Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★★1

    Fuengirola er ok, men området er fantastisk. Sørg for at besøge byer som Mijas og Ronda! Og da vi var der (for 10 år siden) var deres zoologiske have faktisk heller ikke helt dårlig!

    dyg26-09-23 08:43

  • ★★★★0

    Fuengirola er ok, men området er fantastisk. Sørg for at besøge byer som Mijas og Ronda! Og da vi var der (for 10 år siden) var deres zoologiske have faktisk heller ikke helt dårlig!

    Vi er blevet ret glade for det sydlige Spanien, som vi "opdagede" i slutningen af corona-perioden, hvor det var begrænset hvor man kunne tage hen i verden. Og siden da har vi været dernede 3 gange - herunder i Ronda, som man må sige ligger ufatteligt smukt.

    Ronda ramte vi på et roadtrip, som også gik gennem Granada, Cordoba og Sevilla.

    Senere var vi på en middelalderby roadtrip inde i landet: Toledo, Merida, Caceres (der hvor de optager House of Dragon), Salamanca, Avila og en masse mindre utrolige hyggelige bjergbyer. Klart den mest interessante af vores ture.

    Sidste efterår var vi så på en afslapningstur til Estepona med besøg i bl.a. Gibraltar. Det var desværre ikke det store sus. Men den gamle bydel i Estepona er vældig hyggelig. Marbella er også et besøg værd, selv om det er et møgdyrt sted og totalt overrendt af turister.

    S. Rico26-09-23 13:38

  • ★★★★★0

    davenport

    Billetsalg til TAYLOR SWIFT: ERAS TOUR Koncert filmen er startet det er i Cinemaxx'erne her i DK der står for den ser det ud til.

    Ved godt det ikke er IRL, men kunne være det var alternativ til din Datter som du havde nævnt andet sted

    Elwood26-09-23 17:18

  • ★★0

    davenport

    Billetsalg til TAYLOR SWIFT: ERAS TOUR Koncert filmen er startet det er i Cinemaxx'erne her i DK der står for den ser det ud til.

    Ved godt det ikke er IRL, men kunne være det var alternativ til din Datter som du havde nævnt andet sted

    Også Nordisk film biografer viser filmen: 

    ekstrabladet.dk/underholdning/filmogtv/skuffede-danske-fans-saadan-kan-du-alligevel-se-taylor-swift-i-danmark/9966185

    Ryder66626-09-23 17:43

  • ★★★★★★2

    Tak for det :)

    Jeg fik den på mail fra NF, og da jeg kom hjem fra arbejde, sad hun allerede og købte billetter :D

    Katina skrev også til mig på FB :)

    Det er self next best thing, men det har da også ret! 

    davenport26-09-23 18:41

  • ★★★★★1

    Tak for det :)

    Jeg fik den på mail fra NF, og da jeg kom hjem fra arbejde, sad hun allerede og købte billetter :D

    Katina skrev også til mig på FB :)

    Det er self next best thing, men det har da også ret! 

    Jep jeg tænker også det blir fedt at opleve i bio på stort lærred, jeg fik også en vild oplevelse med David Bowie doc’en især under koncert optagelserne. Så tænker hun nok skal få en fest og så må i bare være ekstra klar næste gang hun laver noget koncert, katina kan sikkert lære nogle tricks af sig :)

    Elwood26-09-23 20:43

  • ★★★★★★0

    Ja mon ik? ;)

    Er der nogen, der ved hvordan Amazons Audible virker?? Jeg har signet up, men det lader kun til, at jeg kan høre én bog i måneden, for den skriver jeg har 1 credit. Det vil jeg sgu da ikke betale 85,- i måneden for?? Jeg troede da det var en tjeneste som Netflix, bare med audiobooks?

    davenport26-09-23 21:50

  • ★★★0

    Ja, det virker som du beskriver. Man får en credit om måneden, eller to hvis man betaler mere, og kan købe en bog med den credit. Så har de deres plus katalog, hvor der er udvalgte bøger som man kan lytte til som en del af sit abonnement.

    Men nej, det er ikke som Netflix. Jeg ved ikke om der er nogen tjenester hvor man får hundredvis eller tusindvis af bøger til rådighed, mod et meget lille beløb. Men ellers er der jo biblioteket.

    Jeg kan ikke huske hvor mange år jeg har brugt Audible, men det var ihvertfald før Amazon opkøbte dem. Bortset fra et par enkelte eksempler, hvor jeg ikke var tilfreds med fortælleren og hvor jeg ikke vidste at jeg kunne returnere bogen og vælge noget andet, har jeg været ret godt tilfreds. Jeg tror at jeg har tæt på 200 bøger derpå og havde slet ikke overvejet, før jeg begyndte på lydbøger, at jeg kunne komme til et punkt, hvor jeg lejlighedsvis køber bøger baseret på hvem der har indtalt dem.

    NSF27-09-23 04:46

  • ★★★★★★0

    Dét overrasker mig godt nok. Jeg troede det var netop det tjenester som Mofibo gjorde. Jeg er ret gammeldags med bøger, for jeg vil egentlig helst have dem fysisk på hylden, men jeg er samtidig ret draget over at få én til at læse dem højt for mig ;)

    Nu har jeg læst LotR 20+ gange gennem mit liv, men fandt den indlæst af Andy Serkis, og det gad jeg sgu godt høre alligevel...

    davenport27-09-23 07:04

  • ★★0

    Jeg er blevet ret stor tilhænger af Mofibo, den sidste måned har jeg hørt

    • Chris Ryan - Ham der slap væk
    • Dean Koontz - Frygt intet
    • Chris Kyle - American Sniper
    • Thomas Rathsack - I krig med eliten
    • Carsten Norton Engle dør aldrig

    HelmerJ27-09-23 07:21

  • ★★★★★★0

    Jamen, er det så ikke sådan det fungerer?? Altså som NF?

    davenport27-09-23 07:26

  • ★★★0

    Dét overrasker mig godt nok. Jeg troede det var netop det tjenester som Mofibo gjorde.

    Ingen anelse, har aldrig brugt Mobifi, kun Audible. Jeg har dog ikke noget problem med, at jeg "kun" får 1-2 bøger om måneden, afhængigt af hvad jeg betaler, fordi der går lidt flere penge til forfatterne. At betale 80-100 kr for en bog, er alligevel billigere eller samme pris, som at købe en paperback.

    Der er så nogle andre ulemper ved Audible, men det er så fordi at Amazon gør sine sædvanlige Amazon-ting.

    Det giver helt sikkert en ekstra nice oplevelse, hvis man lytter til en bog læst af forfatteren (forudsat forfatteren er god til at tale), men en af mine favoritter er en stemmeskuespiller ved navn R.C. Bray, som er helt fantastisk.

    Han har bl.a. indtalt Expeditionary Force serien, som er skrevet af Craig Alanson.

    NSF27-09-23 07:36

  • 1

    Der findes et par stykker af disse tjenester. Storytel og bookbeat er nogle andre.

    Jeg har forsøgt mig med lydbøger og det fungerer ikke for mig. For det første kan jeg ikke rigtig koncentrere mig om det. For det andet kan jeg godt lide selv at læse og fortolke karaktererne i stedet for at de bliver fortolket af skuespillere. Derudover er der det skrevne ord som bedre kommer til udtryk på skrift end i lydform. Altså for mit vedkommende.

    Slutteligt er der også det for mig, at når jeg læser en bog kan jeg ikke lavet andet imens.

    Kiyonji27-09-23 08:45

  • ★★1

    På Mofibo får man timer, Anitas abonnement er 100t for 129,- jeg er jo den kriminelle hacker type så jeg bruger hendes konto, når den er ledig...

    • 89,- 20t/m
    • 129,- 100t/m
    • 149,- ubegrænset
    • 169,- familie, 2 brugere + 30,- pr ekstra 100t/m pr bruger 

    HelmerJ27-09-23 08:48

  • ★★★★0

    Er der også bøger på Engelsk på Mofibo? Jeg har det stramt med både at læse og høre ting oversat til Dansk (med mindre det er Murakami, fordi Mette Holm er en forbandet god oversætter).

    Jeg var heldig med at kunne expense et års abonnement på Audible via arbejdet, så der fik jeg 12 credits med det samme, men derudover har jeg haft abonnement on and off fra omkring 2013, så jeg har også ret mange bøger derinde.

    dyg27-09-23 09:05

  • ★★1

    Ved ikke lige hvad mængden er, men American Sniper hørte jeg på engelsk

    HelmerJ27-09-23 09:51

  • ★★★0

    Ja ok, timer kan sikkert godt fungere. Jeg ville dog være ked af at bruge alt min tid i løbet en måned på at genhøre en bog, jeg allerede har lyttet til.

    Jeg lytter til den store udgave af The Stand måske en gang om året, som varer 47 timer. Og jeg har lige "genopfrisket" Mountain Man serien, fordi der kom en ny bog ud i serien og der lyttede jeg til 6 bøger. Jeg har også overvejet at give Expeditionary Force serien endnu en tur, som p.t. består af 15 bøger.

    NSF27-09-23 10:16

  • ★★★★★★0

    Hvor om alting er, så valgte jeg The Stand på Audible. Jeg har fridag, og har bedt om en Lars-dag, så er alene hjemme, og nyder freden, og en god historie. (Selv om jeg har læst den mange gange - elsker bare karaktererne!) 

    Ha ha B - vi skrev samtidig. Pudsigt sammentræf - eller ikke ;)

    davenport27-09-23 10:22

  • ★★★1

    Jeg har også selv svært ved at koncentrere sig om lydbøger. Mine tanker begynder let at vandre og så får jeg ikke fulgt med. Men hvis jeg laver noget monotomt imens, så som at vaske op, gøre rent eller lægge puslespil, så er jeg i stand til at koncentrere mig.

    Der er jo også bibliotekernes tjeneste ereolen.dk. Tror nok det kan variere alt efter hvad bibliotek man er medlem af, men jeg kan i hvert fald låne 2 lydbøger og 2 ebøger om måneden. Ulempen er måske at man ligesom på biblioteket, kun låner bogen for en måned og løber den ud, glemmer den hvor man er nået til. Fordelene er selvfølgelig at det er gratis og synes jeg også at det er dejligt at der er en afspiller der virker på Pc også. De fleste af de andre tjenester har kun en app til mobil/tablet.

    Aranyhajú Nyárszépe27-09-23 10:21

  • ★★★0

    synes jeg også at det er dejligt at der er en afspiller der virker på Pc også.

    Audible har en PC applikation og man kan også lytte direkte fra ens browser.

    Og så kan man koble appen sammen med en anden app, så man kan fjerne DRM fra bøgerne og have en backup af sine bøger.

    NSF27-09-23 10:48

  • ★★★★2

    Spenderede det meste af dagen i går med familien i Tivoli. Novo havde booket hele Tivoli både mandag og tirsdag, men det endte med at blive en af de værste ture i Tivoli jeg endnu har haft. Der var simpelthen for mange mennesker. Det tog os lige omkring 45 minutter at købe en pandekage, og knægten nåede kun at prøve en lille håndfuld rides i de fem timer vi var der.

    Vi har normalt sæsonkort, men det er udløbet lige nu, men det skal helt sikkert fornyes, og gør som vi plejer: komme på dage med let regn, udenfor sæsonen, hvor der ingen mennesker er.

    dyg27-09-23 11:09

  • ★★★★★★0

    Sådan er det også i Legeparken i Kolding. Vi kan stå i hele minutter, før der er en moon-car ledig. Det er et fucking helvede!

    ;)

    davenport27-09-23 12:38

  • ★★★★0

    Sådan er det også i Legeparken i Kolding. Vi kan stå i hele minutter, før der er en moon-car ledig. Det er et fucking helvede!

    ;)

    Men moon-cars er nemme, du kan hive fat i kraven på ungerne og smide dem væk fra vognene. Her var det voksne Novo-hoveder, der skulle fjernes :(

    dyg27-09-23 12:49

  • ★★★★★★0

    Det tør vi ikke. De er 2Gere,der tager total kontrol. Vi er begyndt at tage til Fredericia hvor Madsbyparken er lidt mere rolig, og så har de dyr…

    davenport27-09-23 13:08

  • 0

    Var hos min nye tandlæge ved den samme klinik og det gik jo meget fint. Dygtig og serviceminded.Tog et par røntgenbilleder og en rensning og så var det overstået. 20 minutter og så var jeg blevet 1300 kroner fattigere, men skal så også først derind igen om et år

    Gav så mig selv en belønning ved at gå på restaurant. Naturligvis over en time efter jeg forlod tandlægen.

    Nå jo og de gamle skrotsporvogne som stadigvæk bruges bliver stadigvæk ekstremt varme da der intet ventilationsanlæg er i dem, så bus og de nyere sporvogne er stadigvæk vejen frem.

    Kiyonji28-09-23 15:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen