Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Det skal man ikke klage over!

    davenport23-04-24 10:40

  • ★★★★★★0

    Konen havde 4 af de der bøtter med cherrytomater med hjem fra madspild. Sorterede en god håndfuld fra og har kogt resten ind med et helt hvidløg. Det har så forvandlet sig til to lasanger. Den ene glutenfri og uden olie. De snurrer lige nu i ovnen og er snart klar. Har faktisk aldrig lavet lasagne kun af friske tomater, så det bliver spændende. Hun havde også 5 oste med hjem, så de udgør ostesovsen. (Ikke alle fem dog!)  

    davenport23-04-24 17:26

  • ★★0

    Der gik lidt rod i madplanen, der kom noget murerarbejde i vejen. Så aspargessuppen bliver først lavet i dag.

    Til gengæld nåede jeg at snitte 1kg portobelle og 500g mark champignoner til dehydratoren så skal der laves svampe pulver til tørlageret

    HelmerJ24-04-24 09:22

  • ★★★★0

    Fik solgt min gamle grill i mandags, og sat den nye op i går. Så i dag må vi hellere få den afprøvet. Det bliver bare lidt simple burgere og pølser tror jeg, har møder hele eftermiddagen, så magter ikke at lave det store.

    dyg24-04-24 09:45

  • ★★★★★★0

    Vi fik chicken wings fra Rose. Jeg brød mig ikke om den sure marinade, og så synes jeg de er for blævrede. Lidt et forsøg på buffalo wings, der er fejlet.

    Lavede en pastasalat med Bacon, ærter, agurk, løg og rød peber. Glutenfri pasta. Absolut ikke min favoritmad, da det er ekstremt kedeligt at spise. Hver mundfuld er bare det samme, og smager af creme fraise. 

    Jeg satser på noget mere lækkert senere i aften. 

    davenport24-04-24 19:17

  • ★★★★★★1

    Agerer chef til min kones kusines datters konfirmation lørdag. Var ude at handle i dag, og har lagt vandret siden. Har:

    • Sous videt 13 kg. oksemørbrad
    • Sous videt 15 kg. kyllingebrystfilet i soya/farin/hele hvidløg
    • Lavet 2 kg. mayonnaise
    • Syltet 2 glas rødløg 
    • Stegt mængder af Bacon

    Og i morgen står den på alle salaterne og grønt/garni. 

    Menuen er nu nem nok:

    • Oksemørbrad (nok grillet)
    • Kyllingebryst marineret, skåret i skiver
    • Frikadeller (ikke mig!!)
    • 2 hele skinker, der kommer i sennep og farin
    • Flødekartofler med rød, syltet peber
    • Små ovnkartofler med urter 
    • Kraftig rødvinssauce af kalv
    • Proletarsalat med iceberg, tomat, agurk, peber
    • Salat af spidskål, granatæble, rødbedespirer, urter o.a. 

    De ville gerne have nogle forretter på blinis, så laver også:

    • Hønsesalat med Bacon, sprøde svampe, persille og løg, vendt med frisk rosmarin
    • Laksesalat med asparges og "kaviar"
    • Skaldyrssalat

    Dessert står de selv for, men noget synnejysk kagebord med 20 forskellige kager. (Der trækker jeg mig sgu!)

    Nu gider jeg ikke rigtigt mere i dag, da jeg har fucking ondt i ryggen. 

    Til aften er der flødekartofler med Bacon, lynstegte asparges, og champignon. Og lidt nysyltede rødløg for sjov. 

    Er ved at være træt nu, og i morgen er der nok at lave:

    Tænker jeg vil marinere laksen i brandy og farin. Men den skal jeg lige ligge søvnløs over, før jeg eksekverer ;) 

    davenport25-04-24 18:15

  • ★★★★★★0

    Går lige og guffer smørdampede asparges med maldonsalt, fordi der var flere tilbage fra aftensmaden. Mit pis kommer til at lugte hæsligt senere... 

    davenport25-04-24 19:59

  • ★★★0

    Agerer chef til min kones kusines datters konfirmation lørdag. Var ude at handle i dag, og har lagt vandret siden. Har:

    • Sous videt 13 kg. oksemørbrad
    • Sous videt 15 kg. kyllingebrystfilet i soya/farin/hele hvidløg
    • Lavet 2 kg. mayonnaise
    • Syltet 2 glas rødløg 
    • Stegt mængder af Bacon

    Og i morgen står den på alle salaterne og grønt/garni. 

    Menuen er nu nem nok:

    • Oksemørbrad (nok grillet)
    • Kyllingebryst marineret, skåret i skiver
    • Frikadeller (ikke mig!!)
    • 2 hele skinker, der kommer i sennep og farin
    • Flødekartofler med rød, syltet peber
    • Små ovnkartofler med urter 
    • Kraftig rødvinssauce af kalv
    • Proletarsalat med iceberg, tomat, agurk, peber
    • Salat af spidskål, granatæble, rødbedespirer, urter o.a. 

    De ville gerne have nogle forretter på blinis, så laver også:

    • Hønsesalat med Bacon, sprøde svampe, persille og løg, vendt med frisk rosmarin
    • Laksesalat med asparges og "kaviar"
    • Skaldyrssalat

    Dessert står de selv for, men noget synnejysk kagebord med 20 forskellige kager. (Der trækker jeg mig sgu!)

    Nu gider jeg ikke rigtigt mere i dag, da jeg har fucking ondt i ryggen. 

    Til aften er der flødekartofler med Bacon, lynstegte asparges, og champignon. Og lidt nysyltede rødløg for sjov. 

    Er ved at være træt nu, og i morgen er der nok at lave:

    Tænker jeg vil marinere laksen i brandy og farin. Men den skal jeg lige ligge søvnløs over, før jeg eksekverer ;) 

    Sådan Dave, stærkt - Jeg fik stress efter de 5 første punkter..

    MadMartigan25-04-24 20:12

  • ★★★★★★0

    Ah, det er nu meget ligetil. Sgu ikke noget jeg stresser over, overhovedet. Det er kun til 67, så det er bare et nemt og hyggeligt arrangement. Og skal jo ikke stå for dessert, så den er nem ;)

    davenport25-04-24 20:24

  • ★★★★★★0

    Så fik jeg endelig hugget alt salat og kål op. Det er altid det værste og kedeligste. Tog min food processor til kålen. Det gider jeg fanme ikke kløve i hånden.

    Nu mangler jeg min laks, granatæbler og asparges. Men holder lige pause. Har stadig virkelig ondt i ryggen. Skal jo heller ikke nå noget på tid, så det er dejligt nok, når man bare kan lulle rundt i sit eget tempo.

    Resten af familien skal over til svigerne til hveder, men jeg sagde lige fra på den, da jeg ved, jeg bare vil sidde og tænke på, om jeg nu har det hele, selv om jeg godt ved jeg har det. 

    davenport26-04-24 15:02

  • ★★★★★★1

    Så er jeg færdig. Har lige sat den sidste opvasker i gang. Og sneg mig til et stykke oksemørbrad med bløde løg, kalvesauce og et helt bundt asparges dampet i smør... Fuck jeg er mæt og søvnig nu. 

    davenport26-04-24 19:21

  • 0

    Agerer chef til min kones kusines datters konfirmation lørdag. Var ude at handle i dag, og har lagt vandret siden. Har:

    • Sous videt 13 kg. oksemørbrad
    • Sous videt 15 kg. kyllingebrystfilet i soya/farin/hele hvidløg
    • Lavet 2 kg. mayonnaise
    • Syltet 2 glas rødløg 
    • Stegt mængder af Bacon

    Og i morgen står den på alle salaterne og grønt/garni. 

    Menuen er nu nem nok:

    • Oksemørbrad (nok grillet)
    • Kyllingebryst marineret, skåret i skiver
    • Frikadeller (ikke mig!!)
    • 2 hele skinker, der kommer i sennep og farin
    • Flødekartofler med rød, syltet peber
    • Små ovnkartofler med urter 
    • Kraftig rødvinssauce af kalv
    • Proletarsalat med iceberg, tomat, agurk, peber
    • Salat af spidskål, granatæble, rødbedespirer, urter o.a. 

    De ville gerne have nogle forretter på blinis, så laver også:

    • Hønsesalat med Bacon, sprøde svampe, persille og løg, vendt med frisk rosmarin
    • Laksesalat med asparges og "kaviar"
    • Skaldyrssalat

    Dessert står de selv for, men noget synnejysk kagebord med 20 forskellige kager. (Der trækker jeg mig sgu!)

    Nu gider jeg ikke rigtigt mere i dag, da jeg har fucking ondt i ryggen. 

    Til aften er der flødekartofler med Bacon, lynstegte asparges, og champignon. Og lidt nysyltede rødløg for sjov. 

    Er ved at være træt nu, og i morgen er der nok at lave:

    Tænker jeg vil marinere laksen i brandy og farin. Men den skal jeg lige ligge søvnløs over, før jeg eksekverer ;) 

    Når mine drenge skal konfirmeres i 2028 tænker jeg at du skal stå for maden.

    Verbal26-04-24 20:27

  • ★★★★★★0

    Du siger bare til. Bor vi ikke i nærheden af hinanden i øvrigt?

    davenport27-04-24 08:51

  • ★★★★★★0

    Svigerforældre kommer til frokost, og det bliver varm mad. Det er kun, når de kommer på besøg, vi får mørbrad, steg osv. Ellers får vi kun hakket kød, lidt pølser og bacon i ny og næ og kylling. Ofte ingen kød dog.

    Guldager27-04-24 09:08

  • ★★★★★★0

    Det var den konfirmation. Kæft jeg er træt. har preppet siden torsdag middag og så lige 7½ time på gulvet i dag. Man kan godt mærke man ikke er 45 længere...

    davenport27-04-24 17:49

  • ★★★1

    I aften står den på lasagne færdigret fra Coop...

    Ryder66627-04-24 19:30

  • ★★★★★★0

    Vi fik forloren hare i aftes og boller i karry i dag, med både jasmin- og blomkålsris. Jeg fik frikadeller, rødbeder, smør kogte asparges og rugbrød med lurpak. Det var et hit! 

    davenport29-04-24 18:32

  • ★★★★★★0

    Boller i karry her også. Laver det med lidt ekstra grønt: svitse løg, hvidløg, sød kartoffel og gulerod, i med karry og mel, koger i kokosmælk og hønsebouillon, koger godt ind, blende, tilsætter kødboller (i dag var de hjemmelavet), smager til med salt og peber.

    I går var det cajunris med Chorizo. Lauge spiste det selvom, der var masser af grøntsager i - omend finthakket.

    Guldager29-04-24 18:49

  • ★★★★★★0

    Jeg lavede også kødbollerne selv. Kogte dem med en oksebull. Switchede karryen af og hældte vandet fra bollerne i, så en god pot fløde, smagte til med sukker, mere karry, salt og peber + en okse og en svinebuller mere. Jævnede det med maizena express og kom bollerne tilbage i. Det må ikke blive for avanceret her, og min datter og hendes kæreste skulle godkende sovsen. Jeg smagte den endda til flere gange... Ad.

    davenport29-04-24 19:39

  • ★★★★0

    Min nye grill har en fin lille hylde nederst, hvor der lige præcis er plads til en pizzaovn... Så nu har jeg også en pizzaovn. Power og Skousen havde en rigtig fin ovn på tilbud til 900kr, det kunne jeg ikke lade være med at hoppe på.

    dyg29-04-24 22:30

  • 0

    i smider madvejledning herinde også. sjovt. i spiser meget kød læser jeg og snakker meget om det er ikke godt. mindre kød og mindre oksekød. måske slet ikke er bedre for miljø. 

    DonnieDingDong30-04-24 10:37

  • ★★★★★★0

    Har lige lavet en mad til min kone og jeg, når hun kommer fra arbejde. Rugbrød med skinke, kogt æg, rødløg, mayo på smør og en rundhåndet portion purløg. Jeg elsker purløg. I år har jeg 3 i haven.

    davenport30-04-24 10:45

  • ★★★0

    Miljøet interessere mig ikke så meget. Ved bare at jeg skal bruge noget protein med det jeg går og laver. Og så er det godt med noget kød. 

    Aranyhajú Nyárszépe30-04-24 11:00

  • 0

    du da ærlig. andre er hykleriske. 

    DonnieDingDong30-04-24 11:01

  • ★★★★★★0

    Konen havde en del kylling i strimler med hjem fra madspild, og da der er preppet rød peber og løg/rødløg/hvidløg, bliver det kylling i tomatflødesovs. Nok med blomkålsris - kartofler til mig. Og så en ordentlig dusk friskhakket persille ovenpå. 

    Er lige ved at bage to havrerugbrød med sorte birkes. Har smørstegt valnødder og pinjekerner, der er vendt i dejen. Det lader til at hæve, hvilket er fucking svært, når man bager uden hvede. Det er næsten umuligt at udvikle Co2 i havre..

    davenport30-04-24 14:48

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen