Forum - Forum-tråd: Hvor køber du dine fysiske film?

Hvor køber du dine fysiske film?

  • ★★★★0

    Jeg er nysgerrig. Der er efterhånden længe imellem at jeg køber nye film (før i tiden var det mindst en gang om måneden), men jeg prøver stadig at vedligeholde en fornuftig samling af fysiske udgivelser.

    Men det er jo helt klart blevet sværere. Jeg bruger oftest CDON og Amazon.de (hvor coveret typisk er tysk). Hvor skaffer I jeres fix?

    gi-jones12-02-24 09:21

  • ★★★1

    iMusic er den biks jeg bruger mest for tiden, fordi de ligesom CDON importerer en del titler, men deres priser er mindre skøre.

    På andenpladsen er nok Accord i København, der mest handler med brugte skiver, så det er ret meget hit & miss, når man går ind og kigger der. Der er vist lidt ballade om måden de har behandlet nogle medarbejdere på, så måske er samlerne ved at vende sig mod dem.

    På en fjern tredjeplads ligger Faraos Cigarer i København, der har et godt udvalg, men deres priser er virkelig skøre. Der går jeg mere efter enkelttitler, som jeg ikke gider at importere selv. Det sker også at jeg bare går ind og kigger på deres udvalg og går med 1-2 titler, som jeg ikke kender i forvejen.

    I alle tre tilfælde er det som regel billigere at købe de forskellige ting fra Amazon, men jeg vil hellere støtte nogle af de lokale butikker i Danmark, så vidt det er muligt.

    Det sker også at jeg køber fra Laserdisken, da jeg kan hente ordren gratis i Fantask i København. Deres priser er nogenlunde fornuftige, men jeg oplever ofte at de er meget længe om at få deres varer afsted og har oplevet et par gange, at deres indpakning har været helt skævt ude. Jeg har endda en mistanke om at et slipcover blev fjernet fra en film, jeg købte fra dem. Ikke at jeg går op i den slags, men det virkelig lidt underligt.

    Ellers sker det at jeg importerer direkte fra de forskellige distributører/producenter, fx. Vinegar Syndrome.

    NSF12-02-24 09:39

  • ★★★★★0

    Imusic, også fordi de ligger en 8 min kørsel fra nig ca. så jeg kan nemt bare hente ting.

    CDON

    Amazon DE, US UK, alt efter hvad jeg skal ha.

    og enkelte direkte fra selve udgiverne.

    Steel med Shaq på DVD sku special laves fra WB :)

    Elwood12-02-24 22:45

  • ★★★★★★0

    Alle steder :)

    Diverse Amazons, CDON, Gucca, Imusic, direkte fra importørerne, DBA, Bilka og af og til Faraos, men sidstnævnte er kun, når jeg har penge på mit medlemskort, for det er åndssvagt dyrt.

    Guldager13-02-24 07:11

  • ★★★★★★1

    Ingen steder.

    Efter i årevis at have kylet rigtig mange penge efter skiver, så har jeg (næsten - købte en serie i box jeg ikke kunne finde andre steder) ikke købt noget i over et år.

    Det gav ikke mening længere. Hvis filmen findes på en tjeneste, så ser jeg den alligevel der - så reelt har jeg måske brugt min afspiller 5 gange de seneste to år.

    For to år siden kørte jeg fem kasser film til genbrug, som jeg ikke savner. Jeg solgte dem ellers styk for styk på DBA - men det tog alt for meget tid.

    Jeg har dog stadig + 1000 film som jeg nok aldrig slipper.

    Wayne13-02-24 08:10

  • ★★★0

    Jeg har det næsten præcis modsat. Jeg tror at jeg bruger mine afspillere 4-5 gange om ugen i gennemsnit og har ingen aktive streamingabonnementer, udover Spotify. De sidste gange jeg har haft D+, Max, Netflix, eller hvad de ellers hedder, har jeg typisk brugt mere tid på at lede efter noget jeg havde lyst til at se, end faktisk at se noget.

    NSF13-02-24 08:45

  • ★★★★0

    Jeg køber masser af film. 

    Jeg ser også ret meget streaming. Jeg abonnerer selv kun på HBO Max, men låner mig til nogle andre tjenester, så længe det varer. 

    Selvom man fra tid til anden kan finde et lille udvalg af mere specielle titler, fx et par kriminalfilm eller en håndfuld komedier fra Italien eller en gammel, engelske skrækfilm på fx Netflix, så er streaming jo ekstremt meainstream-orienteret.

    Derfor er de film, jeg køber, mest ting, jeg sjældent ville kunne finde på streaming. Det er horror, exploitation, de lidt mere skæve undergrunds-  eller eksperimenterende ting, men også mange klassikere eller bare mere kunstneriske film. 

    Jeg køber langt det meste direkte fra de forskellige labels. 

    Sidste år brugte jeg ustyrligt mange penge hos Vinegar Syndrome, så derfor tog jeg konsekvensen i januar og betalte de mange penge for et årsabonnement hos dem. Det betyder, at jeg hver måned får sendt en pakke med månedens udgivelser og kan købe resten af månedens nyheder fra deres forskellige sub- og partner-labels med en god rabat.

    Derudover handler jeg direkte med Second Sight, Radiance Films og Indicator i UK og Mondo Macabro og Severin i USA. Jeg prøvede også for første gang at handle direkte med 88 Films i november, og det kommer jeg sikkert til at gøre igen.

    Fælles for dem alle er, at de som regel pakker deres ting virkelig godt. Af samme årsag undgår jeg nemlig at købe direkte fra Arrow.

    Arrows indpakning er generelt noget lort, og deres kundeservice er elendig, så det er simpelthen ikke værd at spare lidt håndører ved at bestille direkte hos dem for mig. Jeg gjorde et par undtagelser sidste år - i forbindelse med et udsalg, og fordi de - efter VIRKELIGT mange klager - nu er begyndt at pakke alle deres nye store bokse ordentlig ind (alt andet bliver dog stadigvæk behandlet dårligt). Men som tommelfingerregel undgår jeg dem, så meget som jeg kan. 

    Herhjemme bestiller jeg en sjælden gang fra Laserdisken eller går forbi Faraos. 

    Laserdisken er dog lidt et lotteri for mig, fordi man ikke kan se standen på den ting, man køber - og så kan man jo ofte lige så godt købe online. 

    Som andre har skrevet, så er Faraos vanvittigt dyre. Jeg bruger dem normalt kun, hvis de har en titel, der er ved at udgå, og jeg gerne vil være sikker på at få den i ordentlig stand, eller i forbindelse med deres årlige fødselsdagsudsalg og Black Friday, hvor de har 20% rabat på alt i butikken (så deres priser rammer et mere Laserdisken-agtigt niveau).

    Jeg køber meget sjældent fra danske netbutikker, men jeg er begyndt at bruge imusic.dk en smule og kommer helt sikkert til at gøre det mere. Deres priser er overraskende gode, de pakker tingene bedre ind end mange andre, og så har de ind imellem ret gode udsalg på deres importtitler. 

    Mine Arrow- og Eureka-bokse bestiller jeg mest hos Sound/ Accord-kæden.

    Accord har et lillebitte udvalg af nye film ved siden af de mange brugte, Sound har slet ingen, men de kan bestille alle engelske udgivelser hjem gennem den samme distributør, som de får deres musik fra. Man skal bare spørge.

    Da deres distributør er vant til at pakke plader, så ved de, hvordan man skal pakke godt, og tingene ankommer stort set altid uskadte. De par gange, hvor jeg har oplevet en skade, har Sound uden at kny bestilt en ny til mig med det samme. Prismæssigt er Sound nogenlunde som Laserdisken, ofte endda en lille smule billigere. 

    Alle titler der ikke kommer i bokse eller med en eller anden specialindpakning, som jeg er lidt ømskindet for, dem bestiller jeg bare hos Amazon UK eller rarewaves.com. De er begge med i IOSS, så man får ingen ekstra toldregning bagefter.

    Fra USA bruger jeg Amazon US og Deep Discount, hvis jeg skal bestille direkte til DK. De er også med i IOSS, så man betaler dansk moms ved kassen og får ingen regning fra tolderne. 

    Det sidste halvandet år er jeg dog begyndt at bruge en re-shipper ret meget. 

    Det betyder for det første, at jeg kan bruge nogle af de amerikanske specialbutikker, som ikke sender ud af USA. Det er butikker som fx. OrbitDVD, Grindhousevideo og Atomicmoviestore.com. De har alle et virkeligt godt udvalg, god kundeservice, og så pakker de rigtig godt og sender ofte gratis indenfor USA, hvis man køber over et vist beløb.

    For det andet kan jeg også benytte mig af de mange gode udsalg hos amerikanske labels, der ikke vil handle direkte med folk udenfor USA - fx Criterion, Grindhouse Releasing og især Kino Lorber, som nok har markedets bedste udsalg fire gange om året. 

    Endeligt bruger jeg også min re-shipper til ting, som jeg køber på eBay i USA, i Canada eller gennem handelsgrupper på Facebook, hvis sælger ikke vil sende ud af landet.

    Det hele bliver sendt til min re-shipper i en stat, hvor der ikke er sales tax. Ca. hver tredje måned får jeg så alting pakket sammen i én stor kasse og sendt til mig i DK. Jeg skal selvfølgelig betale porto og dansk moms oveni, men det ville jeg jo alligevel skulle have gjort, hvis jeg havde købt det hele hos Amazon, og på denne her måde kommer jeg kun til at betale importgebyr én gang i stedet for for hver eneste lille pakke.

    Tyske udgivelser køber jeg normalt fra Amazon DE eller fra en af de små, tyske eller østrigske specialbutikker som shop.dtm.at, wicked-shop.com og beyondmedia.at. 

    thomsen13-02-24 13:42

  • ★★★0

    men jeg er begyndt at bruge imusic.dk en smule og kommer helt sikkert til at gøre det mere. Deres priser er overraskende gode, de pakker tingene bedre ind end mange andre

    Det er også en af grundene til at jeg går mere imod iMusic end CDON. Jeg bestiller også vinyl med jævne mellemrum og ALT er pakket grundigt ind, hvor jeg har været ude for at CDON bare pakker dyre bokse ind i en fesen foret kuvert.

    NSF13-02-24 13:41

  • ★★★★0

    Det er også en af grundene til at jeg går mere imod iMusic end CDON. Jeg bestiller også vinyl med jævne mellemrum og ALT er pakket grundigt ind, hvor jeg har været ude for at CDON bare pakker dyre bokse ind i en fesen foret kuvert.

    Det er godt at høre. Indtil nu har jeg bestilte enkelte titler hos dem og ikke prøvet at bestille en boks endnu. Jeg har dog hørt så godt om deres indpakning, at jeg tænker, at jeg snart gør forsøget.

    Jeg lurer lidt på nogle bokse fra bl.a. BFI og Studio Canal (deres "Essential"-serie med bl.a. Godard og Melville). Det er ting, som jeg ikke vil bestille hos Amazon eller Rarewaves, fordi jeg ved, at deres indpakning er så dårlig, at de garanteret er smadrede ved ankomsten. 

    thomsen13-02-24 13:45

  • ★★★1

    Nu ved jeg ikke hvor lang tid siden det er i har bestilt fra CDON, men de seneste pakker jeg har fået derfra, ihvertfald det seneste ½ år. Har de pakket dem rigtig godt ind, med masser af pap, hvor jeg selv synes det er lidt overdrevet for en enkel film, men det er virkelig solid, mere solid end de pakker jeg nogen gange har fået fra amazon.

    Ellers bruger jeg mest CDON, og en gang imellem coolshop, gucca og amazon.de/uk

    MOVIE100013-02-24 13:58

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen