Brugerne mener:

 • Bedste film om virkelighedens amerikanske iværksættere?

Kommentarer

Bedste film om virkelighedens amerikanske iværksættere?

 • ★★★★★★0

  Elsker Persuit, så den fik min stemme. Har brugt den i undervisning utallige gange.

  davenport29-01-17 15:28

 • ★★★★★0

  Den er sgu svær. De er jo alle ret gode film.

  David Lund29-01-17 15:32

 • ★★★★★★0

  The Social Network.

  The People vs. Larry Flynt, The Aviator, Steve Jobs sagde mig ikke alverden og The Wolf of Wall Street er en lortefilm.

  Zero Cool29-01-17 15:38

 • ★★★★★★1

  Citizen Kane fik min stemme. Det er også den eneste af dem jeg rater til en ren 10/10 på IMDb!

  T. Nielsen29-01-17 15:54

 • ★★★★★0

  Tror sgu jeg hopper på The Social Network, men The Aviator kunne ligeså godt have fået min stemme.

  David Lund29-01-17 15:56

 • ★★★★★★0

  Stemte Wolf of Wall Street. Social Network finder jeg overvurderet. 

  De andre er fra gode til rigtig gode :-)  

  Guldager29-01-17 15:57

 • ★★★★0

  Kane, selvefølgelig. 

  Babo29-01-17 16:07

 • ★★★★★1

  Citizen Kane fik min stemme. Det er også den eneste af dem jeg rater til en ren 10/10 på IMDb!

  Helt enig :)

  Kruse29-01-17 16:23

 • ★★★0

  Wolf of Wall street, den siger bare alt om amerikanerne.

  MOVIE100029-01-17 16:46

 • ★★★★★0

  Den hedder faktisk "The Pursuit of Happyness". 

  Lars!29-01-17 17:14

 • 2

  Anden film: Scarface.

  Bare fordi det er ulovligt, er han da stadig iværksætter! :D

  moulder66629-01-17 20:00

 • 1

  The Social Network er ikke bare den bedste film i denne afstemning. Det er en af de bedste film nogensinde lavet. En veleksekveret film, som jeg har på fornemmelsen får klassikerstatus.

  Whispering Horse30-01-17 00:04

 • ★★★★★0

  "The Social Network" over "Citizen Kane", nej, nej, nej... :p 

  Lars!31-01-17 18:26

 • ★★★★0

  Både "Citizen Kane" (som jeg selv valgte) og "The Social Network" er fremragende film.

  Jeg kan dog godt se, hvorfor sidstnævnte fremadrettet måske vil overtage klassikerstatussen fra førstnævnte, da den omhandler noget, som nyere og kommende generationer i højere grad kan relatere sig til: "Citizen Kane" omhandler en aviskonge; "The Social Network" omhandler en internet-konge.

  chandler7531-01-17 19:48

 • ★★★★2

  Jeg tvivler på The Social Network nogensinde får samme status som Kane. Dertil er den bare for ubetydelig og ikke har rykket nogen grænse. Det sagt, så er det så sandelig en fremragende film. 

  Babo31-01-17 19:53

 • ★★★★2

  Men hvor mange 20-årige kender du, der synes bedre om "Citizen Kane" end "The Social Network"?

  Klassikere overlever kun, så længe folk bliver ved med at se dem, og sålænge der ikke er værker, der kommer og overtager deres plads.

  Filmhistorien er stadig ret ung, men dette er især set i litteraturen, hvor tidligere tiders kanon stort set er ukendt og ikke læses i dag. Jeg håber ikke, at det samme bliver tilfældet med "Citizen Kane", men min pointe er mere, at næste og fremtidens generationer måske har nemmere ved at identificere sig med og sætte pris på "The Social Network" end "Citizen Kane".

  chandler7531-01-17 20:42

 • ★★★★0

  Jeg tror nu, at Citizen Kane lever i bedste velgående :)

  Folk vender jo tilbage til etablerede klassikere. Jeg kan da også bedre identificere mig med The Social Network. Det betyder bare ikke, at det er en bedre film. 

  Babo31-01-17 21:16

 • ★★★★★1

  Men det er jo ikke det generelle publikum, som holder klassikerne i live. Det generelle publikum har ofte svært ved at se længere tilbage i tiden end deres egen fødsel, når det kommer til "gamle film". Det er de passionerede filmnørder, filmkritikere, filmsskabere og filmskribenter, som holder liv i filmene ved at blive ved med at skrive om dem og placere dem på toplister, som den næste generationer af passionerede filmnørder, filmkritikere, filmsskabere og filmskribenter læser og opsøger. Og en film som "Citizen Kane" er jo ikke blevet en dårligere film, og jeg har tiltro til at nye generationer vil opdage den på ny. Selvom at jeg bestemt tror på at "The Social Network" kan stand the test of time, så har jeg svært ved at se, hvad der skulle kunne katapultere den til en så høj status.

  Derudover har jeg lidt svært ved at forstå, hvorfor den skulle være svære at relatere sig til, fordi at han er aviskonge, da det er yderst begænset, hvor meget man behøver at vide om aviser, for at forstå Kanes erhverv og den betydning det har på fortællingen. Hvis man kan sætte sig ind i at film engang ofte var i sort/hvid, så tror jeg ikke at det er et problem, at hans erhverv ikke har den samme betydning i dagen verden eller måske ikke vil eksistere i fremtiden.

  Kruse31-01-17 21:25

 • ★★★★★★0

  Vise ord Kruse! 

  T. Nielsen31-01-17 21:48

 • ★★★★0

  Jeg er sådan set helt enig med Kruse. Foruden boxoffice tal, så har jeg svært ved at se hvad 'det generelle publikum' kan bidrage med, når der skal laves en opgørelse over klassikere, som trods alt baserer på en vis viden og erfaring indenfor feltet. 

  Babo31-01-17 22:00

 • ★★★★0

  Men hvem ved, om fremtidens filmkritikere etc. vil synes, at "Citizen Kane" er et mesterværk? Måske vil de nok kunne se de filmhistoriske kvaliteter i den, men ikke synes, at det er en speciel god film?

  Det er også mit indtryk, at de nyere generationer af kritikere ofte har fx film som "Taxi Driver" øverst på deres favoritlister fremfor "Citizen Kane", der for blot 10-20 år siden blev betragtet som verdens bedste film.

  Igen vil jeg bare påpege, at filmindustrien er ung i forhold til mange andre kunstarter, hvor mesterværker i løbet af århundrederne er kommet og gået. Nogen få har selvfølgelig også stået the test of time, og jeg mener da også, at det er sandsynligt, at dette vil være tilfældet med "Citizen Kane" (som jeg da også selv valgte på liste).

  chandler75 1-02-17 11:14

 • ★★★★★0

  Men hvem ved, om fremtidens filmkritikere etc. vil synes, at "Citizen Kane" er et mesterværk? Måske vil de nok kunne se de filmhistoriske kvaliteter i den, men ikke synes, at det er en speciel god film?

  Tjah. Når den kan virke så stærkt på mig, som ellers plejer at kede mig (sig?) til flere "klassikere", så er der måske håb for fremtidens filmseere. Og jeg synes, den er 10 gange mere interessant end Finchers fortælling om ensomme asperger-Zuckerberg. 

  Lars! 1-02-17 11:29

 • ★★★★0

  Rasmus - der gives aldrig nogen garantier indenfor film, men hvis CK har formået at overleve så mange årtier, så gør den det formentlig også flere fremover. Om den så vil ligge nummer 1, 2 eller 17 spekulerer jeg ikke så meget over. Personligt har jeg også placeret Taxi Driver højere, men det fratager ikke noget fra CK. 

  Babo 1-02-17 12:47

 • ★★★★★0

  Tjah. Når den kan virke så stærkt på mig, som ellers plejer at kede mig (sig?) til flere "klassikere", så er der måske håb for fremtidens filmseere. Og jeg synes, den er 10 gange mere interessant end Finchers fortælling om ensomme asperger-Zuckerberg. 

  Jeg var 18 år, da jeg blev blæst bagover af den fantastiske filmoplevelse, som "Citizen Kane" gav mig, og gensyn har kun bekræftet det indtryk. Det er godt nok snart ved at være 9 år siden, men jeg tvivler på at de 9 år gør ret meget ved tilgængeligheden af en dengang allerede 67-årig film. Jeg har set film der er endnu ældre, som gav en ligeså fantastisk oplevelse, og som stadig er enormt højt rangeret blandt filmkritikere og co.

  Det anerkendte filmmagasin Sight & Sound, som udgives af det britiske filminstitut, har lavet en top 50 over de bedste film nogesinde, som de udgiver hvert 10. år siden 1952. Den seneste udgave kom i 2012, og havde stemmer fra 846 filmkritikere, akademikere, distributører og filmprogramlæggere, og der lå "Citizen Kane" nummer to på listen, kun overgået af "Vertigo". Det var faktisk første gang siden 1962, at "Citizen Kane" ikke lå nummer et på listen, men det er næppe et fald, der sender den ud i kulden af filmklassikkerne. Især fordi at langt ældre film som F.W. Murnaus "Sunrise: A Song of Two Humans" (1927), Dziga Vertovs "Man with a Movie Camera" (1929) og Carl T.H. Dreyers "The Passion of Joan of Arc" (1927) var at finde i top 10, som henholdsvis nummer 5, 8 og 9. Måske tingene ser anderledes ud om 50 år, men jeg tror stadig, der går enormt langt tid før "Citizen Kane" potentielt mister lidt af sin status, og jeg kan ikke i min vildeste fantasi forestille mig at "The Social Network" kunne opnå samme status.

  Kruse 1-02-17 12:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen