Forum - Forum-tråd: Virtual reality til PS5 - råd

Virtual reality til PS5 - råd

  • ★★★★★★0

    Hey - jeg overvejer et VR til min søns PS5, men jeg ved ikke helt hvordan det sådan virker. ElG har et sæt www.elgiganten.dk/product/gaming/vr-gaming-virtual-reality/playstation-vr2-headset-horizon-call-of-the-mountain-pakke-psvr2/562071 og der medfølger et spil.

    Men kan man spille "almindelige" spil med det også, eller skal det være specifikt udviklet til VR? Og hvad er så fedt? Og er det dyrt?

    Jeg modtager gerne råd - også om alle kan spille, og ikke bliver "køresyg". 

    davenport27-12-23 09:51

  • ★★★0

    Jeg har ikke selv nogle anbefalinger af spil lavet til VR - men jeg kan da fortælle, at man sagtens kan bruge brillen til at spille almindelige spil på også, hvis man bare jagter at lukke omverden ude :-) du kan også sagtens se film og serier derigennem :-)

    HonoDelLoce28-12-23 15:02

  • ★★★★★★0

    Ok fedt! Det sagde ham den unge i Power nemlig, at det ikke kan bruges til. Det skulle være helt specifikke titler.

    davenport28-12-23 15:34

  • ★★★0

    Kender ikke noget til spil til PS5, men har haft VR til PS4. Ja, man kunne godt spille almindelig spil, men så svare det til at side foran en stor biografskærm. Det sjove med vr spil, er jo at det snyder hjernen til at tro man er inde i spillet. Jeg har for eksempel prøvet at stå på et bjerg og kigge ned, og så føle højdeskræk. Ulempen ved det, er det kan være noget kvalmende. Lidt ligesom at blive køresyg, fordi hjernen ikke forstår at kroppen bevæger sig, imens sidder stille i sin lænestol. Det er vist meget forskelligt hvor hårdt man bliver ramt af det. For mig er det ikke så slemt, men jeg bliver alligevel noget dvask og træt efter at have spillet det i et par timer. Der er også et par ting man kan gøre for undgå at det bliver så slemt. Blandt andet at benytte teleport i stedet for flydende bevægelse.

    Jeg har spillet en del Skyrim og det er okay, ellers har den fedeste oplevelse været Resident Evil: biohazard. Hvis det ikke var fordi at mit sæt er gået i Udu, så havde jeg også spillet "Resident Evil: Village på VR.

    Aranyhajú Nyárszépe28-12-23 17:32

  • ★★★0

    Af andre ulemper, så husker jeg at det kunne være ret varmt at have headsettet på. Brillerne havde også en tildens til at dugge til i begyndelse, indtil det var blevet varmet op. Og så var det svært at drikke øl med den hjelm på, andet det var med sugerør.

    Derfor ville jeg nok også vælge at spille almindelige spil på et almindeligt fjernsyn.

    Aranyhajú Nyárszépe28-12-23 17:36

  • 0

    Jeg købte mit headset tilbage i februar. Jeg har vil brugt det i ca 15 timer i alt.

    1. Det er et stykke dyrt legetøj. 
    2. Spillene er typisk billigere end almindelige spil, men de er til gengæld også noget kortere. Man skal nok ikke forvente mere end 10 timers spil per spil - der er dog undtagelser.
    3. Til nogle spil skal der være god plads, da man skal slå en del med armene (2x2 meter). De fleste kan sikkert spilles siddende. 
    4. Jeg bliver personligt træt af at sidde med VR brillerne/headset'et på i mere end en time. 
    5. Jeg bærer briller og det kan lade sig gøre at have VR headset'et på med briller. Men det er med til at gøre det lidt træls da jeg ikke føler at headset'et sidder ordentligt. Jeg har købt et par linser med styrke som kan monteres i headset'et, så jeg kan spille uden briller. De er også halvdyre.  
    6. Jeg har en bygningsfejl, så eye-tracking kan jeg ikke få til at fungere ordentligt. 
    7. Jeg vil tro at du kan spille alle spil med headset'et på, men hvis spillet ikke understøtter VR, så er det bare en stor skærm du sidder og kigger på. De to sense controllere kan kun bruges, hvis spillet understøtter det. 
    8. Man kan svjv ikke spille PS4 VR spil på dem.
    9. Jeg bliver ikke 'køresyg' men kan dog godt opleve kortvarigt svimmelhed. Nok mest hvis jeg står op og der sker en masse på skærmen. Det er nok meget individuelt om man bliver køresyg. 
    10. Man får helt klart en anden indlevelse i spillene med et VR headset. Men hvis det kom ned til et valg mellem VR eller eksempelvis Uncharted, så ville VR blive valgt fra. 

    Hvis man har 5.000 kr. man ikke lige har øremærket til noget bestemt, så kan det sikkert være fint nok at bruge dem på et sæt VR briller. Jeg synes de er for dyre i forhold til hvad jeg får ud af dem. 

    Popeye29-12-23 20:46

  • ★★★★★★0

    Det var sgu brugbart info - tak :)

    davenport29-12-23 22:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen