Anmeldelse: Deadpool 2

"Deadpool 2" er god, solid underholdning i blockbuster-sommervarmen, som leverer varen – uden at opfinde den dybe tallerken.

If it aint broke, don’t fix it. Sådan lyder den gamle talemåde, og hvorfor skulle man også lave om på en opskrift, der fungerede godt første gang. Sådan har Ryan Reynolds og manusforfatterne nok set på det, da manus til "Deadpool 2" skulle skrives. Første film fra 2016 blev en stor succes, og nu er den rapkæftede mutant tilbage med endnu flere referencer, perverterede jokes og tempofyldt action.

Wade Wilson aka Deadpool (Reynolds) vil gerne slå sig ned med sin elskede Vanessa (Morena Baccarin) og skabe en familie. Da den tidsrejsende Cable (Josh Brolin) melder sin ankomst med en stålfast mission på sinde, må Wade sætte sin fremtid på hold og klare ærterne endnu en gang. Men intet er, hvad det ser ud til, og pludselig står vores helt i lort til halsen. Skal dagen og verden reddes, skal der gøres noget drastisk: Et hold af superhelte må samles.

Der er fart over feltet og tonsvis af referencer i samtlige af filmens to timers spilletid. Ikke dermed sagt, at der ikke også bliver lagt tid af til de mere følsomme stunder.

Det føles og mærkes, som om Reynolds og hans team er blevet voksne og har villet udvikle på karaktererne, så det hele ikke kun er sjov og ballade. Marvels "Deadpool 2" er også en mere tematisk mørk film end dens forgænger. I forhold til DC-universet, som er dystre og mørke historier, mister fortællingen om vores karakteristiske merc with a mouth aldrig sit komiske flair, selvom der behandles mere problemstærke elementer.

Ryan Reynolds er stadig i sit es som Deadpool. Den Vancouver-fødte skuespiller har selv udtalt, at rollen er et hjertebarn for ham – og det mærkes. 41-årige Reynolds forstår at balancere både den humoristiske og følsomme side af karakteren, præcis som i den første film. Josh Brolin, som vi sidst så som Thanos i "Avengers: Infinity War", er en værdig modspiller som Cable. Karakteren virker i starten som en endimensionel personlighed, men vokser igennem filmen. Resten af holdet er veloplagt, mens der er morsomme, velplaceret cameos.

"Deadpool 2" er mere af det samme. Sjofle vittigheder, masser af popkulturelle hints her og dér samt selvfølgelig også henvisninger til Marvels eget univers. I forhold til forgængeren er manuskriptet denne gang mere velbalanceret, når det kommer til at skulle jonglere med de humoristiske, de alvorlige og de følsomme elementer. Det er god, solid underholdning i blockbuster-sommervarmen, som leverer varen – uden at opfinde den nye, store dybe tallerken.

Deadpool 2

Kommentarer

Deadpool 2

 • ★★★0

  Jeg kunne ikke fordrage den første, men må ærligt indrømme at opfølgeren ramte noget bedre ind. Flere virkeligt morsomme indslag, noget bedre skrevet, spændende persongalleri og spidse kommentarer til både eget univers, Marvel, DC og ikke mindst #MeToo og #WhiteToo. Ikke et 100% pletskud, men 75% af tiden er det en særdeles underholdende affære.

  Dolphinfriendly16-05-18 14:30

 • ★★★0

  Ikke et 100% pletskud, men 75% af tiden er det en særdeles underholdende affære.

  Jeg tænkte straks "75% of the time, it works 100% of the time!" :D

  HonoDelLoce16-05-18 14:12

 • ★★★★★0

  Øj, selv Nicki er ombord på den her. 

  Lars!16-05-18 14:27

 • ★★★0

  Øj, selv Nicki er ombord på den her. 

  Jeg blev selv overrasket, da jeg efter visningen måtte bide den i mig og erkende, at DP 2 slet ikke var så skidt en film. :)

  Dolphinfriendly16-05-18 14:33

 • ★★★★0

  Jeg kunne godt lide etteren, men springer formentlig denne over i bio. Det jeg har hørt indtil videre, virker undervældende og derfor må det være direct to netflix/viaplay for mit vedkommende. Jeg kan slet ikke genfinde glæden i år for blockbusters. Det ser aldeles tamt ud. 

  Babo16-05-18 14:54

 • ★★★★0

  Jeg ville gerne have syntes bedre om den, men den var lige en karakter ringere end forgængeren. Den har sine momenter, hvor X-Force teamets mission absolut var tårefremkaldende klasse, samt post credits. Derimellem var det hit’n’miss, med 300 i timen på de retoriske spydig- og spidsfindigheder, så selv Jim Carey ville sige

  Deadpool! Less is more!

  Og så indeholder disse superheltefilm ALT FOR MEGET action. Man bliver immun overfor cgi action, hvor film som John Wick og Atomic Blonde med lethed trumfer i intensitet fordi det bare ser, føles og lugter ægte.

  Men ind imellem for hårdt prøvende replikker, glimres der så absolut.

  7/10

  Bruce18-05-18 00:07

 • ★★★★★0

  Jeg synes 1'eren havde en bedre slutning for mig, synes den trak lidt ud i 2'eren, jeg grinte mere af 1'erens slutning, 2'eren var ikke en dårlig film jeg var herlig underholdt og med en herlig post credit scene.

  Nu ved jeg godt Hugh Jackman aldrig rigtig fik en cameo som sådan, hvor han havde indspillet en scene, men der ved Deadpools dødscene havde jeg godt ku se at Hugh Jackman kom ind og afbrød, med en no no forget it you don't get to die in your movie" noget i den retning, med henblik på hans udbrud over Logan filmen i starten :)

  End Credits var fantastisk og herlig selvironi med Reyan Reynolds og hans Green Lantern

  Og det var en ren geni streg at indspille falske klips i trailerne med hele hans X-force, så man får indblik af de har en stor rolle i filmen, for derefter straks at udraddere dem alle, på nær Domino og self. Peter som reddes i end credits

  Og åbningen med Dolly Partons 9-5 damm jeg grinede så højt i biografen, perfekt sangvalg, for ikke at tale om Celine Dions Ashes sang, som en anden James Bond åbning. Samt  den ekstrem korte cameo fra det nye X-men team.

  Elwood30-05-18 11:30

 • ★★★★★0

  bliver immun overfor cgi action

  Som der også kommenteres lidt på hen mod slutningen af filmen :)

  Elwood30-05-18 11:31

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen