Forum - Forum-tråd: Jeres mest overvurderede film!

Jeres mest overvurderede film!

  • ★★★★★★0

    Mit indlæg gik på, at hvis man vil kritisere klassikere, så er det pænt vigtigt at have noget filmhistorie med i baghovedet. Det gik ikke på, om man nyder en film mere eller mindre, fordi den gør noget der ikke er set før, noget anderledes eller noget revolutionerende.

    Det ville jo fx være pænt dumt at kritisere en film fra 1910 for sin dårlige kamerateknik, når kameraerne var kæmpestore, tunge og svære at flytte rundt med og kamerateknik sikkert ikke engang var et ord, der var blevet opfundet endnu. Det er til gengæld et ganske validt kritikpunkt, hvis vi taler om en film fra 2015, der har kostet 200 millioner dollars.

    Jeg tvivler på at nogen er bange for at kritisere gamle klassikere, men skal man det, skal man nok i højere grad have argumenterne på plads, fordi det også kræver, at man gider at sætte sig lidt ind i hvilken plads filmen har i historien og hvorfor.

    Jeg kan finde på en del klassikere, som jeg ikke finder specielt underholdende, jeg har nævnt to ovenfor, men det kræve noget mere arbejde at argumentere for, hvorfor jeg mener, at de er direkte overvurderet. Der er jo også en reel chance for, at jeg finder ud af, at de ikke er overvurderede, men at jeg bare stadig ikke føler mig underholdt af dem.

    Zero Cool31-10-15 01:25

  • ★★★★0

    Riqon

    Det er nu ikke sandt, at alle klassikere ville ende med at være overvurderede set med dagens briller. Ikke ifølge mig. Der er en grund jeg jeg f eks finder Citizen Kane, Brief Encounter, Godfather etc for fantastiske og jeg behøver ikke engang "at se igennem fingrene". Når jeg f eks ser The Wild Bunch, som er fra fucking 69', så har den skudscener som er bedre end dagens standard. Ergo, de holder idag. Men ser du bare eksempelvis Star Wars: New Hope, så er de ualmindelig stive og kedeligt udført og filmen er endda fra nyere dato. Selvfølgelig holder ikke alt 100% idag når man bedømmer tidligere værker. Jeg elsker eksempelvis Psycho, men brusescenen er dæleme skidt udført hvor der rammes mere luft end kød og jeg synes, selv for sin tid, at den godt kunne have været lavet mere troværdig. At resten holdet, er jo......dejligt. 

    Babo31-10-15 08:19

  • ★★★★0

    Eller prøv sæt Bullitt i afspilleren fra 68'. Jeg tror ikke der er lavet bedre biljagt siden. Holder 100% at jeg ofte tænker at det ikke burde lade sig gøre. Senest fik vi en i Spectre som desværre var lidt skuffende koreograferet. 

    Babo31-10-15 08:51

  • ★★★0

    Det filmhistoriske element er absolut relevant at have in mente, hvilket også indimellem kan problematisere relevant kritik af klassikerne. Men tiden har desværre med at gøre visse titler til urørlige. Indenfor denne gruppering af filmklassikere mener jeg absolut, at der er flere som fortjener en småkage.

    En af de titler jeg overhovedet ikke kan udholde selv er Antonioni's modernistiske "mesterværk" "L'Avventura" fra 1960. Måske vil jeg se den med andre øjne i dag, end da jeg så den for første gang for små ti år siden - jeg anser den imidlertid som en af de mest prætentiøse og jammerlige kedsommelige film, som jeg endnu har brugt min tid på. Pointen er åbenlys efter kort tid, resten af tiden bruges på at udpensle den med brede gabevridende og fortænkte strøg.  

    Dolphinfriendly31-10-15 17:32

  • ★★★★0

    8 klassefilm Babo :-D 

    Bruce31-10-15 17:56

  • ★★★★0

    Flemming;

    Ja, det siges jo :) 

    Babo31-10-15 19:02

  • ★★★★0

    Nicki; 

    Lavventura kunne jeg såmænd også have nævnt på min liste. Jeg finder den ikke dårlig må jeg tilstå men heller ikke vildt god. Jeg er dog glad for nogle af instruktørens andre film. 

    Mht det historiske element, så er det heller ikke fordi jeg vælger at ignorere dette. Men jeg vil stadig mene der er klassikere, der holder bedre end andre. 

    Babo31-10-15 19:38

  • ★★★★★★0

    Det er ikke fordi at jeg har noget nyt at tilføje til denne tråd, jeg stødte par på den i forbindelse med en Google-søgning og tænkte at den fortjente at blive genoplivet. :)

    Zero Cool20-01-17 16:54

  • ★★★★★★0

    Jeg har to nye film så :)

    Mad Max: Fury Road

    Der er umuligt at indleve sig i denne film. Der er ingen at holde med, at holde af eller være imod. Der er ingen grund til, at man skal bekymre sig om nogen af personerne. Visuelt fejler den endda af og til, men for den meste er den fantastisk godt lavet, desværre til ingen verdens nytte.

    ----

    The Revenant

    Igen en visuel utrolig stærk film, men den er helt afsindig kedelig. Total meningsløs film.

    Guldager20-01-17 17:18

  • ★★★0

    Jeg møder tit argumentet for de film der ikke lige var mig at det er fordi jeg ikke forstår dem, jeg forstod udemærket Blade Runner og Interstellar men finder dem begge rodet og kedelige/langtrukken, selvom de er visuelle flotte og fyldt med mange detaljer jeg mere nyder end selve filmene. 2001 forstår jeg ikke fuldt ud som den er tænkt og det vil jeg helst have sådan, den er afslappende, flot/smuk lavet og den giver mig noget at tænke over efterfølgende.

    Lincoln har jeg prøvet at se 3 gange og alle 3 gange er det mislykkedes, den er for tør og dræbende kedelig i dialog.

    Find Nemo igen flot lavet, men karaktererne er alt for trælse og historien om at han skal finde sin søn er fin men alt for forudsigeligt.

    Frozen fatter jeg ikke alt det ros og merchandise der skal være i alle butikker, den har nogle fængende sange (for mange sange).

    Star wars episode 5 jeg synes det er en god film, bare ikke den bedste star wars om man selv skulle have været der i 1980 for at være så begejstret eller før prequelse udkom, kan jeg jo af gode grunde ikke svare på, men føler det lidt sådan. 

    The Hurt lucker svært at sige hvorfor, den fangede vel mig bare ikke ligesom den gjorde ved andre.

    Creed jeg synes det var en god film, men der altid vil igge i skyggen af Rocky filmene, så føler at folk overvurderer den ved at kalde den bedre end Rocky. 

    MOVIE100020-01-17 17:42

  • 1

    Det er ikke fordi at jeg har noget nyt at tilføje til denne tråd, jeg stødte par på den i forbindelse med en Google-søgning og tænkte at den fortjente at blive genoplivet. :)

    God idé. Jeg har i hvert fald ikke set denne tråd, før nu. Vil gå i tænkeboks for at finde nogle overvurderede film.

    Whispering Horse20-01-17 18:34

  • 0

    Life and Death of Colonel Blimp. Jeg forstår overhovedet ikke hvorfor den skulle være så skidegod. Bevares, den er da meget sjov til tider, men jeg er stødt på flere lister hvor den bliver fremhævet som en af de bedste film nogensinde. What? 

    Sluppermand21-01-17 13:58

  • ★★★★★★0

    The Archers er generelt overvurderet :-) 

    Guldager21-01-17 14:07

  • ★★★★★★0

    Her er så mine egne bud. Jeg kunne have haft en del andre på listen som sikkert var lige så "værdige".

    Friday the 13th (1980)

    Jeg har aldrig forstået hvorfor denne film har opnået den succes og status om den har. Den er sjældent uhyggelig og ofte forekommer den amatøragtig og flad. Kun slutningen overrasker og så er det positivt at filmen, modsat dens utallige ringe efterfølgere, ikke er overnaturlig og heller ikke er dybt utroværdig.

    Synecdoche, New York (2008)

    Original måske nok, men også en film der slet ikke har sat sig spor hos mig. Jeg husker nærmest intet af den og det gjorde jeg heller ikke kort efter den var set. Jeg forstår ganske enkelt ikke hvad andre ser i den. Er det filmens selvforståelse der trækker op? Burde det så ikke bakkes op med noget der var underholdende, sjovt, spændende eller bare something??? Er der en regel om, at stor filmkunst skal være gabende kedelig?

    Tôkyô monogatari (1953)

    En af den slags film, som ofte optræder på diverse lister over fantastiske film og på diverse filmanmeldere og filmelskeres toplister ligeså. Jeg fandt den på ingen måde ringe, men sad under filmen og følte ganske ofte jeg så et lysbilledeshow. Intet galt i lysbilleder, men i så lang tid med mennesker man ikke kender og aldrig føler man kommer til at kende. Stilen var så underspillet at jeg i hvert fald ikke har empati (om det så gør mig kold ved jeg ikke) nok til at kunne leve mig ind i mennesker hvis følelser er så subtile og uudtalte, at folk kunne dø ved siden af dem uden at de ville foretrække en mine. Jeg fik et par stikord til forståelse af historiens tematik, af en af de filmelskere der netop holder ekstremt meget af filmen. Deraf ved jeg at det vistnok er en sørgelig film. For mig var den såmænd også trist, alene på grund af dens tone, men stor filmkunst har jeg svært ved at kalde det.

    Fight Club (1999)

    Jeg har aldrig set det store i denne for mig, meget tidstypiske ”opgør” med tidens normer og ”subtile” pointer. Den forekom mig MTV- leflende som var det en intellektuel indpakket film, men poppet bag facaden med tidens hotte stjerner og vitterlig en film jeg fandt virkede som den mest trættende studentikose stiløvelse. Jeg har givet den mange chancer igennem årene, for har ment der måtte være et eller andet der fløj over hovedet på mig, siden den forsat kunne vedblive med at være så populær igen og igen. Måske er det mig der ikke forstår den (uanset ville det nok ikke hjælpe på at den var middelmådig), eller måske er det den generation der tog den til sig som stor kunst, der har holdt ved den, selv om den hører 90’erne til på alle de værst tænkelige måder. Uanset, så har gensyn heller ikke hjulpet mig. Det var faktisk haft den modsatte effekt.

    T. Nielsen21-01-17 14:16

  • ★★★★★★1

    Enig i Fight Club og Tokyo Story. Helt uenig i Synecdoche, New York.

    Men tror dog, jeg skal se Tokyo Story igen. Den skal have en chance mere, fordi alle roser den. 

    Guldager21-01-17 14:59

  • ★★★★★★0

    Jeg har også tænkt jeg ville give den en chance igen, når der var gået en del år, for at se om den gjorde større indtryk i anden omgang. Der ved man ligesom også lidt om stilen/udtrykket, så er måske klædt bedre på. 

    T. Nielsen21-01-17 15:03

  • ★★★★★0

    Meget enig i dine to første valg Thomas, men kunne ikke være mere uenig i dine to andre valg. "Fight Club" og "Tokyo Story" er to af de bedste film nogensinde i min bog og begge 10/10. Sådan er vi så forskellige :)

    Kruse21-01-17 16:11

  • ★★★★★★0

    Og heldigvis for det:-)

    Mht Fight Club, er du så af en generation jeg omtaler Kruse, der tog den til sig dengang (bilder mig ind du er lidt vel ung? Til det)? Jeg spørger ikke for sige, "se hvad jeg sagde" i forhold til min pointe (eller det modsatte), men blot fordi jeg ofte synes at bemærke en tendens til, at os oldtimers måske generelt set kan have det lidt sværere ved den.

    T. Nielsen21-01-17 17:30

  • ★★★★★0

    Er jeg en old timer, når jeg i dag er 37 år? Jeg elsker Fight Club! Men ja, den er meget MTV-agtig, og kan sagtens se hvorfor den kan være svær at snuppe. Jeg kan dog ikke se, hvordan den ville kunne fungere på nogen som helst anden måde. Det er jo det, der er meningen med filmen.

    David Lund21-01-17 17:48

  • ★★★1

    Jeg er 47 og synes Fight Club er en glimrende film.

    Steffan Rasmussen21-01-17 17:50

  • ★★★★★0

    Og heldigvis for det:-)

    Mht Fight Club, er du så af en generation jeg omtaler Kruse, der tog den til sig dengang (bilder mig ind du er lidt vel ung? Til det)? Jeg spørger ikke for sige, "se hvad jeg sagde" i forhold til min pointe (eller det modsatte), men blot fordi jeg ofte synes at bemærke en tendens til, at os oldtimers måske generelt set kan have det lidt sværere ved den.

    Jo, og jeg kan sagtens følge at den bærer lidt præg af sin tid, men jeg føler slet ikke at den er så fanget i 90'erne, som du føler, og hvis man ellers er glad for Finchers filmsprog, så har jeg lidt svært ved at forstå at man ikke falder for denne. Men det er i det hele taget ikke nogen eksakt videnskab, hvor nogle film klikker hos nogen og ikke hos andre :) 

    Kruse21-01-17 17:51

  • ★★★★★★0

    Er jeg en old timer, når jeg i dag er 37 år? Jeg elsker Fight Club! Men ja, den er meget MTV-agtig, og kan sagtens se hvorfor den kan være svær at snuppe. Jeg kan dog ikke se, hvordan den ville kunne fungere på nogen som helst anden måde. Det er jo det, der er meningen med filmen.

    Jeg er 47 og synes Fight Club er en glimrende film.

    Nu var det jo heller ikke en naturlov jeg skrev. Jeg skrev jo jeg syntes jeg havde bemærket en tendens og at jeg lavede en generalisering:-) 

    T. Nielsen21-01-17 18:00

  • ★★★★★★0

    Men det er i det hele taget ikke nogen eksakt videnskab, hvor nogle film klikker hos nogen og ikke hos andre :) 

    Nope det er det ikke og netop Fight Club har jeg altid fundet lettere irriterende påtaget intellektuel, mens film som Se7en og Zodiac er mesterværker i min bog. 

    Men jeg kan jo ikke nægte dens status (selv om jeg naturligvis ikke forstår den) og må erkende at den jo må have "something". 

    T. Nielsen21-01-17 18:04

  • ★★★★0

    Jeg tror jeg tager min røde læderjakke på og hustler-trøjen, men skal lige først vaske mine kogler i hjemmelavet sæbe :)

    Babo21-01-17 18:10

  • ★★2

    Og jeg er 50 år og enig med T. Nielsen angående 'Fight Club'. ;-)

    Og jeg er også enig i, at Se7en og Zodiac er mesterlige film.

    BN22-01-17 11:51

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen