Forum - Forum-tråd: Waynes Superheltefilm

Waynes Superheltefilm

  • ★★★★★★1

    Jeg har endnu ikke set Ms. Marvel, men har det som "lektie" at skulle se som minimum første afsnit.

    Ud fra hvad du skriver, så bør man have set den først. Herudover trænger jeg til en genopfriskning af Captain Marvel. Selv om jeg har set filmen to gange, så har jeg ikke 100% styr på historien og hendes relationer.

    Og endelig bør jeg nok også få genopfrisket alt det med Monica fra WandaVision. Jeg kan huske at Soundvenue (Lise Ulrich) skrev begejstret om, da man så Monica få sine kræfter. Som om hun var en person alle kendte på forhånd. Jeg kan faktisk intet huske om hende. Udover at hun vist nok er farvet.

    Så det kræver med andre ord en hel del forberedelse, før jeg kommer til at kaste mig over The Marvels.

    Jeg har dog stadig troen på, at det kan betale sig. For er der ikke noget med, at alle trådene kommer til at samles i den store Kang fortælling? Eller er det Secret Wars fortællingen?

    Jeg har mistet det store overblik for længe siden :-(

    Ja - jeg var også lige nødt til at smugkigge WandaVision - for at genopfriske det med Monica.

    Kang it is - hvis Disney ikke ender med at smide ham ud for en eller anden sag - men så kan han vel udskiftes som Grindewal fra Fantastiske Skabninger?

    Wayne 8-02-24 19:51

  • ★★★0

    The Marvels (2023)

    Anmeldelerne var uenige om denne i sjælden grad. Soundvenue gav den 5/6, Børsen og JP 4/6. På den anden side lå Moovy og Politiken med 2/6. Mine forventninger var mildt sagt blandede - og jeg sprang over den i biffen, men endte med at se den til D+ premieren i går.

    Lad mig starte sådan; Det er en forudsætning at man har snor i alt hvad MCU har produceret - hvis man skal have det fulde udbytte. Der er tråde til følgende film og serier, mindst; Avengers, Captain Marvel, VandaVision, Secret Invasion, Hawkeye, Ms. Marvel.

    Hvis ikke - og måske for nogen, på trods af - så virker det hele som en rodebutik. Men tro mig, Kevin Feige har faktisk overraskende god snor i alt hvad der foregår- stadigvæk.

    Men MCU universet har vokset sig for stort - og jeg forstår klart de mennesker som står af på det. Tidslinier, parallelle universer - blips - og et voksende antal helte, som man dårligt når at lære at kende.

    Men for de få, der stadig har overblikket, nogenlunde - så er det en fornøjelse at se hvordan trådende bliver samlet.

    Historien;

    Ms Marvel/Kamala Khan er hvor vi forlod hende i serien - en teenager, som har fået superkræfter via et mystisk armbånd. Hun bor hos sine forældre - af pakistansk oprindelse, og gør som alle jævnaldrende - dagdrømmer og tilbeder sine forbilleder, som her er Captain Marvel/Carol Danvers.

    Et sted ude i universet finder Dar-Benn, tvillingen til Ms Marvels arbånd - Dar-Benn er Kree (en alien art)  - leder og Krees har pt overhånden i forhold til en anden alien race Skrulls. Arbåndet giver hende yderligere kræfter, og skaber en uballance, som binder Ms Marvel sammen med Captain Marvel og Monica Rambeau (som er Captain Marvels - niece, eller noget der ligner og fik sine kræfter da hun clinchede med Wanda/Scarlet Witch - lang historie).

    De tre Captain Marvel, Ms Marvel og Monica - begynder at skifte plads - de teleporteres, når de bruger kræfterne samtidig.

    Historien er simpel nok her - The Marvels kæmper mod Dar-Benn, som ender med at ville stjæle vores sol, som bytte for solen i hendes eget univers, der er gået ud.

    Fine slåskampe, og fin humor med flerkens (alien katte, som har tentakler og kan opsluge personer mm). Og nogle helte som står i menskelige dilemmaer.

    Jeg giver den 7/10

    Og forstår dem der ikke lige er helt med.

    Jeg har det store overblik og glæder mig til at se den uden forventninger om noget stort. Og forstår også godt kritikken af det nye Marvel. Det er ikke det samme mere, men det var faktisk også hvad jeg forventede efter endgame. Alt frem til den var mere eller mindre en samlet genistreg i filmhistorien. Og det kunne kun gå tilbage derefter. Men jeg hygger mig nu stadig med alt fra Marvel - det er bare ikke så vigtigt mere, men stadig bedre end det meste DC imo.

    Gormanden 8-02-24 21:39

  • ★★★★★★0

    Jeg har det store overblik og glæder mig til at se den uden forventninger om noget stort. Og forstår også godt kritikken af det nye Marvel. Det er ikke det samme mere, men det var faktisk også hvad jeg forventede efter endgame. Alt frem til den var mere eller mindre en samlet genistreg i filmhistorien. Og det kunne kun gå tilbage derefter. Men jeg hygger mig nu stadig med alt fra Marvel - det er bare ikke så vigtigt mere, men stadig bedre end det meste DC imo.

    Jeg tror dine forventninger er på et godt sted.

    MCU aflivede nogle af deres største stjerner, og står midt i et generationsskifte som ikke rigtig lykkes.

    Wayne 9-02-24 06:42

  • ★★★0

    Jeg tror dine forventninger er på et godt sted.

    MCU aflivede nogle af deres største stjerner, og står midt i et generationsskifte som ikke rigtig lykkes.

    Folk er nok også lidt mætte af genren.

    Gormanden 9-02-24 16:02

  • ★★★1

    Folk er nok også lidt mætte af genren.

    Det er der jo folk der har sagt i over et årti nu og det er jeg uenig i.

    Det er ikke genren folk er trætte eller mætte af, da superheltefilm jo sagtens kan hive penge og gode anmeldelser hjem. Trætheden når det kommer til MCU er nok nærmere det der var serien styrke til at starte med: at alt er flettet sammen og det lidt forventes at man har set alt det foregående, for at få mest ud af en given film. Den træthed havde nok ikke været så slem, hvis man ikke havde introduceret serierne, men selve de mest garvede MCU-fans er gået lidt død i det.

    At produkterne heller ikke har været de bedste i løbet af de sidste par år, hjælper bestemt heller ikke på det, hvis man skal arbejde sig gennem sådan noget den seneste Ant-Man og den seneste Thor, samt diverse dårlige til middelmådige serier, for at følge med.

    The Batman er jo ret ny og var en succes, selvom WB/DC altid går tilbage til den brønd, når de skal tjene penge.

    Så Disney/Marvel skal nok bare skrue lidt ned for tempoet og arbejde med kvaliteten. Man kan se samme problem med Disneys superhelte animation, da de har udgivet 3-4 film om året det sidste årti, hvilket virkelig er gået ud over kvaliteten af filmene, mens filmene der kom omkring 2013 og før overall er langt højere kvalitet.

    NSF 9-02-24 17:52

  • ★★★0

    Har lige fået afsluttet Echo - serien har hjertet med sig, men det er virkelig dårligt og kedeligt udført. Klart det dårligste fra Marvel so far. Tilgengæld var The Marvels ganske ok, om end der er nogle fjollede ting som eksempelvis sang-folket og nogle til tider dårlige og ulogiske fightscenes. Men kemien mellem de tre hovedpersoner er ok og fungerer fint.

    Gormanden10-02-24 19:09

  • ★★★★★★1

    The Flash (2014-2023) 9 sæsoner - i alt 184 afsnit. 

    Jeg havde ærligt afskrevet at se serien færdig - og var stoppet i løbet af sæson 7, fordi den kedede mig for meget.

    Ja, de havde forsøgt af forny sig med et par nye ansigter - og Barrys børn fra fremtiden, men der var bare for mange gentagelser efterhånden.

    I store træk handler det om Barry Allen, en ung retsmediciner som bliver ramt af "lynet" - og et mix af kemikalier - hvilket forvandler ham til det hurtigste menneske på jorden.

    Hans mor er blevet dræbt, mens han var dreng - og hans far sidder i fængsel, uskyldigt dømt, for mordet på hende.

    Den skyldige er Eobard Thawne - The reverse Flash, som egentlig ville have dræbt Barry - og have forhindret ham i at blive The Flash.

    Forvirret? Det vil du måske også være efter den næste episode.

    Egentlig startede det rigtigt godt, og seriens skabere var dygtige til at skabe relevante dramaer for en teenager - som både bøvlede med kærlighed, venskaber - og det at være to steder på samme tid, når man nu lige skulle redde verden - og være uden forældre.

    Barry bor sammen med sin adoptiv far, Joe - og dennes datter Iris - det bliver lidt komplekst, da de går fra en slags søster-bror forhold til mere varme følelser.

    Bottom line - The Flash bygger et team af teknikkere op, som støtter ham i jagten på skurke. Efterhånden dukker flere modstandere op fra andre universer - parralelle verdener som The Flash via sin speed kan rejse til - men det viser sig at der også findes andre speedstere i multiverset - og de mange af dem er ikke venligsindede.

    Som sagt, så var serien ret underholdende de første 5 sæsoner - herlige faste karakterer, og fin humor - krydret med crosover afsnit med resten af Arrowerse - Arrow, Supergirl, Legends of Tomorrow - med flere.

    Var det sluttet her, ville jeg have givet 8/10 for serien. Men i stedet blev den trukket alt for langt.

    Sæson 9 giver et gensyn med en ellers afdød helt - og slutter med et endeligt opgør med nogle af fortidens spøgelser.

    Samlet ender jeg på

    7/10 - for serien og den sidste sæson - samlet.

    Wayne19-02-24 14:47

  • ★★★★★★0

    Superhelteserier, ikke animerede - opdateret;

    1. Daredevil - 9/10
    2. Peacemaker - 9
    3. Watchmen - 9
    4. The Boys - 9
    5. Legion - 9
    6. Loki - 8
    7. Agents of S.H.I.E.L.D - 8
    8. WandaVision - 8
    9. The Umbrella Company - 8
    10. Moon Knight - 8
    11. Gotham - 8
    12. The Punisher - 8
    13. Titans - 8
    14. The Gifted - 8
    15. The Falcon and the Winter Soldier - 8
    16. Superman and Lois - 8
    17. Hawkeye - 7
    18. Secret Invasion - 7
    19. Iron Fist - 7
    20. The Flash - 7
    21. Legends of Tomorrow - 7
    22. Arrow - 7
    23. Defenders - 7
    24. Ms. Marvel - 7
    25. Batman (1966) - 7
    26. Agent Carter - 7
    27. Gen V - 7
    28. Lois & Clark: THE NEW ADVENTURES OF SUPERMAN (1993) - 7
    29. Jupiter's Legacy - 7
    30. Luke Cage - 7
    31. Jessica Jones - 7
    32. Echo (2024) 6
    33. The Green Hornet (1966) - 6
    34. Doom Patrol - 6
    35. She-Hulk - 6
    36. Black Lightning - 6
    37. Krypton - 6
    38. Smallville - 6
    39. Supergirl - 5
    40. Batwoman - 4

    Wayne19-02-24 14:49

  • ★★★★1

    The Flash (2014-2023) 9 sæsoner - i alt 184 afsnit. 

    Jeg havde ærligt afskrevet at se serien færdig - og var stoppet i løbet af sæson 7, fordi den kedede mig for meget.

    Ja, de havde forsøgt af forny sig med et par nye ansigter - og Barrys børn fra fremtiden, men der var bare for mange gentagelser efterhånden.

    I store træk handler det om Barry Allen, en ung retsmediciner som bliver ramt af "lynet" - og et mix af kemikalier - hvilket forvandler ham til det hurtigste menneske på jorden.

    Hans mor er blevet dræbt, mens han var dreng - og hans far sidder i fængsel, uskyldigt dømt, for mordet på hende.

    Den skyldige er Eobard Thawne - The reverse Flash, som egentlig ville have dræbt Barry - og have forhindret ham i at blive The Flash.

    Forvirret? Det vil du måske også være efter den næste episode.

    Egentlig startede det rigtigt godt, og seriens skabere var dygtige til at skabe relevante dramaer for en teenager - som både bøvlede med kærlighed, venskaber - og det at være to steder på samme tid, når man nu lige skulle redde verden - og være uden forældre.

    Barry bor sammen med sin adoptiv far, Joe - og dennes datter Iris - det bliver lidt komplekst, da de går fra en slags søster-bror forhold til mere varme følelser.

    Bottom line - The Flash bygger et team af teknikkere op, som støtter ham i jagten på skurke. Efterhånden dukker flere modstandere op fra andre universer - parralelle verdener som The Flash via sin speed kan rejse til - men det viser sig at der også findes andre speedstere i multiverset - og de mange af dem er ikke venligsindede.

    Som sagt, så var serien ret underholdende de første 5 sæsoner - herlige faste karakterer, og fin humor - krydret med crosover afsnit med resten af Arrowerse - Arrow, Supergirl, Legends of Tomorrow - med flere.

    Var det sluttet her, ville jeg have givet 8/10 for serien. Men i stedet blev den trukket alt for langt.

    Sæson 9 giver et gensyn med en ellers afdød helt - og slutter med et endeligt opgør med nogle af fortidens spøgelser.

    Samlet ender jeg på

    7/10 - for serien og den sidste sæson - samlet.

    Jeg blev mildest talt forbløffet, da jeg så at der pludselig var kommet en sæson 9. Jeg troede den forlængst var lagt på hylden.

    Jeg stoppede selv efter sæson 5 og kommer næppe igang igen. Det blev simpelt hen for meget med alle de multiverser og tidsrejser. Nu kunne alt lade sig gøre, og det var nærmest umuligt at danne sig et overblik.

    Men tak for at tage en for holdet :-)

    S. Rico19-02-24 16:23

  • ★★★★★★1

    Jeg blev mildest talt forbløffet, da jeg så at der pludselig var kommet en sæson 9. Jeg troede den forlængst var lagt på hylden.

    Jeg stoppede selv efter sæson 5 og kommer næppe igang igen. Det blev simpelt hen for meget med alle de multiverser og tidsrejser. Nu kunne alt lade sig gøre, og det var nærmest umuligt at danne sig et overblik.

    Men tak for at tage en for holdet :-)

    Til tjeneste ;-)

    Wayne19-02-24 19:06

  • ★★★★1

    Der er premiere på den nye live action udgave af The Last Airbender på Netflix i dag. Jeg så lige de første 5 minutter, og det ser ganske udmærket ud. 

    Er det ikke en serie, der hører til under Superhelteserier - eller er din definition ikke helt så bred?

    S. Rico22-02-24 20:28

  • ★★★★★★1

    Der er premiere på den nye live action udgave af The Last Airbender på Netflix i dag. Jeg så lige de første 5 minutter, og det ser ganske udmærket ud. 

    Er det ikke en serie, der hører til under Superhelteserier - eller er din definition ikke helt så bred?

    Det kunne den vel egentlig godt - jeg tjekker den ud - tak for indspark.

    Wayne22-02-24 20:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen