Forum - Forum-tråd: Liam Neeson er det 21. århundredes Philip Marlowe

Liam Neeson er det 21. århundredes Philip Marlowe

  • ★★★★★0

    Philip Marlowe har været min favoritforfatter, siden Benway i 1993 forærede mig hans vandskadede eksemplar af "Den lange søvn".

    "The Big Sleep" med Bogart har en helt særlig betydning for mig, da det var den første Marlowe-filmatisering, jeg så, og så har den så mange forrygende replikker - også nogle, der ikke er med i bogen:

    Kvinde til Marlowe: "You're not very tall are you?"

    Marlowe/Bogart: "I try to be..."

    Dog er Robert Altmans "The Long Goodbye" den Marlowe-filmatisering, jeg synes bedst om, og som jeg synes bedst indfanger essensen af figuren: en tilbagelænet outsider med sit eget moralkodeks. Og selvom han ikke har det i bøgerne, ville det passe meget godt til en moderne Marlowe at have netop katte (Chandler selv var jo glad for dem).

    Liam Neeson har jeg umiddelbart lidt svært ved at se i rollen, selvom han (modsat Bogey) har den rigtige statur, da Marlowe jo beskrives som en rimelig høj mand.

    chandler75 2-04-17 13:22

  • ★★★1

    Jeg har altid haft en enorm svaghed for Dick Powells udgave af Marlowe i "Murder, My Sweet." Selvom han fysisk er meget langt væk fra beskrivelsen, havde den virkelig en godt tag på den legefulde sarkasme, som Marlowe havde i bøgerne:

    "'Okay Marlowe,' I said to myself. 'You're a tough guy. You've been sapped twice, choked, beaten silly with a gun, shot in the arm until you're crazy as a couple of waltzing mice. Now let's see you do something really tough - like putting your pants on.'"

    Ellers har Bogart givet den bedste version efter min mening. Liam Neeson har jeg også svært ved at se i rollen, men det er da herligt, at Chandlers bøger atter filmatiseres, så han skal da have en chance.

    Benway 2-04-17 13:38

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen