Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★0

    Kyllingegryden blev fanme lækkert. Jeg fik brasede kartofler i svampesoya til, i stedet for ris.

    Brødet er det bedste jeg har bagt, siden Obersten fik det der glutenallergi. 

    Det var så kun Mads og mig der spiste, da de andre er taget til Kolding, og sikkert har ædt noget junk. 

    davenport30-04-24 18:34

  • ★★★★★★0

    Fortsætter succesen med rester fra i aftes. Skarnene havde jo rigtig nok spist junk, så måtte pakke væk. Men de var begejstret af duften, så den var nem i dag. Har dog smidt retten i en stegeso til opvarmning.  

    davenport 1-05-24 17:43

  • ★★★★★★0

    Har pakket en svinemørbrad ind i et lag Bacon og har den i ovnen med knust hvidløg. Så vender jeg skivede, kogte kartofler i en blanding af rødløg, grønne asparges, karse og smør - med Maldon saltflager. Så lynkoger jeg et broccoli, og steger en omgang hvide asparges i brunet smør. (Fik jeg sagt, at jeg elsker asparges?)

    davenport 2-05-24 17:58

  • ★★★★★★0

    Flæskestegssandwich. Vi skulle egentlig have det klassisk, meen.. Vejret indbyder lidt til noget andet. Skal bare varme lidt rødkål og boller. Har 3 kg. steg i ovnen. 

    davenport 3-05-24 17:11

  • ★★★★★★1

    Der var så meget kød tilbage, at vi bare kører den videre. Der kommer også nogle piger, og indtager alrummet senere, så det er fint med noget nemt. (Min datters venner, ikke nogle jeg har inviteret...)

    Har stadig meget asparges, som måske bliver midnatssnack. Har et kilo Bacon, og det kunne sgu godt ende i synd..

    davenport 4-05-24 16:58

  • ★★★★★★0

    Har jeg fået min egen tråd? Ingen frysepizza eller Waygu? Ikke engang en lille couscous?

    davenport 4-05-24 17:21

  • ★★★0

    Jo, jeg har levet af frysepizzaer i to dage og er ved at være pænt træt af det.

    Har været syg. Højst sandsynligt med den frygtede mandeinfluenza, men det virker til at jeg lige klare mig igennem med kanten af neglene. Skidt at skulle bruge sin weekend på den slags.

    Aranyhajú Nyárszépe 4-05-24 17:28

  • ★★★★★★0

    Få dig en brandy ;)

    davenport 4-05-24 17:30

  • ★★★★★★0

    Fik trøfler til kaffen

    Wayne 4-05-24 18:14

  • ★★★★★★0

    Ovnen op på Max varme, så skam der bages pizza

    Gad godt have en pizzaovn i haven.

    Wayne 4-05-24 18:15

  • ★★★★★★0

    Min kone fjernede lige min lyst til sandkage, ved at kalde det ørevokskage... Ahem...

    davenport 4-05-24 18:18

  • ★★★★0

    Ovnen op på Max varme, så skam der bages pizza

    Gad godt have en pizzaovn i haven.

    Har lige smidt en pizzadej sammen til i morgen, første forsøg med den nye pizzaovn.

    Det kan godt være den kun kostede 949kr, men så skulle jeg lige have  regulator, infrarødt termometer, pizzaspade, pizzavender, ... Det endte alligevel lidt over 2000 for det hele.

    dyg 4-05-24 20:36

  • ★★★★★★0

    Den mellemste knejt er noget snottet efter Bornholm, så har lavet en stor grydefuld tomatsuppe med mængder af hvidløg, så vi lige kan få gang i systemet. Den er nu også lækker: 2 store zitauer, et helt fed hvidløg, godt med kalvefond, et helt rødt peber og 2 gulerødder. Har stavblendet den og sat en god kop fløde til. Har kogt nogle suppenudler, så den også mætter. Knægten ville også have porcheret æg, men de fik blødkogte til morgenmad, så der trak jeg lige en kolestorolgrænse...

    davenport 5-05-24 12:59

  • ★★★★★★0

    Der er ingen sammenhæng mellem æg og højt kolesteroltal. Generelt gør fødevarer med meget kolesterol ikke noget for kolesteroltallet. Rødt kød og mættet fedt og sammensætning af kulhydrater og fedt er det, der får tallet til at stige. 

    Guldager 5-05-24 13:17

  • ★★★0

    Jeg mener stadig at at fødevarestyrelsen har en anbefaling om maks 2 æg om ugen, men kan ikke lige finde det. Men ja, det er forældet viden at kolesterol i æg skulle give forhøjet kolesteroltal. Og protein fra æg er af meget høj kvalitet. Derfor spiser jeg selv et hårdkogt æg om dagen, plus det løse.

    Det er bedre at gå efter at begrænse mængden af mætter fedt generelt. Spar på alt det der bacon, fløde, smør og alle de der andre fede fødevare fra dyreriget.

    Aranyhajú Nyárszépe 5-05-24 13:59

  • ★★★★★★0

    Nå, men så sluprer jeg æg direkte fra hønens beskidte kloak. (Er vaccineret mod salmonella og AIDS) Og nu: mayonnaise..  

    davenport 5-05-24 14:00

  • ★★★0

    Efter at levet af junk de sidste par dage, hvor jeg har været syg, så skal jeg i gang med noget madlavning igen til den kommende uge.

    Har fundet en nøglemærket medisterpølse i Rema. Den steger jeg til mit kl 17 måltid i næste uge. Dertil en pastasalat med basillikum, ærter og forårsløg.

    Til aften varmer jeg bare nogle tortilla pandekager og så en kødsovs jeg fundet i fryseren. Det er tidligt aftensmad, da jeg skal i biografen og vise film.

    Aranyhajú Nyárszépe 5-05-24 14:06

  • ★★★★★★0

    Jeg har lige stegt to bradepander Bacon af, fordi jeg havde et kilo Bacon i køleren. Og det bliver nok til noget BLT til madpakker. Det plejer jeg ellers ikke, men engang i mellem skal der lige lidt lækkert til, i stedet for den sædvanlige rugbrød. 

    davenport 5-05-24 14:14

  • ★★★★★★0

    Tænker aftensmaden bliver mørbrad i fad med masser af løg og en kartoffelmos til. Har godt nok ingen svampe, men så bliver det bare uden i dag. Der er jo også en dag i morgen...

    davenport 5-05-24 14:56

  • ★★★★★★0

    Jeg mener stadig at at fødevarestyrelsen har en anbefaling om maks 2 æg om ugen, men kan ikke lige finde det. Men ja, det er forældet viden at kolesterol i æg skulle give forhøjet kolesteroltal. Og protein fra æg er af meget høj kvalitet. Derfor spiser jeg selv et hårdkogt æg om dagen, plus det løse.

    Det er bedre at gå efter at begrænse mængden af mætter fedt generelt. Spar på alt det der bacon, fløde, smør og alle de der andre fede fødevare fra dyreriget.

    Det tror jeg ikke, de gør længere.

    Har selv forhøjet kolesteroltal, og lægen og kostvejleder nævnte ikke noget om det. 

    Man skal have en lille mængde mættet fedt, koppen skal bruge det til nogle processer, men langt de fleste danskere får med sikkerhed for meget. 

    ---

    Vi var all you can eat-sushi til frokost, så aftensmad bliver bare toast

    Guldager 5-05-24 16:09

  • ★★★★0

    Det er godt nok en anden oplevelse at lave pizza i en pizzaovn end det er på en pizzasten i ovnen. Den langt mere intense varme gjorde, at jeg formåede at sætte ild til kanten af en af pizzaerne, da jeg lige skulle sende en video om ovnen til en ven. Men jeg skal nok få styr på det.

    Havde købt en dåse håbløst gode spanske ansjoser til at smide på pizzaerne, der er ikke noget bedre, end en saltet klump umami-ansjos.

    dyg 5-05-24 20:31

  • ★★★★★0

    “Havde købt en dåse håbløst gode spanske ansjoser til at smide på pizzaerne, der er ikke noget bedre, end en saltet klump umami-ansjos”

    Jeg kunne nu godt komme på en 10-20 stykker ting der er bedre end det :)

    Elwood 6-05-24 10:35

  • ★★★0

    Jeg plejer at købe en pakke fantastisk gode polske cocktailpølser nede i Netto og smide på. Så bliver det ikke bedre.

    Aranyhajú Nyárszépe 6-05-24 11:21

  • ★★★★★★0

    Vi skal ha rester fra den konf min kone hjalp til ved i går. Kalkun og skinke med en "interessant" salat med meget kål. Og så rester fra i aftes med mørbrad i fløde og kartoffelmos. 

    Og så bagte jeg to rugbrød i dag med en færdigblanding der er glutenfri. Det smager ret godt med en sprød skal og blødt indeni. Det begynder at dryppe af på børnene, med at spise de her lidt anderledes ting uden gluten. Ikke fordi de skal, men man tager da ikke skade af, ikke at få hvede hele tiden. 

    davenport 6-05-24 16:26

  • ★★★0

    Mayonnaise baseret på smør lyder så godt nok meget usundt. Der er jo meget mættet fedt i det. Man bruger så selvfølgelig ikke kilovis af det af gangen. 

    Aranyhajú Nyárszépe 6-05-24 20:19

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen