Forum - Forum-tråd: The Oscars 2022

The Oscars 2022

  • ★★★★★★0

    West Side Story 

    Bedste Spielberg film siden Saving Private Ryan. Der skulle åbenbart en musical til og oveni købet et remake, førend Spielbergs ofte lettere sentimentale side blev erstattet af mørke kræfter. For det her er en blændende historie, ikke kun om musik, dans og bandekrig mellem to grupper, men også racespændingerne kommer til fuldt udtryk. Jeg synes det hele virker SÅ godt afstemt og 2.30 min har sjældent passeret hurtigere. Velkommen tilbage, du gamle mester!! 

    9/10

    <3

    T. Nielsen 9-03-22 21:19

  • ★★★★0

    Den må gerne vinde for cinematografi også. Kamiński har længe været blandt favoritterne. Imponerende han bare kan tilpasse sig hvert projekt, således man ikke tænker over navnet, men filmen først. Han er lidt modsat Roger Deakins, men der må jo selvfølgelig være plads til dem begge. 

    Babo 9-03-22 21:26

  • ★★★★0

    Jeg kan også godt lide sangene fortæller lidt dybere, altså hvorfor man er som man er og ofte er der jo også en grund herom, som gjorde karaktererne relaterbare til virkeligheden. Men det var også gjort med spydighed og morskab, altså sangene, særligt kunne jeg lide sangen/dansen med banden et par steder. 

    Babo 9-03-22 21:38

  • ★★★★★0

    Jeg har været efter Kamiński de senere år, og følte at han ikke længere var så interessant som fotograf. Den holdning blev gjort til skamme med “West Side Story”. Blændende flot film.

    Kruse 9-03-22 21:48

  • ★★★★0

    Det har været lidt på autopilot og nogle af Spielbergs senere eventyrfilm har været ret heftige på cgi, men her kommer Kamiński til sin ret og leverer virkelig flot film. Meget flot scene i det endelige opgør med skyggerne. 

    Babo 9-03-22 22:09

  • ★★★0

    The Power of the Dog - 2/6

    Lang tid siden at så mange af moovys brugere har taget fejl. Ikke en af de gode. 

    Essal 9-03-22 22:44

  • ★★★★★0

    West Side Story 

    Bedste Spielberg film siden Saving Private Ryan. Der skulle åbenbart en musical til og oveni købet et remake, førend Spielbergs ofte lettere sentimentale side blev erstattet af mørke kræfter. For det her er en blændende historie, ikke kun om musik, dans og bandekrig mellem to grupper, men også racespændingerne kommer til fuldt udtryk. Jeg synes det hele virker SÅ godt afstemt og 2.30 min har sjældent passeret hurtigere. Velkommen tilbage, du gamle mester!! 

    9/10

    Jeg tager den skridtet videre, og mener, at det er Spielbergs bedste siden Schindler’s List. Men jeg er heller ikke så tosset med Saving Private Ryan.

    David Lund 9-03-22 23:33

  • ★★★★1

    Jeg vil gå så vidt som at sige, at den var lidt mere underholdende end Lincoln.

    Hans bedste film siden år 2000 er dog stadig Minority Report.

    S. Rico10-03-22 00:16

  • ★★★★0

    The Power of the Dog - 2/6

    Lang tid siden at så mange af moovys brugere har taget fejl. Ikke en af de gode. 

    Er ikke så hård i min dom, men gav den 7/10. Imponeret var jeg ikke og selvom Cumberbatch var god, kunne jeg ikke lade være med at tænke på han nærmest efterlignede Day Lewis fra en langt bedre film :)

    Babo10-03-22 06:06

  • ★★★★0

    The Power of the Dog - 2/6

    Lang tid siden at så mange af moovys brugere har taget fejl. Ikke en af de gode. 

    Herlig modig udtalelse :-)

    Jeg er ikke enig, men ville næsten ønske at jeg var det, så du ikke stod alene med holdningen. Jeg er jo eksempelvis den eneste, der ikke er forblændet af Spielbergs West Side Story.

    S. Rico10-03-22 10:29

  • ★★★★0

    The Lost Daughter

    3 Oscar-nomineringer: Bedste Hovedrolle, Birolle, og Manuskript.

    Hvor: Netflix AUS (eller biografen).

    Under en ferie i Grækenland observerer en midaldrende kvinde (Olivia Colman) en yngre kvinde og hendes datter. Dette får hende til at tænke tilbage på hendes egen ungdom og hendes to døtre. Der lurer helt klart nogle moder-issues under overfladen, og man får en fornemmelse af, at der muligvis også kunne være tale om et stort traume.

    Filmen går dog aldrig hen i det melodramatiske, og den forbliver i det hele taget meget hverdagsagtig. The Lost Daughter er skrevet og instrueret af Maggie Gyllenhaal og leder tankerne hen på sidste års Nomadland, der også havde en kvinde ved roret og i hovedrollen.

    Begge film har et meget nedtonet tempo og stort set ingen handling. Men The Lost Daughter er desværre langt fra lige så interessant som Nomadland. Den er ikke direkte kedelig, men føles bare lidt ligegyldig.

    ★★★☆☆☆

    S. Rico10-03-22 13:00

  • ★★★★0

    The Tragedy of Macbeth

    3 Oscar-nomineringer: Bedste Hovedrolle (Denzel), Production design, og Fotografering.

    Hvor: Apple TV+

    Dette er mit første møde med Macbeth, som jeg hverken har set tidligere filmatiseringer af eller læst. Det er derfor umuligt at afgøre, hvad Joel Coen tilfører i denne (ny)fortolkning, eller remake - eller hvad det nu er.

    Jeg kan kun bedømme den på dens egne præmisser. Og det jeg oplevede, var et utroligt opstyltet og kunstigt sprog, som fuldstændig fjernede mig fra enhver indlevelse i handlingen. Det hjalp heller ikke, at al dialog lyder som om, at det er optaget i et lille dødt rum – selv når det tydeligvis foregår udenfor på åbne vidder. Det er selvfølgelig ikke en fejl, men et bevidst valg. Men desværre et valg der fjernede mig yderligere fra filmens univers.

    Til gengæld kunne jeg nyde de ekstremt flotte sort/hvide billeder, som gav mange associationer til gamle tyske expressioniske film med interessante skygger og stilistiske kulisser. På den måde forekommer filmen at være én lang stilistisk øvelse. Det er der forhåbentlig mange Shakespeare fans, der kan sætte pris på.

    ★★☆☆☆☆

    S. Rico10-03-22 21:06

  • ★★★★0

    Spencer

    1 Oscar-nominering: Hovedrolle.

    Hvor: Hulu abonnement, eller Prime Video US leje.

    Kristen Stewart er yderst overbevisende som Lady Diana, der er tvunget til at skulle holde jul sammen med en familie, som hun ikke længere føler sig en del af.

    Det er ikke en film med store armbevægelser, og der er næsten ingen dialog. Det der imponerer, er derimod Kristen Stewarts fysiske skuespil. Man kan se og føle hendes smerte og ubehag ved at skulle deltage i de kongelige juletraditioner - samtidig med at hun døjer med spiseforstyrrelse og fremmedgørelse.

    Det er muligvis den mest triste julefilm nogensinde. Men meget stemningsfuld og eftertænksom.  

    ★★★★☆☆

    S. Rico11-03-22 14:06

  • ★★★★0

    Being the Ricardos

    3 Oscar-nomineringer: Hovedrolle (Kidman), Hovedrolle (Bardem), og Birolle (J.K. Simmons).

    Hvor: Prime Video.

    Dette er på papiret en herlig kombination af Aaron Sorkin og en "film om film", hvor man kommer helt ind backstage og ser, hvordan man lavede tv tilbage i 50’erne. Det burde være det rene guf for enhver filmentusiast.

    Store fans af Sorkin og kendere af I Love Lucy serien vil muligvis kunne få en masse ud af Being the Ricardos. De fleste danskere har dog sandsynligvis aldrig set I Love Lucy, men måske hørt om fænomenet. Det ville derfor have været fedt, hvis filmen gjorde seeren klogere på Lucille Ball’s store komiske talent. Men Nicole Kidman er desværre slet ikke overbevisende i rollen. Hun fremstilles som meget intelligent, men er overhovedet ikke sjov i filmen. Og endnu værre: Nicole Kidman gør karakteren ret kedelig og uinteressant.

    Det dramatiske oplæg er, at Lucille Ball anklages for at være kommunist. Dette skal hun og de andre på settet så håndtere samtidig med, at man følger ugens arbejde med at skrive og indspille et afsnit af serien. Det store drama udebliver dog, eftersom hele kommunistanklagen fylder ekstrem lidt. Det meste af filmen består af (Aaron Sorkin)-samtaler om manuskriptarbejde, og hvad der skal ske i ugens afsnit. Det kunne såmænd have været godt nok i sig selv, men det blev kedeligt og ensformigt efter en halv times tid. Måske filmen skulle have holdt sig til en længde svarende til et afsnit af I Love Lucy?

    Jeg læner mig op ad Soundvenue (3 stjerner) og Ekko (2 stjerner) og lander på 2½ stjerner.

    ★★½☆☆☆

    S. Rico11-03-22 23:31

  • ★★★★0

    Nightmare Alley

    4 Oscar-nomineringer: Bedste film, Production design, Fotografering, og Kostumer.

    Hvor: HBO Max US.

    Som altid er Guillermo del Toro’s film gudesmukke at se på. Og der er bestemt ikke sparet på production design, billeder og farver, som er fuldt på højde med The Shape of Water i æstetik. Det vil med andre ord sige: Mesterligt!

    Det kniber lidt mere med historien, som først for alvor går i gang efter et tilløb på 1½ time. Tiden indtil da går med, at vi lærer Bradley Coopers karakter at kende. Han ankommer i starten af filmen til et gammeldags carnival (omrejsende tivoli/circus) i slutningen af 1930’ernes USA. Her udviser han et meget stort talent for at lære de tricks, der skal til for at begejstre datidens publikum.

    Men det er først meget senere, da han møder en psykolog (Cate Blanchett), at plottet begynder at udfolde sig, og der går ”The Talented Mr. Ripley” i den. De indgår en slags alliance, og undervejs lærer man lidt mere om Bradley Coopers baggrund.

    Så kort sagt er det ikke en film man skal se for dens film-noir krimiplot. Men den er til gengæld fyldt med skæve charmerende personligheder. Og som allerede nævnt fantastisk flot at se på.

    ★★★★☆☆

    S. Rico12-03-22 12:39

  • ★★★★0

    Regner med at se Licorice Pizza i biografen næste uge. Ser frem til den. I aften vil jeg se om jeg ikke kan fange en af de nominerede for bedste film. Men indtil videre:

    1. West Side Story, 9/10

    2. Dune, 8/10

    3. Dont Look Up, 8/10

    4. Power of The Dog, 7/10

    Babo12-03-22 12:45

  • ★★★★0

    Kan se Del Toros film udkommer på Disney + næste uge. Synes sgu udvalget er ganske hæderligt og bedre end Netflix. 

    Babo12-03-22 13:42

  • ★★★★2

    King Richard

    Fremragende. Jeg var meget positivt overrasket. Ja, den rykker måske ikke bjerge, men den gør tingene godt og bedre end tilsvarende film. Fedt den holder fokus hele vejen, hvor vi dykker ned i søstrenes tidlige år, her mest fokus på den ældste, Venus Williams. Og som i Rocky tabes og vindes sidste kamp på samme tid. Gode rørende momenter undervejs og Smith er næsten ikke set bedre. Filmen tegner heldigvis ikke kun et glansbillede af manden, vi ser en far der er stædig, til tider vred, frustreret og endda bange. Det er igen eminent godt skuespil. Flot filmet og børnene spiller også overbevisende. 

    8/10

    Babo12-03-22 23:18

  • ★★★★1

    King Richard

    Fremragende. Jeg var meget positivt overrasket. Ja, den rykker måske ikke bjerge, men den gør tingene godt og bedre end tilsvarende film. Fedt den holder fokus hele vejen, hvor vi dykker ned i søstrenes tidlige år, her mest fokus på den ældste, Venus Williams. Og som i Rocky tabes og vindes sidste kamp på samme tid. Gode rørende momenter undervejs og Smith er næsten ikke set bedre. Filmen tegner heldigvis ikke kun et glansbillede af manden, vi ser en far der er stædig, til tider vred, frustreret og endda bange. Det er igen eminent godt skuespil. Flot filmet og børnene spiller også overbevisende. 

    8/10

    Havde præcist den samme oplevelse :-)

    S. Rico13-03-22 00:49

  • ★★★★0

    Flugt

    3 Oscar-nomineringer: Bedste Internationale film, Animationsfilm, og Dokumentar.

    Hvor: Dr.dk

    Super original tilgang til en dokumentarfilm. Man skal dog lige vænne sig til, at det rent faktisk ER en dokumentar. For når alle de medvirkende er animerede, så føles det umiddelbart som fiktion. Især fordi det meste af filmen består af dramatiserede flashbacks til hovedpersonens ungdom – og således ikke er dokumentariske optagelser.

    Det er derimod hele rammehistorien, hvor Amin fortæller interview’eren om sit spændende og meget dramatiske liv. Og om hvordan han kæmpede sig vej fra Afghanistan via Rusland til sit nuværende liv i Danmark.

    ★★★★☆☆

    S. Rico13-03-22 00:53

  • ★★★★★★0

    Enig, Babo. Jeg har den dog på en 9/10.

    Will Smith er helt fantastisk.

    Guldager13-03-22 08:08

  • ★★★★0

    Enig, Babo. Jeg har den dog på en 9/10.

    Will Smith er helt fantastisk.

    Ja nok hans bedste præstation vil jeg mene, efter at have sovet på den. Der er mange ting han skal være her, men én ting skal hele tiden ligge der og det er Smiths karisma og sympati. Uanset hvor stædig eller nærmest paranoid han til tider kan være, mister man aldrig noget for ham. Og så kan jeg virkelig godt lide den bevare sit fokus. Det kunne have været så nemt at spænde over flere år i deres liv, men det her var starten og finde vej ud i voksenlivet indenfor tennisverdenen og fars kamp for at børnene ikke skulle slippe barndommen for hurtigt. Synes der var noget smukt her, selvom han heller ikke var perfekt. 

    Babo13-03-22 08:29

  • ★★★★★★0

    og finde vej ud i voksenlivet indenfor tennisverdenen og fars kamp for at børnene ikke skulle slippe barndommen for hurtigt. Synes der var noget smukt her, selvom han heller ikke var perfekt. 

    Og det er en realistisk del af det. Den føles i det hele taget meget realistisk, selvom der er selvfølgelig er pyntet på sandheden.

    Guldager13-03-22 08:46

  • ★★★★0

    Og det er en realistisk del af det. Den føles i det hele taget meget realistisk, selvom der er selvfølgelig er pyntet på sandheden.

    Ja. Den rammer egentlig mange detaljer, men kan læse nogle aspekter af Richard er nedtonet i filmen, men synes alligevel der var antydet flere ting som gjorde karakteren komplekst. Mellem linjer favoriserede han vel også Venus i og med Serena nærmest ikke bliver omtalt så meget. Lidt sjovt når hun endt med at være den bedre/bedste spiller i tennis historien. 

    Babo13-03-22 09:43

  • ★★★★0

    Parallel Mothers

    2 Oscar-nomineringer: Bedste Hovedrolle (Penélope Cruz), og Musik.

    Hvor: Prime Video US leje, eller biografen.

    Som næsten altid i en Pedro Almodóvar film er der fuld smæk på melodramaet, farvemætningen, og en hær af karismatiske kvinder. Og som så ofte før foregår den i et kunstnermiljø. Denne gang er hovedpersonen (Janis) fotograf, og den anden hovedpersons mor er teaterskuespiller.

    De to kvinder Janis og Ana støder sammen på fødegangen, hvor de føder selvsamme dag. Senere møder de hinanden igen under meget særlige omstændigheder. Dette fører til et usædvanligt og temmelig kompliceret venskab, som giver ordet dilemma helt ny mening.

    Man kan nogenlunde hurtigt gætte filmens ”tvist”. Men det er ikke denne drejning i sig selv, som er interessant. Men derimod hvordan det bliver taklet af Janis, der spilles fænomenalt af Penélope Cruz.

    ★★★★½☆

    S. Rico13-03-22 13:56

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen