Forum - Forum-tråd: Jeres mest overvurderede film!

Jeres mest overvurderede film!

  • 0

    Tarantinos film er allerede blevet nævnt og jeg er enig i konsensusen i beskrivelsen af disse og hvorfor de er overvurderede.

    The Seventh Seal er for mig overvurderet. Helt enkelt fordi det filosofiske udgangspunkt dræner filmen for energi og skaber en for stor distance imellem mig som tilskuer og karakteren i filmen.

    Dances with Wolves interesserer mig ikke. En klichéfyldt og langtrukken historie, som er meget sort/hvid og med en Kevin Costner som den store frelser. Den hvide helt.

    Whispering Horse22-01-17 12:07

  • ★★★★★★0

    Sådan BN! 

    T. Nielsen22-01-17 14:05

  • ★★★★★★0

    Er enig med M1K med f.eks. Blade Runner. Jeg har givet den rigtig mange forsøg. Men det er også rigtig mange år siden sidst, så jeg er ikke afvisende for at give den en chance mere. Det kan være mine smagsløg har forandret sig.

    2001 har jeg også set mange gange, men kun fordi "man skal" kunne lide den. Fed start, langtrukket, slæbende handling og en syret slutning, som aldrig har givet (mig) mening.

    Gone with the Wind var også uhyggelig kedelig. Så den én gang, af et par omgange. Kan ikke huske om jeg fik slutningen med.

    The Incredibles så jeg også kun én gang, og den var ikke noget der registrerede sig synderligt.

    ...Og så de der polske film, der blev udråbt til Guds gave til filmelskere i 90erne. De skulle brændes på et bål med ekstra meget benzin. (Og det gik lige op for mig, at det så var første gang jeg brugte et "Z" i dag..)

    davenport22-01-17 18:38

  • ★★★★0

    Der findes da intet bedre end en 4 timers polsk drama, gør der? :) Hvilke tænker du på Davenport?

    Babo22-01-17 18:41

  • ★★★★★★0

    Dem med farverne. Havde en kæreste, der var sådan rigtig hippie. Hun bad mig om ikke at tale til hende, da vi kom ud efter "Blå" i bif. (Hun skulle lige synke og indtage den) Jeg var ellers klar på at nedgøre dem mest muligt, men så skulle jeg nok selv ha kogt mine æg næste morgen... Jeg var direkte gal over at have brugt tid på sådan noget lort, der vidst handlede om en cykel eller sådan noget?

    davenport22-01-17 18:45

  • ★★★★★★0

    Den er teknisk set fransk :)

    Jeg er personlig helt vild med Blade Runner og Borte Med Blæsten - faktisk er Gone With the Wind den film, jeg ville tage med på en øde ø, hvis jeg kun måtte vælge en film :)

    Guldager22-01-17 18:49

  • ★★★0

    Taxi Driver har jeg set 2 gange, begge uden held, den er bare for langtrukken, og langt fra underholdende.

    Magnolia, lidt det samme, og så er den en time for lang, de kunne have fortalt det hele på 85 mins.

    Og 12 aber...

    MadMartigan22-01-17 19:14

  • ★★★★★1

    Jeg får nok høvl for en håndfuld af dem her =)

    Citizen Kane (4/6). Jeg kan kun beundre filmens tekniske aspekter selv med nutidens briller på - brug af lys og skygger er smukt at se på. Men det sentimentale som nærmest er filmens drivkraft, ramte mig aldrig, og så går en stor del af filmen over hovedet på mig.

    Gone With The Wind (4/6). Igen en flot storfilm hvor især kulisserne er hamrende charmerende. Dog er karaktererne virkeligt svære at holde af, og den utopiske kærlighedshistorie kom ikke tilnærmelsesvis tæt på under huden på mig.

    Saving Private Ryan (3/6). Udover filmens åbningssekvens var der ikke meget jeg holdt af i denne film. Karaktererne virkede overfladiske på mig og fortællingen var aaalt for sentimental. Desuden fandt jeg den let patriotiske slutning kvalmende.

    Black Hawk Down (1/6). Jeg har altid hadet film, når de udgiver sig for at være autentiske, og så i virkeligheden er ret langt fra sandheden. Samtidig viser filmen kun en side af konflikten, og ender som en meningsløs og røvhamrende kedelig actionfilm. Karaktererne er alle endimensionelle og irriterende skabeloner som jeg ønskede ville dø hurtigt.

    The Bourne Supremacy (3/6) og The Bourne Ultimatum (3/6). Paul Greengrass' konstant rystende kamera finder jeg distraherende, og hiver mig ud af filmuniversets illusion. De kunne ellers sagtens have været to glimrende spændingsfilm i mine øjne. Jeg gider simpelthen ikke blive søsyg i selv de stille scener med dialog, så der er ikke den store chance for, at jeg nogensinde giver disse film et forsøg mere.

    Gladiator (3/6). En alt for lang film i forhold til indholdet. Den er flot lavet, men der er ikke nok udvikling i plottet om hævn og ej heller i Russell Crowes karakter eller præstation. Jeg har altid undret mig over, at denne film er så vellidt og har vundet så mange priser, da jeg ikke føler den gør noget, som ikke er gjort meget bedre mange gange før.

    Inception (2-3/6). Jeg er glad for, at Nolan har skubbet grænserne for intelligensniveauet af store blockbusters, men lige præcis Inception fandt jeg overforklarende, kedelig og langtrukken. Jeg prøvede at gense den engang, men måtte stoppe halvvejs igennem, da filmens forklaringer kedede mig så meget, at jeg var ved at falde i søvn.

    The Matrix (4/6). Som fan af Ghost In The Shell kunne jeg ikke lade være med at lave sammenligninger hele vejen igennem, og der er satme mange af dem. Igen er der også en tendens til at blive overforklarende, selvom det først tager rigtigt overhånd i de elendige fortsættelser. Actiondelene er lige på balancen til det "oversmarte" i mine øjne også - især når jeg ser dem i dag.

    Birdman (4/6). Flot film der bevæger sig på mange niveau, men alt for teatralsk for mit vedkommende og grænsende til det prætentiøse. 

     Tilgengæld synes jeg, at 2001, Blade Runner, Fight Club, Taxi Driver, Mad Max: Fury Road, The Revenant, Terminator 2 og Upstream Color er deciderede mesterværker!

    David Lund22-01-17 19:20

  • ★★★★★★0

    Jeg er meget enig - med undtagelse af Gone With the Wind. Jeg vil dog give Gladiator og Matrix mindre...

    Guldager22-01-17 19:26

  • ★★★★★★0

    David, har du det på samme måde med Ghost in the Shell vs. Blade Runner, som du har det med The Matrix vs. Ghost in the Shell? Fordi der er jo ingen tvivl om, at GITS har hentet virkelig meget inspiration fra Blade Runner.

    Zero Cool22-01-17 19:45

  • ★★★★★0

    David, har du det på samme måde med Ghost in the Shell vs. Blade Runner, som du har det med The Matrix vs. Ghost in the Shell? Fordi der er jo ingen tvivl om, at GITS har hentet virkelig meget inspiration fra Blade Runner.

    Nope. Forskellen er nok, at jeg kan mærke inspirationen i Ghost In The Shell imens det føles som direkte tyveri i The Matrix. Flere scener er jo direkte identiske!

    David Lund22-01-17 19:48

  • ★★★★★0

    Jeg er meget enig - med undtagelse af Gone With the Wind. Jeg vil dog give Gladiator og Matrix mindre...

    The Matrix kunne jeg måske godt kalde en 3-4/6'er, men jeg var generelt fint underholdt af begge film, og kan derfor ikke tillade mig at give mindre end 3/6 =)

    David Lund22-01-17 19:51

  • ★★★★0

    Jeg udlover dusør på Davids hoved. 

    Babo22-01-17 20:55

  • ★★★★★0

    Jeg udlover dusør på Davids hoved. 

    Hvad er det værd? Jeg overvejer det...

    David Lund22-01-17 21:09

  • ★★★0

    Jeg udlover dusør på Davids hoved. 

    Han slipper da for let, han skal fanges og bindes og tvinges til at se filmene indtil han skifter mening :P

    ej jeg er sgu enig med ham i black Hawk Down, Birdman, Gone with the wind, Bourne filmene og Saving Private Ryan.

    MOVIE100022-01-17 21:28

  • ★★★★★★0

    Oh David, You're breaking my heart.

    T. Nielsen22-01-17 21:46

  • ★★★★★0

    Oh David, You're breaking my heart.

    Havde håbet mest af alt på din godkendelse =(

    Sådan er det når man kommer ud af skabet I guess...

    David Lund22-01-17 22:27

  • 0

    The Godfather trilogien er også ret overvurderet i min bog (minus treeren). Jeg holder meget af filmene og smider gerne topkarakter efter især toeren, men de er igen film, der tit bliver fremhævet som noget af det ypperste filmkunst. I call bullshit.  

    Sluppermand23-01-17 08:03

  • ★★★0

    The Godfather trilogien er også ret overvurderet i min bog (minus treeren). Jeg holder meget af filmene og smider gerne topkarakter efter især toeren, men de er igen film, der tit bliver fremhævet som noget af det ypperste filmkunst. I call bullshit.  

    Men hvis du netop giver toeren topkarakter er den så ikke noget af det ypperste filmkunst ifølge din mening?

    Essal23-01-17 09:15

  • ★★★★0

    Men hvis du netop giver toeren topkarakter er den så ikke noget af det ypperste filmkunst ifølge din mening?

    Det kommer an på, hvad en topkarakter dækker fra person til person og om man bruger den lille eller stor skala. Bruger man 6-skala, så kan man vel godt give topkarakter en film, uden det nødvendigvis er stor filmkunst. Jeg tvivler på Nicki synes Rogue One er stor filmkunst (6/6) men jeg ved det naturligvis ikke. 

    Babo23-01-17 09:32

  • ★★★★★★0

    Det kommer ikke nødvendigvis an på hvilken skala man bruger. Ole Michelsen brugte jo i årevis en fem-skala og så vidt jeg husker, kom 0 aldrig i brug, men det var utroligt sjældent, at han gav topkarakter til en film.

    Og når alt kommer til alt, så er karakterer jo på sin vis ubrugelige, med mindre alle anmeldere er enige om præcis hvad tallene dækker over, ligesom det er gældende, når man får karakterer i skolen. I bedste fald, kan de give en idé om hvorvidt anmelderen kan lide filmen eller ej, men der er jo også eksempler på at folk bruger en given skala på en helt anderledes måde end alle andre gør og eksempelvis 2/6 ikke betyder, at personen ikke kan lide filmen.

    Zero Cool23-01-17 09:52

  • ★★★★0

    The Force Awakens, Skyfall, Spectre, Shutter Island, Django Unchained, Usual Suspects, The Dark Knight Rises, Guardians of the Galaxy, Return of the Jedi, Inception, Inglorious Basterds.

    Bruce23-01-17 09:53

  • ★★★★★★0

    The Force Awakens, Skyfall, Spectre, Shutter Island, Django Unchained, Usual Suspects, The Dark Knight Rises, Guardians of the Galaxy, Return of the Jedi, Inception, Inglorious Basterds.

    Alderdommen er vist ved at hale ind på dig, størstedelen af filmene nævnte du allerede på side 1. :D

    Zero Cool23-01-17 10:29

  • 0

    Nu bliver jeg nok upopulær. Her er nogle titler jeg finder overvurderede: Aliens, Blade Runner, Fight Club, Silence of the Lambs, Dommedag nu, Lawrence of Arabia, The Shining, Back to the Future, Annie Hall og 2001: A Space Odyssey.

    IK23-01-17 10:39

  • 0

    Men hvis du netop giver toeren topkarakter er den så ikke noget af det ypperste filmkunst ifølge din mening?

    Jeg kan godt se hvordan, det kan opfattes sådan, men når jeg siger at jeg giver topkarakter, er det ikke nødvendigvis fordi jeg synes der er tale om verdens bedste film. Godfather 2 er en fantastisk fortalt film og jeg nyder den hver gang jeg ser den. Men den er også en smule kedelig, og lidt for "perfekt". Apocalypse Now, finder jeg f.eks. langt bedre, selvom den egentlig er lidt mere rodet og kaotisk. 


    Sluppermand23-01-17 10:40

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen