så man er nødt til på forhånd at vælge, hvilken man vil have. Indholdet er identisk bortset fra opløsningen på selve filmen.

    China O'Brien 1 and 2 udkommer den 29/4.

    --

    For kort tid siden afslørede Eureka, at de også ville begynde at udgive film i USA, og deres første to amerikanske titler kommer i april. Det bliver Black Mask og The Cat and the Canary, der bliver udgivet på BD samtidigt i UK og USA. 

    Vinegar Syndrome har gjort opmærksom på, at de også udsender China O'Brien 1 and 2 på 4K UHD og BD i forbindelse med deres halvårlige udsalg i maj. Det vil være muligt at forudbestille deres udgave (samt de andre nye titler, der udkommer ved samme lejlighed) fra engang i marts. Jeg vil tro, at Vinegar Syndromes udgave vil være lidt dyrere, men til gengæld indeholde både BD og 4K UHD på en gang.

    Jeg håber aldrig du stopper med dine indlæg, jeg syntes det er så sejt og jeg læser dem altid igennem :-)

    Weird_J26-01-24 16:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen