Forum - Forum-tråd: Første kig på David Finchers “Mank” om tilblivelsen af “Citizen Kane”

Første kig på David Finchers "Mank" om skabelsen af "Citizen Kane"

 • ★★★★★★1

  Jeg er altid klar til lidt David Fincher, så at sige. Samtidig finder jeg det jo altid sjovt og spændende at komme bag ved "kulisserne" til en af de store film og en personlig favorit her. Også selv om Fincher filmen selvsagt kun er et bud på en sandhed, som de kan bevæge sig tæt op ad eller langt fra.

  T. Nielsen 6-09-20 13:07

 • ★★★★1

  Jeg er stor fan af David Fincher og jeg elsker Citizen Kane, så det her er klart den film, jeg p.t. ser mest frem til.

  Jeg har dog set folk nævne, at manuskriptet baserer sig i en vis grad på Pauline Kaels bog Raising Kane, som giver nærmest al kredit for Citizen Kane til Herman J. Mankiewicz. Den bog er sidenhen blevet stærkt kritiseret og pillet fra hinanden. Jeg har dig tiltro nok til at David Fincher har styr på sin research, og ikke låser sig fast på én kilde.

  Kruse 6-09-20 13:31

 • 1

  Det bliver så godt. Jeg kan ikke vente.

  Bobby Long 7-09-20 14:07

 • ★★★★0

  Ja, den film glæder jeg mig også rigtig meget til at se. "Citizen Kane" er i forvejen en dybt fascinerende film og måden den blev skabt på det samme, så "Mank" kan næsten kun gå hen og blive en fantastisk oplevelse.

  Det med at der stort set angående alle Orson Welles produktioner findes flere myter og excentriske baggrundshistorier er også en af grundene til, at jeg finder Orson Welles evigt fascinerende både som instruktør og som privatperson. 

  NightHawk 7-09-20 15:03

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen