Anmeldelse: The Fall Guy

Ryan Gosling er i frit fald som stuntman i romantisk actionkomedie.  

Instruktør og tidligere stuntman, David Leitch ("Atomic Blonde"), er aktuel med "The Fall Guy", som sjovt nok handler om en stuntman. Og som derudover er baseret på TV-serien "The Fall Guy" fra 1981.

Vi følger den adrenalinsøgende stuntmanden Colt Seavers (Ryan Gosling, "Barbie"). Udover at være dumdristig og charmerende er han smaskforelsket og i forhold med Jody Moreno (Emily Blunt, "Oppenheimer"). Forelskelsen spiller maks mellem de to showbiz-turtelduer. Lige indtil en dag, hvor Colt fremfører et stunt, som ender grueligt galt. Colts karriere stopper. Og det samme gør Jody og Colts forhold.

Atten måneder efter ulykken kontaktes Seavers af produceren Gail Meyer (Hannah Waddingham). Filmen "Metalstorm" skal indspilles. Og til Colts store overraskelse er det Morenos debut som filminstruktør. Hvor Colt skal være stunt double for den arrogante Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson).

Når folkekære skuespillere som Emily Blunt og Ryan Gosling castes, går man næsten aldrig galt i byen. Goslings karakter som håbløst forelsket stuntman er enormt elskværdig og underholdende. Vores hovedperson knokler og kæmper for at gøre sig bemærket af Jody. Colt er sjov, charmerende og opfører sig indimellem som en lille dreng fanget i en voksen mands muskuløse krop. Ryan Gosling har flere gange bevist, at talentet rækker til mere end underspillet vred selvtægtsmand i film som "Drive" og "The Place Beyond the Pines". Den 43-årig skuespiller mestrer humor og komisk timing, som set i "Barbie". Emily Blunt spiller op til Gosling med subtil humor. Dog får vi ikke Jody lige så meget under huden som Colt, trods Emily Blunts eminente præstation. 

Instruktør David Leitch har i det hele taget samlet sig et sublimt cast i "The Fall Guy". Heriblandt Dan Tucker, spillet af Winston Duke, som er Colts empatiske sidekick. Den formentlig kommende James Bond, Aaron Taylor-Johnson, har før arbejdet med David Leitch i actionkomedien "Bullet Train". Den 33-årige brite gør det godt som arrogante Tom Ryder, der mest af alt er en ekstrem parodi på miljøet i Hollywood.

"The Fall Guy" er ikke uden sine fejl. Dialogerne er alt for lange i spyttet. I en forvejen for lang film, der sagtens have været skåret ned af manuskriptforfatter Drew Pearce. Forventer man, at filmen primært skulle bestå af praktiske effekter, bliver man skuffet. Størstedelen af tiden er den tynget af CGI-effekter og tydelig brug greenscreen-actionscener. Derudover kan man godt mærke at aldersgrænsen er fra elleve år.

"The Fall Guy" har dansk biografpremiere 1. maj. Heriblandt i FORMAT Bio, læs mere her.

The Fall Guy

Kommentarer

The Fall Guy

  • ★★★★1

    Altså.. Ryan Gosling er fin, men han er fandme ikke nogen Lee Majors!

    dyg 1-05-24 09:27

  • ★★★1

    Altså.. Ryan Gosling er fin, men han er fandme ikke nogen Lee Majors!

    Sand historie. Og Emily Blunt er ingen Heather Thomas.

    NSF 1-05-24 09:48

  • ★★★★0

    Sand historie. Og Emily Blunt er ingen Heather Thomas.

    ..tilgengæld har jeg rørt ved mig selv, på den toxic'ske måde, langt mere til Emily B end Heather T...

    ^Det er OK - De er begge ældre end Gasi' - ifølge IMDB(Pheew!)

    Gasivodo 1-05-24 16:17

  • ★★★0

    Tak for anmeldelsen - lyder som en god afslappende fredagsfilm :)

    Der er lige en redaktionel fejl i den sidste sætning. 

    Gormanden 2-05-24 05:48

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen