Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★★1

    Hvem var du før? :)

    Engang var han Babo, det ret tydeligt at høre...engang;)

    Vellommen tilbage igen...igen....igen....igen:D

    T. Nielsen 8-05-21 17:38

  • ★★★★1

    Engang var han Babo, det ret tydeligt at høre...engang;)

    Vellommen tilbage igen...igen....igen....igen:D

    Ah. Babsen/Babo, hvis du hellere vil have din gamle profil genaktiveret, kan du bare skrive til mig på FB.

    chandler75 8-05-21 17:44

  • ★★★★0

    Engang var han Babo, det ret tydeligt at høre...engang;)

    Vellommen tilbage igen...igen....igen....igen:D

    Du har tydeligvis savnet mig :)

    Babo 8-05-21 19:18

  • ★★★★★★0

    Du har tydeligvis savnet mig :)

    Altid<3

    T. Nielsen 8-05-21 19:22

  • ★★★★0

    Altid<3

    Du har stadig humor i behold :)

    Babo 8-05-21 19:23

  • ★★★★0

    Little Joe (2019)

    Besynderlig film fra den østrigske Independent instruktør Jessica Hausner. Men på samme tid genkendelig i sin præmis. Lad mig forklare. Hvis man forestiller sig ‘Invasion of The Body Snarchers’, blot noget mere afdæmpet, så har man Little Joe. Men så alligevel ikke helt. Med sin tvetydighed skaber filmen en debat om virkelighed vs fiktion. Mere skal ikke afsløres her. En formidabel brug af kamerabevægelse, farver og ikke mindst den opfindsomme lydside, som knager og kirker derudaf filmen igennem og skaber en utryg stemning. Forvent ikke der sker det store, men jeg var alligevel med på den til det sidste.

    7/10

    Babo 8-05-21 20:09

  • ★★★★0

    Come True (2020)

    Formidabel lille gyser/sci med en gennemført retro stil, som altid er et plus i min bog. Der males med bizarre stemninger, så ikke et øje er tørt og instruktør Anthony Scott Burns både skriver, instruerer og komponerer altsammen selv. Det er en film om drømme og instruktør Burns forsøger at afdække den virkelige betydning bag og effekten af ubevidste processer. Der trækkes inspiration fra bl.a. H. R. Giger, Tarkovsky, Philip K Dick. Vi ser sågar også en plakat af den første Terminator film i filmen. Altsammen noget jeg finder særdeles interesant og filmskaberen har da også udtalt filmen er et tilbageblik på egen (film) barndom. Jeg vil slutteligt slå et slag for filmens imponerende retro musikscore, som er det cooleste jeg har hørt siden The Guest.

    Karakter: 8/10

    Babo 8-05-21 23:11

  • ★★★★0

    Love and Monsters (2020)

    En spøjs film. Den opnår en stor virkning med sit mellembudget, hvor en del praktiske effekter tages i brug. Det er for mig altid beundringsværdigt. Der er også smæk for skillingen, hvor alverdens kryb og andre sære væsner angriber menneskene. Det er underholdende. Historien er desværre tynd som spindelvæv og har ikke samme kløgt som f eks film som Starship Troopers. Det hele her er sådan set også pakket godt og sikkert ind i en familievenlig bobleplast. Der er ingen antydning af blod, hvilket egentlig skuffede mig lidt taget præmissen in mente. Der spilles okay, men selve kærlighedshistorien hælder til det mere pubertære og har egentlig ikke så meget på sig. Men fint underholdning. Set på Netflix.

    6/10

    Babo 8-05-21 23:14

  • ★★★★0

    Falling (2020)

    Det er muligt, at Viggo Mortensen har danske rødder, men ingen grund til at være national stolte over hans filmdebut. Det var bambi på glatis med et manuskript der ikke tør at gå planken ud og forfalder desværre for ofte til skamløse klicheer. Meget kan løftes med en sikker instruktion, men også her skælver Mortensen med underlige flashbacks, der ingen vegne fører. Og horribel klipning. Karakterudviklingen er ikke det helt vilde, men til gengæld festes der i mangfoldighedens tegn qua filmens cast. Det er virkelig en bagatel af format. Bedre held næste gang, Viggo!

    4/10

    Babo 8-05-21 23:21

  • ★★★★0

    The Father (2020)

    Hopkins bærer stort set egenhændigt denne fremragende film (vandt Oscar) som praktisk talt foregår på ganske få kvm. Vildt at manden kunne diske op med muligvis hans bedste præstation i karrierens efterår. Det er måske første gang, hvor det lykkedes ham at undslippe den ikoniske rolle (Lector) som har været så heftigt forbundet med ham siden 1991.

    Demensområdet er udforsket før på film, men det her er en særdeles vellykket måde at repræsentere hovedpersonens skrøbelige sind på rent visuelt. Ordet ‘dementia’ nævnes ikke en eneste gang. Det ville have været SÅ nemt at forklare sig, men det var heldigvis ikke hensigten bag.

    Fremragende underlægningsmusik, som til tider flyder ind med noget hovedpersonen (også kaldet Anthony, i øvrigt) lytter til.

    8/10

    Babo 8-05-21 23:24

  • ★★★★0

    News of The World (2021) 

    Poul Greengrass, Thomas Newton Howard og Dariusz Wolski som kameramand. Meget talent bag kameraet må man sige, men de kunne underligt nok ikke løfte denne kedelige fortælling og forlange, at vi skal engagere os i denne mildest talt en ørkenvandring af rang. Jeg ved ikke lige, hvad Greengrass havde tænkt på, men det ligner overhovedet ikke en film fra hans hånd. Måske godt for nogen, men jeg kan personligt godt lide Greengrass som Greengrass. Hanks spiller Hanks og det kan jeg mindre lide. Men for dælen en nydelig billedside. De få gode momenter var der skam, men overall en forglemmelig affære.

    5/10

    Babo 9-05-21 10:41

  • ★★★★1

    Host (2020) 

    En gruppe unge under lockdown forsøger at fremkalde en ånd. Sidste års meget omtalte web/found footage gyser som pt også står til 100% på RT. Den måtte selvfølgelig tjekkes ud. Og det var ikke en fejl. Er man til ånder og gys, så er denne blandt de mest uhyggelige film jeg længe har set. Den udnytter sit potentiale i fuldt omfang og får klicheen til at virke. Overbevisende skuespil hjælper også altid på indlevelsen.

    Flot iscenesat og god brug af symbolik.

    8/10

    Babo 9-05-21 10:43

  • ★★★★0

    Hunter Hunter (2020) 

    Glimrende lille indie horror, der starter som én ting og udvikler sig til en noget bestialsk affære til sidst. Den er så voldsom, at selv en hærdet fan som mig vitterligt måtte kigge væk. Så er I advaret. Der er nogle løser ender, som jeg umiddelbart ikke kan få til at gå op efter første gennemsyn, men det tror jeg ikke man skal lade sig slå ud af.

    7/10

    Babo 9-05-21 10:44

  • ★★★★0

    Mank (2020) 

    Jeg synes ikke trailers ‘gjorde det’ for mig, men jeg var naturligvis altid klar på en Fincher film uanset hvad. Man kan let beundre Mank for håndværket, men jeg fandt filmen steril og for det meste uengagerende. Følelsesmæssigt var jeg ingenlunde investeret i dette og Mank fandt jeg ikke videre synderligt interessant som hovedkarakter, selvom Oldman altid er god. Let at beundre, men svær at elske. Ikke den årets film mange talte om. Så en kæmpe skuffelse og for mig rangeret i bunden af Finchers filmografi. 

    5/10

    Babo 9-05-21 12:11

  • ★★★★★1

    Host (2020) 

    En gruppe unge under lockdown forsøger at fremkalde en ånd. Sidste års meget omtalte web/found footage gyser som pt også står til 100% på RT. Den måtte selvfølgelig tjekkes ud. Og det var ikke en fejl. Er man til ånder og gys, så er denne blandt de mest uhyggelige film jeg længe har set. Den udnytter sit potentiale i fuldt omfang og får klicheen til at virke. Overbevisende skuespil hjælper også altid på indlevelsen.

    Flot iscenesat og god brug af symbolik.

    8/10

    Den ligger i øvrigt på Filmstriben, og varer kun 57 minutter. Bare lige lidt info til de uindviede =)

    David Lund 9-05-21 12:40

  • ★★★★0

    Den ligger i øvrigt på Filmstriben, og varer kun 57 minutter. Bare lige lidt info til de uindviede =)

    Nemlig. Kan også lejes på blockbuster har man ikke Filmstriben. En af de bedste i den genre. 

    Babo 9-05-21 12:41

  • ★★★★0

    Unhinged (2020)

    Det var thrillernes år 2020.

    Tæt og stramt disponeret road-rage film, der kritisk set havde fortjent en bedre skæbne. Flere voldelige scener har indhyllet filmen i kontroverser, men har man som mig set en god portion horror og/eller sydkoreanske film, så er man formentlig godt hærdet. Crowe holder dampen oppe selv efter en rigtig udmærket åbningsscene. Filmens manuskript kan dog føles lidt for løst og mangler en indre logik som filmen ‘Alone’ fra samme år besad. Men underholdende lille sag, der føles lidt som taget ud af 80’erne. Bedre end forventet. Åbningsscenen var mindeværdig.

    7/10

    Babo 9-05-21 12:47

  • ★★★★0

    Alone (2020)

    Massivt spændingsdrøn med en genkendelig præmis, som er håndteret upåklageligt. Men der er meget mere end blot dette imellem linjerne i denne film, der giver historien lige det twist, den har brug for for at skille sig ud fra mængden. Det lykkes for instruktøren her, at navigere uden om fælderne i en stram og nøgtern stil. Der er en god fornemmelse for det underliggende og filmen benytter tiden til at tegne karaktererne gennem handlinger. Jules Willcox er absolut fabelagtig og det samme er landevej-psykopaten Marc Menvhaca, der besidder en isende ro og snuhed. Tredje akt udvikler sig til duellen om menneskets eksistenskamp, som lægger et ekstra lag til filmens helhed. 

    9/10

    Trailer: 

    m.youtube.com/watch

    Babo 9-05-21 13:07

  • ★★★★0

    Run (2020) 

    Endnu en fremragende thriller fra 2020. Instruktør Aneesh Chaganty, som lavede den glimrende web-thriller ‘Searching’ for et par år siden (kan ses på Netflix) er tilbage med en mere traditionel formet thriller - en slags homage til Hitchcock. Og det er afgjort ikke blevet dårligere af den grund - tværtimod. Igen undersøger han mørket i familien som tematik og tilsætter twistede overraskelser og suspense. Sarah Paulson er blændende og unge Kiera Allen, som også i virkeligheden er en kørestolsbruger, gør debut her - på RET overbevisende vis må man sige. Musikscore er dejligt gammeldags og bygger på less is more. Der skal mange gange ikke mere til end få kvadratmeter og gode skuespillere for en skøn filmoplevelse.

    8/10

    Babo 9-05-21 13:19

  • ★★★★★0

    Nemlig. Kan også lejes på blockbuster har man ikke Filmstriben. En af de bedste i den genre. 

    Har alle ikke Filmstriben efterhånden? Det kræver jo bare, at man er tilknyttet et bibliotek, og så er det jo ganske gratis. De har ret mange gode titler. Kvaliteten er så ikke i top (men generelt ganske udmærket og over f.eks. HBO Nordics niveau ret ofte), og man kan kun låne tre titler om måneden (men det er vist forskelligt i forhold til hvilket bibliotek man er tilknyttet). Men gratis er jo altid fedt!

    David Lund 9-05-21 13:28

  • ★★★★★0

    Alone (2020)

    Massivt spændingsdrøn med en genkendelig præmis, som er håndteret upåklageligt. Men der er meget mere end blot dette imellem linjerne i denne film, der giver historien lige det twist, den har brug for for at skille sig ud fra mængden. Det lykkes for instruktøren her, at navigere uden om fælderne i en stram og nøgtern stil. Der er en god fornemmelse for det underliggende og filmen benytter tiden til at tegne karaktererne gennem handlinger. Jules Willcox er absolut fabelagtig og det samme er landevej-psykopaten Marc Menvhaca, der besidder en isende ro og snuhed. Tredje akt udvikler sig til duellen om menneskets eksistenskamp, som lægger et ekstra lag til filmens helhed. 

    9/10

    Trailer: 

    m.youtube.com/watch

    Synes jeg slet ikke, jeg har hørt om. Tak for head up =)

    David Lund 9-05-21 13:29

  • ★★★★★0

    Host (2020) 

    En gruppe unge under lockdown forsøger at fremkalde en ånd. Sidste års meget omtalte web/found footage gyser som pt også står til 100% på RT. Den måtte selvfølgelig tjekkes ud. Og det var ikke en fejl. Er man til ånder og gys, så er denne blandt de mest uhyggelige film jeg længe har set. Den udnytter sit potentiale i fuldt omfang og får klicheen til at virke. Overbevisende skuespil hjælper også altid på indlevelsen.

    Flot iscenesat og god brug af symbolik.

    8/10

    Velkommen tilbage Babo. Godt at høre fra dig igen. :)

    Det lyder rigtig godt med "Host" og tak for anmeldelsen. Den har jeg også haft et godt øje til i et stykke tid. Er vild med den type low budget film, hvor man med få midler kan skabe et super nervepirrende og medrivende værk. Jeg regner med at købe "Host" i næste måned og så vil jeg lige vende tilbage med et par yderligere kommentarer. 

    NightHawk 9-05-21 13:31

  • ★★★★0

    Har alle ikke Filmstriben efterhånden? Det kræver jo bare, at man er tilknyttet et bibliotek, og så er det jo ganske gratis. De har ret mange gode titler. Kvaliteten er så ikke i top (men generelt ganske udmærket og over f.eks. HBO Nordics niveau ret ofte), og man kan kun låne tre titler om måneden (men det er vist forskelligt i forhold til hvilket bibliotek man er tilknyttet). Men gratis er jo altid fedt!

    Det håber jeg da folk har :) Jeg har jo i en årrække haft det på min bærbar. Men da jeg fik Apple TV for nylig hentede jeg appen og det har gjort det nemmere for mig at starte og navigere rundt. Men ja. Mange gode titler. 

    Babo 9-05-21 13:51

  • ★★★★0

    Synes jeg slet ikke, jeg har hørt om. Tak for head up =)

    Den kom lidt ud af den blå og takket være mine trofaste på YouTube, fik jeg noteret den på watchlisten ret hurtigt. Den kan lejes hos blockbuster. Jeg var meget imponeret over filmen. 

    Babo 9-05-21 13:53

  • ★★★★0

    Velkommen tilbage Babo. Godt at høre fra dig igen. :)

    Det lyder rigtig godt med "Host" og tak for anmeldelsen. Den har jeg også haft et godt øje til i et stykke tid. Er vild med den type low budget film, hvor man med få midler kan skabe et super nervepirrende og medrivende værk. Jeg regner med at købe "Host" i næste måned og så vil jeg lige vende tilbage med et par yderligere kommentarer. 

    Tak for det og glad for at høre du opsøger den. Det kom helt bag på mig den retning filmen tog med det stramme budget. Jeg så den hos en kammesjuk, sent aften husker jeg og vi var begge creeped over den.  

    Babo 9-05-21 14:00

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen