Forum - Forum-tråd: Hvad laver du nu?

Hvad laver du nu?

  • ★★★0

    Jeg satte sådan et system sammen over sommeren - det kører virkelig godt nu. Men det krævede en del nørderi at få det skruet sammen. Home Assistant er lidt kryptisk bag kulisserne og ikke videre godt dokumenteret.

    Alright, jeg væbner mig med tålmodighed!

    NSF18-10-23 12:13

  • ★★★★★★0

    ... Men når strømmen går, er alle prisgivet...

    davenport18-10-23 16:56

  • ★★★0

    Det er derfor man selvfølgelig har et lager af stearinlys, tændstikker, dåsemad og et gasblus. 

    NSF18-10-23 17:06

  • ★★★★★★0

    Det hjælper som en skrædder i Helvede, hvis man ikke ved hvordan lortet virker... ;)

    davenport18-10-23 17:39

  • ★★★0

    Det er derfor man selvfølgelig har et lager af stearinlys, tændstikker, dåsemad og et gasblus. 

    Men men… det får jo ikke streaming til at virke :)

    Gormanden18-10-23 17:44

  • ★★★0

    Hvem ved ikke hvordan tændstikker virker og streaming kan man sagtens leve uden. 

    NSF18-10-23 17:50

  • ★★★0

    Når strømmen går! …. nå nvm

    Gormanden18-10-23 17:50

  • ★★★0

    Når strømmen går! …. nå nvm

    Hænger lidt i frit i luften når andre retter deres tidligere indslag…

    nå nvm :)

    Gormanden18-10-23 18:22

  • ★★★★★★0

    De fleste børn ville skulle spise rå nudler...

    davenport18-10-23 18:37

  • ★★★1

    RIP, Paulie

    www.dr.dk/nyheder/seneste/rocky-stjernen-burt-young-er-doed

    Gormanden19-10-23 08:21

  • ★★★0

    Så er det gået i gang. Vandet stiger allerede kraftigt nu og det topper først natten til lørdag. Har set billeder af hvor meget af byen der forventes at oversvømme, hvis vandet stiger de her 240 cm, som varslet. Det er skræmmende. Kommunen stiller gratis sandsække til rådighed og beredskabet ligge en "søpølse" ud, der skal holde vandet væk fra færgevej. Røgericafeen bliver omdannet til en stormflodsikret rød rockerborg. Er mest bekymret for min kammerats båd, men han har vist styr på det. Det er jo med at få slækket på fortøjningerne i tide, da vandet stiger så meget, at broen også bliver oversvømmet.

    Aranyhajú Nyárszépe19-10-23 13:22

  • ★★★★★★1

    Så blev min cykel stjålet - det er nu ikke første gang, det er sket, men det er første gang, det er sket fra vores egen matrikel!

    Den var til salg - og det er en cykel til 22.000 kr. - så de er gået direkte efter den. Alt andet i skuret er urørt. Det vil sige, de har set cyklen på en salgsside på FB eller Gul og Gratis og slået adressen op.

    Jeg kan kun få 14.500 kr. for den, fordi forsikringen kun dækker op til 15.800 (og der er 1300 kr. i selvrisiko). Det er egentlig det, der irriterer mig mest...

    Guldager19-10-23 14:50

  • ★★★★★0

    Det vil sige, de har set cyklen på en salgsside på FB eller Gul og Gratis og slået adressen op.

    Hvordan har de kunnet slå adressen op?

    chandler7519-10-23 15:46

  • ★★★★★★0

    Hvordan har de kunnet slå adressen op?

    Fordi de kan se mit navn - og på Gul og Gratis er der også telefonnummer

    Guldager19-10-23 17:06

  • 2

    Jeg har lige blokeret en bruger i en FB gruppe, hvilket er første gang jeg har gjort det. Jeg bruger mere eller mindre kun FB til grupper, hvilket er en af de ting som de gør ret godt. 

    Jeg er også meget åben i forhold til forskellige personligheder og meninger. Lige med den her bruger fik jeg dog nok, da han næsten udelukkende skriver negative og til tider nedladende kommentarer i en gruppe for udlændinge i GBG.

    Dråben var denne kommentar til en bruger som spørger om der er nogle der er interesserede i to katte, da han har allergi og ikke kan have dem:

    "why do you have cats if you're allergic...pathetic"

    Uden at vide om brugeren måske ikke vidste det da han fik dem eller måske har udviklet allergi. Mest af alt er det dog bare tonen som jeg er blevet træt af, hvilket skinner igennem i mange tråde på FB. Heldigvis er denne gruppe for det meste fri for dem, lige på nær denne bruger. Heldigvis har FB en ret god blokeringsfunktion.

    Kiyonji19-10-23 19:04

  • ★★★0

    Er lige kommet hjem fra arbejde. Flere veje skulle nu være afspærret, men intet at se på sundvejen. Den famøse søpølse skulle også gerne sikre at byen ikke oversvømmer bagfra. Har checket terrassen. Der er endnu ikke noget der er fløjet væk og jeg går stadig tørskoet rundt. Nu lidt natmad og så i seng. 

    Youtube virker da stadig med adblocker her. Den er godt nok begyndt at stå og snurre 2-3 sekunder ved hvad jeg tror er reklameblokken, men det afspiller stadigvæk og ingen reklamer.

    Aranyhajú Nyárszépe20-10-23 00:22

  • 0

    Det er ikke blevet udrullet til alle Youtube brugere, men bliver det over tid. Du får en popup meddelse hvor han skriver at den kan se at du har en adblocker og du kan enten opgradere til Youtube Premium eller deaktivere din adblocker.

    I starten kan du bare krydse vinduet ned og fortsætte med at se din video. Til sidst fik jeg dog en popup hvor der stod at jeg kunne se tre videoer og derefter vil min adgang til Youtube blive blokeret.

    Alle får den på et tidspunkt

    Kiyonji20-10-23 21:02

  • ★★★1

    Jeg fik pop-uppen i nogle dage, men jeg har ikke fået den pop-up de sidste par dage, så det ser ud til at uBlock har fjernet den igen. Jeg havde ikke rigtigt det store problem med at smide lidt penge efter YouTube for at slippe for reklamer, men at de er så aggressive om dette, samtidig med at de fjerner det billigste premium-abonnement, vil sikkert bare gøre at jeg finder en vej udenom det.

    NSF20-10-23 21:15

  • ★★★★1

    Det er vel ikke specielt aggressivt at have tilladt det i alle disse år, men så nu vælger de roligt at rulle en ad-block-block ud til deres brugere, endda med mulighed for at se nogle videoer inden det træder i effekt.

    At de fjerner det billigste abonnement er jeg derimod helt enig i er noget juks.

    dyg20-10-23 21:26

  • 0

    Reklamerne er nu heller ikke så slemme som hos mange andre. Det er et par sekunder inden en video, men langt fra alle, og så måske en enkelt hvis videoen er ekstra lang. Det kan jeg overleve.

    Det er mere det med at reklamer gør siden tungere og langsommere at indlæse.

    Kiyonji20-10-23 22:00

  • ★★★0

    Jeg ser det som et ret aggressivt træk, som de sikkert kan slippe afsted med grundet deres position på markedet.

    Der er dog folk der mener at trækket er ulovligt i EU og har meldt dem for at få myndighederne til at se nærmere på det.

    NSF20-10-23 22:30

  • ★★★★1

    Men det er jo hele deres forretningsgrundlag. Hvis alle brugte adblockers ville YT ikke eksistere. Jeg nægter at tro på, at Alphabet ville holde dem kørende helt uden indkomst.

    dyg20-10-23 23:30

  • ★★★1

    Altså, hvis anti-adblock viser sig at være ulovligt i EU, så må de jo rette sig ind efter det, ligesom alle andre virksomheder må rette ind i forhold til lovgivningen.

    Der er jo masser af muligheder omkring det, som eksempelvis at gøre premium mere attraktivt. På Steam koster et spil jo ikke det samme i Danmark, som det gør i Argentina, hvilket også er tilfældet når det kommer til abonnementer på streamingtjenester og spiltjenester. Det er jo selvfølgelig købekraften er anderledes, hvilket betyder at man må ændre prisen for at folk faktisk køber noget.

    Jeg kender ikke de faktiske tal på hvor mange der bruger hvad og hvordan. Men hvis 40% af af EU-borgerne bruger en adblocker i en eller form, så betyder det jo at 60% ikke gør og faktisk ser reklamerne. Hvorfor skulle dette ændre sig markant hvis EU siger "nix" til at blokere for adblock? Jeg mener, blot fordi vi igennem 20+ år har haft let adgang til piratkopiering af musik, film og tv-serier betyder det jo ikke at 100% af befolkningen benytter sig af det.

    Men, hvis Google, eller hvilket fjollet navn som de har besluttet sig for at hedde i denne uge, så vil overtale de 40% til at betale i stedet, så er den åbenlyse løsning jo at gøre prisen mere attraktiv.

    Og lad os nu ikke glemme, at forretningsgrundlaget for Google altid har været dataindsamling, men at forsøge at monopolisere browsermarkedet og online reklamer også er en god side hustle.

    Jeg har dog svært ved at forstå at det IKKE ses som et aggressivt træk, at man fjerner det billige abonnement, samtidig med at man introducerer den pågældende pop-up besked. Man vil jo helt klart have skubbet brugere til at betale mere, samt have flere brugere der betaler.

    Igen har jeg ikke det store problem med at slippe af med reklamer, men jeg har noget imod at blive tvunget til at betale en markant højere pris for det. Hvis uBlock ikke fikser det for mig, finder jeg ganske sikkert en anden måde at fikse det på og så støtter de kanaler jeg ser på en anden måde, som ikke involverer Google.

    NSF21-10-23 00:14

  • ★★★★★2

    På Moovy koster det kun 12,50 kr. om måneden at slippe for reklamer. Si’r det bare

    chandler7521-10-23 12:16

  • ★★★★★★2

    På Moovy koster det kun 12,50 kr. om måneden at slippe for reklamer. Si’r det bare

    Billigt!

    Wayne21-10-23 12:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen