Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★1

    Ja, men det fungerede bare ikke for mig. Synes det var noget værre rod for at sige det mildt. Og derfor bed jeg heller ikke så meget mærke i deres måde at skære det ud i pap på. 

    NightHawk21-06-17 12:32

  • ★★★★0

    Ja, men det fungerede bare ikke for mig. Synes det var noget værre rod for at sige det mildt. Og derfor bed jeg heller ikke så meget mærke i deres måde at skære det ud i pap på. 

    Ikke nogen fantastisk film, men synes skuespillerne løftede et tørt materiale, så jeg var faktisk helt fint underholdt. 

    Babo21-06-17 12:50

  • ★★★★★1

    Nu skriver du, at tingene var skåret så meget ud i pap, at alle kunne følge med. Men hvis man læser anmeldelsen her på Moovy, så lader det til at anmelderen har haft samme problemer som mig, med at være i stand til at kunne få det store overblik over detaljerne og sammenhæng i konstruktionen af de svindelnumrer, der var årsag til finanskrisen. 

    Jeg var i øvrigt inde og se The Big Short med min far, der til daglig arbejder som it-chef og er godt sat ind i økonomi og regnskaber, og han havde ligeså svært ved at få overblik over hvordan det hele hang sammen som jeg havde, på trods af de små indskudte segmenter hvor diverse celebrities bliver sat i scene for at forsimple tingene. Jeg tror også tempoet og klippestilen gjorde det hele mere uoverskueligt end det burde have været. 

    Synes du, at du efterfølgende var blevet klogere på finanskrisen? Jeg følte nemlig ikke, at jeg selv var det. Tværtimod var jeg blot mere forvirret end før mht de mekanismer og spekulationer, der var skyld i krisen.

    NightHawk21-06-17 13:26

  • ★★★★0

    Nighthawk - det vil umiddelbart kræve et gensyn, hvis jeg skal ind på det fortælletekniske. Det er muligt, at handlingen var unødig rodet. Jeg synes bare den gjorde en del ud af at forklare tingene gennem humoristiske indslag, taler til kameraet og den slags virkemidler, som har til formål at oplyse på en forholdsvis let tilgængelig måde. Dermed ikke sagt, at man kan nå at opfange alt i filmen efter først syn, it-chef eller ej. Men jeg kan henvise dig til nogle positive anmeldelser, der beskriver, hvor flot filmen oplyser tilskueren. Men altså, det er i sidste ende øjnene der ser og jeg vil ikke benægte, at den kan fremstå rodet fortælleteknisk, det vil som sagt kræve et gensyn.

    Babo21-06-17 14:11

  • ★★★★★0

    Selvom finanskrisen blev simplificeret og beskrevet farverigt i The Big Short, vil jeg nu også mene, at der var tidspunkter, hvor den var en smule forvirrende. Jeg var dog godt underholdt, og blev da en smule klogere på dele af finanskrisen. Og enhver film med Mastodon på soundtracket får thumbs up herfra!

    David Lund21-06-17 14:12

  • ★★★★0

    Jeg havde følelsen af at forstå årsagerne til finanskrisen efter at have set Big Short. Jeg synes den sad lige i øjet og har den formentlig som min næstbedste Hollywood film for året efter Steve Jobs. 

    Bruce21-06-17 14:58

  • ★★★★0

    The Truman Show (BD) - 9/10

    Stadig en fantastisk film, der sagtens kan tåle tidens tand. Den føles på mange måder nutidig i sit tema og teknologi, så jeg har ikke så meget at tilføje, andet end det var et glædeligt gensyn. Peter Wier forstår at skrue en ordentlig film sammen. 

    Babo21-06-17 16:31

  • ★★★★0

    Vintersøvn - 4/10

    Den tyrkiske instruktør Bilge Ceylan er ikke nem at bide skeer med. Med sin spilletid på over tre timer, med den ene lange samtale efter den anden, vil de flestes tålmodighed komme på en svær prøve. Selv for de hærdede nørder. Det er en langgaber. Men betagende en på billedsiden. Det er muligvis en jeg skal prøve igen om 5-10 år, men jeg kunne ikke komme ind i nogen stemning. 

    Babo23-06-17 13:28

  • ★★★★★★0

    Jeg giver den præcis dobbelt så meget :)

    Guldager23-06-17 14:17

  • ★★★★0

    Så må du være usædvanlig tålmodig herre :)

    Babo23-06-17 14:20

  • ★★★0

    Better Call Saul sæson 3

    Er stor fan af Breaking Bad, så var ret optimistisk med Better Call Saul, i sæson 1 bliver vi igen introduceret til det univers, med en hel del karakterer fra Breaking Bad, fin tænkter jeg de vil gerne have folk med på denne vogn og skabe lidt genkendeligt, desværre tager det overhånd og handler mindre og mindre om Jimmy McGill, men mere og mere om kartellet, folkene bag og deres vej til vi møder dem i Breaking Bad, afsnittene føles lange da vi ser Mikey langsomt forberede ting på de opgaver han nu bliver bestilt til, det samme kan desværre siges om Jimmys historie og en virkelig langtrukket retsag der næsten fylder 2 sæsoner, vi ser også hele tiden Jimmy udvikle sig, men så alligevel ikke da han vender tilbage til sit gamle jeg efter 1 afsnit og sådan kører det i ring i alle sæsoner.

    Der mangler også nogle overraskelser, det er blevet for forudsigeligt

    En ting Better Call Saul virkelig mangler er nogle nye karakterer, skide være med at de ikke er en del eller var med i Breaking Bad, for mig løftede serien Breaking Bad pga de karakterer der var med, kunne forstå hvis de karakterer som var med i Breaking Bad og Better Call Saul havde mere indflydelse på Jimmy, men desværre not so much. 

    I sæson 3 synes jeg ikke der var nogle mindeværdige episoder, der manglede blandt andet tempo, dog var der nogle gode scener med Jimmy, sæson 3 har en lidt ligende slutning som sæson 2 havde, der næsten gør at man er tvunget til at se sæson 4, hvis den kommer, men savner at se Jimmy udvikle sig helt til Saul Goodman, og når det sker må de gerne stoppe.

    4/10

    MOVIE100023-06-17 14:20

  • 0

    The Truman Show (BD) - 9/10

    Stadig en fantastisk film, der sagtens kan tåle tidens tand. Den føles på mange måder nutidig i sit tema og teknologi, så jeg har ikke så meget at tilføje, andet end det var et glædeligt gensyn. Peter Wier forstår at skrue en ordentlig film sammen. 

    ALLE gode film kan i princippet tåle "tidens tand". Hvis fortællingen og karakterne har et universelt, tidløst præg, kan alt det på overfladen - datidens tekniske formåen, som den afspejles enten i selve filmens handling eller i måden filmen er lavet på - være ligegyldig. Og præcist den holdning kommer jo til udtryk, når moderne filmfans giver stor ros til film med stærkt forældede og meget tydelige effekter (King Kong, 1933) eller film med gammeldags, lidt mere teatralske virkemidler (Chaplins film), hvor der ovenikøbet hverken er tale eller farver. ;-)

    Hvis man f.eks. irriteres over, at Peter Parker/Spider-Man ikke har nogen mobil-telefon i Sam Raimis to første film om edderkop-manden (det oplevede jeg på det gamle filmz.dk), må man da være ved at gå helt i spåner, når man ser en splinterny film, der foregår før det 20. århundrede!

    Alt det ydre og overfladiske (og i mange tilfælde aldeles ligegyldige) ændrer sig hele tiden. Men det væsentlige, det der betyder noget, nemlig mennesker og deres liv og deres oplevelser og historier (som film jo afspejler) ændrer dig ikke grundlæggende. De er og forbliver de samme, på godt og ondt.  

    Jeg har næsten ondt af de filmfans, der kun kan bruge enten "det nyeste nye" eller det "nutidige" aka "det, der lever op til vore dages standarder". For dem må gode filmoplevelser være en meget flygtig og overfladisk affære, hvor man ikke tager meget med sig og hvor selv det nye man tilsyneladende tager til sig, også lever på lånt tid. 

    BEMÆRK: De sidste tre linjer er ikke et forsøg på at beskrive nogen bestemt MOOVY-bruger. Det er blot en betragtninger omkring generelle tendenser, jeg nu og da støder på.

    (BN)23-06-17 15:16

  • ★★★★0

    Jeg synes der er en grund til, hvorfor nogle film modstår tidens tand bedre end andre. Der er mange film jeg ikke synes holder længere, fordi de bærer for meget præg af en given periode, som måske ikke tiltaler mig i samme grad i dag. Jeg synes det er fedt st sætte Bullitt på efter så mange år på bagen og stadig indholde en af de bedste biljagter. Der er også en god grund til hvorfor Alien holder bedre end Aliens, så for mig handler det ikke om 'det nyeste nye'. Blot tidsløs kvalitet. Jeg kan naturligvis se igennem fingrene med visse aspekter i en ældre film. Det nytter jo ikke noget at se King Kong 33' med nutidens briller. Men King Kong anno 05 bør kritiseres, da jeg mener den er håbløst forældet allerede nu 10 år efter. Når en film er SÅ meget drevet af effektsiden, er det kun rimeligt at udsætte den for kritik. Mht Spider Man, så er mobiltelefon det mindste problem for mit vedkommende. Det er tonen, stilen og det tekniske, jeg bare ikke længere synes tiltaler mig. Ihvertfald ikke meget. 

    Babo23-06-17 15:47

  • 0

    Men King Kong anno 05 bør kritiseres, da jeg mener den er håbløst forældet allerede nu 10 år efter.

    På grund af scenen hvor de løber med dinosaurerne lige i hælene? Eller mener du også at selve Kong er håbløst forældet at se på, og at hans kampe mod de andre kæmpedyr ser håbløst dårlige ud i dag? 

    (BN)23-06-17 22:57

  • ★★★★0

    På grund af scenen hvor de løber med dinosaurerne lige i hælene? Eller mener du også at selve Kong er håbløst forældet at se på, og at hans kampe mod de andre kæmpedyr ser håbløst dårlige ud i dag? 

    Kong er fint lavet, men resten af skabninger tåler godt nok ikke dagslys og så er green-screen arbejdet ret skidt i mange sekvenser. Du fremhæver selv den ene. Selv i 05 så det forkert ud. Det er blot blevet værre i HD. Nuvel, ikke det eneste problem med filmen, som får den til at falme, men effektmageri er ihvertfald det bærende element, som har gjort filmen grim at se på. Samme år udkom Batman Begins og Kingdom of Heaven, som jeg nyder at sætte på uden det mindste forringet kvalitet :) Og så vil jeg spare dig for de værste øjenbæ'er det år ;)

    Babo24-06-17 00:04

  • 0

    Kong er fint lavet, men resten af skabninger tåler godt nok ikke dagslys og så er green-screen arbejdet ret skidt i mange sekvenser. Du fremhæver selv den ene. Selv i 05 så det forkert ud. Det er blot blevet værre i HD. Nuvel, ikke det eneste problem med filmen, som får den til at falme, men effektmageri er ihvertfald det bærende element, som har gjort filmen grim at se på. Samme år udkom Batman Begins og Kingdom of Heaven, som jeg nyder at sætte på uden det mindste forringet kvalitet :) Og så vil jeg spare dig for de værste øjenbæ'er det år ;)

    Nu var det ANDRES mening jeg refererede til, ikke MIN mening. Bortset fra enkelte kunstigt udseende skud eller indstillinger under løbejagten, var jeg selv godt tilfreds med denne sekvens. Og de kæmpedyr, som Kong slås med, er da akkurat ligeså godt lavet som aben selv.

    En af grundene til, at jeg holder meget af Peter Jacksons 'King Kong', er netop den visuelle stil, hvor der er TILSTRÆBT et meget farverigt look sådan lidt á la nogle af de gamle technicolor-eventyrfilm, som Hollywood lavede i 1950'erne. Den prøver ikke at ligne et realistisk drama eller at få os til at føle, at vi er på en virkelig ø. For mig er det en kvalitet, når filmmagerne på den her måde går "all in" med at give publikum et sus af eventyr.

    Som du ved, er jeg af den mening, at eventyrverdener gerne må ligne det, de er: eventyrverdener. Og ligeledes at tegneseriefilmatiseringer gerne må afspejle tegneseriers kulørte, ofte langtfra realistiske look. Der findes ikke en facitliste for hvordan en eventyrverden eller eventyrvæsener skal se ud (indlysende nok, eftersom de jo ikke findes). Og føj hvor ville det også være kedeligt, hvis der kun var én måde at designe en eventyrverden på, én måde lave CGI-væsener på, én måde at kombinere CGI-billeder med virkelige billeder på eller én måde at bruge lys, skygge, dybde og farver på i selvsamme forbindelse.

    Den "øjenbæ", du refererer til, er og forbliver efter min mening en af de visuelt smukkeste film, der nogensinde er lavet, bl.a. på grund af et fantastisk CGI-arbejde. Og jeg er ikke ligefrem alene om at mene, at CGI-arbejdet var enestående:

    Visual Effects Society nominerede "øjenbæen" i kategorien 'Outstanding Visual Effects in an Effects Driven Motion Picture' og i underkategorien 'Best Single Visual Effect of the Year' ('the opening space battle'). Og har du mon tjek på, hvad der var CGI-effekter og hvad der var PRAKTISKE effekter? For filmen blev også nomineret for 'Outstanding Models and Miniatures in a Motion Picture'. ;-)

    "Øjenbæen' vandt en Satellite Award for Öutstanding Visual Effects' og blev nomineret til yderligere seks filmpriser for sine visuelle effekter.

    Så et eller andet må George Lucas og hans team vist have gjort rigtigt. Jeg tror, det er lidt uholdbart bare at afskrive Visual Effects Society, Satellite Awards og de andre instanser som uerfarne, uvidende fjolser.

    Men det er sandt, som det ofte er blevet sagt før, at man ikke kan gør alle glade. Det er der ingen filmfolk der kan. Og hvis nogen kunne, havde vi slet ikke et diskussionsforum. :-D

    (BN)24-06-17 02:30

  • ★★★★0

    Vi har vist haft den før, BN. Jeg er sådan set 98% uenig i alt det du skriver her :) 

    For mig er det ikke genrebestemt, hvordan en film tager sig ud rent visuelt. Et eventyr kan også optages på rigtige lokationer, som et episk sværd-sandal drama. Et eventyr kan sagtens indeholde praktisk arbejde, men i og med effektmageriet er blevet presset til ydergrænser de senere år, hvor alt er blevet muligt, har denne udvikling ikke været helt uden konsekvenser. 

    Næh, du er ikke alene om at nyde 'øjenbæen', det var heller ikke hvad jeg skrev, men diverse priser kortet du smider på bordet, skal man tage med et gran salt. Historien er fuld af uretfærdighed, men det var heller ikke for at diskutere priser, men udveksle personlige holdninger. Og jeg kan kun tale for mig selv og hvordan jeg betragter disse film i dag.

    Babo24-06-17 09:48

  • ★★★★2

    Næsten 10 års jubilæum for dette udsagn på Filmz. Jeg er enig med mig selv.

    Havde fornylig den lidet skønne oplevelse at gense dette makværk af en film. Indbegrebet af højt af flyve og dybt at falde og en brat opvågning til hr. Jackson om, at selv ikke en Ringenes Herre trilogi, gør en immun overfor kunstnerisk lort.

    Den computeranimerede grafik rækker fra det geniale til Pippi Langstrømpe indslag.

    Der er meget at synes om og langt mere at hade. Formentlig har hr. Jackson været så optaget af sin kærlighed til originalen at han har tabt sit eget værk af syne og derved står originalen stadig som den bedste King Kong film af slagsen.

    2/6

    Bruce24-06-17 10:45

  • ★★★★0

    Næsten 10 års jubilæum for dette udsagn på Filmz. Jeg er enig med mig selv.

    Havde fornylig den lidet skønne oplevelse at gense dette makværk af en film. Indbegrebet af højt af flyve og dybt at falde og en brat opvågning til hr. Jackson om, at selv ikke en Ringenes Herre trilogi, gør en immun overfor kunstnerisk lort.

    Den computeranimerede grafik rækker fra det geniale til Pippi Langstrømpe indslag.

    Der er meget at synes om og langt mere at hade. Formentlig har hr. Jackson været så optaget af sin kærlighed til originalen at han har tabt sit eget værk af syne og derved står originalen stadig som den bedste King Kong film af slagsen.

    2/6

    Jeg nød King Kong 05 dengang den kom frem, men tiden har ikke været med den. Jeg hader den ikke, synes den har sine øjeblikke og endog af noget smukt, men den er teknisk meget svag og mindst en time for lang i en utilgivelig lang spilletid, taget den spinkle historie i betragtning. 33' versionen har en charme faktor og stramt struktur, som formår at levere bedre underholdning. 

    Babo24-06-17 11:03

  • 0

    For mig er det ikke genrebestemt, hvordan en film tager sig ud rent visuelt.

    Præcist det samme som jeg skrev: "Der findes ikke en facitliste for hvordan en eventyrverden eller eventyrvæsener skal se ud (indlysende nok, eftersom de jo ikke findes). Og føj hvor ville det også være kedeligt, hvis der kun var én måde at designe en eventyrverden på ..."

    diverse priser kortet du smider på bordet, skal man tage med et gran salt. Historien er fuld af uretfærdighed


    Hvis nu holder os til det jeg rent faktisk skrev, så var min pointe, at disse priser og nomineringer viser, at NOGET må George Lucas & Co. have gjort rigtigt, eftersom det har været til glæde for en stor publikumsskare. ... Og igen: Ikke alle, for du ingen filmskaber kan glæde alle. Det er endnu ikke sket.

    Og eftersom "øjenbæen" ikke stjal Oscars eller BAFTAS fra andre store succesfilm, kan du da forhåbentlig komme i tanker om bedre eksempler på uretfærdighed end lige det at "bæen" snuppede de ovennævnte "mindre" priser. ;-)

    (BN)24-06-17 11:24

  • ★★★★0

    Præcist det samme som jeg skrev: "Der findes ikke en facitliste for hvordan en eventyrverden eller eventyrvæsener skal se ud (indlysende nok, eftersom de jo ikke findes). Og føj hvor ville det også være kedeligt, hvis der kun var én måde at designe en eventyrverden på ..."


    Hvis nu holder os til det jeg rent faktisk skrev, så var min pointe, at disse priser og nomineringer viser, at NOGET må George Lucas & Co. have gjort rigtigt, eftersom det har været til glæde for en stor publikumsskare. ... Og igen: Ikke alle, for du ingen filmskaber kan glæde alle. Det er endnu ikke sket.

    Og eftersom "øjenbæen" ikke stjal Oscars eller BAFTAS fra andre store succesfilm, kan du da forhåbentlig komme i tanker om bedre eksempler på uretfærdighed end lige det at "bæen" snuppede de ovennævnte "mindre" priser. ;-)

    Selvfølgelig kan det 'NOGET' forsvares. Det er film. Meninger er lig med røvhuller. Alle har en. Og nej, der er ingen facitliste for noget, men den kritiske sans vil der altid være brug for :)

    Babo24-06-17 12:21

  • ★★★★1

    Deliverance (BD) - 9/10

    Endnu et gensyn med en all time fav. Hvad kan man sige? Det er en udødelig klassiker med eminent ensemble og uforskammet medrivende historie om overlevelse. Klasse!

    Babo24-06-17 12:29

  • 0

    Selvfølgelig kan det 'NOGET' forsvares. Det er film. Meninger er lig med røvhuller. Alle har en. Og nej, der er ingen facitliste for noget, men den kritiske sans vil der altid være brug for :)

    Enig. Blot med den tilføjelse, at den kritiske sans er 100 % ligeså nærværende, når bedømmelsen går i den positive retning. :-)

    (BN)24-06-17 12:37

  • ★★★★★★1

    Skam

    Så blev sidste afsnit af Skam vist. Og det var en ret blandet afslutning - mest godt, og det passer meget godt til hele serien. Jeg er meget fascineret af serien, og jeg synes Julie Andem har ramt målgruppen helt afsindig godt. Det er tydeligt at mærke, at hun har snakket med en del unge mennesker, fordi karaktererne er meget naturlige i sådan en grad, at man til tider glemmer, der er tale om skuespillere. Efter sigende er en stor del scriptet, men det mærker man overhovedet.

    Serien balancerer perfekt mellem soap, romantik, teen angst og relevante problemstillinger såsom religion, homoseksualitet og voldtægtskultur.

    Selvom den af og til rammer en del klicheer og virkelig spiller med de store følelser, så virker det sgu her, fordi karaktererne er så godt skrevet, og fordi der med få midler bliver etableret et ret intimt indblik i deres tankeunivers.

    Der er missere af og til, men som helhed er det en ret eminent serie, som sagtens kunne bruges i de ældste folkeskoleklasser i UUV til at tale om nærmest alt, der rør sig i en teenagers liv.

    9/10

    Guldager25-06-17 22:30

  • ★★★★0

    The Neverending Story - 7/10

    Gedigen eventyrfilm med god, gammeldaws fremgangsmåde, som afgjort tåler et kig selv i dag. Det er ganske underholdende, men knap så spændende. Man er dog fornøjet mens den står på. 

    Babo25-06-17 23:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen